- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shingen
addikt
válasz pocok65 #54399 üzenetére
Szóval online videokat nézel a Tv-n.
Akkor igen felejtős, mert smart nem alkalmas nagyon hosszú filmek megnézésére. a pufferolás miatt előrodul kiírja a memória megtelt szövet és kilép a smartból.
Főleg ha wifin megy a net a tv-re. Valamelyest segítene ha netet lan kábellel vezetnéd a tv-be sokkal stabilabb a kapcsolat." pendrájvra letöltött filmeket lehet rajta nézni " azt is lehet,úgy biztos nem fog megakadni a film.
風林火山
-
MR!!
aktív tag
-
gyurasz
tag
válasz wong kok wah #54402 üzenetére
Nem mindegy, hogy milyen sorozatbarat oldalon.
Egynémely oldal felugró reklámhadserege +gyengébb wifi kapcsolat pillanatok alatt megtölti a memóriát.
Szerintem pocok65: indítsd el pc-n a sorozatodat, filmedet és hdmi-n nézd a tv-n.[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
-
leroyclub
senior tag
Chansort használatánál kérnék segítséget egy hozzáértőtöl. Szépen beállítgattam a bal oldalán a csatornáimat sorba raktam és a nem létezőket kitöröltem. Visszatöltöttem a TV-re, kikapcsoltam az automatikus csatorna frissítést, de pár óra mulva azt vettem észre hogy megjelentek a törölt csatornák (amiken persze nincs adás mert kódolt) de nem mind. Hogy tudom végleg kigyomlálni? Chansortban 2 oldal van. Melyiket kell szerkeszteni?
-
törölt tag
válasz leroyclub #54407 üzenetére
A ChanSort megnyitásakor rákérdez, hogy mit szeretnél. Válaszd azt, hogy üres legyen az egyik oszlop, majd oda áttöltögeted a csatornákat sorban, vagy nem sorban, és utána rendezed. Törölni nem engedi a csatornákat valamiért, így azok maradnak a végén, ott nem zavarnak.
-
hcs57
őstag
válasz huncutka1029 #54406 üzenetére
Igen, nagyobb... De ha meg akarok nézni 100 fotót, akkor minndet kicsinyitsem le? Na ne...
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz huncutka1029 #54411 üzenetére
Azért ez nonszensz... A muzeális iPadnak nem jelent gondot, sőt az eladott Philips 7804 is tudta ezt...
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Watt25
veterán
válasz huncutka1029 #54411 üzenetére
a kép nagyobb mint 1920 x 1080, amit meg tud jeleníteni a kijelző
Ez rohadtul nem számít. Le lehet kicsinyíteni bármilyen képet. Minden mai fényképező nagyobb képet csinál, mint a HD videófelbontás. Esetleg a fájlméret számíthat, de elvileg annak sem kéne... Valami más ok lesz.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Tamarel
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék tv-t venni, eddig a 42lb671v volt a kiszemelt, de az utóbbi idő hozzászólásai alapján elbizonytalanodtam picit.
Ezek miatt:
- lassú menü
- csatornaváltásnál nem írja ki az éppen nézett műsort
- webos nehézségei itt-ottAmire szeretném használni:
- sportcsatorna (nem foci)
- dlna filmlejátszás (minimális divx, inkább h264, majd h265)
- forgatható vesa konzollal falon
- mindenképpen lan kábellel bekötve
- esetleg időzített/kód alapú műsorfelvételA 3d nem számít, viszont az ár igen (ezek mégiscsak alapfunkciók évek óta).
Milyen más típus jöhet még számításba? -
gyurasz
tag
válasz Döglött Róka #54408 üzenetére
nyilvánvalóan sehogy
A felugró reklámok töltik meg, a gyengébb wifi kapcsolat csak megszakítja a lejátszást puffereléskor. -
Sakab
senior tag
Sziasztok, tegnap beléptem énis a klubba meg jött az 50LB650V. Sokat olvastam itt pro és kontra véleményeket a tv-ről. Kellemesen csalódtam, besötétített szobába jelentős felhősödést nem tapasztaltam, gyorsaság hát...válthatna gyorsabban HDMIről TVre vagy vissza de túlélem.
Viszont, amit már többen irtak, rákötöttem egy Asus oPlay R1-et, és megnéztem ezt:
Avatar.2009.1080p.3D.BluRay.Half-OU.DTS.x264.Hun-No1
Szép meg jó meg minden, viszont mélysége van kifelé nem nagyon jött semmi pedig nagyon figyeltem. Próbáltam a beállításokkal varálni, de lényeges különbséget nem láttam.
Olvastam, hogy vagy BL asztali lejátszó és abba játszom le a filmeket, vagy PC és akkor kifelé is fog jönni.
Na más most semmilyen mediaplayerrel nem tudnám kiváltani ezeket? GOndolok itt a Dune,popcornhour, vagy a többi drágább erösebb lejátszókra. Van valakinek ezzel kapcsolatba tapasztalata?Illetve ha pl ennél: LG BP325 3D blu-ray [link]
"3D blu-ray lemezek olvasása, külső HDD/pendrive-ról történő lejátszás, ethernet kábel segítségével hálózati lejátszás"
Ha én egy NAS-ről ezen keresztül streemelem az MKV-kat, akkor jobb eredményt érnék el mint pl az asussal?
[ Szerkesztve ]
-
OldMike
őstag
Jellemzően 16 Mp (időnként 24 Mp-t is) képeket szoktunk nézni a 2012-e LM tévénken, DLNA megosztással. Nincs vele gond, legtöbbször a diavetítés módot használjuk, teljesen simán megy. Egyébként a HD Ready LS3500 tévénken is mennek ezek a képek.
Nyilván megtörténik a képnéző programban a kijelzőre méretezés, de ez már ősidők óta így működik. Emiatt nem kellene lekicsinyíteni a képeket, a gondot a képfájl nagysága okozhatja bármely eszköz számára.
Egyébként vannak fényképezőgépek, amik HDMI kábelen át tudják küldeni a képeket a tévére (meg videókat is), persze csak azt amit azzal csináltál. Ha ilyen a géped és módod van rá, érdemes kipróbálni. Igaz pendrive-ról vagy DLNA-n kényelmesebb.
42LM660S
-
Lacielvtárs
nagyúr
szia
nekem is ilyen tévém van mint neked csak 106 cm-esben...
Avatar.2009.1080p.3D.BluRay.Half-OU.DTS.x264.Hun-No1 <<<--- ne ezeket nézd, hanem
Avatar.2009.1080p.3D.BluRay.Half-SBS.DTS.x264.Hun-xxx ilyet...
ha az OU 3d-ket nézek akkor inkább a tévé síkján belül látható 3d hatás...
ha viszont a Half-SBS-t, akkor jobban kijönnek a 3d effektek
nem annyira látványosan bár speciel az avatarnál az SBS jobban kijön mint az OU
legalább is nekem ez a tapasztalatom
nem tudom van e tudományos alapja, de én így vélem[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
direwolf
őstag
válasz Lacielvtárs #54425 üzenetére
"ha az OU 3d-ket nézek akkor inkább a tévé síkján belül látható 3d hatás...
ha viszont a Half-SBS-t, akkor jobban kijönnek a 3d effektek"He??????
Amit írsz az egyrészt baromság, másrészt az LG TV-k 3D képalkotásának pont az ellenkezője, mivel vízszintesen van felosztva a kétféle polarizált réteg.
[ Szerkesztve ]
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz direwolf #54429 üzenetére
most lehet ki fogsz röhögni, de valóban én így tapasztaltam...
ha OU-t nézek akkor a tévé "síkjában" marad a térhatás. vagyis hátra felé az emberek mögött látszódik jobban a térhatás...
ha viszont SBS-t nézek akkor néha előjön olyan érzés hogy szinte meg tudnék fogni valamit ami "lebeg", vagyis a tévé képi síkjától kifelé jön ki a térhatás...
tudom, nem túl értelmes amit írok, tessék nem belekötni
de azért remélem érthető amiről gagyarászni próbálokha szerinted baromság amit írok, akkor lehet háttal ülök a tévének, de én eddig ezt tapasztaltam
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
direwolf
őstag
válasz Lacielvtárs #54430 üzenetére
Sajnos amit írsz, az tényleg baromság. Egyébként érted a lényeget, vagy csak valami vudu medzsiknek tartod ezt a 3D izét?
-
direwolf
őstag
válasz Lacielvtárs #54432 üzenetére
Tök jó, ha Te így tapasztalod, akkor hiába minden. Kukába a tényekkel, a fizikával!
Nem viccből kérdeztem, hogy érted-e hogy működik. Mert úgy nagyon könnyű belátni, hogy amit tapasztalsz, az nem lehetséges."I've seen things you people wouldn't believe"
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz direwolf #54433 üzenetére
figyelj, én ebből nem akarok vitát kirobbantani...
sem vitatkozni nem akarok ezen...
én leírtam a véleményem és a tapasztalatom, ennyi...
ezzel nem vitatom hogy igazad vanjah, alapvetően nem akarom érteni hogy működik... én csak "élvezni" akarom a látottakat, minden agyalás nélkül.
én egyszerű népek egyszerű gyermeke vagyok ám[ Szerkesztve ]
-
lukgab
tag
Mivel mindenki le akar beszélni a 4król ... ha játszani szeretnék FHD ba és szeretnék webOS 2.0 és 3Dt és 47+ colt akkor melyik típust javasoljátok?
[ Szerkesztve ]
Ryzen 5900X + TUF x570 + RTX 4090 // LG C2 // LG CX // ZyXEL 326 NAS
-
direwolf
őstag
válasz Lacielvtárs #54434 üzenetére
Értem, akkor viszont szeretnélek megkérni, hogy ne terjessz olyan dolgokat amihez nem értesz és mások azt mondják rá, hogy hülyeség
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz direwolf #54436 üzenetére
drága Uram...
én nem mondtam hogy értek hozzá...
mint írtam is, szimplán leírtam a véleményem és a tapasztalatom.
elnézésed kérem ha ez tudomány ellenes és egyben valótlan...
attól még én így tapasztaltam, még akkor is ha a tudomány erről másként vélekedik
de persze nem írok semmit tény szerűen, mert nem szakmai véleményt alkottam."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Stevenstyle
senior tag
válasz lukgab #54435 üzenetére
Hali!
Ha 47"+ FullHD, és 3D akkor véleményem szerint MINIMUM LB67X vagy 73X. Ez alá semmiképpen se menjél. Nem írtad, hogy mennyi a pénzmagod rá, ha komolyabb összeged van akkor viszont még egy kategóriával feljebb nézelődj pl 870.
Játék miatt és a tartalom hiány miatt én sem ajánlanám neked a 4K-t. A 3D miatt már annál inkább, de itt ugye a két igény üti egymást, azt kell eldönteni, hogy melyik a fontosabb és úgy kell meghozni a legkevesebb kompromisszummal járó döntést.
Látom a WebOS is igény nálad, ez esetben ha még nem próbáltad akkor azért javaslom, hogy élőben is tegyél egy próbát mert sokakat zavar a rendszer sebessége. Ebben a tekintetben a NetCast fényéveket ver a WebOS-re ez tény. Nem lebeszélni akarlak csak inkább előbb próbáld ki mint hogy utólag felmerüljön mint probléma. Én pl nagyon jól együtt tudok élni vele, de ez erősen szubjektív dolog.
Más: Megkérném a kedves fórumtársakat, hogy disztingváljanak már! A kedves moderátorokat pedig arra, hogy takarítsák ki a topic-ot,. Jó lenne ha csak nyomokban elkezdene hasonlítani egy szakmai topic-ra!
Remélem nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy marhára kezd unalmas lenni az, hogy három naponta tele van hányva a topic a sok szeméttel. -
Dave567
addikt
válasz Lacielvtárs #54432 üzenetére
Nézz inkább BD50-ent, az sokkal jobb, ne ilyen felezett vackokat.
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #54438 üzenetére
Én hiszek neked, és megértem hogy neked az SBS formátum jobban érvényesül a tévéden, vagy más ok miatt neked jobban tetszik. Igen kérdezték itt, hogy vajon miért ilyen formátumban van a gyári LG promó 3D film is, és az is tényleg tök szuper. Hagyd rá inkább, tudod a föld is lapos.
Stevenstyle Szerintem hiába minden kérés a fórumtársaknak, amikor valakiknek itt a vita önmagában is fontosabb, mint a téma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- DIGI kábel TV
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Külpolitika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest