Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz han_lev #21607 üzenetére

    Alapvetően nem "MILC gépet", hanem rendszert veszel (az, hogy neked milyen látószög/gyutáv/fényerő kell már önmagában meghatározhatja a renszert; ha nem tudod bármi használt cucc megfelel amit minimális buktával tovább tudsz adni ha kiderül mégse jön be).
    Az adapterezett obik nem mindenre jók és legfőképpen nem mindenkinek (és nem mindegyik mert nem mindegyik régi tükrös obi teljesít jól a kisebb, de nagypixelsűrűségű digit vázakon). Nem mellékesen adapterezett obiknál a méretelőny könnyen elvész ill. a rendszerobiknál lényegében veszteség nélkül korrigált hibák pl. laterális CA nem lesz meg adaptált obiknál (régebbi vázak sem biztos, hogy korrigálják ezeket).
    Pont az olcsóbb cuccok azt amit nem gazdaságos javítani, de szerencsére ez nem tipikus. Annyira nem, hogy kifejezetten megéri használt rendszercuccokból építkezni.
    Az hogy miből a keret nagyon befolyásolhatja (amit nem adtál meg).
    Látatlanban (keret, pontos igények ismerete nélkül): mikro 4/3 kerettől függően GX1/G5/G6/GH2/GX7, E-PL5/E-P5/E-M5/E-M10. Obik m4/3-ra: 20 1.7 ill. 45 1.8 ill valami kitobi vagy a 14 2.5 ha kell a nagyobb látószög (a 45-ös kiváltható adapterezett obival, de vsz. pont ezt nem érdemes).
    Videóhoz (de vsz. egyébként is) érdemes keresős vázat vagy olyan vázat választani amihez van kereső. A Pana jobb videót csinál, az Olynak jobb a JPG motorja (nálam ez magas ISO-n jött ki). Az Olynak nagyon jó szenzorstabija van ami minden obival megy akár videónál is a Pana esetén akkor van stabi, ha az obiban van (családi videóra lehet többet számít a stabi mint a videó részletessége vagy kisebb hibák).

    A m4/3-ra ami nagyon hiányzik az a natív zoom középsáv. Zoom ami max. 2.8-ról indul elég jó látószöggel és max. 4-ig esik fényerőben.

    madgie
    Vsz jelenleg még jobban beszerezhetők a m4/3 fényerős fixek azaz listaáron lehet közel van a két 1.4-es obi, de a tippre a Pana gyorsabban beszerezhető használtan.

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák