-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Etzel
aktív tag
válasz Rypejakten #54600 üzenetére
Ahh elnéztem
-
Etzel
aktív tag
válasz bombibmw #54601 üzenetére
Ok. Köszi szépen.
Kell egy CPU bele meg egy HDD és kész a vas.
Még annyi h tudom nagyon nem ide tartozik de szerintetek milyen CPU kellene bele
Én max 15 rugót szánok rá mert eladásra megy a gép, mivel van alaplapi dvi,dsub csati így gondoltam egy Intel Pentium G2020-ra... -
tornas
őstag
válasz Grave_444 #54591 üzenetére
De lehet, hogy nem is kell a CPU táphoz átalakító, mert a 4 pin CPU-t is bedughatja a 8 pin EPS-be.
Meg aztán ennél a tápnál nem hiszem, hogy szóba jöhet egy komolyabb terhelésű rendszer. Eléggé érdekesek a táp specifikációi is:[link] Ez valami szutyok minőségű cucc lehet.
5 V-on 36 A, vagy a 12 V-on 38 A egy 750 W-os táphoz?!?!
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
-
Etzel
aktív tag
válasz Rypejakten #54608 üzenetére
tornas
Jah én is azt néztem, h a fórum első hzs-ében nincs benne a kerülendők között pedig lehet esélyes rá
Grave444
Abszolút nem lesz tuning, habár 500Ft-ot megér, hogy ha tovább adom a kedves delikvens húzná és nem bírja és hozza vissza a nyakamra vagy zaklatna
Rypejakten
Az egy áron van vele
-
Zsohi
őstag
A gépet, ha hosszú távon is szeretnéd használni sürgősen cseréljed le ezt a tápot. Ennyire olcsón még soha nem láttam ilyen teljesítményű darabot és az is árulkodó, hogy szinte csak az e-bay-en kapható.
szerk: Látom el akarod adni, így meg pláne cserélném. Nem szép dolog a szemétért pénzt kérni.
[ Szerkesztve ]
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
kicsigal
csendes tag
Sziasztok!
Ezeknek a tápoknak eléggé hosszúak a kábeleik egy alsó tápos házba(Sharkoon Vaya)?
-Corsair VS350
-Corsair VS450
-Corsair CX430 -
bombibmw
veterán
Ebbe a lapba nem is tudsz olyan procit tenni,aminek kellene a 8pin.
Egyébként az érdekesség az,hogy összerakott gépként vettem a cuccot.
Egy 2500k-hoz egy FSP400-60APN-t raktak,aminek szintén csak ez az egy 4pines EPS csatija volt.
És így tuningoljon az ember.
Nekem se kellett több. -
vass1024
tag
válasz Rypejakten #54608 üzenetére
Hello!
Összejött a kes tápra.. multkor már ajánlottátok a Cooler Master V850 hogy elég jók. nekem egyedül a 3év gari nem tetszik, lehetne több ilyen árban, 5/7év garival vmi másik?Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
-
pdev1811
tag
Jelenleg elég lenne a 300-as Be quiet is, de később kevés lehet. Az FSP jónak tűnik, az a modell is amit írtál de a Hexa 400-as még jobb lehet, bár állítólag extrém rövid kábelei vannak és még egy felsőtápos házban is néha necces.
Ha később vmi erős Fx és mellé egy nagy étvágyú VGA kerül bele akkor kevés lehet a 400 és már csatlakozó gondok is felléphetnek (kevés 6 v 8 pines).
Szóval sztem most elég lenne a 300, akár egy olcsóbb FSP és ha később nagyon gamerkedni akar a gyerek akkor be lehet ruházni egy nagyobb tápra. -
Etzel
aktív tag
válasz Rypejakten #54618 üzenetére
bombibmw
Jaa az azért úgy más tészta
Rypejakten
Köszi. Sajna külföldiába nyomom így majd szétnézek erre felé.
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
Hardver Arc
senior tag
Sziasztok!
Alábbi konfighoz akarok tápot venni de nem tudom eldönteni meiket mert ehhez a konfighoz elvileg elég a 450 es táp bőven mégha később majd beújítok a dual miatt egy hd 6670 ddr5 1gb videokarit..
azt olvastam ezek különösen ajánlot halk megbízható tápok és árban se rossz..XFX Core Edition 450 Seasonic
vagy ???
Chieftec ctg-500-80p sirtecKonfig
Alaplap fm2+ gigabyte D3H
proci a10 5500k
2*4gb ram 1600mhz
1tb vinyó és 60gb ssd -
Graphics
Jómunkásember
válasz Hardver Arc #54623 üzenetére
450-es is elág neki, meg még egy 350-es is vinné.
XFX
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Hardver Arc #54625 üzenetére
öÖ, miért fogyasztana feleslegesen?
1500-as táppal is annyit enne, amennnyit kér a konfig.
Veheted nyugodtan az XFX-et, nrm fog többet enni...
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Potzee
addikt
-
Frozzy
őstag
Sziasztok!
légyszi véleményezzétek már ezt a tápot: Corsair CX600M
milyen belsős illetve megbízható ?
Köszi
iPhone 14 Pro Max • AirPods Pro • Apple Watch S4 • MacBook Air 2017
-
justo00
tag
Üdv!
Ajánlott kategóriába tartozik az alábbi seasonic tápegység vagy sem?
[link] -
csaszi89
csendes tag
Erre a konfigra hány wattos tápos ajánlatok?
CPU Intel Core i5-4670 3.4GHz BOX
Cooler Master Hyper 412S
Gigabyte GA-H87M-D3H
SAPPHIRE Ati Radeon HD 7950 3GB Boost
Kingston 8GB/1600 HyperX Blu KIT
HDD WD 1.0TB Green
SAMSUNG 22x SH-S224BBA Cartoon Network lakoja vagyok, Albert Hoffman a szomszedom. Veszely eseten pingvinnek alcazom magam es igy vegyulok el a tomegben.
-
laychi
veterán
Sziasztok megint.
Az általam kinézett corsair cx430-32 A-es típusa nem megvásárolható valószínűleg a boltban,ahol kinéztem,illetve nem érkezett válaszüzenet,visszahívás.
Most néztem egy másik tápot magamnak helyette,kérdésem az lenne ,hogy a jelenlegi konfigomat(adatlap) ezzel az xfx hd4870-es videókártyával kihajtana e megfelelően? a videókártya kölcsönben van,hd7750 vagy 7770 lesz benne.
Szóval a táp:Be Quiet! BQT System Power 7 400W 100-240V 50-60Hz 6-3A
3,3V-24A,5V-15A=120W
12Vv1-24A,12Vv2-20A 384W
-12V-0.3A 3,6W
5Vsb-3A 5WFSP belsővel 2012-es modell
[ Szerkesztve ]
-
unknownerror
tag
Üdv!
Szeretném a CM Real Power 520-as tápomat lecserélni halkabbra, kb 15ezer forintig.
Régebben nem zavart, de mostanában már szó szerint idegesít a hangja még netezés közben
is. (bár akkor még csak susog)
Amit visz: i3 550 húzva, 5850, 2hdd, szóval ahogy néztem, hatásfokban egy 500 körüli lenne jó, kisebbet nem vállalnék be, hátha fejlesztek.
Ezek közül melyik lehet halkabb?
FSP FSP500-60APN 85+
FSP Hexa 500W
CHIEFTEC CTG-500-80P
ENERMAX ENP500AGTDe gondolom az ajánlott 500w körüliek közül nem nagyon lövök mellé, ugye?
-
syberia
veterán
válasz unknownerror #54643 üzenetére
Ezek közül én a CHIEFTEC CTG-500-80P tápot venném, vagy a még jobb minőségű XFX 450 Pro, nézd meg milyen konfigot visz nálam, és ez a táp egy GTX 770-et is kiszolgál
Amúgy ha a ventije hangos a tápodnak, azon lehet segíteni zsírozással.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
varmi2
nagyúr
Esetleg még ezt is megfontolhatod: FSP Raider 550
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
tixem
addikt
Ezek közül CTG, de én ezt is kilátásba helyezném, alig drágább a többinél és 5 év a gari is.
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
Zsolty001
tag
válasz Zsolty001 #54581 üzenetére
Sajnos felül kell írnom a korábbi kijelentésem a CoolerMaster GX450-el kapcsolatban.
Az intenzívebb használat során kiderült, hogy sajnos mégiscsak van hangja és elég zavaró, pedig nincs leterhelve. Ilyen zúgó-bugó hang folyamatosan, ami a beépítés után közvetlenül még nem jött elő, de most már eléggé hallom. Annyira azért nem hangos mint a több éves FSP-m ventilátora, de az újkorában nem adott ki szinte semmi hangot. Fogalmam sincs, hogy ez most ilyen vagy csak én fogtam ki. Talán mégiscsak az FSP Raider kellett volna.
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Tudnátok nekem ajánlani egy tápot? Bőség zavarában vagyok, szinte képtelenség választani, még az összefoglaló alapján is Apámnak állítok majd össze egy konfigot, nagyjából így fog kinézni, úgy tűnik:
Asrock FM2A75M-DGS
AMD A6 5400K
KINGSTON 4GB HyperX XMP DDR3 1866MHz CL9 KIT
SEAGATE 500GB SATA-III Barracuda 7200.14
+1 ODDAPU miatt VGA nem kell (úgyis csak irodai, netezős felhasználásra lesz)
Alsó tápos volna jó, ill. valószínű egy mATX méretű ház lesz a választott (ez még nem tisztázott).
Gondolom ehhez a konfighoz 400W bőven elég!? Egy megbízható, és halk táp kellene, árban pedig lehetőleg 10k körül (bár tudom, tápon nem illik spórolni, úgyhogy inkább azt mondom, max. 15e)
-
LógaGéza
veterán
válasz Gabesz87 #54648 üzenetére
A mostanában nagyon ajánlott, és kiváló ár-érték aránnyal rendelkező GE-C420A ide is tökéletes választás lesz. Esetleg egy FSP350-60APN, mivel a fogyasztása nagyon minimális lesz a gépnek.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
syberia
veterán
válasz Gabesz87 #54648 üzenetére
Chieftec-ctg-450 mehetne a gépbe mert erős és halk, kicsivel 10 alatt kapnál Fsp Hexa 400-at, de az kicsit hangosabb.
(#54649) LógaGéza ha nagyon akar spórolni, viszont alsó tápos házba lesz, mATX ház esetében sem biztos hogy elég hosszúak az alaplapi kábelei a Giga 420-nak. nálam volt ilyen táp és éppen elért kényelmesen a felsőtápos házamban a 20+4 csati.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás