-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potzee
addikt
válasz Hardver Arc #55350 üzenetére
CTG 450-80P
...vagy egy XFX Pro 450 [link] (egy ágas Seasonic elektronika, 408W max. teljesítmény)PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
skayline
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy új tápot 10-15K között a következő konfig alá. Várom a javaslatokat.Asrock 970 Extreme 3 ; CM Elite 430(Ház) ; Ati HD 7790 ; WD Black Caviar 1T +500GB Samu+SSD60GB Kingstone V300 ; FX-6100;6GB Ram
-
martdavid
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy Ha van mondjuk egy konfigom, amit 550W-os táppal elég etetni.
De én egy 650w-osat veszek annak van bármi negatív hatása? Vagy többet fog fogyasztani a PC?
Zalman 80+ Gold-ban gondolkozom, csak nem tudom hogy 550 vagy 650w.Előre is köszi
-
Potzee
addikt
válasz martdavid #55355 üzenetére
A Zalman nem gyárt tápot csak matricáz!
OEM gyártóktól vásárolja az elektronikát, mikor kitől...
A 80+Gold minősítésű tápjai szerencsére pont jó elektronikára épülnek (Enhanche) GoldRock széria, de egyébként nagyon vegyes képet mutatnak...Adyson, FSP, Sirtec, stb...ééés Hui Cheng Electronic Technology. Szóval vigyázni kell és vásárolni csak pontos típus és OEM szállító ismeretében szabad mert Zalman táppal is könnyen kakiba nyúlhat az ember![ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Cobra.
őstag
válasz Hardver Arc #55350 üzenetére
Hardver Arc:nagyjából egyforma a 3 táp ,de a gépedbe bőven elég a Hexa 400 vagy akár egy Corsair VS350 is.
Skayline: neked is jók az előbb felsorolt tápok. -
martdavid
csendes tag
válasz Potzee #55358 üzenetére
Zalman ZM550-XG 550W Moduláris 80+ Gold
akkor ez megbízható táp? Vagy hasonló kategóriában mit tudtok ajánlani? A hangsúly a gameken van.
még nincs meg a végleges konfig, de core i5 4570, amd r9 280x/270x vga(esetleg a régebbi generációs változatuk), 1db hdd, 1db ssd, esetleg 1db optikai meghajtó.
Középkategóriás Gamer PC-hez kellene.
-
zso73
veterán
Sziasztok 8 tűs csatlakozó van az alaplapomon a 24-e s táp mellet. És egy AMD 6970 videókártya van a gépben. 6, és 8 tűs táppal. Milyen tápegység tudná kiszolgálni ezt a konfigot ?
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
Potzee
addikt
válasz martdavid #55361 üzenetére
Ez egy jó táp
Egybe hagyott 12V-os ág, 45A, Enhanche elektronika, max. 540W teljesítmény, moduláris, 80+Gold)
DE
Szerintem ez a Seasonic G550 legalább ennyire jó vagy jobb! 27k[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Graphics
Jómunkásember
Igen, én is ezt venném, nekem a 400-as van ,de tökéletes táp , ADDA ventis, évekig fog szolgálni, hangtalanul
Tehát Seasonic SS350-ET
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
n00n
őstag
Akkor kérdés.
Elszállt egy 460W-os Gigabyte GE-460-R1-es tápom és ugyanilyen nem találok. Milyen tápot érdemes helyette venni, illetve kell-e nekem ekkora táp?
PC konfigom:
GeForce GTS 250 videokártya
2db 500 GB WD HDD
1db 64 GB Kingston SSD
1 WLAN kártya
1 DVD olvasóHúzva nem lesz, játék ritkán. 400 W-os táp elég lehet neki? Ha igen abból mi ajánlott?
-
Majkee84
aktív tag
Sziasztok!
Tápegységet keresek, alsó tápos házba. A konfig az aláírásomban található. A lényeg, hogy ha netalán egy 7970 vásárlására adnám a fejem, akkor bírja. Gondolom a mostani oda már kevés lenne. Mit ajánlanátok?Steam / Origin / Discord / RSC / PUBG : Majkee84
-
8.utas
tag
Sziasztok!
Kérek ajánlatot FSP Raider 750W helyett, abban az árfekvésben, minőségben. Csendes legyen, legalábbis hangosabb ne, mint az FSP.
SZERK: esetleg 650W (most 1x R9 280X-hez kellene, azért akartam 750-est, hátha az elbírja majd egyszer a 2.-at)
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Frozzy
őstag
válasz 8.utas #55383 üzenetére
én amiket kinéztem eddig:
OCZ ZS 650W vagy OCZ ZS 750W (ezek még olcsók is és külf oldalak leirtjai szerint jó tápk tesztek szerint is)
VAGY (alternatíva kb ugyan azt tudja de drágább)
Corsair CX600, CX600M, CX750, CX750M
(M) a modulárt jelenti.. de ezek csak Hybrid modulárok..
corsair CWT belsősek elvileg anyira nem jók. az ocz pedig sirtec arról már sok jót hallottam!
néztem iponon ott éri meg a legjobban. lehet benevezek egy OCZ ZS650W-ra de a 750 sem drágább sokkal (2100ft kb)
Remélem tudtam segíteni
[ Szerkesztve ]
iPhone 14 Pro Max • AirPods Pro • Apple Watch S4 • MacBook Air 2017
-
syberia
veterán
válasz Morris #55384 üzenetére
Nekem XFX 450 Pro tápom van, az elektronika a lényeg (Seasonic) és nem hátrány hogy nincs benne szilárd elektrolitos kondi, sokkal drágább lenne ha lenne benne pár darab gyakorlati előny nélkül.
De persze vehetsz olyat amiben vannak ilyen kondenzátorok, viszon még a 80+ Gold hatékonyságnak sem előfeltétele ezeknek a kondiknak a megléte. (pl: FSP Aurum 500w)
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
MMIX
addikt
válasz Frozzy #55385 üzenetére
Az OCZ ZSé-ről ( viszonylag kevés zsét kérnek érte) azt érdemes tudni, hogy minden kondi japán benne.
Nem 2013 trendi DC-DC konverteres, csak "indy". Golyós Globe Fan 135 mm ventilátorral.
Az Ipon csak 1 év garanciát akar adni.A Corsair CX-ek "group", kivéve a 750W-ost, az DC-DC.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Morris #55387 üzenetére
A hosszabb élettartam miatt előnyös a szilárd elektrolitos kondi, és akkor is, ha a maximális terhelhetőség közelében használod a tápot.
Nekem eddig még csak elkós tápjaim voltak, és néhány év vagy hosszú erős terhelés hatására mindegyikben találtam pár púpos, vagy púposodni kezdő kondit, még az FSP-nél is.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Frozzy
őstag
na ez nem telljesen világos nekem. elmagyaráznád, hogy akkor jobb vagy rosszabb ? illetve akkor melyiket érdemes venni ??
illetve észre vennék valamit használat közben ? vagy az égvilágon semmit csak más kondi van benne.. (tudtommal a japán kondik jók )
most néztem, hogy 720W lehet jobban megéri.. ITT találtam 22.676FT posta pedig végképp olcsó.. és 3 év gari!
de amúgy köszi mert most már végképp nem tudom mit vegyek[ Szerkesztve ]
iPhone 14 Pro Max • AirPods Pro • Apple Watch S4 • MacBook Air 2017
-
syberia
veterán
válasz Morris #55387 üzenetére
Nagyon hasonló konfigunk van, én sem mennék ezzel a táppal 200W fölé VGA-ban, viszont eddig csak jókat tudok róla mondani: halk, magas hatásfok (85+), és nagyon jól néz ki a full-wired kábelezés Egy hátránya van hogy ha 2 pci-e csatira van szügsége a kárytádnak akkor molexből kell átalakítózni, de ez az egyetlen negatívum.
Az alaplapokra azért tesznek ilyeneket mert tartósabbnak vannak tervezve és kicsivel jobban bírják a magas hőmérsékletet, viszont ezek is ki tudnak száradni és tönkremennek mint a hagyományos kondik. Szerintem a gyártási minőség a döntő.
https://howbad.info/
-
Morris
veterán
Ettől a púposodástól tartok én is.
Nagyon elgondolkodtam, hogy cseréljek e. Most egy Chieftec GPS-450AA-101A tápom van. Eddig tökéletesen üzemelt. Tudom, hogy nem mai csirke már viszont sajnálnám a pénzt az újra, mert még ez is nagyon jó.
Ja és kezdjük ott, hogy ezt eladni már nem is lehet.Pont ezt az XFX-et néztem ki. Tud annyival többet nyújtani, hogy mindenképpen cseréljem a mostanit?
syberia: Sli/CF nem lesz. Csak egy max 200w TDP vga (a jövőre nézve). Bár, ahogy nézegetem, egyre inkább egy 7790 mellett tenném le a voksomat, mert annak csak 80W a fogyasztása.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Morris #55394 üzenetére
Azért belenéznék én abba a Chieftech-be. Nekem is kiválóan műxik a 400-as Coolink tápom, ami totál hangtalanul műxik évek óta. Egyik nap belenéztem, és volt benne vagy 15db barnás tetejű kondi...
Javítani nem állok neki, mert anniyra sűrű belül, hogy szét kellene bontanom az egészet, hogy hozzáférjek a kondikhoz.
Inkább ment át a retro gépembe úgy ahogy van, ahol nem tud nagy anyagi kárt okozni.Ugyanakkor Apám 300W-os JNC (Vargáné és társa) tápja 9 éve hajt egy P4-et, és nem volt benne egyetlen egy darab púpos kondi sem.
(mostanában átnéztem minden régi tápot a családban. )mod: Szerintem ne a kondik alapján dönts.
mod2: nem tudok válaszolni a kérdésedre, nincs tapasztalatom azzal, hogy mely típus éri meg, csak elektronikai oldalról tudok véleményt mondani.
Én belenéznék, és a belső állapot alapján döntenék. Azaz én inkább javítanék. 5db kondi ~200Ft...Ha nem lenne a coolink tápom hatásfoka szörnyű, és nem lennének szétrohadva már a csatlakozók műanyagjai, akkor megjavítottam volna, és nem tapsoltam volna el 10k-t tápra.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
attiati
veterán
Valószínűleg meghalt a Chicony Hipro 430W (régi beles) tápom.
Mit javasoltok 10e körül? (lenti konfigba) Alsó tápos és elég magas házba lesz.
Esetleg max 15e-ig, ha brutál jó, brutál halk és megéri a feláratAthlon II X4 750k, Asrock FM2A85X Extreme4, Sapphire Vapor-X 7770 1Gb, 2*4 GB Kingston LoVo DDR3 1600 KHX1600C9D3LK2/8GX, Samsung SpinPoint F3 1TB (HD103SJ), Xigmatek Midgard II, Chicony Hipro 430W (régi beles)
-
MMIX
addikt
válasz attiati #55398 üzenetére
A hosszú kábelek a Chieftec CTG 500W-nál kezdődnek a legolcsóbban, de ez is már 12-13 ezer Ft.
Az XFX 450W tápét nem tudom, talán hosszú. FSP Raider van még 15 ezer körül. Max 15 ért csak 350W van "brutál halk"( gyártó írja , nekem nincs). Be quiet! L8. A Chieftec CTG hangja viszonylag nem hangos. (ezt már hallottam személyesen, nekem elég halk volt, de nem vagyunk egyformák)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.