-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gali777
őstag
Hello, ez nem teljesen ide tartozik, de ez a topik pörög a legjobban. Most vettem egy FSP Hexa 400W-t és a procihoz 4 pin-es csati van, de nekem az alaplapon 8 pin-es tartozik hozzá. Bedugtam a 8 pin-es felébe a 4 pin-est, megy is a gép, csak nem tudom ez mennyire egészséges így. Az alaplap egy Asrock b75 pro3-m, a proci pedig egy i5 3470.
-
SRII
őstag
hi!
segítsetek!
melyiket vegyék meg?( a vevő szeretne hosszabb távra tervezni, legalább még egy konfigot bírjon ki a dc dc és a többi szabványnak is legyen megfelelő)
Én nem tudok dönteni, főleg ,hogy nem nekem lesz, így titeket tapasztaltabbakat kérném meg ,hogy válasszon és indokoljon.Corsair TX650 V2 új Seasonic/beles/ Ára: 22K
XFX 650W Pro új Seasonic/beles/ Ára 22K
Nem is a gari dönt, nem is az ár, GONDOLOM hanem a venti minősége, vagy az ,hogy melyik fiatalabb gyártás, mást nem tudnék felhozni.
[ Szerkesztve ]
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
SRII
őstag
A következő már nekem lesz!
Cooler Master V 700 tápegységről szeretnék egy kisebb kis információt!
mivel nem vagyok tisztában az egyéb hardverek fogyasztásában, így hozzátok fordulok ,hogy egy V700 elég e 2x 280X vagy 2x gtx770 videókari párosnak?
Ezen két komponens, Cf vagy SLi hány % használná ki a tápegységet(csak azért kérdem mivel nem szeretném ha túlságosan terhelve lenne)Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
nagyúr
-
SPeti1984
senior tag
Az FSP Raider 650W táp kábelei elég hosszúak egy alsó tápos házhoz? Konkrétan Thermaltake V3 BlacX-hez.
-
-
attiati
veterán
valamit nagyon nem ertek:
ket Enermax pro 82+ 425w hirdetovel levelezek. Egyik hangmanias, hosszas keresgeles utan vette a tapot 1 honapja, erre el akarja adni (allitasa szerint ki sem probalta WTF?)
a masik: allitasa szerint mar nem hasznalja az asztali gepet, ezert adja el. szept 26 ota hirdeti a tapot, amit szept 10en vett !!?? (2 hettel korabban nem tudta meg, hogy nem kell az asztali gep? WTF?)
mi a baj ezekkel a hasznalt enermaxokkal, hogy par nap hasznalat utan mindenki szabadulni akar tole??
-
Graphics
Jómunkásember
válasz attiati #55561 üzenetére
Semmi, eladtam nem keveset... Van aki örök elégedetlen... ja meg ha rájön hogy a gépe nem is eszik 250-nél többet... akkor keres kisebbet.
Ne magyarázd bele, hogy miért adják el... Te keresel elado Enermaxot. tudod hány olyan van aki összerakatta a fullos gépet és netezik rajta....
Nincs összefüggés aközött hogy Enermax és hogy eladják, te kreáltál magyarázatot, mikor köztudottan jo és halk táprol van szo, ha hiszes, ha nem...
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
tornas
őstag
válasz Graphics #55562 üzenetére
Sose értettem ezt a vájtfülűség-effektust. Sokan így akarnak a legegyszerűbben különbek lenni másoknál?!?! Mindig röhögnöm kell, amikor azt hallom-olvasom, hogy milyen rettenet hangos az a táp. Már, ha egyáltalán a tápja hangját hallja és nem a szomszéd Pistike kávédarálóját, vagy a ház alatt elhaladó trolit.
Ezek szerint Vazul is vájtfülű lehetett, mert forró ólmot kapott a fülibe...
"tudod hány olyan van aki összerakatta a fullos gépet és netezik rajta...."
...meg olyan is aki a retek egymagos, 7 éves cerka+GF 6200-vel akar BF 4-et meg Crisys 3-al játszani?
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Graphics
Jómunkásember
válasz tornas #55563 üzenetére
Én szeretem halkan a gépet, egésznap zakatol minden, este odaülök és némaság.
Alapból úgy vettem a dolgokat, de nem több pénzt ráforditva. Igy megvan a teljeditményem is, meg a nyugi is..nem játszok
Aki játszik az mrg fülessel nyomja, vagy hangrendszerrel, neki tökmindegy mekkora a hangja... sztem, vegyen jo cuccokat, de játék közben semmi se halk
De ez nem mindig a táp...
Vehet valaki halk tápot, ha nem tudja a BIOS/UEFI-t jól beállitani a procihütéshez... vagy szar vinyoja van ami erös motorhangu...
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
válasz Graphics #55565 üzenetére
A város zaja után nekem sem hiányozna, hogy a gépem is kerregjen-kattogjon otthon. Én ezért is használok leginkább laptopot. De persze ha egy kicsit játszani (feszlevezetés gyanánt) szeretnék, akkor irány az asztali PC.
Ahogy "nincs" BIO termék, úgy nincs is tökéletesen 0 dB-es PC-sem. A táp, a CPU / GPU VRM-jei is adhatnak ki hangot, sőt adnak is...
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Graphics
Jómunkásember
-
MMIX
addikt
Potential thermal issue with RM750 and RM850 products
By Jonny Gerow posted Nov 05th 2013The Corsair RM series power supplies are designed to run without active cooling for up to 40% load at typical room temperatures (25°C, or 77°F) and are capable of continuously outputting 100% of output capability at ambient temperatures of up to 40°C (104°F). We have found that our power supplies are typically used in environments much lower than 40°C and tend to have some natural aspiration within the chassis that allows for some air movement, such as from a nearby graphics card or chassis fan, within the PSU housing, when temperatures exceed normal room temperatures. We have found that this normal aspiration can maintain Corsair’s Zero-RPM fan-less mode even at temperatures as high as 35°C (95°F) when only at 40% load for durations of up to 15 minutes.
Thanks to recent feedback provided by an early reviewer, we have discovered a PSU fan operation issue that can be triggered with the RM750 and RM850W under highly unusual operating conditions. For the issue to occur, the PSU must be run for more than 15 minutes at:
• Ambient temperature 35°C (95°F) or higher
• Zero ambient airflow, i.e. no airflow provided by system fans or by fans on other components
Under these conditions, impacted PSUs may shut down before the cooling fan starts spinning. This shutdown will cause no damage to the PSU or the system. As these conditions are extraordinarily harsh, we believe most users will not be impacted. If you feel you have a unit that has been impacted, we are offering advance replacement returns for the PSU, with Corsair paying all freight costs. Please visit corsair.force.com for instructions on how to obtain a replacement unit, or to ask any questions.
Thank you for choosing Corsair; we are committed to making sure you are completely satisfied with your purchase.
Google fordítóEgy kicsit elméretezték a ventilátor profilt, a fentebb leírt nem átlagos körülmények esetén lekapcsolhat a táp, mielőtt a félpasszív táp ventilátora felpörögne. (remélem jól értettem, nem vagyok szinkrontolmács )
[ Szerkesztve ]
-
Tatinho
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigurációhoz keresek tápot:
-i5 2500K
-HD6970
-3 venti
-1 winyó 1 ssd
De elképzelhető a későbbiekben egy crossfire vagy sli is, illetve több winyó, tehát az upgrade lehetőségét bírnia kéne. Valamint relatíve egy halkabb konstrukció kéne, (mert dolgozni, netezni is szoktam füles nélkül) de nyílván nem a 0dB a cél
Fontosnak tartanám hogy a belseje minőségi legyen, ehhez viszont nem értek, úgy mint ti hogy ez ilyen az amolyan az azért nem jó ez meg ezért jó. Ezért írtam most ide.
A modularitás nem fontos, nekem tetszik de más előnyét nem látom, tehát ha pont olyan az ajánlás akkor örülök neki de ha nem az se visel meg.
Kb. 20 nagyon max 25e lenne a határ, viszont használt is szóba jöhet részemről.
Köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz Graphics #55580 üzenetére
Szerintem azok a kis HX-ek voltak és ott is a ventilátor profillal volt baj. Túl csendes lett, ha jól rémlik.
"de a minőségi szintjük régen jobb volt"
- a Corsairt a fórumokban képviselő "színes szakállak" nagyon nem értenének veled egyet.
A Corsairnál a kétbetűs nevek minőségi szintet, elvárt paramétereket jelentenek. Mindegy, hogy melyik bérgyártó gyártja őket.Seasonic drága, ha nincs meg a megfelelő haszon, a táprészlegnél sokan repülhetnek. Corsair az utóbbi időben nagyon sok mindennel foglalkozik, tápegység részleg nélkül is meglenne a cég.
Sok az eszkimó (konkurencia) és kevés a fóka.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
remélem egy utolsó kérdés:
a konfigomnak elég lenne egy 350W-os Seasonic is?
HD7770-es ph tesztben a teljes rendszer terhelt fogyasztása 200W alatt van Metro 2033 közben
-
attiati
veterán
válasz Graphics #55584 üzenetére
és egy ilyen 4 éves Enermax 425 reálisan mennyi ideig fog elfutni gond nélkül?
Enermax topikban sokan panaszkodnak a ventikre.
Nem is tudom egyáltalán minek jut eszembe , hogy megvegyek egy 4 éves tápot, mikor ha valahol, akkor a tápnál igazán számít az életkor. 9-10ért veszek egy 4 éves Enermax 425-öt, mikor 3-al többért kapok 3 év garival egy bequiet 7 400W-osat.
-
zolee0307
őstag
A tápajánló táblázatból kinéztem ezt a tápot:
XFX 450 W Core Edition V2 Full wired.A táblázatban az szerepel, hogy 1 6 pines vga és egy 6+2 pines vga csatija van. Viszont a honlapján azt írják, hogy 1 db. 6+2-es vga csati van csak.
Akkor most két vga csatija van, vagy csak egy? Tudja vki?
Ha nem találok FSP Raider 450-et, akkor ez a táp lenne a befutó, márha 2 db. vga csatija van.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Graphics
Jómunkásember
válasz attiati #55586 üzenetére
Azért nem 4éves, de én már több javaslatot nem tudok, ajánlottam olcson Aurum Goldot is,
Amit Enermaxot mondtam, az raktármodell... seperces...Sajnos nem vagyok jós, Enermax mit mondjak rola többet.. 10évig.. 0-24-be 5évig...
Ahol meg szar az elektromos hálózat, ott másil táp is kifinngja magát... jóslatokba kár belemenni...Seasonic SS350-ET, iPon
Ennyi, akkor vedd a be quiet-et, az meddig fog menni? Addig mint a többi... ahogy használod
Van más választásod akkor válassz, 5-6táp már felmerültzolee0307: Raiderböl nincs 450-es., XFXen v1-en két csati volt, v2-esen 1db van
[ Szerkesztve ]
-
zolee0307
őstag
válasz Graphics #55588 üzenetére
Van raiderből 450-es, legalábbis az fsp honlapja szerint [link]
Kár, hogy a V2-es XFX-nek csak 1 vga csatija van, így kiesett.
Talonban marad még a Cooler Master G500 akkor.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
SRII
őstag
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
gezu1025
tag
-
-
Dugos
tag
Értem. Közben azon gondolkoztam, lehet, hogy inkább rászánok inkább egy pár ezrest még, mert azért egy táp lehet, hogy több konfigot is ki fog szolgálni. Szóval ha lenne olyan 15-16 ezer körül olyan táp ami ajánlható és van rajta két PCI-E csatlakozó azokat szívesen venném!
Köszönöm a segítségeteket előre is!
-
Grave_444
nagyúr
A táp kb hány fokig bírja? Nálam csak az szívja a meleget a házból és játék alatt is ez a leghangosabb a gépben. [link] Lehet a procihűtő elszívja előle a friss levegőt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest