-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skullwipe
senior tag
válasz jacint78 #99250 üzenetére
Értem, igen ettől féltem, hogy azért ennek jó nagy az energia felvétele, pont ezért gondoltam valami másra ami már akár 160-al is beéri, de akár 110-el is. Ahogy nézem nem is éri meg az 50 wattal kisebb fsp-t választani.
Igen én ma itt pörgök a témán a pro-n, hogy mi lenne a jó választás, igazad lehet, azt is lehet most korrekt áron kapni.[ Szerkesztve ]
-
Skullwipe
senior tag
válasz jacint78 #99254 üzenetére
Esetleg GTX 560 Ti a 170 Wattjához ugye elég? Szoktam használni videó kódoláshoz a kártyát ha lehet. Amit ajánlottál is azért is tetszik mert 116 Watt-al mégis csak beéri, de nem nagy az ár különbség közöttük, teljesítményben meg azért valamennyi még is van ahogy elnézem.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Keresem az alábbi kis (régi) konfighoz a legjobban illő ár/érték arányú tápot.
Gép amihez kellene: (talán nem hagyok ki semmit)
Alaplap: Gigabyte GA-8KNXP Ultra-64
64bit PCI-X Sata2 RAID kártya + Sata3 SSD (1db sata táp csatlakozás)
VGA: X1950 Pro AGP kártya (2db molex táp csatlakozás = 6pin fekete csati átalakító)
2db 300GB SCSI 10k rpm HDD (IBM) = 600GB RAID (2db molex táp csatlakozás)
2db ODD (DvD-RW) , FDD (2db molex táp csati , 1db fdd táp csati)Tehát: (ami kell minimum)
6-8db molex táp csati (vagy több)
1-2db fdd táp csati
2-4db sata táp csati (vagy több)még sok cucc pakolható lenne bele, de gépházba nincs hely nagyon, így jelenleg meglévő alkatrészekhez elegendő az ellátás
lapon van ATX csati (20+4pin -es külön) és nem árt ha van VGA táp csati is (6pin és 8pin)
Erős OC van a gépbe (CPU és RAM is) és a (régi fajta jó kivitelű) Chieftec GPS-550AB A táp már extra molex csatikkal van felvértezve és lehet sok neki az egy ágra jutó feszültség... megkímélném és egy jobb tápot raknék a helyére.
Sok extra dolog van a lapon és laphoz kötve (ventik, usb vezérlők...hasonlók) MT-40 ház tele van pakolva
Válaszokat, ajánlásokat előre köszönöm!
Van ilyen táp ami nekem megfelelne és nem is túl drága?L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
quailstorm
nagyúr
válasz MaxxDamage #99257 üzenetére
új tápon nem lesz ennyi MOLEX már, lehet venned kell sataból vissza alakítót
-
jacint78
addikt
válasz MaxxDamage #99257 üzenetére
Az ágakon nem lehet sok a "feszültség". Amúgy ma már nem erőltetik a "molex" (periféria) csatlakozókat, tehát ez zsákutca szerintem. Amúgy amíg megy az a GPS jó oda.
type your text here..
-
MaxxDamage
félisten
válasz quailstorm #99258 üzenetére
Igen, akkor nem is keveset...
(#99259) jacint78: kicsit túlterhelt lehet ez a régi táp, de meddig bírja?
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
jacint78
addikt
válasz MaxxDamage #99260 üzenetére
Nincs az túlterhelve, ha így lenne, lekapcsolna.
type your text here..
-
mghltm
addikt
válasz TechN7ne #99245 üzenetére
a s verzionak egyben van a +12v-os aga, a simanak pedig bontva van 2 reszre. belso felepitesbeli kulonbsegekrol majd a szakertok nyilatkoznak, ott szinten lehet elteres.
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Tombi
őstag
válasz TechN7ne #99265 üzenetére
Hallod én meg beraktam a tápot, de az a fura hogy egy ágon van a 6+2 és 6-os csati az x280-hoz.
Remélem nem fogom megfőzni most izzitok vmi 3d markot. mivel érdemes tesztelni mostanság? 3d mark x szeriánál lemaradtam pár éveamúgy nem hangos a táp
szerk: cicergésed van? szerintem újabb csere akkor
[ Szerkesztve ]
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz TechN7ne #99263 üzenetére
Miért nem az ajánlott táp változatot vetted? [link] [link] Ismerősnél meg nálam is ilyen van, ott nem cicereg.
A System Power 7-ben csúszócsapágyas venti van, ami amúgy is felhangosodna hamar...
Biztos, hogy a tápegység cicereg, nem az alaplap vagy a vga, amit eddig nem hallottál a zajtól?Összesen mennyit sikerült spórolnod így?
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz Flashcash #99267 üzenetére
Sőt, ha olcsóbban szeretné megúszni, ezek is teljesen hangtalan tápok, már többet szereltem be családtagok/ismerősök és saját gépembe is:
[Be Quiet Pure Power L8 350W]
[Be Quiet Pure Power L8 400W][ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
válasz TechN7ne #99263 üzenetére
Nálam is ez volt az FSP Aurum S-nél, az első cicergett, szerencsére a PCDiszk. minden kötekedés nélkül kicserélte és kaptam egy másik bontatlant, második tökéletes volt. Haverom is vett egy ugyanilyet, neki elsőre kuss volt. Nagyon nem friss sztori, de már akkor is szerencse kellett egy "hibátlan" példányhoz. Gondolom ez mára még rosszabb lett, hiszen ez nem hiba, a megléte normális, a boltok és a gyártók szerint is, jah meg ezer más komponens is okozhatja .
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz Flashcash #99271 üzenetére
Ha magamnak vennék, én is ezt választanám (Straight Power 10), de olvastam a korábbi hsz.-eit és ha jól tudom, 15-20ezer között keres tápot és ebben az ársávban a Pure Power L8 is kifejezetten halk, gyakorlatilag hangtalan tápnak számít.
Tombi: Akkor nem szóltam...
[ Szerkesztve ]
-
Anteris90
csendes tag
Úgy döntöttem, h a Be Quiet Pure Power 9 500w-ot fogom vasarolni. Talaltam is egy helyen eleg jo aron a modularis verzibol, csak nem tudom mennyire megbizhato a bolt (gyanusan olcso) http://itechshop.hu/component/virtuemart/szamitogep-tapok/be-quiet-500w-pure-power-9-cm-80-silver-detail?Itemid=0
Szerintetek?
Zalman Z11 Plus | MSI B150m Mortar | I5-6500 | Palit GTX 1060 JetStream 6GB | 2x4GB HyperX Fury | FSP Hexa+ 400W | BenQ GW2470H
-
kromatika
veterán
Sziasztok.véleményt kérnék Zalman ZM500-TX 80+ tápról.Megbízható táp e?Itt elég jókat írnak róla.[link]Érdemes lenne leváltani,a már 4 éves Cooler Master 600W Elite Power Black RS600 tápot,erre?
-
alien0903
tag
Sziasztok!
Van két egyforma FSP SAGA* 450P típusú táp ami ugyan abban a gépben lett púpos kondis, mind kettőben ugyanaz a kondi. Ez csak valami egybe esés vagy gép illetve hálózat probléma lehet? Illetve érdemes-e a javítással kísérletezni vagy kidobandó?
-
Knobber
aktív tag
válasz Anteris90 #99276 üzenetére
Nem kifejezetten nagyker. Bármilyen cégre tudsz ott vásárolni. Ha van rokon ismerős akinek akár csak egy egyéni vállalkozóija van, tudsz a nevére vásárolni.
Én is így vásároltam innen egy tápot, igaz még nem vettem át mert nekik nincs raktárkészletük és egy hét amíg összeállítják a rendelésed.Youtube: Knobber
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Nagy dilemmában vagyok mivel az egyik régi jó ismerősöm által elbizonytalanodtam.
Eddig egy szünetmentes tápot néztem ki magamnak:[link], mert mostanában mióta kiépült a szennyvíz hálózat azóta elég gyakran van pillanatnyi áramszünet, főleg egy egy vihar közepette, de előfordult már sima áztató esőben is. Ez viszont átalakítóval kb majdnem 50k.
Haverom viszont azt ajánlotta vegyek egy másik tápot ami már képes a pillanatnyi áramszünet kiküszöbölésére és 40k-ból kijönne.Ezt ajánlotta a Hexa helyett mivel kértem tőle hogy FSP márkánál maradjon:[link], vagy ugyanúgy 550W Aurm 92+ platinum verziót.Kérdésem az hogy tényleg képes kiküszöbölni a pillanatnyi áram szünetet vagy sem? Én azon vagyok hogy nem, de ő azt állítja igen.
Kinek van most igaza?Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz Marci112233 #99282 üzenetére
Ekkora hosszúságú kimaradást bír el: [link]
5V Hold-up time kb. 20,90ms
12V Hold-up time kb. 21,4ms[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
válasz Marci112233 #99282 üzenetére
Nekem ilyen van:
[link]
A10-7850K-s gép fél órát megy róla, és nem kell átalakító.A témával foglalkozó topik:
[link]A táp a nagyon pillanatnyi áramszünetet tudja áthidalni, a kicsit kevésbé pillanatnyihoz szünetmentes kell.
A szünetmentes méretezésénél ne a tápegységed max teljesítményéból indulj ki, mert túlméretezed a szükséges teljesítményt, ami megnöveli az árat. Érdemes fogyasztásmérővel megmérni a teljesítményfelvételt, és az alapján nézni a szünetmentest.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz jacint78 #99264 üzenetére
Hali
Na volt egy kis időm ,készítettem videót.
Nem márka ,nem típus hiba ,hanem napjainkban már ilyen termékeket kap az ember a pénzéért ,itt már nem felső vagy alsó kategóriáról van szó ,ennyire figyelnek oda a gyártásnál a mérnökök kb.!
Gratulálni tudok csak ,régi alkatrészek mai napig mennek ,napjainkban meg már csak örülünk ha kibírja garancia időszakon belül normálisan.
Nem tudom már hogy mit vegyek ,nem szerettem volnak 20k-nál többet áldozni erre a cserére de már simán túl haladtam ,Hyper nek nem volt semmi baja csak a venti a szokásos kínai jingjang (Yate loon) gyönyörűség ami 2200rpm-en süvít mint az állat ,sajnálattal több gyártó tápjaiban megtaláltam ezeket a ventiket neten böngészve.Mit tennétek a helyemben ,álljak el a vásárlástól ,cseréltessem ki egy ugyan ilyen típusra hát ha nem fog duruzsolni ,vagy válasszak vlmi mást ?
-
Marci112233
addikt
válasz Flashcash #99283 üzenetére
Köszönöm a választ. Akkor marad a szünetmentes táp.
Norba69: Nem igazán akarom alulméretezni. Inkább költök többet hogy ne legyen később gond.Egyébként nem csak a gépet és monitort kötném rá hanem az internet modemét, routert, 5.1-es hangrendszert, egy nyomtatót, és egy TV-t.Ehhez azért már nem kis szünetmentes kell.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
TechN7ne
nagyúr
Játék közben nem cicereg ,hanem hallani a kártya dolgozását ilyen frekvencia hangszerűségben ,nem értek hozzá így megfogalmazni jobban nem tudom ,de a lényeg hogy ilyen hanghullámok ebben a konfigban nem volt ,kivétel az utoljára már korosodó HEXA+-om ami több mint 2 év után kezdett el ilyen hangokat adni ,de helyenként még ő sem ciripelt ilyen komolyan ,ez már azért eléggé zavaró.
Megtévesztő is,mert hírtelen olyan mint ha a videokártya felől jönne ,aztán rá jössz hogy vlmi a tápból is hullámzik ,ez már nekem bonyolult egy emberi fűlnek.Ezen kivűl tök jó táp ,elfogadnék egy ilyet ha nem ciripelne ,XFX TS is simán volt ilyen halk meg jó is ,csak hát eldurrant szó szerint 5 nap után!
Maradt:
EVGA 500W 80+ White
Tacens MARS GAMING MP600 600W
Chieftec GPS-600A8 600W
Zalman ZM500-LX 500W
Zalman ZM500-GLX
Zalman ZM500-GV
Enermax MaxPro 500w
FSP 500W HEXA+
Zalman ZM600-GV
Cooler Master B600 version2
Gigabyte 550W Pulse
Corsair VS650 80 Plus
Zalman ZM600-GLX
Enermax MaxPro 600w
Be Quiet! 500W BQT L8 Pure Power (Ezt nem vágom ,400w.ig FSP belső ,500w felett HEC gagyi?! )
XFX 550W TS Gold (Egy eldurrant példány után kipróbálni egy aranyat! ) -
TechN7ne
nagyúr
válasz jacint78 #99289 üzenetére
Esetleg ezek?
DeepCool 500W DA500 80+ Bronze
Antec 500W VP500PC
Xilence 530W 80+ Bronze XP530R8/XN061
Cougar 550W STX
Cougar 500W VTX500
Cooler Master 600W Elite Power Black
Xigmatek Maverick mod. táp. 500W 14cm
Xigmatek Maverick mod. táp. 600W 14cm
Zalman 500GVM
Be quiet! System Power 8 500W (Ez elég olcsó...)
FSP 500W Hydro
Chieftec 600W GPE-600S ECO BOX
Be quiet! System Power 8 600W -
Flashcash
Közösségépítő
-
PH-User
addikt
Üdvözlet!
Ehhez a konfighoz rendeltem egy EVGA 450B Bronze Power Supply (EU) 450W tápegységet.
ASRock B150 Fatality lap
Intel i5 6500 proci
1db 8GB DDR3 2133MHz memória (később lesz még egy modul)
ASUS STRIX R9 380 DC2OC 4GB videokártya
1x SSD, 1x HDD, 1x ODDElég lesz hozzá? (Hosszú távon is?)
Köszönöm!
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
enamessias
aktív tag
Sziasztok!
Milyen tápot vegyek? Elvárások:
-két darab GTX1070 vga és egy 6600k procit elbírjon
-nem árt ha moduláris
-az se baj, ha halk
-ár/érték arányban jó legyen[ Szerkesztve ]
A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.
-
ky0
csendes tag
Sziasztok!
Tápegységet keresek maximum 15-16e forintig!
konfig az alábbi lesz:
-i5 4460v4570
-8gb hyperx fury
-r9 380v gtx 960 (igen azért fogyasztáásban van különbség, de min. 500-as kellene)Előre is köszi a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
válasz TechN7ne #99295 üzenetére
Annyiban különbözik, hogy HEC beles és azok egytől egyig vonyítanak terhelésre, igazi hulladék. A hyperrel szerintem nem járnál rosszul, kivéve, ha megint kifogsz valami lazult tekercses darabot. Amúgy sok system power 7-et javítottam egykor és nem volt rájuk jellemző a vonyítás (most is ilyet használok), de pont belenyúltál.
smokei2k12
Ennyi pízért neked is FSP hyper 5-600W.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz PH-User #99293 üzenetére
Szia.
Háát... Elég lesz, de van nála jobb választás. HEC belsős, itt van, hogy a topikban miért nem szeretjük: [link]
Bár ezzel az EVGA-val (külföldön) sok jó tapasztalat van.
enamessias(x99294)
Szia.Két GTX 1070 helyett szerintem egy GTX 1080 Ti vagy egy Titan X(2016, Pascal) jobb lenne. Ehhez:
-Be Quiet! Straight Power 10 600W CM > félmoduláris, 5 év
-Corsair RM650i > Corsair Link támogatás, félpasszív, teljesen moduláris, 10 év
-Corsair RM650x > félpasszív(nem kikapcsolható), teljesen moduláris, 10 év
-EVGA G2 650 > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, 10 év
-EVGA GS 650 > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, 5 év
-Seasonic X650 > teljesen moduláris, félpasszív(kikapcsolható), 5 év
-Super Flower Leadex Gold 650 > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, világít, fekete, fehér és szürke színben kapható, 5 év
-Super Flower Leadex Platinum 650 > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, világít, fekete, fehér és szürke színben kapható, 5 év
smokei2k12(#99296)
Szia.FSP Hexa+ 400, 500 > 3 év
FSP Hyper (S) 500 > 5 évNeked ezek megfelelnének(a kisebbik Hexa+ is), hogyha hangra nem vagy (nagyon) érzékeny.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.