Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hegyimorc
senior tag
válasz jjeahh #24850 üzenetére
Én azért szeretem a pici obikat, mert gyakran hordom bringán tekerés közben a nyakamban és zavar, amikor a hosszabb obik miatt előrebillen a gép. A kisebb táskákba is jobban elférnek a palacsinták.
Sigma: nem volt még a kezemben a 19-es, de most van nálam egy 30/2.8. Az építési minősége szerintem rendben van, a harmincasnak a képe is jó, kicsit nagy, kicsit keveslem a 2.8-as fényerőt egy fixnél, de az árához képest teljesen rendben van az obi. Gondolom a 19-es is hasonló ár/érték arányú.
Két furcsasága van. Több másodperccel visszafogja a gép indulását bekapcsoláskor és - nem tudom, hogy ez a 19-esre is igaz-e -, amíg nincs bekapcsolva, valami "kotyog" benne. Mintha valami lencse nem lenne rögzítve amíg nincs áram alatt.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
jjeahh
nagyúr
válasz hegyimorc #24852 üzenetére
aha, köszi, igen, ezekről a gondokról olvastam már itt ott, 19-esre is érvényes álítólag a lassú indulás.
madgie: elfelejtettem, hogy g3-ad van, mennyire műanyagos a cucc? a tesómnak kellene valami ajándék, és ha fényképező, akkor milc lesz, mivel csaj, közelebb áll hozza, és amúgyis, tudjuk majd cserélgetni az obikat... pont a g3-al szemeztem, az egyetlen értelmes olcsó megoldásnak tűnik a beépített keresős mft-t közül. g1, g2 nem igazán tetszik neki
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
gorgo
őstag
válasz hegyimorc #24849 üzenetére
Pont így vagyok vele, mióta megvan, akkor volt utoljára a gépen, mikor leteszteltem. Tök jó obi, és mégse használom (főleg, mert nekem nem fekszik a 14mm). Úgyhogy asszem eladom. Ha valaki keres ilyet (14-es palacsinta), jelezze, megegyezünk...
Ami még hiányzik mft fronton az egy lineáris fix nagylátó, és ilyen még tervben sincs sehol Tele legalább érkezik, más kérdés, hogy aranyárban lesz...[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #24858 üzenetére
Üssetek, de én még mindig a V1-gyel szemezgetek. De hogy minek ,azt nem tudom
Csizmi: most ennyi, de volt nemrég kicsit olcsóbban is.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz madgie #24859 üzenetére
oszt mennyiert? a nikon1 arazas is olyan mint a kutya vacsoraja
@szerk madgie: bzeg ez nagyon jo ar mft-bol kellene vmi hasonlo parameterrel....
mert a cx szenzor irant rasszista felhangjaim vannak[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
.: JuSzT :.
addikt
Tudtok esetleg olyan oldalt / képet mutatni, ahol egy adott szögből van fotózva egy adott téma, másfajta látószöggel ellátott obikkal?
Úgy érzem így tudom leginkább kitalálni, milyen látószög kellhet nekem. Mert itt szorgosan olvasom a számokat amiket írtok, de számomra érthetetlen, pl hogy egy 9-18 mellé minek egy fix 20, vagy akár 25. Amikor nincs nagy különbség szögben.
-
scarabaeus
őstag
válasz .: JuSzT :. #24862 üzenetére
18 mm-nél a 9-18 F5,6, a fix 20 mm pedig F1,7
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Freddy76
addikt
Igaz ez nikkor, tehát alapjában véve fullfrém és 1,5-szörös szorzós dx között tudsz váltogatni. Mft-re borzasztó egyszerű, átállítod fx-re, és az ekv. látószöget nézed, tehát ha pl. egy 9-18 látószögére vagy kiváncsi, akkor az fx 18-36-ot nézed...
Nem tudom, a te samudnak mekkora a szorzója, nem értek a halakhoz.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
addikt
válasz scarabaeus #24863 üzenetére
Ja, így már értem a különbséget
-
Mr.Csizmás
titán
válasz .: JuSzT :. #24866 üzenetére
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Freddy76
addikt
válasz Mr.Csizmás #24867 üzenetére
No, akkor ha a linkelt oldalon beállítja a dx-et, akkor meg is kapja, hogy mi újság.
-
addikt
válasz Mr.Csizmás #24867 üzenetére
Hozzá nem értőként gondolom az hogy 1,5 vagy 1,54 nem lényegi különbség emlékeztem hogy 1,5 körül , de hogy volt még 1 tizedesjegy.
-
Freddy76
addikt
válasz .: JuSzT :. #24869 üzenetére
Pedig van, elég nagy. Amin még meglepődnek sokan, hogy feljebb, pl. 200 és 300 között relatíve milyen kicsi a különbség. Persze ez szimpla matematika, de akkor is.
-
Studi
veterán
-
Studi
veterán
válasz .: JuSzT :. #24874 üzenetére
Először nézd meg, hogy milyen ojjektívek elérhetők a rendszerekben. Bár a Nikonnál szerintem bővebb a választási lehetőség, gondolom a régebbi AF cuccok is rámennek adapterrel.
-
madgie
titán
válasz .: JuSzT :. #24874 üzenetére
Nem tudom, a Nikon MO elfogadja-e az EU garit, elvileg el kellene.
Csodát azért ne várj ettől a géptől, ha a Samut szereted, maradjon az (zajban tuti visszalépés lenne ez a Nikon)
-
addikt
válasz madgie #24876 üzenetére
Mivel én ilyen éjjeli majom vagyok, oda nekem meg fontos, hogy zajban legyen jobb a gép.
Szeretem, még. csináltam vagy 300 képet vele, abból 100 at kültéren, másik 200 otthoni próbálkozás. Eddig vagy esett az eső, vagy 0 fok volt, vagy ezek keveréke. Most már elegem van a télből, így nem tudok fotont gyűjteni.
...és még a tok se jött meg hozzá, 2,5 hét alatt. Éljen kína.
-
addikt
Igazából azért vagyok bajban, mert kapok fatertól egy általa nem használt canon , talán 50-200 obit. Nem tudok róla többet, telefonban ennyit mondott, még nem láttam. Ha már az megvan "ingyen", akkor kéne is használni valahogy, és kell venni egy adaptert canonra.
Vagy lehet hogy nekem is meg lesz rögtön elsőre a polcon porosodó obi?
-
HÁZIGAZDA
nagyon kevés ideig volt 40-150-em, így alapvetően az slrgeares tesztekből indultam ki. nem úgy tűnik, hogy bármilyen lényegi különbség lenne képminőségben a 14-150 és a 40-150 között. ha már megvan a 14-150, szerintem ne add el, az egyik legjobb obi mft-re. sőt, számomra a legjobb. második helyen a 20/1,7, harmadik helyen a 9-18 lenne.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
FEDman
addikt
Nem lepődnék meg ha a G5 előlapja is fém lenne, max nem érzed annak. A G3-nak is olyan rücsis felület kezelése van ami miatt elsőre azt is simán műanyagnak mondaná az ember. Aztán egyszer mikor kicsit hűvösebb a váz megfogod a vázat elől is meg hátul is és akkor úgy már egyből kiderül mi fém és mi műanyag a gépen.
-
Studi
veterán
Voltam táskát próbálni a Bluechipben, de a Vanguard Pampas II. 22 se jött be... Az alapterülete pont frankó lett volna, de fölöslegesen magas, és kéne rá még 1-2 kisebb külső zseb. Nagyon nem találom az ideális m43-as tatyót. Valami olyan kellene, amibe elfér obival lefelé a G5 + egy teleobi, és mellé jobbra-balra be lehet tenni 3-4 kisebb, esetleg egy nagyobb obit. Ha van valakinek tippje, szívesen veszem! :-)
És jó lenne, ha árban négy számjegyű (vagy legalább közel négy számjegyű) maradna. -
rbalint88
addikt
Nekem a D90hez gyári Nikon táska volt. 220voltban vettem, ha jól emlékszem 6400Ft-ért. D90 a 18-105tel pont elfért benne állítva. Egy próbát megér. Másik hely, ahol sok táska van a Fotoplus, Hauszmann Alajos utcánál.
Olympus 12-50-et érdemes keresni Pana 14-42 helyett (esetleg fix 14 és 14-42 helyett?)
Jól emlékszem, hogy az Oly 12-50 is belső zoomos?Illetve LOL:
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Rajzra sem ua a zoom csak szuksegmegoldas es kenyelmes.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
HÁZIGAZDA
index fórum nikon adok-veszek topikban szépen levezették egymásnak a júzerek, hogy a 4-5 éves szenzor már egész más képeket csinál, mint az új...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Gondwana
addikt
válasz s7evcsenko #24897 üzenetére
GH1 + 20mm + 14mm + 0.75x wide konverter + 7.5mm fish + 45mm 1.8 + FL36R + C-mount 75mm f/1.3, mindez egy Kata DW-491-ben elfér, egyedül a Phottix-féle OC-E3 lóg egy kis külső tatyóban (amiben eredetileg a Pana wide konverter érkezett). Ha akarom, övtáska, ha akarom vállon hordható.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
s7evcsenko
addikt
válasz Gondwana #24898 üzenetére
Ez nem rossz, csak nekem egy kicsit nagynak tűnik
Nem tépi le az öved, ha övtáskának teszed?Más:
DMW-BLC12E
Létezik pótakkura ennél olcsóbb megoldás, vagy ez jó árnak számít?"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest