Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • deathtania

    senior tag

    Sziasztok!

    Új gépet szeretnék összerakni, és ahogy lassan felsejlenek a részletek, tanácsot szeretnék kérni. Alaphangon ajánlott nekem palfitom és AlexFindley néhány tápot a "Milyen asztali gépet vegyek?" topikban, viszont szeretném finomhangolni a kérdéskört az azóta felmerült igények alapján.

    1.: Mennyit szánnál rá?
    20-25k Ft között gondolkozom, de ha nagyon kell, 30k-ig is elmegyek.

    2.: Milyen gépre kötnéd?
    Ami a végső terv (több lépésben szeretnék ide eljutni, viszont erős alapokról indulva, így első körben alaplap+táp+memória ez lesz)
    Gigabyte B450 Aorus M alaplap
    AMD Ryzen 5 3600 procc
    2x8GB ram
    1x256GB SSD
    1x256GB M.2e SSD az alaplapra bedugva
    RX580 videókártya
    vízhűtés, pumpával, 2 radiátorral, összesen 6x12cm-es ventilátorral.

    +1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
    Félmoduláris vagy moduláris tápot szeretnék, hogy minél kevesebb kábellel kelljen szórakozni.
    Első körben egy 3200G proccot fogok venni, gyári hűtővel, aztán megyek rá szép lassan a komolyabb fejlesztésekre, ahogy lesz pénzem folyamatosan, előbb a VGA jön, aztán a 3600, aztán valami 8-12 magos procc idővel. Először proccra akarok zárt rendszerű vízhűtést, aztán majd idővel a VGA-ra is, de az még alrébb van jóval. A 3200G-t és a 3600-at is majd tuningolni szeretném, nyilván nem halálba hajszolni, csak ésszel.

    A fenti hozzászólásokban ajánlott tápok mellett találtam egy Seasonic M12II Evo 520W-os moduláris tápot, az vajon elég lenne a rendszer alá :F %MCEPASTEBIN%

    A ház már megvan, egy Fractal Design Meshify C Mini TG-be lesz minden bedobva, így a szellőzéssel nem lesz gond, viszont alsószerelésű lesz a táp. Ezzel kapcsolatban felmerült bennem, hogy az asztalról minden port simán felszív, ezért "fejjel lefelé", hogy a ventilátor a gép belseje felé nézzen, be lehet vajon szerelni a tápot? Vagy annak nem sok értelme van?

    Köszönöm a tanácsot előre is! :R

    www.brczart.hu

Új hozzászólás Aktív témák