Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Falovas

aktív tag

válasz KaraDani #14545 üzenetére

Hogy a konkrét kérdésedre is reagáljak, ebben az árkategóriában már több 4K képes kamera létezik, és még több fhd 50-60fps képességű is. Sajnos ezen a téren full konzervatív vagyok, mivel mint már fentebb írtam én az 1080p 25fps formátumot használom. Lehet, hogy rossz példával fogok most élni, de ha megnézünk egy 1080p-és BDRip. filmet azok zömmel 23,976fps-el vannak rippelve. Ez a formátum számomra "tökéletes vizuális hatással bír" még "49'-os nagy tévén" is, innentől kezdve sem a 60 fps-re, sem a 4K-ára nincs szükségem. Saját összeesküvés elméletem szerint az egész egy marketing fogás amire én nem vagyok vevő.
    Jó látok én is , vagy inkább felfedezni vélek valami féle különbséget a 50fps javára, de nem olyan mértékben, hogy most a 25fps-t a sutba hajítsam.

• Falovas

aktív tag

válasz KaraDani #14545 üzenetére

Sajnos nincs ideális gép. Nem lehet egy konkrét gépre sem azt mondani, hogy 200ezer alatt az a legjobb 4K-ás kamera. Ez mindíg attól függ, hogy kinek? Ki milyen kompromisszumot tud meghozni, miben tud engedni és mihez ragaszkodik, és mire akarja használni. 200ezer alatt már nagyon széles a skála , nagyon sok gép jöhet szóba, melyek mind másban jobbak mint a vetélytársaik. Persze lehet szűkíteni a kört a zoom tartománnyal, szenzor mérettel, cserélhető objektíves legyen vagy nem, fontos e a fényképezni tudó képessége, vagy nem.
    Nézni kell tesztvideókat a youtubeon, az ott látottak is tudják befolyásolni a döntésünket, de tudni kell, hogy a youtube sokat ront a képminőségen, a valóság jobb mint amit ott látunk.
    Ha egy gépet kellene megnevezni, az a Pana FZ1000 lenne. Az 1"-os szenzora miatt már fényképezni is lehet vele, így egy családi mindenes gépnek teljesen megfelel egy külső (min. 40-es kulcsszámú)vakuval, ha kevés lenne a fény...A 16x-os zoom, a 1080p-és 100fps-es lassított felvételi képessége és a time lapse funkciói igazi csemegék a videó amatőrök számára, mely funkciók csak a jóval drágább modellekben érhetők el, a camkorderekben egyáltalán nincsenek. Ezek mellett tudja a 4K-át 25fps-sel. Persze ez a gép sem tökéletes. Kevés fénynél nem tudja felvenni a versenyt az 1.8-as fényerős kamerákkal, ill a cserélhető objektíves gépek fix 1.8 fényerős objektívjeivel, ilyenkor már erős zajosodás jelentkezik a videón( a magas ISO használata miatt) amit egy külső videólámpával lehet kompenzálni, ami nem egy nagy összeg. Másik probléma a hang. Csendes környezetben bele hallatszik a zoom motor és az auto fókusz hangja, ami " nem jó, de nem is tragikus ".

A belinkelt Sony kamera bizonyos funkcióiban jobb mint az FZ1000. Fényerősebb objektívje van, gondolom a hangja is "zajmentesebb" , fényképező képessége a kisebb szenzor miatt rosszabb. És a zoomja is kisebb. A lassított felvételt is csak 720p-én tudja.
    Szóval ez is egyéni prioritás kérdése, hogy kinél merre billen a mérleg nyelve...

Új hozzászólás Aktív témák