- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
5.25" nélkül az egész ház dizájnja helypazarló, a radiátoroknak (pontosabban 1nek, de az lehetne egészoldalas), tápegységnek párhuzamosan kéne állnia az alaplappal, sokkal kisebb helyen is elférne mindez. Persze amíg volt ott 5.25", addig is lett volna mit optimalizálni rajta. Egyik régi Lian Li házban pl. a radiátornak külön levehető kerete volt az oldallap síkjában, a proci felett, kihasználva azt a teret, ahol kb. soha nincs semmi. Annyira zseniális megoldás volt, és hihetetlen hogy senki nem másolta le.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dr. Akula #45 üzenetére
ezt a hazat nem neked terveztek.
azert kell ekkora haz, mert egyebkent sehova nem fer el a pumpa.
illusztracio. a haz a kepen egy 60x60+ centis NZXT nagytorony. 5.25 egy van hasznalatban, jobban szeretem az autonom ventivezerlest. viszont a ket vizkorbe a ket pumpat iszonyatosan macera volt elrakni, az 5.25os kamra nelkul az egyszerubb lett volna:
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Synthwave #46 üzenetére
Milyen ív? A sarkok vannak csak lekerekítve, mint egy ájfón. Az akvárium meg... hát nekem is pont ez a bajom vele, anélkül tökéletes lenne (na jó, még előrefele néző, földig rakott 5.25" helyek is kellenének hozzá). Ez volt ami még a legKÖZELEBB volt a tökéleteshez. De csak közelebb.
"a tápkamrába is belátni. Nem valami funkcionális" >> Elromlik ha belenézel, szégyellősek az amperek?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Synthwave #43 üzenetére
Ezen hol a csicsa? Full letisztult, sima. Nincsenek ilyen részegen gereblyézett vonalak az elején mint a másikon.
Ez a régi Lian Li dizájnt viszi tovább, amit már azok is elfelejtettek.
#44proci985: Hotswap nélkül meg nincs is értelme már ekkora házaknak, ezek pont azért kellettek, mert volt beléjük mit rakni. Ha kivesszük belőle a bővítőhelyeket, akkor meg már inkább tömörítsük össze a maradékot minél kisebb helyre, feleslegesen ne foglaljanak sok helyet. 5.25" nélkül a Hyte Revolt 3, CM NR200P irányt tartom jónak.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dr. Akula #42 üzenetére
2023van, 5-10GBs neten logo NAS letezik. 5.25 kihalt par spec helyzeten kivul, bar csucs Fractal es CM hazakban meg van.
Phanteks Primot meg kapni, ha mindenaron hotswapelni akarsz modern hazban.
Synthwave: nem tudom, hogy a nagy Phanteks kene jobban, vagy az ara
. 1000 euro, au.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
belaazallat #10 üzenetére
en masfel eve akcioban 60 euroert zsakoltam be egy Fractal Define St. mondjuk az annyiert bestbuy volt. es narancssarga az alaplapi talca, mert az volt az olcsobb
ahogy nezem mondjuk ez az Asus egy Fractal Torrent XL nemileg megvarialva.
Dr. Akula: Defineken van legbeomlo a front elott. csaladban van harom, szelloznek rendesen.
-
Acélfarkas
őstag
[Phanteks P600s] A teli oldallapos. Én innen rendeltem bő 2 éve /2021.Dec.6/, akkor éppen akciós volt. 55-ből kijött szállítással együtt.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Dr. Akula #35 üzenetére
> leginkább csak azt kérdezném meg az alkotótól,
> hogy miért tartotta jó ötletnek a ventillátorok elé zárt lemezt rakni?az alkotó több variációt is csinált,
talán a léghütés szempontjából ez jobb neked:
( 3 méret és mindegyikből van nem átlátszó verzió is ---> TYPE : nál a fekete kör .. )
https://www.fractal-design.com/products/cases/torrent/torrent/black-solid/
vagy a Pop-air
https://www.fractal-design.com/products/cases/pop/pop-air/black-solid/> Amúgy tényleg csak ennyi kéne a boldogsághoz, de az nagyon.
ennél nagyobb problémád ne legyen az életben
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Dr. Akula #34 üzenetére
Ha szeretnéd, hogy mások is lássák az önmagába omlott Enthoo felett hullajtott férfias könnyeket...
"de hogy ez semmiben nem segíti a vga és cpu által termelt kazánhő kívülre juttatását az is biztos."
Valóban. Ez a belülről szívó és kifelé fújó ventilátorok feladata. Workstationben meg bloweres VGA lesz, az alapból kifelé nyomja a házból a meleget az I/O plate-jén keresztül.
Szóval vásárlásra fel!----------------------------------------------------------
(#33) S_x96x_S: Nem elég drága, és nincs benne 29 darab 5,25 hüvelykes keret.
-
Dr. Akula
félisten
Alapból nem is lenne rossz, a belső elrendezése megfelelő, és a külső se gémer csicsa, ami jó pont. Leginkább csak azt kérdezném meg az alkotótól, hogy miért tartotta jó ötletnek a ventillátorok elé zárt lemezt rakni? Jó, vannak rések ahol még kaphat némi levegőt, de hogy ez semmiben nem segíti a vga és cpu által termelt kazánhő kívülre juttatását az is biztos. Amúgy tényleg csak ennyi kéne a boldogsághoz, de az nagyon.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Dr. Akula #27 üzenetére
> Vennénk, ha lenne...
a PugetSystems az Fractal Design Define 7 XL
ablak nélküli változatát adja a workstation konfigjaihoz
az nem jó neked ?
https://www.pugetsystems.com/parts/Case/Fractal-Design-Define-7-XL-13534/2020-02-24 : https://prohardver.hu/hir/ket_uj_monstrum_a_fractal_design-tol.html
-
Dr. Akula
félisten
"Akinek nem tetszik, b@sszus vegyen másikat, olyat amit szeretne, ennyi"
Vennénk, ha lenne...
#22S_x96x_S: "Így gyorsan észrevehető, ha por felhalmozódik, vagy ha valamilyen alkatrész meghibásodott."
Nekem oldallap sincs a gépemen, de attól még nem látom mi baja az egyik hotswap racknek hogy nem ismeri fel benne a vinyót.
A porfelhalmozódást meg leginkább a táp és légbeömlő nyílásokon látod, ehhez nem kell a vga-t is nézegetni.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
fatpingvin #19 üzenetére
Hát ez ennyi, de legalább van.
Ahhoz képest hogy mások meg gyártani se hajlandóak ilyet, elég nehéz konkurrenciát találni. Akváriumból, abból van.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
fatpingvin #15 üzenetére
Ugye azért érezzük, hogy ez már csak szőrszűlhasogatás a szőrszálhasogatás kedvéért? Mert menő szembemenni a divattal.
"125k az bőven egy százassal van a gépház abszolút maximum budget fölött."
Igen, ilyen-olyan szerverek és 800 TB RAM, de 25k-nál megáll a ház. Ha már munkaeszköz, adhatnánk rá kicsit jobban.
Mindenesetre szeretném linkesítve látni azt a (kereskedelmi forgalomban kapható vagy kapható volt) házat, ami megvédi attól a hardvert, ha rágugrok. Nem többes számban, csak egyszer.
-
fatpingvin
addikt
konkrétan így "negatív hatása" sok nincs, viszont egyrészt indokolatlanul nehezebbé teszi a gépházat, másrészt ugye EMI shielding hatása nulla, amit azért egy gigahertzeken operáló eszköz dobozától szerintem elvár az ember... hogy ízléstelen és komolyan vehetetlen az egyéni megítélés dolga, de őszintén szólva ez az egész irány hogy nem lehet egy irodába rakható szolid gépházat venni ez agyrém.
egyébként meg pont ezt kifogásoltuk mindketten: vennénk mi normális fémházat, de ez az átlátszó oldallapos agybaj olyannyira elharapózott, hogy gyakorlatilag alig van már normális választék a teljesen fém házakból.ha minden modellből (vagy ne legyünk telhetetlenek, a FELÉBŐL), aminek van átlátszó oldallapja, lenne fém oldalú verzió, egy rossz szavam nem lenne. de nincs, és ez a bajom (bajunk)
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Acélfarkas #8 üzenetére
Mert ezek sokkal jobban fogynak, mint a teli oldallaposak.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
> az átláccó ódallapot...
Bár a sokan a placebo hatás miatt preferálják,
de amúgy az átlátszó oldallap lehetővé teszi a belső komponensek állapotának könnyű ellenőrzését anélkül, hogy szétszednénk a gépházat. Így gyorsan észrevehető, ha por felhalmozódik, vagy ha valamilyen alkatrész meghibásodott.A placebohatás valójában az evolúció egyik ravasz trükkje.
Az átlátszó oldallap a vizuálisan orientált embereknek különösen előnyös. -
Meridian
senior tag
Bazzd!!! Tegnap délután pont ezt a házat kerestem (láttam egy videót amiben ilyenbe pakolja be a cuccost a srác, gondoltam megnézem mibe fáj egy ilyen - ha nem sokba venném), mennyibe kerül. De nincs Magyarországon. Valami dzsunka webshopban láttam, aranyárban. 300€.... annyit meg nem ér.
-
válasz
fatpingvin #15 üzenetére
Felkavartam az állóvizet
Mi az a munkafolyamat ahol negatív hatása van a TG oldallapnak? Konkrétan érdekelne az is, milyen hardverekről beszélünk amelyek lehűtését, “egy munkafolyamathoz” hátrányosan érint a TG oldallap, akár számszerűsítve.
Nem akarok Flame-elni, de most tényleg a piaci létjogosultságát kérdőjelezitek meg?
Akinek nem tetszik, b@sszus vegyen másikat, olyat amit szeretne, ennyiÉs ne harapjátok le a fejemet, mert szükségem van rá
-
Dr. Akula
félisten
válasz
fatpingvin #17 üzenetére
125k. A Silverstone sose volt olcsó, csak jó.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
fatpingvin #14 üzenetére
-
fatpingvin
addikt
nem akarok ugrálni rajta, viszont egy gépháztól, műszerdoboztól, meg hasonló elektronikát védő burkolattól elvárom hogy ha ugrálok rajta akkor is védje ami benne van.
#9 Angie: ne legyen szép. praktikus legyen, az üvegből készült doboz oldallap pedig minden csak nem praktikus. van akinek a gép munkaeszköz, nem hobbiprojekt vagy játékszer
ebben semmi minősítés nincs, egyszerűen mások a szempontok. érdekes módon a brand prebuiltek jelentős része normális, praktikus dobozban van.
mielőtt valaki megkérdezi hogy én miért nem prebuiltet rendeltem, egyszerű az oka, nem igazán volt a célra megfelelő kategóriában megfizethető opció. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Acélfarkas #11 üzenetére
Ugye itt az Asus "terv" az, hogy kitomod ProArt hardverrel, amiknek ugye az a lenyege, hogy hogy neznek ki.
-
Dr. Akula
félisten
Az egy ház dolga hogy megvédje a bennelevő cuccokat. Egy ilyen akváriummal egy kanyar a csomagtartóban, és valaminek nekiütközve törik ripityára.
#9Angie™: Ha ez lenne a cél, akkor nem mindenféle "gémer" biszbaszokkal rondítanák el a kinézetét. Összevissza vonalak, RGB, indokolatlan kiszögellések. Nagyjából bármire rá lehetne mutatni egy mai akváriumon és megkérdezni a tervezőjét hogy "ez mi ez?", kb. semmire nem tudna értelmes választ adni.
-
belaazallat
addikt
válasz
fatpingvin #3 üzenetére
Van még pár gyártó, ahol elérhető fém oldallappal is a háza, de egyre ritkább sajna. Évek óta keresem a CoolerMaster CM690-es utódját, de amire lecserélném az nekem horror árban van, 50-60 ezer Ft-ot nem fizetek egy házért. CM-nél megoldottam az usb3 hiányát, kiszereltem a régi usb2.0, audió csatlakozók paneljét és netről rendeltem bele egy USB 3.0-ás panelt. Tök jól működik.
Synthwave
Én rendszeresen felcserélem a betűket írásnál, szerencsére van helyesírás ellenőrző#9
Angie™
Szépség relatív! Mindenkinek más a szép. Én pl a nem a szépség miatt, hanem funkció miatt szeretném a fém oldallapot. Plexi hővezető anyag, fém hővezető. -
válasz
Acélfarkas #8 üzenetére
Hogy szép legyen
-
Acélfarkas
őstag
A gyártók szeretnek spórolni ahol tudnak, de azért kétlem hogy az edzett üveg olcsóbb lenne a hasonló alapterületű acéllemeznél. Nem igazán értem miért erőlteti mindenki mostanság az üveget.
-
Dr. Akula
félisten
Hát ha még az akváriumtól is el tudnának szakadni, és rá is lehetne ülni, olyan masszív lenne, akkor akár még azt is el lehetne mondani róla hogy ez egy gépház, nem csak proart.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
fatpingvin #3 üzenetére
Vagy apró.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
belaazallat #2 üzenetére
Hupsz, ez van, ha nem betűnként olvasunk.
Köszi, javítottam. -
fatpingvin
addikt
válasz
belaazallat #2 üzenetére
a napokban állítottam össze alkatrészekből két workstation gépet, és gépházak frontján tényleg a legalja kategóriában kell keresni ha az ember olyat akar venni aminek még minden oldala fémlemez és nem kell érte annyit kiperkálni amiből amúgy kijönne egy extra 1terás NVMe SSD... agyrém, komolyan.
-
belaazallat
addikt
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
Hát igen, fém oldallappal sokkal jobb lenne nekem is.
más:
címben: "rosszank" - rossznak -
fatpingvin
addikt
látom most sem bírtak magukkal, ebből sem sikerült még mindig elfelejteni az átláccó ódallapot...
amúgy jó lenne csak a hatodik oldalról se kéne lespórolni a fémet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- LTE frekvenciák
- Milyen egeret válasszak?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- További aktív témák...
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest