Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz Marseille199 #24347 üzenetére
Baba
A linkelt oldal elején a "Robosztus váz"-nál javítani kellene Robusztus-ra
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz Marseille199 #24353 üzenetére
Csak az u-betűs alak a jó
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
arn
félisten
tenyleg most is kaphato csak olcsobbra csereltek (ami elegge erezheto is, annelkul, hogy ratekerted volna a gepre)
ps: hat banyek tenyleg elegge felrecsuszott a fokusz...
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
madgie
titán
Na, elment az X100. Tegnap nem akartam beírni, de a pixinfo-n képesek voltak komoly ezer (!) forinttal alám licitálni (másik eladó x100)... tróger magatartás szvsz, erősen gondolkodom, hogy valami kamu mailcímmel visszavágjak a hülyegyereknek (X100 száznegyvené', bazze).
[ Szerkesztve ]
-
.: JuSzT :.
addikt
Sziasztok.
Első hozzászólásom itt, furcsa lesz, hogy egyből a közepébe kérdezek.
Szeretem a fotózással kapcsolatos élményeket, akár a menetét akár a végeredményt. Kevés tapasztalattal rendelkezem. Elolvastam az első hsz-t
Elég olcsón jutottam hozzá egy NX1000 Samsunghoz. Ha több pénzem lett volna szerintem mást vettem volna, de ezzel szeretnék beletanulni a rendesebb képek elkészítéséhez szüksges trükkökbe, módszerekbe.
Kérdésem a következő. Éjszakai fotózáshoz keresnék lencsét. Szeretnék közelről épületet fotózni, beltérben vakuval/nélküle. Illetve városképet is. Egyrészt szeretnék kérni pár tippet, másrészt szerintetek megéri a samsung gyári lencséje ennyiért vagy érdemes gyűrűvel felrakni mondjuk más gyártó más termékét ? Tudom hogy az F2.8 nem nagy szám, de ha jól láttam ebből gyáriban nincs kisebb. Nézegettem F1.4 , 1.7 lencséket is, csak d9nteni nem tudok. Mivel a gyűrű nem drága és 25-30 körül láttam már Canon lencsét használtan ami 1.7 volt, ezért gondoltam ez is járható út.
Annyira nem várok profi eredményt, tehát nem szeretném a gép árát rákölteni egy obira. MÉG aztán elkap a szíj tudom.
Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz .: JuSzT :. #24366 üzenetére
allvany kell neked, f2.8al is lehet ejjel fotozni.
a titok a zarido merteke.
adapterezni meg helios, stb. sovjetische lencsek, par ezer forint, es f1.8 f2 kezdoertekkel birnak.
viszont ejszakara rekeszelned kell, hacsak nem muveszkedsz
szerk.: F hajkuraszas helyett inkabb tanulmanyozd meg a fotozas elmeletet kezdoknek, no offense
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
addikt
válasz Mr.Csizmás #24367 üzenetére
Köszönöm.
Igen tudom hogy állvány kell, távkioldó sem árt. stb. olvasgattam már a mikéntjéről. PErsze bőven a kezdő kategóriában van a tudásom, akár az elméleti akár a gyakorlati.
-
-
Marseille199
senior tag
válasz .: JuSzT :. #24366 üzenetére
Szia! üdv a klubban!
Én inkább a 30/f2 palacsintát vennén allround obinak, vagy gyűjtenék a 16/2.4-re. De amúgya kitobi is jó, csak állvány kell. Ha valami kérdésed van a géppel, akkor meg ugorj be a dunapálcába, hétvégén itt vagyok, samsungban otthon vagyok[ Szerkesztve ]
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
jjeahh
nagyúr
pár napja megjött az adapterem végre, íme az első amatőr portréim [link] [link] full nyitott rekeszen valóban életlen, de leméretezve, flickr-en, facebookon stb, pillanatfotókra, élményfotókra szerintem elmegy...gondolom az smc-s takumar valamivel jobban teljesít majd...pár bosszantó apróság viszont máris feltűnt...iso 200 alatt könnyen kiégnek a dolgok, alapérzékenységen is enyhén zajos, bekapcsolt zajszűréssel, feldolgozatlan nyers képeken alapból van valami lilás fátyol, köd, az auto fehéregyensúly nem valami pontos...ez az utóbbi két dolog a helios hibája? ez a kiégés dolog ami igazán zavar, gondolom ez lehet az oka annak, hogy az újabb oly-kban, pl e-pl5 az alapérzékenység iso 200...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Marseille199 #24372 üzenetére
Helios 44-2 2/58mm
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Marseille199
senior tag
Lassan leállok az offolással, de mostanság nem csinálok értékelhető képet a digivel.
Ellenben kiélem az analóg vágyaimat.
Mamiya Press (a fentebb lévő képen lévő masina, dönthető mattüveges hátfallal) + Tmax400:
Elég bitang a 6x9
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
arn
félisten
válasz Marseille199 #24374 üzenetére
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Mercutio_
félisten
válasz Marseille199 #24374 üzenetére
kicsit ilyen lensbaby-s feelingje van.
arn: Jók ezek az utcakölykök
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz Marseille199 #24376 üzenetére
talalsz meg ott kincseket, es nagy felbontasban le is lehet oket tolteni.
-
-
addikt
válasz Marseille199 #24370 üzenetére
Köszönöm.
Ahogy látom most nem rohanok ezzel a folyamattal, és inkább sokat olvasok és kérdezek, és csak aztán vásárolok.
Kiaknázom mit tud a kitobi, meg a gép, illetve én Aztán fejlesztgetek. Pusztán hobbi ez nekem, nem munka, még
Ami halaszthatatlan vásárlás most, az egy táska hozzá, illetve + akksi. Hosszú záridő tuti leszívja ezt hamar.
És ami már gépszíj, kell hozzá egy kis táska, amibe a kitobival elfér ha csak mászkálok a városban és lövök pár képet, és kell majd egy nagyobb is, amibe ugye a + obi + kütyük elférnek.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Marseille199 #24380 üzenetére
Szerinted itthon tudok ilyen táskát venni valahol?
Nem várnék rá 2-3 hete ha itthon is lehet kapni, csak a gugli nem volt a segítségemre ez ügyben.
Köszi
-
Mercutio_
félisten
válasz .: JuSzT :. #24382 üzenetére
Ez nem táska, ez "csak" tok, ami féltokká alakítható.
Itthon legfeljebb az elterjedt márkák típusaihoz talált az e-bay-es ár duplájáért, de samura kétlem, hogy lenne.
Nézz szét a vaterán, de ha találsz is kérdezz rá, hogy konkrétan fizikailag van-e az eladónál, mert általában az e-bay-es termékeket hirdetik meg ott is 2-3X áron úgy, hogy fizikailag nincs az eladónál, hanem amikor kifizeted nála, akor ő abból a pénzből rendeli meg neked és a te címedet adja meg e-bay-en a kínai eladónak.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
addikt
válasz Mercutio_ #24383 üzenetére
Igen, láttam hogy ilyen szétszedhető "tok". Megnézem.
Akkor lehet hogy várok 2-3 hetet amíg ideér., csak addig majd puha lepedőben tartom max
Mert azt sem tartom jó ötletnek, hogy a hozzáadott "szemüvegtok" szerű cuccban tartsam, és mindig le / fel rakjam a kitobit. Gondolom egyiknek sem jó ha naponta rakosgatják.
-
Mercutio_
félisten
válasz .: JuSzT :. #24384 üzenetére
Holnap lesz fotós börze a ferencvárosi művházban - ha nem lenne olyan piszok messze el is mennék - 1-2 ezresért biztos találsz kint kisméretű fotós táskát amibe addig tarthatod míg megjön a tok.
-
ati3x
senior tag
ilyen az, ha véletlenül eltalálom a manuál takumar 55f1.8-al a jó fókuszt' F4-en. Ott elég penge képe van..
Takumar 55 1.8 F4-en -
Studi
veterán
válasz Mercutio_ #24385 üzenetére
Hát, most mondanám, hogy a börze sem a régi már. De épp az a helyzet, hogy még mindig a régi. Ugyanazok az arcok, akik kint voltak 8-10 éve is, és ugyanazok a termékek az asztalokon. Esetleg egymás között cserélgették. Az árak viszont magasabbak, mint ahogy netes apró alapján be lehet szerezni a cuccokat. :-(
-
Mercutio_
félisten
Igen, sajnos ez a helyzet, én - amikor még Újpesten is volt - a végén már csak márkatársakkal összefutni és 1-2 érdekességet megnézni jártam ki, nomeg a feeling miatt
Ráadásul Soósnál is már alig lehet valamit jó áron kifogni, mert a kupecok már nyitáskor ott toporognak és nap közben is benéznek
-
madgie
titán
válasz atok666 #24394 üzenetére
Lehet, hogy azokat "visszaződítem", full fénycső világítás volt, én meg rühellek vakuzni (viszont így meg tényleg barbie)
Kösz mindenkinek, élveztem, hogy olyasvalaki kért fel, aki nem csak annyit tett az ügyért, hogy na, 3-kor itt, meg itt, hanem Harley-t kerített, helyszínt kerestünk, a műhelyében folyamatosan ötletelt, stb.
-
Mercutio_
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen processzort vegyek?
- Sorozatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- SSD kibeszélő
- Spórolós topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik