Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz Abry #12671 üzenetére

    Csak egy gyors válasz (550D-m van néhány jobb üveggel, meg GH2 szintén néhány jobb üveggel):

    AF - 'van olyan milc', szóval az átlag milc rosszabb af-ben, mint az átlag dslr

    Fotó: A GH2-m kb. hozza azt mint az 550D (tip. arcfelismerést használok, ha van arc, ha nincs). Nagyon kevés fényben (majdnem teljes sötétben) a külső vaku AF segédfénye miatt jobb az 550D, meg a Magic Lantern miatt.
    Videó: Az AF mint olyan az 550D-ben (de írhattam volna bármilyen Canon-t) csak papíron létezik. A GH2 még zoom közben is le tudott követni mozgó témát (megfelelő obival).

    zajszint
    Sony APS-C szenzorosok (Nikon, Pentax) igen (2/3Fé aminél fényerősebb obi, állvány, vaku, stabi stb. többet számít amit persze rendre el szokás felejteni), Canon kb. 7D óta semmi lényegeset nem fejlesztett a szenzoron (azaz kb. ott tart mint az idén kihozott m43-asok vagy egy kicsit hátrább).
    A full frame egy külön kategória, árban is.

    több beállítás
    Ha nem lenne a Magic Lantern egy fehéregyensúlyt nem tudnák beállítani rendesen az 550D-n. GH2 gyári SW-ben kelvinben lehet pl. állítani. (Beállítások: 3 custom tárcsaállás van, meg kb. annyi szabadon konfigolható gomb stb.)

    fejlesztés
    1-2 hónapja a Canon topikban bedobtam a Pana 20 1.7-et (kb. 80k használtan). Azóta se mondott senki olyan obit (100k alatt, mert a 24 1.4II APS-C-n hozza amit a pana csak kicsit többért árban/súlyban...) ami hozta volna azt amit a Pana (f/2 környékén a sarkokban is éles).

    Tény egy jó alapzoom hiányzik a m43 ból, valami olyasmi ami 2.8 ról indul és f/4-en ér véget (14-50/60).

    A DSLR (ez is inkább Nikon) előnye inkább, hogy egy egyszerűbb, hobbi rendszert olcsóbban össze lehet rakni belőle (egy AF-es zoom + max 2 AF-s fix).

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák