Új hozzászólás Aktív témák
-
vmaxter
tag
Hú de rége írtatok ebbe a topikba. Olvasva az üzenetedet megrémültem, mert én is ebben a cipőben járok és készültem venni másik írót, de akkor lehet nem is érdemes? Csak az a gondom, hogy nagyon sok dolgot kéne már archiválnom és k_r_ára nem tudom mit csináljak.
Ott tartok, hogy Pendrive-on hordom be a melóhelyre a cuccaimat és itt írom ki. De ez nem tartható állapot.Valaki korábban írta, hogy kisebb sebességgel kell megpróbálni, de nekem úgy sem megy.
-
chestRke
csendes tag
Sziasztok!
Fél éve használok Ricoh 16x DVD-R lemezeket. Semmi gond nem volt az írásukkal. Egyszer csak Nero nem hajlandó megírni mondván, Lézer beállítási hiba van. Az íróm Pioneer 111D BK. Megpróbáltam más író szoftverrel, más sebességgel, sehogy sem ment. Frissítettem a Pio firmware-ét 1.19-ről 1.29-re, de semmi. A lemez ugyan az a széria, mint amikor még ment, új hengert sem bontottam. Sőt, még Philips CD+R-t sem volt hajlandó megírni ezek után és az olvasással is gondjai voltak. Na gondoltam ennyit az íróról.
Vettem egy zsír új ASUS DRW-2014L1 írót, de ezzel sem megy. Frissítettem a firmware-ét 1.00-ról 1.01-re, de ugyan azt műveli, mint a Pio. Se DVD-t, se CD-t nem akar írni.Mit tudok tenni ez ügyben?
Valami szoftveres hiba lehet? Olvastam, hogy lehet, hogy a XP SP2 kavar be, de ha bekavar, akkor eddig miért működött? Nem állítottam, telepítettem semmit.
Vagy hardveres gond lehet? Érdemes lenne új IDE kábelt vennem? (IDE-s írók)Köszönöm a segítséget!
Peti
-
Pipó
őstag
Ugyanez a bajom, csak Sony DRU-510A íróval. Vettem 2*25 mínuszos lemezt (Fuji, Omega) és állandóan lézer beállítási hibát ír ki. 2-3-at tudtam összesen megírni, bár a Fujiból hiába írta ki, hogy 4*, szerintem csak 1* -en írta, mivel egy óra volt.
A +-os lemezzel nem csinálja. Feltettem a legújabb firmware-t az sem segített.
Van valakinek tanácsa? -
haxy
tag
ja egy példa:
vetem 25db traxdata lemezt ez ritekg04 es megirat 4x sebeségel mindet
no vetem 100db ot ezt 2db kivételével mind csak 2x en tudta megirni mindnél lézer beálitási hibát jelzet mikor 4x en akartam irni rá.
most mrgen vettem 25db traxdatát és mindet 4x en irta.
de a 108 pioneerem a 8x aritát 12x esen irja. -
haxy
tag
Nekem van egy NEC 1300, PIONEER 107D, PIONEER 108 irom és el kell mondanom hogy a lézer beálitási hiba azt jelzi hogy ez a lemez nem irható ezen a sebeségen.
probáld lassaban irni és ha már 1x sen sem megy akkor dobd el a lemezt az valoszinüleg sz@r. Nem irtad mien lemezekel probáltad igy csak enyit tudok. -
pintyesz
senior tag
Nem akarlak elszomorítani,de elég kemény dió lesz.
Van egy ismerösöm aki anno az asztali CD lejátszómat javította meg.(nem olvasott minden CD-t)
Állítólag több mint 1 órát tökölt a beállításával.
A minap beszéltem vele,hogy van egy gagyi asztali DVD lejátszóm és mindent játszik,csak DVD-t nem!
A lényeg,hogy nem válalta. -
shift+ő
senior tag
Van egy NEC 1300A íróm, és szinte mind írásra ezt mondja, CD-re DVD-R-re de DVD+RW azt megírta. már próbáltam biost cserélni az sem segítet.
Mit tegyek, minősítsem vissza olvasónak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- (új, bontatlan) 500GB Kingston NV3 PCIe 4.0 NVMe M.2 (Foxpost:+1400Ft)
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- (új, bontatlan) ADATA Ultimate SU650 120GB (Foxpost:+1400Ft)
- Gigabyte AORUS 2TB M.2 NVMe PCIe 3.0 SSD!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest