Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • harry

    veterán

    Sziasztok!

    Lassan már jó lenne nekem is egy saját autó, így nemrég elkezdtem nézelődni a témában.
    Paraméterek:
    - Jogsiszerzés folyamatban, ha minden jól megy, 1.5 hét múlva lesz egy sikeres forgalmim is, aztán pár hét még a kézhez vételig. Barátnőmnek már van egy ideje, de nem szokott vezetni.
    - Első autó lesz, árban talán 4-500e környéke lenne belőve, nem tudom, egy ilyesmi kaliberű autóra mennyit kellene még költeni, miket kellhet cserélni, mennyi plusz kiadással érdemes számolni.
    - Többnyire ketten használnánk + kutya :D Aki bár elfér utastérben, de talán praktikusabb egy 5 ajtós modell, ahol ha kiveszem a kalaptartót, el lehet hátul a csomagtartóban is (egy Focus-szal utaztunk már így, teljesen jó). Felmerült a kombi is, akár lehet is szó róla, ha nincs valami nagy ellenérv (bár nem tudom, kezdő jogsival mennyi idő megszokni egy nagyobb autót - ugyanakkor viszont ez hosszabb távú beruházás, szóval idővel lehet jól jönne, ha valamiért valami nagyobb dolgot kell szállítani).
    - Vásárlás időpontja még meglehetősen bizonytalan, lehet, hogy most november környéke, de lehet, praktikusabb lesz inkább tavasszal.
    - Használat: leginkább hétvégi használatra (kirándulni valamerre, szülőkhöz haza, stb), nagy bevásárláshoz (kaja, vagy valami bútor / lakáskellék). Utcán állna.

    Konkrétabban:
    Opel Astra F típusokkal szemezek, egyrészt, mert ebben a cikkben is szerepelt: [link], másrészt úgy láttam aránylag nagy a választék autóból és alkatrészből is, több ismerősömnek is van, és úgy kinézetre sem rossz.
    Elsődleges szempontok, hogy olcsó legyen fenntartani (szerviz, kopó alkatrészek, fogyasztás, stb., nem tudom, mik tartoznak még ide). Itt megjegyzem, sajnos még nem igazán értek a kocsikhoz.

    Ezzel a kocsival kapcsolatban tudnátok pár tippet adni, mire kell figyelni? Valami ilyesmit olvastam, hogy egyes modellekben Ecotec motor van, ami több olajat fogyaszt, ami egyrészt gondolom nem túl praktikus (hiszen figyelni kell rá, meg utántöltögetni), másrészt nem tudom, az előző tulaj mennyire figyelt erre, volt-e gond az alacsony olajszintből, stb. Szóval erre írják, pl itt, hogy: "érdemesebb a nyolcszelepes, régebbi benzinmotorokat keresni"

    Esetleg más modell? Mi az, ami még szóba jöhet és megbízható ilyesmi árban? Suzukikat láttam, de azok nem igazán vonzanak.

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Új hozzászólás Aktív témák