Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abry

    tag

    válasz k1csi #12493 üzenetére

    Az én véleményem: elméletben tényleg többet bukik rajta, de ha azt nézed minden használt cucc vásárlása lutri, főleg minél értékesebb, a bolti vásárlásnál ott a garancia és az, hogy nincs rejtett hibája (kivéve persze a gyártási hibákat, de ezek ritkák). A legtöbb használt gép már nem garanciás, tehát a megvétel után akár már más nap kipurcanhat és akkor nem a pénzed 1/3át bukod, hanem az egészet, amit senki nem térít meg. Aki az első tükrösét veszi feltételezem nem ért a DSLR gépekhez, nincs tisztában vele, hogy mit kell nézni adott esetben egy használt vázon (az egy dolog, hogy az eladó mit állít, nyilván neki az a célja, hogy eladja a saját cuccát, a rendesebbek természetesen felhívják a figyelmet az esetleges kopásokra, karcokra stb., csak ugye nem mindenki ennyire normális).
    Természetesen, ha már van tapasztalata ilyen géppel, vagy akár van hozzá értő ismerőse, akkor valóban jobb választás lehet egy használt gép.

    Az meg, hogy mivel lehet jó képet csinálni megint relatív, egy kompakttal is lehet állejtő képeket csinálni, ahogy egy 5dm3 + L -es lencsével is elcseszett képeket. Ahogy én látom egy jó fénykép első sorban a fotóstól függ, aztán a lencsétől, és csak azután jön a váz, magyarán többre megy egy olcsóbb váz + drágább obi, mint drágább váz + olcsóbb obi. DigitalrevTV-nek van ezzel kapcsolatban egy egész jó videósorozata youtuben "pro camera with cheap lens vs cheap camera with pro lens". Továbbá, amit felsoroltál, azokból max. + obi, vaku, állvány kell hobbi szinten (célterülettől függően még ez a 3 közül se kell mind).

Új hozzászólás Aktív témák