- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kompakt vízhűtés
- OLED TV topic
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tibiajax #11713 üzenetére
Ezt nem igazán értem.
Az én képeim nem alexpósak, nagyjából helyes vagy inkább kevésbé elrontott WB, kontrasztosak, de mégis a sötét és világos részeken sok a részlet, a repülők a nagyobb nagyításnak köszönhetően jóval nagyobbak, színesek és világosak. Valahogy több a részlet, meg élesebbnek látszik. Mivel ezzel az obival akartam lődözni, ezért csak olyan kompozíció jöhetett szóba, ami belefér ekvivalens 380mm-be. Így a pilóta is látszik a repülőbenPersze a csíkhúzás nem igazán fért bele, csak ha elég messzire ment, vagy ha még nem értek a Duna fölé virgázni. Szerintem jobban néznek ki mint a kicsi sötét repülők.
Aztán lehet igazad van, nem versenynek szántam a képeim, de akkor nemtom miben a d60/135-ös manuál által simán verve van. -
MrChris
nagyúr
válasz
Tibiajax #7341 üzenetére
Topik összefoglalóban van, hogy nikonra problémás az adapterezés. Meg egy korábbi hsz-em:
"A bázistáv a szenzor-objektívbajonett távolság, e szerint tervezik a rendszerek optikáját, ez a nikonnál 46.5mm, a többinél pár milivel kevesebb. Pl az m42-eseké 45.5mm vagyis egy m42-es obit 1mm-el beljebb kéne tolnod a vázba mint a bajonett és az adaptert még nem is számoltuk ami még kb 1mili. Mivel ezt elvileg nem teheted meg a végtelen pont marha közel kerül, pár méterre. Olyan mintha makro kihuzatot használtál volna.
Létezik a lencsés adapter ami megtoldja ezt az optikai távolságot, de eddig jót nem olvastam róla, csak azt hogy mennyire rontja a képminőséget.
Ha visszaolvasol sokat a fórumban akkor találhatsz néhány megoldást aszem helios 44-2re meg néhány szovjet obit kiadtak nikon f bajonettre. Meg neten is találni némi infót ki hogy csinálja."
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Építő/felújító topik
- Revolut
- Windows 11
- Napelem
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Dobozos, újszerű-
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Canon EOS M50 Mark II kit objektívvel, Canon BR E1 távkioldóval, 5680expo-val
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest