Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz xXxian #19220 üzenetére

    Persze, majdnem 100% differencia, de akkor hasonlítsuk a 300-400 ezres objektívekkel is össze amiket Full Frame-re szokás venni. Onnan nézve lófing a különbség köztük. Ezért mondtam, hogy ezek mind budget, olcsó objektívek. A Canon az egyetlen ami ennyire olcsó, a többi gyártó szintén 50-60k körül adja az olcsóbb 50mm-es fényerős fixet.

    A Canon-nál meg árnyaljuk a helyzetet. Ha igazi (ekvivalens) 50mm-re van szükséged, akkor a legolcsóbb megoldás Canon gyári üvegek esetében az EF 35mm f/2 ami igencsak csúnyán 170k körül van és 24 évvel ezelőtt dobták piacra. Ezzel szemben a többi gyártó ugyancsak 50-60k körül kínál fényerős 35mm-es fixet is.

    Ezért nem lehet egyetlen egy objektív alapján azt mondani, hogy a Canon olcsóbb. Ha valakinek csak egyetlen fényerős "portré" üvegre van szüksége (ekv. 75mm, kistele), akkor persze adja magát a Canon, de szerintem a legtöbben nem állnának meg itt.

    Amúgy a Canon és Pentax objektívei is jók (az 50mm f/1.8-ra értve), minőségben nem gondolom, hogy van akkora különbség ami egy amatőr, kezdő fotóst túlságosan izgatna. A kettőt fej-fej mellett még nem mértem össze soha, de mindkettőt ismerem. Mindkettő jó. Ilyen szempontból nem indokolja semmi a Pentaxnál a "felárat", de fordítva ülsz a lovon. Nem a Pentax, Nikon, Sony, stb a túl drága, hanem a Canon adja pofátlanul olcsón a sajátját.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák