Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chappy

    tag

    Sziasztok!

    A kompaktos topikban már érdeklődtem, valamennyire továbbirányítottak ide. "Gagyi" gépemet cserélném normálisra. Nem vagyok fotós, és nincs időm profinak betanulni, viszont alap dolgokra azért tudok figyelni. Olyan gépet keresek, aminek elég jó az AUTO módja, vagy max 1-2 beállítás alatt elérem a megfelelő módot (pl közeli, éjszakai, stb.).

    Itt összeszedtem a hétvégi legszarabb viszonyok között készült képeket. A cél az lenne, hogy gyorsan, elég szar fényviszonyok között is jó képeket csináljak, valamint 24fps-es videó is elfogadható minőségú legyen (mármint a képe). Jelenleg a kinézett darab a Pana Lumix LX7, azonban lehet, hogy egy MILC is beleférne (DLSR semmiképpen sem jó, mert nagy, általában full laptopfelszerelést és sok más mindent is hordanom kell magammal, valamint beletanulni nincs időm, állítgatni (ahogy az ismerőseim szokták) meg türelmem). Fotózáskor egyébként nagyon sok fotót csinálok (3 órás városnézés kb 2-300 fotó) és otthon válogatok.

    Most egy ismerős Sony a5000-rel fotózott, azoknak rettentően tetszenek a képe, nagyon realisztikus, tegnap este volt lehetőségem kipróbálni, nagyon bejött, szürkületkor/éjszaka is tud (számomra) jó képet csinálni.

    A fontos paraméterek egyébként még a következők:
    -lehetőleg legyen benne vaku (200-ból egy fotót csinálok vakuval, viszont van, amikor csak azzal jó), ne kelljen külön csatolgatni rá - viszont ha értelmes gép vakuval sokkal több, mint a keretem, akkor inkább megválok ettől az igénytől
    -akksi cserélhető/kivehető legyen
    -legalább 5x optikai zoom
    -fotóznék beltérben, kültérben, világosban, sötétben, embereket, épületeket stb. - nem tudom hány milyen objektív ilyenkor az ajánlott, 2 db-nál nem szeretnék többet cipelni

    Árban már 70-et rádobtam az eredeti elképzelésre, viszont 150 eFt felé semmiképpen nem szeretnék menni. Ebbe már benne kellene hogy legyen egy olyan párnázott/merev tok, amibe beleférnek az objektívek és egyéb cuccok (gondolom 5-8 alatt ez sincs értelmes), valamint kell még hozzá pótaksi is és ugye az 1-2 objektív. Meg ugye fő kérdés, hogy pl egy oly E-PL5 (edignél most akciós is) a jobb vagy az lx7 (netes cuccok alapján az lx7 a nyerő, de pl ilyen, hogy 3d kép, wifi, nfc stp nekem egyáltalán nem kellenek)

    Emellett szükségem lesz még egy kezdő fotós könyvre: ebből van valami jó ajánlat vagy mindegy hogy az 1000-ből ami van melyiket veszem meg?

    Előre is nagyon szépen köszönöm ha tudtok segíteni, sajnos nem értek a témához az internetes review-okban meg nem nagyon hiszek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák