- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Segal
veterán
válasz Vistaboy #64750 üzenetére
Nem kellenek a kifogások. Ott a Provident meg a Cofidis
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
kbalage2
aktív tag
válasz Vistaboy #64750 üzenetére
Színeltérés lesz így is, egyszerűen bizonyos elemek más műanyagból vannak és így nem tudják ugyanazt az árnyalatot hozni. Igaz ez a pirosra és a zöldre is, csak a Sián szerencsétlenségére elég feltűnő helyen vannak
Ha a fejlődéstörténetre vagy kiváncsi akkor előbb a Lamborghini-t rakd össze, így látni fogod hogy a váltó a Ferrariban kb 90%-ban ugyanaz maradt, csak egy két részegység helyét változtatták meg. Ja és mindenképpen a digitális instrukciót használd a Ferrarihoz, a papír alapú elég sok marhaságot tartalmaz (itt a listám hozzá).
[ Szerkesztve ]
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
nagyúr
válasz Neurotoxin #64737 üzenetére
Nem biztos hogy összerakom őket... Nincs hová tenni őket... megtelte a szoba...
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
-
Throme
veterán
válasz Dilikutya #64738 üzenetére
Szép! Gyűjtöm a motorokat. Szerintem webshopos árak sem annyira vészesek, persze összehasonlítva a hivatalossal. Használt árakkal nem lehet versenyezni, de nekem megér annyit, hogy új legyen.
A kitámasztó keret nem lett a legstabilabb megoldás.
#64750Vistaboy
Látható a színeltérés, de kiállítva nem vészes.
A sokszínűség olykor hátrány, ha néhány alaktrészből nem gyártanak minden árnyalatot.Nekem csak a sián van meg, de szerintem tökmindegy melyikkel kezded. Jó időre le leszel foglalva.
Nekem sikerült egy fordítást kihagyni és valahogy a difi fordítva került beépítésre. Nem ment semerre a verda, csak javítást követően -
LÁZ
Topikgazda
válasz Napfénysüti #64756 üzenetére
vagy kivárod a 16.át, és elvileg kockán is lesz a húsvéti gwp 70eur után, vmi apróságot, 1 figurát hozzáraksz, és parádé
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
HUN_Sector
őstag
válasz Napfénysüti #64756 üzenetére
Ma voltam bent a nagytescoban Fehérváron. Egy friends akciós, az a nagyon nagy dobozos színpad ami máshol is 50%-on van
-
nagyúr
válasz HUN_Sector #64759 üzenetére
Köszi akkor nem ugrom el.
LÁZ: ez nem rossz ötlet, szerencsére nem sürgős a dolog.
Més que un club!
-
blackydan
senior tag
Úgy érzem eléggé elkapott ez a Legoizmus... már azon töröm a fejem, hogy a Harry Potter - Az Abszol út (75978) készletet is be kéne szereznem. Ugye ez a szett 2020 második felében érkezett, vajon mennyi ideje lesz még, míg kivezetésre nem kerül? (Gondolom már valamennyire esedékes mert a Gringotts is jön majd).
Más: sok Rivendell megy most különböző csopikban 175-ért, viszont hogy a csudába éri meg ez a neppereknek? 210-ért beszerzik kapnak még pontot, meg ajándék legót de eléggé nullszaldósnak tűnik így a story szóval biztos van benne valami csavar. Ennyi lego dolgozó lenne céges kedvezménnyel? Kérdésem teljesen elméleti, nem akarom így forgatni a pénzem csak ugye a kíváncsiság...
-
Dilikutya
félisten
válasz Throme #64757 üzenetére
Valóban szép motor. Én nem gyűjtöm őket, nem is szeretem, a váltóra voltam leginkább kíváncsi. Gondolkodtam egy ideje webshopból, de sikerült annyival olcsóbban kifogni egyet egyszer összerakottan, hogy azonnal elmentem érte. Nem idegenkedek a használttól, ha van akkora különbség árban (de kompromisszum csak az összerakottság lehet, sérülés, hiány nem).
A kitámasztó valóban nagyon karcsú, tekintve, hogy egy bő 40 dekás motorról van szó, de egyébként megáll rajta.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
apholyon
aktív tag
válasz HUN_Sector #64753 üzenetére
Hatvanban a lombház is akciós volt (bár arra nem emlékszem, hogy 30 vagy 50%...).
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
Vistaboy
veterán
válasz kbalage2 #64754 üzenetére
Oké, köszi, én is arra gondoltam, hogy a Lamborghini-vel kellene kezdeni, hiszen az előbb jött ki, még ha nekem később is lett meg pár nappal. A Ferrari esetén olvastam a hibás leírásról, le is töltöttem a legújabbat a LEGO oldaláról. Csak sajnos a telefonom nagyon kicsi, hogy arról építsem meg, tabletem meg nincs, de arra gondoltam, hogy a listád alapján a könyvben megjelölöm a hibás lépéseket, és ha olyanhoz érek, akkor megnézem, mit rontottak el a rajzon. Remélhetőleg így is sikerül összerakni helyesen, bár őszintén szólva, inkább attól félek, hogy viszonylag hamar kész leszek és utána egy hónapig nem lesz majd mit építeni...
#64757 Throme: Igen, nagyon oda kell figyelni, ezért is mondom, hogy nem fogom elkapkodni. Amúgy is az lenne a legjobb, ha el tudnám húzni egy kicsit. Persze ettől még benne van a pakliban, hogy elkap a hév, és egy-két hétvége alatt megcsinálom. Meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Djuree
félisten
válasz blackydan #64767 üzenetére
esélytelen, már mindenkinek megvan az ügyfélköre.
max ha elmész a gyár elé és műszakváltáskor odamész pár emberkéhez érdeklődni, de tőlem messze van, lustább vagyok én ennél.[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
kbalage2
aktív tag
Éves keret van amit el tudnak költeni a dolgozói boltban, legalábbis pár éve még így volt. Akinél rendszeresen sok szett van kedvezménnyel az sanszos hogy lokál közvetítő, gondolom a dolgozók se szeretnek mind az eladással szórakozni.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Zotyipotyi
csendes tag
Kockashopon most 6990 Ft a Skyline
-
válasz Zotyipotyi #64771 üzenetére
Köszi, berendeltem, kellett egy aprosag ami be lett igerve a gyereknek, igy mar megerte kikohogni a postat.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
-
sb
veterán
válasz Neurotoxin #64735 üzenetére
Persze, ez soha nem azoknak szól akik ide szállíttatnák. Bár néha az is megéri de azok elég speciális esetek. Van aki kint él, ill. a múltkor épp jött haza, ezért volt érdekes.
Itthon is lesz még olcsóbban, nyitóárnak pedig ez nem rossz. A kockavilág elég jó ilyen szempontból. Múltkor én is náluk vettem 8k-ért személyesen Skyline-t amikor még szinte mindenhol hiánycikk volt.
@Dilikutya
Persze felesleges sírni a régi árakon de itt kicsit ledöbbentem most. Nem nagyon néztem ezt a készletet, pedig a Technicet követem, de a motorok valahogy hidegen hagynak. Viszont az rémlik, hogy anno valami akciós 15k alatti árakon láttam. arányaiban rendesen feltolták ezt is. -
sb
veterán
válasz Tony21 #64772 üzenetére
Nem rossz, én hasonlót szeretnék Legohoz, 3x10 led már van itthon, egyelőre csak próbaképp ennyi 3 típusból. Meg 50db lámpaoszlop amit meg kéne fúrni.
Még átlátszó minifig fej kell hozzá, de az is PaB-on a legolcsóbb, ahhoz még várok vmi akciót meg egy kis ihletet, hogy mi kellene még igazán. (A kéne valami, nézzünk szét, egészítsük ki még pár dologgal eléggé el szokott csúszni nálam ha terv nélkül megy. )Aztán köb. próba az rgb ledekkel jön.
Meg még vmi csatlakozót kéne szerezni, hogy ne fix legyen a bekötés hanem össze lehessen "legózni" a lámpákat. Várom a tippeket a témában, led, vezeték, csatik... mint teljesen amatőr. -
mancer7151
tag
Elektroniaki üzlet, 2-tűs kis csatik 2 eres vékony vezeték sok méter, zsugorcső és forrasztás. Meg kell nézni milyenek a ledek mi a kapcsolási feszültségük (hány volttól világítanak), mekkora az áramfelvétel (amper).
Továbbá milyen tápod van, nyomtató táp van 1000 féle. Javaslok: lehet szg táp is az ad 12 és 5 Voltokat, lehet kapcsolót szerelni minden tápra ha megbontod az alaplapi csatit, zöld és feketére kell tenni egy érintő kapcsolót, ezt zárja rövidre egy pillanatra a power gomb is. (így kapcsolnak be tápot teszteléskor hogy kimérjék a csatikon leadja e a feszeket tehát nem veszélyes és menni fog) Ami ellát egy gépet komoly teljesítménnyel az lazán ellát egy terepasztalt is! És még hűti is magát...
Ki kell sakkozni hány voltod van hogy teszel soros és párhuzamos kötést (hány leded van. amperek voltok wattok. Nekem tervbe van egy retro 1990es űrbázis és a fentit fogom csinálni. Hópájhelpd.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz Zotyipotyi #64771 üzenetére
Köszi, ennyiért már nekem is megérte. Fel nem foghatom, mi volt az a baromi nagy felvásárlási láz belőle, amikor gyak. új készletről van szó, a fröccsöntő gépek se romlottak el... volt aki tizesével vette. Most meg már mindenhol olcsóbban van, mint a láz alatt bármikor. Mindduck.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Llew
senior tag
válasz Djuree #64774 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy ekkora keret legyen. Max parszaz ezer.
Pont azert van ugy kitalalva, hogy a dolgozok ne ezzel kompenzaljak a fizetest. Szerintem egy ilyen készlet kihozasa elviszi a keretük nagyrészét. Az kisse dragabuli lenne a legonak ha parezer dolgozó 4-5 200 ezres keszletet vehetne 40-50% kedvezménnyel.Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Ideg
aktív tag
LEGO® Icons 10289 Papagájvirág - 32.390.- Ft
Nem sokkal több mint a BF ár volt.
-
sb
veterán
Én értettem.
De fura evőpálcikákra pont cérnametélthez azért nem számít az ember.
(Amúgy írta, hogy off ide.)@mancer7151
Köszi, elvi síkon képben vagyok. Egyelőre kicsiben gondolkodom így csak elem/kisebb (18650) akku lesz... aztán majd nagyban kialakul melyikhez mi lesz a jó.
A ledeket már úgy válogattam, hogy a használt fesztartományban jó legyen. (Ha nem, meg majd bekerülnek az ellenállások.)
De vezérlésre micro:bit is lesz majd első körben, ez is oldja a táp-kérdést, mert a vezérlőlapról kijön 3-5V választhatóan 3-9V-os tetszőleges betáp mellett.
- Egyelőre arra gondoltam, hogy lesz "mobil" cucc, 1-4 led vmi lapos gombelemről vezérlés nélkül: helytakarékos járműbe.
- Sima led utcai lámpák, vezérléssel vagy anélkül elemről, majd vmi kisebb tápról, lásd fentebb.
- És majdegyszer rgb ledek vezérléssel a karácsonyi hangulathoz.Ledekből is van 3 és 5mm-es, előbbi lámpatartóba fér pont, utóbbi Technic lyukba. Meg mini SMD-k bárhova, plate-ek aljába...
Csatlakozóból viszont nem találtam 3mm-est, ezen akadtam fenn első körben. Gondoltam jó lenne ha átférne a kisebb lyukon is, de lehet, hogy lemondok róla. 5mm-es van.
Vezetékből meg extra vékony kellene... vmit már szereztem aminél vékonyabbat nem nagyon találtam, de még ennél is vékonyabb pl. a Lightailing készletünkben lévő.@Tony21
Hónapok kérdése... Legkésőbb karácsonyra kéne a karácsonyi világítás.[ Szerkesztve ]
-
mancer7151
tag
Néztem én is Light készleteket legókhoz. Még ez a legjobb talán [link] USB 5Vos feszre épül. Minden ott van moduláris és megy, csak drága. Egy készlet árát be kell áldozni...
Gondoltam rá hogy a vezetékezést lehetne szilikon csövekbe rejteni. PF fények olyan bumfordiak, beépiteni be lehet de elég gagyi kinézete van.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Igen, a SBrick-nek is van hasonló moduláris cucca.
Ilyesmi lesz a saját is... csak olcsó. Nomeg ebben az a kihívás, hogy saját lesz, pont úgy és olyan (remélhetőleg nem teljesen béna) amilyen kell.(Mondjuk ezeket a vezetékek se tűnnek a legvékonyabbnak, már ezért is skippelném.)
[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Pötyi
őstag
Vonatba tervezek a világításhoz mágneses áramcsatlakozót, mert nem kell vacakolni az össze- és szétkapcsolással:
A két szélső ág lesz az egyik pólus, a középső meg a másik, így akkor is jó lesz a csatlakozás, ha esetleg fejjel lefelé áll az egyik csati.
Illetve nézegettem még a kerek kiszerelést is, azzal sem lehet rosszul csatlakoztatni:
QNX is cool!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest