-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaddeNNNN
őstag
válasz Piftuka #145204 üzenetére
Azt mar inkabb meg sem emlitem, hogy allitolag volt neki otthon egy corsair rmx 1000 amit azert nem rakott bele mert felt, hogy tul nagy lesz. Uh elment a legkozelebbi pc boltba es ezt adtak neki.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Balthasar01
csendes tag
Corsair RM650x
Alza
26190Ft
[link] -
MAxxYD
tag
Sziasztok,
Erősen gondolkozok az elektromos fűtésre való áttérésen, ezért az MSI GeForce RTX 2070 SUPER VENTUS OC-met szeretném lecserélni egy ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080-ra.
Az lenne a kérdésem, hogy elbírja-e a jelenlegi, Bitfenix Formula Gold 650W tápom?VR-hez kicsit kevés a 2070S, ezért akarok upgrade-elni.
Ha nem bírja el a táp a 3080-at, akkor inkább csak egy 3070-est vennék.Falból a jelenlegi konfig a 2070S-el Prime95 alatt 235 wattot eszik a gép, 3D Mark Time Spy alatt 300-at, Prime95 + 3D Mark Time Spy alatt pedig 430 wattot.
A 3070 plusz 60-80 wattja simán beleférne, de a 3080 plusz 160-180 wattja már erősen határeset.
1.: Mennyit szánnál rá?
Lehetőleg semennyit
2.: Milyen gépre kötnéd?
Intel i5 11400F
Gigabyte B560 Aorus Pro
Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16
MSI RTX2070S OC
1db M.2 SSD, 2db SATA SSD, 3db HDD
Cooler Master Silencio 550 (HDD cage removed)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Idén februárban vettem. Ne kelljen cserélni :) -
KAMELOT
titán
-
_Atesz
addikt
válasz MAxxYD #145207 üzenetére
Ahogy írod, necces, már csak azért is, mert nincs rendes ventivezérlése a Formula Gold sorozatnak. Tehát nagy terhelésnél melegedhet rendesen.
Ha tutira akarsz menni, akkor 3070.
KAMELOTEz már pofátlanul jó ár, ha valaki még tamáskodott, akkor neki lehet ugrani a vásárlásnak.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Balthasar01 #145206 üzenetére
31k-ért is jó ajánlat volt, de ez ennyiért "ajándék"!
- - -
"Felbontott termék megvásárolható: 43.970Ft"[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
zooliii
tag
Na ezt már én se bírtam tovább, berendeltem egyet. Úgy, hogy voltaképpen nem is lenne rá szükségem. Viszont most le tudom cserélni a gari nélküli EVGA G3-at, minimális ráfizetéssel, és lesz egy halkabb, kábelekkel jobban ellátott, 10 év garos tápom, szóval szerintem jó vétel volt. Meg így végre fel tudtam használni a 3k-s Alza kupont is.
-
palfitom
félisten
válasz varmi2 #145212 üzenetére
Asszem talán megkérdezted a minap valamelyik topikban, de lehet, hogy tévedek...
Alapvetően elég lenne ha nem léped át a tdp-kereteket, de a 6900 tüskéi képesek lehetnek kiütni a táp határait. Alulfeszeléssel én simán rá mernék próbálni, de hosszútávon egészségesebb lenne legalább 750-es táp.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
palfitom
félisten
-
palfitom
félisten
válasz varmi2 #145216 üzenetére
Nálam szépen alulfeszelt volt a 8086K és a 6800XT is, amikor RM750x-em volt, és játékok alatt a táp passzív módban vitte a konfigot, tehát ez alapján a 650-es tudja vinni az alulfeszelt párosodat. Ki kell próbálni, és monitorozni a csúcs fogyasztást!
MAxxYDArra figyelj, hogy az Emag csak 1 év garit ad rá (7 helyett)!
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
chatran
őstag
Köszi a megosztást, rendeltem én is egyet. Egy 6 éve jól működő CM G550M-et fog majd váltani.
A tomshardware-es tesztben lévő hátrányok mit jelentenek?Single EPS connector
-
Short distance between peripheral connectorsNo bypass relay in the inrush current protection circuit
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Van egy BitFenix Formula 80 Plus Gold 450 Watt ATX tápegységem, eddig kiszolgált.
Most ez lenne a konfig:
i5-11400f
msi 1070ti
Asrock bm560 steel legend alaplap
4xalpenföhn argb venti
bitfenix vagy phanteks ház(jelenfleg hiány van belőle)
1tb ssd
Elég lenne még vagy váltanom kéne? Ugyanis végre olyan tápom van ,ami halk és nem cicereg.
köszönömHa elolvastad az üzenetem, kérlek vedd a fáradságot és válaszolj!
-
őstag
Mivel kiderült, hogy az 6900 XT VGA és egy Ryzen 7 5800X3D proci pároshoz kevés (#2; #3) a minőségi 650W-os táp, az "egyel nagyobb" SFX(-L) méretű 750W-os FOCUS SGX (2021) / SPX (2021) már elég lenne, vagy még ez is kevés?
Pár hónapja vettem előszór SeaSonic tápo(ka)t, de nagyon bejöttek! Viszont - ha jól látom - náluk jelenleg 750W a max. SFX(-L) méretben.
CM NR200 házba kell..Szerk.:
Vagy a CM V850 SFX Gold táp is "megüti"az SS szintet?[ Szerkesztve ]
-
Ramoskaa
senior tag
válasz Roger Smith #145222 üzenetére
Későbbi fejlesztés alatt mit értesz? Most egy jó ideig ezzel tervezek(5-8 év).
Mire lenne érdemes ,ami legalább 650w-os. max 30 ezer és nincs tapasztalat coil whine-ra és halk?
Ha elolvastad az üzenetem, kérlek vedd a fáradságot és válaszolj!
-
palfitom
félisten
-
palfitom
félisten
válasz Ramoskaa #145226 üzenetére
Akkor nyugodtan maradhat. A teljes rsz. 300-350W-os csúcsokat produkálna.
A proci TDP-limiteit ne told ki. (a vga alulfeszelése amúgy is ajánlott lenne, táptól függetlenül)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
válasz Ramoskaa #145224 üzenetére
Nálam ez a coil whine olyankor jön elő, amikor az AMD saját programjában egy játékhoz beállítok valami "boostot", pl. képélesítés, etc. Anélkül nem emlékszem rá, hogy valaha is belekezdett volna a cincogásba.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
palfitom
félisten
válasz Ramoskaa #145229 üzenetére
1 modult sose használj dual-channeles rendszerben, hisz "lábon lövöd" vele a gépet, sok teljesítményt buksz vele!
-
őstag
válasz Motion_Blur #145232 üzenetére
Még nincs konkrét modell.
Még csak a lehetőségeket keresgélem...
Előbb a "hajamra kell kennem" a meglévő 650-es tápot. -
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Ramoskaa #145236 üzenetére
Az sem 100%. Az meg pláne nem 100%, hogy x év múlva kapsz-e ugyanolyat. Vegyél 2x8-at, aztán később eladod, és veszel 2x16-ot. Így addig sem buksz teljesítményt, max eladáskor néhány ezrest.
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
őstag
válasz Motion_Blur #145232 üzenetére
Ezek a minimumok nem " Vargáné & Tsa" "minőségű" tápokra vonatkoznak?
-
-
Piftuka
veterán
válasz chatran #145219 üzenetére
Nem szükséges azokkal foglalkoznod, mert Aris még a legelső, 2015-ös szériát tesztelte.
A 2018-as, második sorozat tagjaiban (CP-9020178) már van relé, a 2021-esben (CP-9020198) - amit most rendeltél - pedig ezen felül már 2 darab EPS kábelt mellékelnek, már a 650 Watt-os változathoz is.
Ez utóbbi a 2x8 tűs, 12V-os CPU csatlakozót jelenti (szétbontható 4-4 tűre, mert bizonyos alaplapoknál 8+4 tű áll rendelkezésre/szükséges a processzor tápellátásához).
(Az extra CPU tápellátásra egyébként sok esetben nincs is szükség.)
Ami pedig a periféria csatlakozók közötti kis távolságot illeti, az jogos; ám az is csak akkor számít, ha egy nagy ATX toronyházban egymás fölött, de egymástól távol szeretnél például két merevlemezt elhelyezni.
Mert az adott SATA kábelen mindössze néhány centiméterenként sorakoznak a SATA dugók egymás fölött, így a fenti példában említett kiépítést lehet, hogy 1-1 külön SATA kábellel tudod csak megvalósítani.
(Az RMx-hez adott SATA kábelek inkább az egymás fölé szorosan elhelyezett eszközöket preferáló felhasználónak kedveznek.)
Summa summarum: ne aggódj, remek tápegységet vásároltál!
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
chatran
őstag
válasz Piftuka #145242 üzenetére
Köszi a részletes megnyugtató választ. Éreztem, hogy ezt most nem szabad kihagyni
Már csak annyi kérdésem van, ha megérkezik érdemes lecserélnem a jelenleg a gépben lévő CM G550M-et? A gép, Ryzen 5 3600, Evga RTX3060, sata ssd samsung830, két winchester egy SilentiumPC Regnum RG4T házban, a gyári 3 ház ventivel.
Terhelésen fogyasztásmérő szerint olyan 300w körül van.
Vagy hagyjam a 6 éves tápot még egy darabig amíg elkezd megbízhatatlanul működni?
Az előző táp egy Chieftec 500W volt, akkor cseréltem le, mikor az Alien Isolation-ben mentéskor folyton kikapcsolta a gépem. -
Piftuka
veterán
válasz chatran #145245 üzenetére
Azt gondolom, hogy ha megengedheted magadnak ezt a 26.000 forintos kiadást, akkor érdemes lecserélned.
Alacsonyabb terhelésen jobb a hatásfoka, ráadásul a géped ~300 Watt körüli fogyasztása mellett talán még be sem kapcsol a ventilátora, és akkor még hangtalan is lesz.
A jelenlegi tápegységedet pedig szerintem érdemes eltenned tartalékba. Ne legyen rá szükség, de ha mégis lesz, akkor nagyon jól jön, hogy nem kell a cimborákat végigtelefonálgatnod, hogy tudnak-e kölcsönadni egy felesleges tápegységet.
(Én már "voltam ilyen cipőben", amikor a számítógépem nem indult, és kezdődött a "nyomozás", hogy melyik alkatrész hibásodott meg.)
"Aquila non captat muscas."
-
_Atesz
addikt
Egy darabig még biztosan nem lesz RTX 4090Ti, leolvadtak a tesztpéldányok [link]
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- Asus Rog Thor 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Corsair RM850x Gold 850W White / Fehér Moduláris Tápegység
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- TÁPEGYSÉG felvásárlás 80+ Bronz minősítéstől!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest