Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz BigBlackDog #186154 üzenetére

    A sima radaros adaptiv tempomatja nagyon jo a VW-nek, egyedul annyi a gond vele, hogy szetfekezi a beteteket :) Mondjuk ez nem bug, hanem feature.

    Vannak helyzetek, amikor egyszerubb a motorfek, mondjuk nekem manualis a kocsim. Visszavaltok parat, siman tartja a lejton a sebesseget, es csak neha kell belefekezni egy nagyobbat.

    Meg amit meg eszrevettem, hogy neha bejelez, hogy kihagy a rendszer, foleg nagyobb szintkulonbsegu utakon, szerpentineken. Szerencsere nem avatkozik bele, csak sipol. Amit irtal, hogy az allo kocsisort neha nem erzekeli, teljesen igaz. De amikor igen, akkor meg hatarozottan fekez, majd sipol, hogy fekezz (manualis kocsiban 30 alatt nem mukodik).

    A savtartoja ezeknek tenyleg inkabb savtarto, mint savon beluli onvezeto. Erdekes, amikor probaltam az uj Corolla TS hibridet, annak egeszen turheto volt, gyakorlatilag vezetett helyetted, de persze messze nem tokeletes, es ha nem bizhatod ra az eleted, akkor inkabb nem is hasznalod.

    Csak erdekessegkent: lattam videokat az OpenPilot rendszererol, pl. egy uj Corollaba szerelve. Ez ugye egy nyilt forraskodu onvezeto rendszer, viszont kell hozza specko kutyu, ami "nez", illetve feldolgozza az adatokat, de azok a kocsik, amiket tud vezerelni (pl. a Corolla is ilyen), ott intezi neked a a kanyarodast, fekezest es gyorsitast is. Megdobbento nezni a YT-s osszehasonlito videokat, hogy mennyire buta ehhez kepest a Toyota gyari rendszere, es hogy az OpenPilot mennyire fejlett, es hogyan kepes kezelni a festes nelkuli, meg osszetettebb helyzeteket, belathatatlan bukkanokat, stb. Ez kb. a Tesla szint lehet, persze aprosagokban lehet egyik-masik jobb vagy rosszabb. Mindenesetre ez a jovo.

    De az biztos, hogy amig legalabb itt nem tartunk, ahol a Tesla vagy az OpenPilot, en bizony nem bizom ra a vezetest az autora. Eppen eleg egy benezett vonal, kanyar, vagy egy egyszeru tereles az uton, ahol nekivezet a szembejovonek. Autopalyan viszont jo lehet a savtarto, ha faradt az ember, vagy amig mondjuk elterelodik a figyelme egy kis idore.

Új hozzászólás Aktív témák