Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • exMachina

    csendes tag

    Üdv mindenkinek!

    Egy régebbi asztali konfigurációm esetében a fejlesztésre szántam rá magam.
    Első lépésként processzor cserén vagyok túl amihez minden bizonnyal új hűtő szükséges, de részletezem az alábbiakban:

    Ház típusa: Corsair Carbide 200R (lesz)
    Processzor: AMD Phenom X6 1055 - a korábbi verzió egy AMD Athlon 64 x2 5600+ volt gyári hűtővel ami biztos nem elegendő ha jól sejtem - (lehetséges a tuning, mivel szeretnék jobban elmélyülni ebben a témában)
    Alaplap: Asus m3a78
    Memória: 2*1gb Kingston Hyperx (a közelebbi slot) 2*2gb Adata ddr2 ram mindkettő "heat spread-es" verzió (sajnos nem vagyok a gép mellett, ha kell pontosítom az információt), normál méretben na ez biztos szakszerű volt :DDD
    Ár: ha meg kell venni, akkor meg kell venni. Konkrét okokból kifolyólag nem írok árat, de mivel ez nem tartozik ide, nem részletezem. Nem ezen fogok spórolni, de a hűtőt csak ehhez a konfigurációhoz fogom használni, ezért az aranyközéputatra szavazok.

    Próbáltam jómagam is keresni már hűtőt, de azonkívül hogy böngészem az adatokat (TDP, légáramlás, továbbá a méretek) nem igazán tudom leszűrni mi az ami jó lehet egy adott konfigurációhoz, hogy az se kevés se sok ne legyen, továbbá a megadott adatok meg is állják-e a helyüket a teljesítményre vonatkozóan? Ez meglehet naiv kérdés volt, de mivel ezen a téren lámának számítok és tényleg szeretném egy kicsit jobban átlátni a témakört.

    Elsősorban arra lennék kiváncsi, mi az a típus amit ajánlatok - sima torony vagy más alternatíva - illetve azon belül a méret, ami alapján el tudok indulni. (Habár nem tartozik közvetlenül ide, de a beszerzési lehetőségeim nem egyeznek a mások által bejáratott forrásokkal, ezért az eddigi ajánlások alapján úgy nézz ki nem mindegyik áll rendelkezésre rendelés szempontjából.)

    Konkrét ajánlatokat ettől függetlenül nagyon szívesen fogadok.

    Köszönöm a válaszokat!

    [ Szerkesztve ]

    LLAP - Live long and prosper

Új hozzászólás Aktív témák