Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kw3v865

    senior tag

    Sziasztok!

    MILC gépet szeretnék venni, mivel sajnos a régi Olympus E-PM1 gépem tönkrement. Nincsenek speciális elvárásaim, többnyire automata módban fotózok, természetfotók, tájképek stb. Nem photoshopolok, JPG-ben fotózok, RAW-val nem dolgozok. Nem kívánok objektíveket cserélgetni, fontos szempont a kis méret és a súly is, tovább a tartalék aksi ára is fontos, mert többnapos túrákra is elvinném. A meghatározott keret max. 130-140 ezer Ft, tudom ebbe csak a belépő szintű gépek férnek bele. Igazából ennyiért az elérhető legjobb képminőségű gépet szeretném venni, illetve videózásra is használni akarom, örülnék a 4K-nak, de egy jó fullHD-s gép is megfelelne. Azért az E-PM1-nél mindenképp jobbat akarok, hogy legyen valami előrelépés, ha már ennyi pénzt kiadok érte. Használtat nem szeretnék, csak akkor jöhet szóba, ha még garanciás.
    Próbáltam egy Sony Alpha6000-est, tetszett, de az ára miatt nem igazán esélyes, viszont nem sürgős a vásárlás, ha lemegy 140 alá, akkor jó is lehet. A Panasonic GX800 viszont határozottan szimpatikus 120 ezerért, 4K-t is tud, kicsi, könnyű. Erről mi a véleményetek? Illetve ajánlhattok más típust is természetesen.
    Vajon képminőségben mekkora különbség van az APS-C és a mikro4/3 között. Sokkal jobb az APS-C vagy nincs akkora különbség?

Új hozzászólás Aktív témák