Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
Ha egy árban adták volna a panával, akkor sem az eriksz 100-at vettem volna...olyan műanyag képeket csak sanyi tud produkálni.
Egyébként a szenzor biztosan kiváló (arn-hoz), csak ugyi a "nagyobb szenzor drágább fényerős 24 mm-ről induló, jól rajzoló optika" krétakör újra kezdődik ekkor...
-
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
Olympus EPL-1ből hogy lehetne kiolvasni az exposzámot?
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
jjeahh
nagyúr
jó tudni nem tudjátok mi az oly-k adatkábelének a neve? ez valami szabványos cucc, vagy csak olympuson használják? az oldalán usb a/v out felirat van, de ha erre rákeresek guglin, kb 1001 féle kábelt dob ki...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
.mf
veterán
válasz jjeahh #24023 üzenetére
"remélem amire kinövöm az oly-t ennek az x-e1-nek lemegy az ára..."
:facepalm:
Öregem, téged ám nagyon kedvelhetnek a marketingesek, biztos ott lóg a képed a falon, "az év palimadara" felirattal. Még egy képet sem lőttél vele, de már a váltáson gondolkozol? Ne röhögtess... előbb tanulj meg fényképezni.
Nem leoltásból, hanem saját érdekedben mondom. Písz.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
HÁZIGAZDA
-
jjeahh
nagyúr
most fogalmam sincs mi a baj a kijelentésemmel... ha jogsid nincs is álmodozhatsz lambóról... jó, beismerem egy kicsit gyerekes volt, na, de nem vészes, főleg nem rosszindulatú... miért nem hagyod, hadd csorogjon a nyálam a fuji után...marketing...soha egy fuji reklámot nem láttam..meg most minek kell palimadárnak nevezgess, ezt sem értem, öregem...és utálom, ha b@szog@tnak, amiért kezdő vagyok...ami annyira azért nem is igaz, évek óta foglalkoztat a téma, csak komolyabb fényképezőgépem nem volt...(kompakt, szuperzoom, bridge)
szerintem nem az én érdekemben írtad mindezt, hanem a te érdekedben...jól esett lehurrogni, vagy fogalmam sincs...annyi biztos, hogy nekem ebből sok hasznom nem származik, max megsértesz, de erre gondolhatnál, amikor leírod az ilyen palimadaras odabasz dumákat...Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
HÁZIGAZDA
válasz rbalint88 #24065 üzenetére
- az élesség sok dolgot jelent, és messze nem a szenzortól függ leginkább, hanem az optikától, az élesítéstől stb.
- a kevesebb zaj stimmelhet, alapérzékenységen
- de persze még számos más mércéje van a képminőségnek, például a dinamika, és abban nem túl acél az a 12 mp-es pana szenzorsosem jó, amikor mindebből annyi jön át, hogy "a d90-et leveri" és társai.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
julius75
aktív tag
válasz jjeahh #24066 üzenetére
Nem most kezdtél fórumozni, ugye? Na, akkor tudnod kéne, hogy ne vegyél magadra semmit, ne sértődj meg. A hozzá nem értés, de nagyfokú okoskodás mellett a közösségi fórumok egyik érdekessége, hogy ismeretlenül könnyen és gyorsan alkotnak véleményt másokról, és minden tiszteletet mellőzve teszik azt közzé legtöbbször bicskanyitogató stílusban. Te még egy szépen csomagolt véleményt kaptál....
Ne feledd, itt igaz csak igazán a mondás: elsősorban nem az számít mit mondtak, hanem hogy kimondta.
-
Zozzer888
addikt
Először folyik a nyálad arra, aztán majd sokat fényképelsz a tiéddel, rájössz hogy mire lenne szükséged,kinézel egy másik vázat, arra fog folyni a nyálad...ez ilyen "biznisz"
rbalint88
Gyönyörű az a PassatZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
.mf
veterán
Tőlem aztán úgy veszed, ahogy akarod. De hogy úgy leírni, hogy kinövöd a gépedet, hogy még egyet sem lőttél vele... nem tudom, hogy mi mást lehetne erre mondani. Még csak nem is ismered a képességeit, a benne rejlő lehetőségeket, előbb azokat kéne kiismerni, s ha már az kevés, akkor gondolkozni a továbblépésen. Lehet Lambóról álmodozni, persze én is örülnék a régi ZX6R-em helyett egy újfajta ZX1R-nek, de mindig belátom, hogy az epéniszen (több lóerő, mint kg, nyehehe) kívül nem sok ok van rá, ennél is én vagyok a szűk keresztmetszet, messze még a határok. Ugyanez fényképezőnél: előbb ehhez kell felnőni, kiismerni, s közben minél több fotós ismeretet, praktikát elsajátítani. Attól, hogy veszel egy drágább fényképezőgépet, még nem fogsz automatikusan jobb képeket készíteni. (Láttam már ilyet is, szép új csili-vili dslr lóg a nyakában, de nem csak, hogy point-and-shoot kompaktként használta, a fotózás alapjaival sem volt tisztában...)
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
ati3x
senior tag
Igazad is van, meg nem is.. Az E-pl1 nem mai "csirke". Nekem is az van. És igen, van egy két "apró" korlátja, márha a modernabb gépekkel hasonlítjuk össze. Pl, az Af.. rendesen lassú, kevés fénynél meg méginkább. Ráadásul ezt anno viszonylag egyszerüen elkerülhették volna, egy AF segédfénnyel. De nincs.. A másik az ISO. Max 3200. èppen tegnap fényképezgettem és felfedeztem, hogy az auto iso módot viszonylag jó használni az 50/f1.8-as takumarral. Beltérben még így is hamar felugrott 3200-ra (igaz F2, f2.8 néha F4 es rekeszt használtam) És 3200-on már... De nem panaszkodom, mert a serpenyö másik fele: "ajándék" árban volt. Bizony régebb óta "fotózgatok", filmessel kezdtem, majd kompaktokkal (azokat bizony pillanatok alatt "kinöttem), és most E-pl1-el. Az biztos, hogy sokat kell tanulni, és fotózni, de itt már az elöbb említett "hátrányok" nem biztos hogy azok lesznek késöbb.. Mert ha az ember megtanulja "kitrükközni" ezeket, akkor késöbb felfelé váltva talán hatékonyabb lehet egy komolyabb-modernabb technikával. Ellent´tben azzal aki egyböl "beleül a tutiba".
-
Szulita28
senior tag
válasz OPiiPO #24006 üzenetére
Természetesen nem csak. Viszont emlékeim szerint leginkább ők a "DXOMark-huszárok" (ezt kéretik csakis pozitívan venni ), ezért írtam ki őket. A sorrend pedig szigorúan alfabetikus volt, Madgie
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
Szulita28
senior tag
Én majdnem elcsábultam, de nem mertem belevágni. Pedig nagyon nyálcsorgatós.
Úgy látszik, nagyon együtt jár a (fotós) agyunk, mintha az én kívánságaimat írtad volna le a fixekkel és zúmmal.Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
need
addikt
ez a válasz leginkább jjeahh kellene szólnia..
és azzal 1ütt ott van benne a messzemenő igazság..
nekem is ilyen gépem van..és nekem még múltam sem volt..semmilyen..én nem tudtam hogy van ilyen hogy rekesz..záridő..iso..valamivel több mint 1 év.. és kb. 3000 kép..és szép lassan rá jön az ember sok mindenre..
rá jön a hibáira a gépnek és persze a saját hibáira is..javaslom jjeahh alaposan vagy 2x olvasd el..
[ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
jjeahh
nagyúr
persze, és igazat is adok nektek, minden további nélkül, ezzel nincs gondom, én csak erre a hangnemre pöccentem be egy kicsit
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
.mf
veterán
válasz jjeahh #24082 üzenetére
Lehet, hogy neten nem tudom jól kifejezni magam, durvábbnak jön át, de attól még tartom: ha jól emlékszem, nem is olyan rég még avval kezdted, hogy úgyis full-auton fogod használni (ezért is javasoltunk többen csúcskompaktot), s volt pár olyan hsz-ed (így emlékezetből telék-nagylátók-halszemek keverése, manuális és af obik, adapterek, s még rémlik valami, amin elkerekedett a szemem), ami alapján nagyon úgy tűnt, hogy nem vagy tisztában az alapokkal, a mögöttes technikával. Majd ezután a kinövésről beszélsz, úgy, hogy még egyet sem lőttél a géppel - ez pedig nálam ütötte ki a biztosítékot.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Szulita28
senior tag
Attól még nem köll így kiosztani senkit Főleg itt nem, mert itt nem volt jellemző korábban ez a stílus.
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
Studi
veterán
Písz! :-)
Kipróbáltam egy GF3-at, nagyon mókás kis játékszer, nem gondoltam volna, hogy ilyen könnyű a kezelése az érintőképernyővel. Nagy kár, hogy nem kezeli az Oly RC vakukat, és nincs rajta még papucs se. Ezekkel teljes mértékben leválthatná az E-PL1-em, mint mindenes zsebgép.
-
need
addikt
ha már Pana akkor mit szólsz [ehhez..?]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Studi
veterán
-
orrlyuk
aktív tag
Üdv, mesterek!
egy ideje read onlyban vagyok, de mivel látom, sok E-PL1 tulaj van itt: van-e, akinek sikerült bármilyen távkioldóval összehozni a gépet? Nekem a korábban linkelt e-p1.net-es bejegyzés anniyra nem meggyőző, és nem is mostanában született.
Köszi!
No hay banda! Il n'est pas de orquestra!
-
MLaca
őstag
emberek, a jövő a wifi-é és az okostelefonoké! döbbenet mókát lehet összehozni wifi-s fényképezőgép és táblagép, vagy telefon közreműködésével hátránya is van, persze, zabálja az akkut mint állat. mennyivel frankóbb egy 8"-os kijelzőn komponálni, mint a 3"-oson..
[ Szerkesztve ]
http://mlzphoto.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest