- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali médialejátszót?
- HP EliteBook / ZBook topik
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
- VEGA néven új tápszéria érkezik a Chieftectől
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
81lendo$
csendes tag
Sziasztok,
van egy i5-760, 8GB RAMos gépem, 3 winyo+ SSD és Nvidia GTX460 kártya. A mostani tápom 450W. szerintetek, kellen fejlesztenem a tápomat?
-
tornas
őstag
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
tornas
őstag
MyAudio után szabadon...
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Bozsó22
tag
Sziasztok!
A következő ősszeállításhoz kellene egy jó kis táp:Asus h87m-Plus, Intel i5 4570,8Gb Ram, Gianward GTX 770 2GB VRAM, Corsair Carbon 300R, 1TB WD Red HDD, 120Gb SSD.
erről az oldalról kellene választani: http://www.computeruniverse.net/ nem tudom miért de itt nem találok FSP tápokat. A lehető legolcsóbban a legjobb tápot szeretném, persze fontos a megbízhatóság szóval nem írok határt az árnak.
Köszönöm!
GáborGA-MA770T-UD3P - GIGABYTE, AMD PHENOM II X3 720BE, 4GB RAM,ASUS EAH4770/HTDI/512MD5, GIGABYTE Superb 460W
-
81lendo$
csendes tag
válasz Rypejakten #54108 üzenetére
Intel i5-760
Kingstone 8GB RAM 1333 Mhz
Kingmax SSD 120GB
Hitachi 500 GB
TOSHIBA 500GB
WDC 2TB
VGA: kártya Gigabyte NVIDIA GTX460 -
Williams
aktív tag
Sziasztok!
A három táp közül melyik a korszerűbb, fejlettebb, illetve frissebb stb. fejlesztés. A watt számot nem figyelembe véve. Jövőbeni CF-hez kellene, a mostani gépkiépítésben ~250w körül enne csak a konnektor felől a gép, tehát a jövőt figyelembe véve történne a fejlesztés...
SEASONIC M12II 750W
Cooler Master V700
XFX 850W Pro Series (P1-850X-XXB9)Köszönöm!
üdv.
-
ZrinyiGabó
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Egy kis tanácsot szeretnék kérni.
A gépen konfigja a következö.
Alaplap: Asrock 970 FX Extreme 3
CPU: AMD FX6100
Mem: corsair vengeance 2x4GB DDR3 1600MHZ
Hdd: 320 Gb SATA2, 500 Gb SATA2, 750Gb SATA2
GPU: Sapphire HD 6970
Most azon gondolkodom hogy lecserélem a tápom, egy Raidmax Power Viking 1000W PC táp-ra.
Szerintetek birni fogja a táp?
Ha igen akor azt is birni fogja hogyha, még egy HD 6970 kártyát teszek bele?
Mot egy Corsair TX750 v1 van benne. -
Graphics
Jómunkásember
válasz ZrinyiGabó #54114 üzenetére
Ismerve a Raidmax tápok belsejét,,,, ez Andyson lehet, tehát sz@r....
Felesleg csere, főképp, hogy a procilimit is meg fog jelenni, ki se fog hajtani az a proci két kártyát ....750-es os elég oda
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ZrinyiGabó #54116 üzenetére
Kettő olyan kártya, ami nincs kihajtva, az nem fog fogyasztásnövekedést okozni...
Mint írtam procilimit van...
plusz amit a kolléga említett... Kár erőltetni ezt.
[ Szerkesztve ]
-
Rypejakten
addikt
válasz ZrinyiGabó #54116 üzenetére
semmi értelme a 6970 CF-nek, egy, hogy a procid sem bírná kihajtani, kettő, hogy csak x16-x4 módban támogatja a lapod a CF-t, ergo az egyik kártya teljesítménye menne a lecsóba.
[ Szerkesztve ]
-
pepe_g
tag
Valaki?[link]
[ Szerkesztve ]
http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=
-
Rypejakten
addikt
válasz pepe_g #54119 üzenetére
ez alá már ne add. ez a legolcsóbb ajánlható tápegység.
-
TaylorXIII
őstag
-
pepe_g
tag
válasz TaylorXIII #54122 üzenetére
Ahhhh, tudtam hogy van még alternatíva... ez tökéletesen megteszi.
THX mindenkinek!!![ Szerkesztve ]
http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=
-
Terminator17
senior tag
üdv
ehez mit szóltok?
"MS-Tech 950W"
[link][ Szerkesztve ]
Terminator17 felhasználónak nagyon sok pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Asus Z170-P // I5 6600K //16 gb Curcail 2133 Mhz // 980 GTX // Chieftec modular 750 W // Samsung 2x2 TB // Noctua NH-D14 // LG IPS277 // CM 924
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Terminator17 #54125 üzenetére
Szóhoz se jutunk
Vetekszik a fossal... muskátlinak jó
-
Terminator17
senior tag
válasz Graphics #54126 üzenetére
ha tisztán hozza a 700 at már az is jó
nah és ő ? Chieftec 750W (CFT-750-14CS)Terminator17 felhasználónak nagyon sok pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Asus Z170-P // I5 6600K //16 gb Curcail 2133 Mhz // 980 GTX // Chieftec modular 750 W // Samsung 2x2 TB // Noctua NH-D14 // LG IPS277 // CM 924
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Terminator17 #54127 üzenetére
Tisztán?... hozhatna bármit, viszkit gyömbérrel is... akkor se lesz táp.
Chieftec inkább.
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Egy Be Quiet! Straight Power BQT E5-500W elég lenne ehhez a konfighoz?
Intel Core i7-860
Gigabyte GA-P55-UD3
Corsair XMS3 8GB DDR3 1333MhzEgy 7870es kártya van benne!
[ Szerkesztve ]
-
wber
újonc
Üdv!
A következő konfigurációhoz szerintetek elég egy 350 W-os FSP, vagy erősebb táp kell?
alaplap: MSI H61M-P
proci: i3 3220
RAM: 4 gb
GPU: Radeon HD 7790
HDD: 1 TElőre is köszönöm
-
wolandino
tag
Sziasztok!
Van egy alsó tápos házam, cooler master silecio 550 a következő konfiggal:
Amd a10 6700
1,5 TB WD green
128GB-os SSD
8GB DDR3 RAM 1600, 1,6V
+Ventik, amiket alacsony fordulaton hajtok.(500rpm)Szerintem bőven elég lenne nekem egy 400-as táp, még úgy is, ha a későbbiekben vennék egy alacsony fogyasztású dedikált kártyát is a gépbe. Csúcskártyát biztos nem vennék, mert az túl nagy hővel és túl nagy zajjal is járna, biztosan az alacsonyabb energiaigényű modellek közül választanék, de ennek is kb. minimális esélye van. Szinte biztosan marad ez a konfig.
Kérdésem az lenne, hogy mi lenne a számomra a legjobb megoldás, ha egy igazán halk tápot szeretnék?
FSP-m volt, tetszett is, de ahogy olvastam, a leghalkabb kategóriában nem nagyon rúgnak labdába a tápjai.
Teljesen passzív megoldást nem szeretnék, mivel alsótápos a házam, esetleg egy félpasszív táp nekem való lehet, aminek a ventije hőmérséklet függvényében bekapcsol, és lehetőleg ne 2 fokozata legyen a szabályzónak(max-0), hanem valami olyan megoldás lenne jó, ami tényleg az igény függvényében növeli a venti fordulatszámát. Nem tudom mennyit költenék rá, de leginkább 80+gold irányába és fölé nézelődtem.
Ha valaki azt mondja. hogy nyugodtan betehetek egy teljesen passzív 400-as tápot a házba és ezt meg is tudja indokolni, akkor persze lehet, hogy meggondolom magam. Új, vagy keveset használt még több év garival rendelkező tápok érdekelnekKöszönöm,
W. -
-
Y72
aktív tag
Üdv!
Lehet valahol kapni Bp-en ilyen átalakítót?
Nem értem a 8 tűs szabvány lényegét ha a videokártyán nincs is ilyen csatlakozó... (viszonylag új HD7870) -
TaylorXIII
őstag
A combos karikhoz: pl saphire 7950 vapor-x vagy 7990 meg még biztos van még jó pár na ezeknek 2 darab 8 tűs kell. A tápokon jó esetben 6+2 pin van szóval ha 8 tű kell akkor használod a +2 tűt ha nem akkor nem. Ha egyben van akkor viszont tényleg kell az átalakító Találtam bár tényleg nem túl gyakori de elég minőségi Bár elég sokat kéne rá várni. Miért nem dobsz a tápra egy 2 molex PCI-E 6 tűs átalakítót és hagyod a 8 tűset? http://www.bluechip.hu/termek/silverstone-8-pin-pcie----6-2-pin-pcie-hosszabbit1#ismerteto
-
TaylorXIII
őstag
De tényleg menő ahogy kinéz http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=378
-
Y72
aktív tag
válasz TaylorXIII #54137 üzenetére
Kösz a segítséget!
Most úgy van bekötve, hogy molex--> pci-e 6pin átalakító, viszont a kártyának 2db 6 tűs kell, így pedig az összesen 4db molex el is fogyott és nem maradt csatlakozási lehetőség a venti vezérlőnek + a ház ventilátoroknak.
Chieftec CTG-750-es a táp, moduláris, 2db vga kimenete van és mindkettő 8pin-es egyben, nem bontható szét.Másik lehetőség még, hogy barkácsolok...csak egy 8 pin-es anya foglalatot kell szereznem.
-
TaylorXIII
őstag
Akkor ha ez moduláris táp nem lehet hozzá külön kábelt venni? pl egy 6 tűset? Vagy még ott a SATA PCI-E 6 pin lehetősége. van már ilyen átalakító is csak állítólag nem az igazi. Bár én láttam kártyát ami mellé ilyet adtak és nem éppen a kis fogyasztásúak közül való volt szóvak kb olyan mint a 7870. De itt meg nekem anno azt mondták, hogy nem igazán ajánlott szóval nem tudom mennyire lenne jó ez a lehetőség.
Biztos nincs rajta 6+2 pin? AKkor itt miért írják azt? Tuti, hogy nem tudod szétszedni?[ Szerkesztve ]
-
TaylorXIII
őstag
válasz Graphics #54143 üzenetére
De ezt miért lehet? Hát nem jöttek még rá, hogy mindent úgy kell megcsinálni, hogy csak az oda kellő és egyben illő dolog menjen bele bármi is legyen az. Moduláris tápoknál egyébként ez így egyáltalán működne, hogy a 6+2 van a tápba dugva és a 8 tű meg menne a kártyába? Milyen problémát szülne?
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz TaylorXIII #54144 üzenetére
Adnak egy rakás kezelési útmutatót mindenhez...
Csak általában a jól felkészült USER nem nézi meg... mit hova dugdos...
Olvasni is lehet, nem tiltották meg ,ott vannak a kis ábrák meg minden,,,
[ Szerkesztve ]
-
TaylorXIII
őstag
válasz Graphics #54145 üzenetére
S milyen problémát szült volna egyébként ha így megpróbálja? pl egy 7970nél ismán lehet 6 tás 8 tűs kombó és akkor úgy minden klappolt volna mert van egy átalakítós 6 tűse meg ez az egybe 8 tűs és még bele is ment volna? Vagy nem menne bele egy PCI-E 8 tűsbe? Egyébként én is szeretem mikor olyanokat kérdeznek meg amik benne vannak a user manualban
(#54147) Duliee: Akkor nem lett volna gond ha nem megy bele, nem? Mégiscsak gondoltak ezek ilyenre is Egyébként a 6+2 tűs PCI-E nem furcsa, hogy belement a tápba?
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
TaylorXIII
őstag
válasz Graphics #54147 üzenetére
Pórbáltam keresni Chieftec tápok modulálris kábeleire vonatkozó használtai utasítást de nem jártam sikerrel. Tápnál sem látok letölthető tartalmat amiben az lenne, hogy hogy kell használni. Vannak ilyen tartalmak a neten vagy ez tipikusan az az információ ami csak a táphoz vagy a tápkábelekhez van mellékelve? Esetleg nem tudod, hogy lenne célravezető keresni?
-
Patesz1337
tag
Halihó
AMD FX-8320 3.50GHz AM3+ BOX
ASUS M5A99X EVO R2.0
CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 QUADKIT CMZ16GX3M4A1600C9B
SAPPHIRE 11199-19-20G HD7870 2GB GDDR5 OC GHZ EDITION PCIE
+1 ssd
+3 hdd
+4 ventillátor (16cm, 12 cm, 2*8 cm)CORSAIR GS Series GS800W 2013 Edition
AEROCOOL Templarius Imperator 750W
Melyik lenne a jobb? Előző corsairom majd 6 évig bírta, de aerocool sem rossz. Esetleg 3. 4. fajta táp?
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Zalman Watttera ZM1000-EBTII 1000W tápegység eladó garanciával!
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Gigabyte ud1000gm modular power supplay Táp 80+gold
- Be quiet 300W 80+ Bronze System Power B9 tápegység
- Minőségi 80 gold 750w-os moduláris Gigabyte tápegység!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest