-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
joe-ker
senior tag
Sziasztok!
Táp vásárlása előtt állok és kérdezném,hogy mennyire megbízható az AEROCOOL?
Ha nem akkor milyet ajánlanátok 450-500w körül.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Cry0
őstag
válasz quailstorm #100153 üzenetére
mostanába furán viselkedett és akit kérdeztem mind a tápra gyanakodot tma kiszedtem megtisztogattam és ezt találtam
igaz az jogos hogy korrózió nem volt de valamiért ugy gondoltam hogy biztos itt volt a baj és hogy tönkrement de akkor jó megnyugodtamIphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Cry0
őstag
válasz quailstorm #100155 üzenetére
használtan vettem így rakta anno össze a gyerek
Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
draco31
veterán
Én meg olyat nem láttam még, amiben nem volt ragasztó. Pár napja szedtem szét egy Cooler Master tápot, az szinte bele volt dobva a ragasztós kádba, szidtam is őket rendesen, mire lebontottam a panelt.
A venti jó benne?
[ Szerkesztve ]
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
snake1977
őstag
Sziasztok, úgy néz ki a G550M tápom nem lesz javítható, így muszáj vennem egy másikat. A gari miatt újat akarok lehetőleg, de elég limitált a keretem, olyat választanék ami esetleg kissebb bővítést is elbír majd.A keret maximum 13,5k
a konfig: i5 3470 (77W tdp), Gigabyte B75M lap, 2x4GB ram ez bővülni fog 4x4-re még idén, R9 380 Gaming G1 4Gb (~190w tdp), 1db hdd, 1db ssd, 1db odd, 2db 12cm-es ventillátor (0,4A), 2db uv neon 1db inverterrel.
Ami lényeges, legyen 8pines pci-e csatlakozó, illetve az alaplapi is lehetőleg 8pines legyen.
Ha időtök engedi gyors választ kérnék, szeretném még délelőtt megrendelni, hogy át tudjam venni holnap.
Köszönöm!!Amiket néztem:
Gigabyte Hercules Pro 530 450W (GZ-ETS45N-C2)
Corsair 450W VS450
Enermax 450W NAXN ENP450AGT
Antec 500W VP500PC 0-761345-06485-9
Chieftec Force 500W CPS-500S
Chieftec Force CPS-450S 450W[ Szerkesztve ]
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
snake1977
őstag
Esetleg lenne egy FSP500-60APN 2-3 éves táp is, ismerőstöl még pár hó garral.
[ Szerkesztve ]
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
neil_mullen
aktív tag
Sziasztok!
Mivel már tápegységes fórumot nem találtam ezért itt teszem fel a kérdést: vettem használtan egy chieftec ctg-500-as tápot és a ventije nem indul be mindig magától, kézzel kell elindítani. Ez normális? Nem tudok róla hogy az ilyen kategóriájú tápoknál lenne 0rpm mód...
köszi
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy Aerocool GT-1050SG táp. Ha jól olvastam HEC belsős, és ami tesztet találtam róla, ott sem voltak túl rossz véleménnyel róla. Valakinek van tapasztalat? Gondolom a 80+ Gold minősítést csak nem osztogatják puszira...
Üdv,
András -
bolygo85
tag
Sziasztok
Tápot szeretnék venni lenne egy kiszemelt egész jó áron.
Enermax Revolution XT II 550W /ERX550AWT/
V.ki tudna róla mondani infót jó táp érdemes megvenni?
Gépem amibe venném
Alaplap: Asus Sabertooth P67 REV 3.0
CPU: Intel® Core™ i7-2600K Processor
(8M Cache, up to 3.80 GHz)Memória: Kingston HyperX FURY 16GB Kit (2x8GB) 1866MHz DDR3 Black Edition kit
VGA: ASUS Radeon R9 290 DirectCU II OC 4GB GDDR5 512bit
SSD: Kingston HyperX Fury 2.5" 240GB SATA 3
HDD: Western Digital Caviar Red 3.5" 1TB 5400rpm 64MB SATA3
CPU hütés: Alpenföhn Matterhorn Pure Edition
Ház: Cooler Master Storm Trooper
Vive cum honore, mori cum gloria!
-
draco31
veterán
Tegnap beszereltem az új Chieftec Force 500W, és másnál is akinek ilyene van, ennyire hangos a ventije? Lehet nem fogom a gari időt sem megvárni, és kicserélem benne valami halkabbra. Nem ezt várnám el 13e-ért, a 10 éves Mercury szerelős tápomnak is csendesebb a gyári ventije, ami abban duruzsol.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Cry0
őstag
táphoz milyen ventilátort kell venni mit kell nézni?
illetve van valami kifejezetten jó ventilátor ?Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz snake1977 #100159 üzenetére
Szia.
Ezek közül a Chieftec Force, vagy az FSP legyen(a 450w-oson csak egy darab 6+2 pin-es csatlakozó van, az 500w-oson kettő is), vagy drágábban a Corsair CX450M, de ez még viszonylag új széria, illetve kevés vele a tapasztalat.
neil_mullen(#100161)
Szia.Egyáltalán nem normális. Mivel nem tudod, hogy régebb óta is csinálja, ezért érdemes lehetne megnézni, hogy a belsejében is minden rendben van, illetve azt, hogy más ventivel is csinálja ezt(ha azzal is fennáll a probléma, akkor kuka).
Bändi(#100162)
Szia.Tud jót is, de erről itt van az általános vélemény is: [link]
bolygo85(#100163)
Szia.Megveheted, nem rossz tápegység.
Cry0(#100165)
Szia.Itt kérdezd meg: Valami baja van a tápomnak, Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
Hunork
veterán
Üdv!
Nem is olyan régen írtam ide. Az FSP HyperS700 tápom hangjával kapcsolatban. Néha meg kellett kocogtatni a tetejét, hogy elhallgasson, nagyon zavaró volt. (más is szenvedett ezzel) Kicsavaroztam / Elfordítottam. Előtte belenéztem, semmit nem találtam, ami nem lett volna "illő". És a hanghatás megszűnt.
Jelentem, hogy az új ház, a RaiJintek Aeneas beüzemelve, és ebben oldalt fekszik a táp. Azóta sincs egy hang sem belőle, a gépben a leghangosabb a hagyományos HDD, ha frissít a Steam, vagy a VGA, ha két órája megy a Crysis3.
Gondoltam, leírom, mert ettől még érdekes a dolog, és kérdőjeles...
(amúgy hamarosan kész az Aeneas házbemutató cikk, abban is minden le lesz írva)"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
snake1977
őstag
válasz DR|FTK|NG #100166 üzenetére
Köszönöm!
Az fsp kiesett meggondolta magát az ismerős. A chieftec lenne akkor a választás, de az valóban hangos? Épp most olvastam a hsz-t, ha ez nem egyedi jelenség akkor másik után kell nézzek, nem vagyok csend mániás de ami már az elején hangos az később még hangosabb lesz....BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
draco31
veterán
válasz snake1977 #100168 üzenetére
Most direkt megnéztem, lefogtam a ventit menet közben, és az csinálja a nagy hangot. Azt most nem tudom, hogy a rajta lévő műanyag miatt, vagy egyébként is hangos lenne. Gondolkozom a visszaküldésén, de valószínűbb, hogy dobom a garit, és nekiesek.
-
draco31
veterán
válasz Savanya #100171 üzenetére
Na olyan volt a korábbi Chieftec tápom, hogy semmi hang. De ez eléggé zavaróan hangos. Ahogy lefogtam a ventit, szerintem teljes fordulaton csapatja.
[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
válasz CJ4567 #100175 üzenetére
A ház nevét nem tudom, hátul felül van a táp. Elől egy 12-es, oldalt egy 8-as venti tolja be a levegőt, felül egy 8-as tolja ki, és a táp. Tápcsere közben semmi változtatás nem történt, az előző táp ventijének szinte semmi hangja nem volt. Ezt meg 2 szobával odébb is hallani.
-
snake1977
őstag
válasz draco31 #100170 üzenetére
Az a müanyag kell oda, így jobban körbejárja a levegő az alkatrészeket, nem suhan át a tápon a hideg levegő túl gyorsan.
Hm, hát ahogy olvasom elviekben csak neked hangos, gariztasd le mindenképp, remélem én nem fogok így járni....BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
Dinter
addikt
Üdv.
A gépem hirtelen elkezdte csinálni, hogy 3000RPM-en pörög a CPU hűtő, hiába 32 C°-s. Ha ki van húzva a videókártya, rendesen működik. Azt mondták, hogy azért van, mert a táp nem elég erős hozzá. Szerintetek?Alaplap: ASUS M5A97 EVO R2.0
Táp: Chieftec GPS400A-400W
Videokártya: Gigabyte HD6870 1GB DDR5
Processzor: AMD FX6300
RAM: 8GB
Tárhely: 1 HDD+ 1 SSD
+1 DVD író, olvasó
Illetve azt nem értem, ha tényleg ez a baja, akkor eddig miért működött? -
mcganyol2
csendes tag
Sziasztok alsó tápos házba (konkrétan Nanoxia Deep Silence 3) mennyire jó ötlet betenni egy SEASONIC G Series 550 -et aminek ha jól látom felül van a ventije...
ez így ok lesz, vagy erre külön figyelni kell, hogy mi honnan szív?
köszi előre is a választ -
olle
senior tag
válasz mcganyol2 #100182 üzenetére
Pár percig gondolkodtam hogy eláruljam-e hogy az a felső ventis táp igazából alsó ventis vagyis alsó felső ventis érted? Na Mivel a csavarok stb ugyanott vannak így szabadon forgatható. Most azt kéne leírnod hogy mihez lesz a tápegység. Alaplap, Proci, Videókártya stb.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
mcganyol2
csendes tag
válasz varmi2 #100184 üzenetére
hoppá. igen ez nekem is feltűnt h mindnek felül van a ventije, furcsáltam is
köszi a segítséget!
ja amúgy i5-6600k és geforce 1060/1070 mellé lenne (még nem dőlt el a kettő közül), szóval szerintem ez jó lesz hozzá. Az elsődleges szempont az hogy halk legyen... gondolkodtam passzívon (Seasonic fanless pl) és mellé rakni egy 14-es noctuát, de minden tesztben azt írták, hogy ennek a g550 -nek hangtalan a ventije és az elektronika sem cicereg. remélem tényleg így van...[ Szerkesztve ]
-
csabili74
aktív tag
Skacok, olvasok , nézek, már a 167-ik tápnál tartok legalább, mindig megörülők, hogy na végre, megvehetem,csendes, jó, stb. Erre ezen a fórumon kiderül, hogy mégsem, sz@r belső, ilyen, olyan amolyan, stb.
Kérdeztem is annó, sajna válasz nem jött. Sebaj.
A lényeg, ATX standard, 550-600 watt, ami csendes, jó, leadja a ráírt teljesítnményt, és igen, nem kerül 10-15000 nél többe. Ha van ilyen, lécci, könyörgök, plíííz, irja már meg valaki, mert már unom az olvasgatást, számomra érthetetlen teszteket, ilyen olyan amolya bélelések.
Akár privátban, akár itt, de sajna délutánra meg kellene legyen a tápom. Ami csendes és jó
"Úgy kell nekem, minek jöttem a világra!" Rejtő Jenö
-
snake1977
őstag
Sziasztok, melyikkel járnék jobban, egy új Chieftec cps 450s-el vagy ezekből a használtakból valamelyikkel? Cooler Master V650 RS-650-AMAA-G1, Corsair CMPSU-620HX árban ugyanannyi lenne kb.
-
MMIX
addikt
Thermaltake Smart SE 530W
Régi fél moduláris.
power.zol.com.cnVan másik! Full moduláris és világít, eltérő belsővel.
power.zol.com.cnErrefelé forgalmazás lesz-e, nem tudom, csak érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
$atirka
senior tag
Megérkezett a megrendelt XFX-TS450w.
2x 6+2-es PCI-E csati rajta van, de csak egy szálon jön!
Nem fog hisztizni emiatt VGA Károly?
Régen egy másik konfigon (R4870 (150W)) be sem indult, ha egy szálról próbáltam táplálni elosztóval.
Most MSI R7870 OC menne vele... (Max 175 Watt)Érdekes, hogy az alábbi guru3d oldalon ehhez a karihoz 550w-os táp az ajánlás...
http://www.guru3d.com/articles-pages/msi-radeon-hd-7870-twinfrozr-iii-oc-review,7.html
Vicces, hogy van még jó pár "éhesebb" társa is!
"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
vigorzol
csendes tag
Sziasztok!
A következő konfighoz szeretnék tápegységet venni:
- i7 6700k
- Asus ROG GTX 1070
- 16 GB DDR4
- Asrock fatality Z170 Gaming ITX
- 2 db 2,5" HDD
- 1 db 2,5" SSD
- 1 db M.2 SSDSzempontok:
- Mini ITX build lesz, tehát SFX vagy SFX-L tápok jöhetnek szóba
- legyen full moduláris
- bírjon el egy esetleges videókártya és ram bővítést, de ez opcionálisBüdzsé: 30-35 ezer
Amiket én néztem:
- Corsair SF széria
- Sharkoon Silentstorm SFX gold 500w
- Chieftec Smart SFX-500GD-C
- SilverStone SX500-LGEzek közül vagy ezeken kívül mit ajánlanátok?
Köszi előre is! -
Pitterix
őstag
válasz buek1967 #100109 üzenetére
Nálam idestova minimum 6 éve duruzsol egy Corsair HX520 520W. Előtte az volt, mint neked, de az csak egy-két évet bírt. Viszont gépféltésből lehet veszek karácsonyra egy újat. Mint már itt is írták, ha betojik, lehet viszi magával az egész masinát...
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Kovács Geri
újonc
asus p5q-se2, 4gb ddr2 , xeon proci, hd 7770-hez milyen (használt előnyben) tápot ajánlanátok? aki linkelne használtat, nagyon megköszönném.
-
freezer922
aktív tag
Hali,
Új tápot szeretnék venni egy i5 4690k/rx480/1hdd/1ssd gépbe. Jelenleg egy fsp hexa 500w tápom van (és a gép amit leírtam csak még más vga-val), viszont új cpu hűtő+ház vásárlása miatt lecserélném mivel elég rövidek a kábelei (annó sem volt ajánlva alsó tápként de megvettem ).
Árban 18-20k körül gondolkoztam. Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest