- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
RapaNui1
aktív tag
Elkészült a 4. egyben utolsó darabja a kollekciónak. Régóta listán szerepelt már, de mindig elmaradt. Azt gondoltam monoton és unalmas lesz az építése, de egyáltalan nem így történt. A darabszám és a mérete is megfelelő, szép nagy lett, a végeredmény pedig magáért beszél. Egyetlen óriási hátránya van a készletnek a raktér belső felületére felragasztandó tükör fóliák. Nem elég hogy kerek a felület még a belsejére is kell ragasztani, ráadásul ha nem figyel az ember minden egyes elemen ott a dombornyomott lego felirat. Nem is sikerült túl jól, legalább 2 matrica marha szarul áll, így inkább marad a raktér becsukva. A többi viszonlag tűrhető lett de ez a kettő zavarja a szemem. Ember legyen a talpán aki ezt úgy fel tudja ragasztani, hogy minden egyes matrica minden egyes széle, magassága stb stimmel, nekem nem sikerült. Ettől eltekintve lehetett volna rosszabb is, de ez a megoldása a Legonak ebben az esetben katasztrofális. Mindent egybe véve ez egy szuper készlet, de nekem még mindig a Saturn V rakéta a kedvencem. Ez a 2., a harmadik helyen az ISS áll és az utolsó a holdkomp, az valahogy nagyon nem jön be, de mivel a sorozat részét képezi így kötelező darab volt.
-
Crus
őstag
válasz beamen #64648 üzenetére
Nekem havi 1-2 vásárlásom van Emag-tól, így most is amikor a kosárra nyomtam ott volt egy 2000 Ft-os kupon, automatikusan használta. De kupon nélkül is HL ár.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
addikt
válasz RapaNui1 #64651 üzenetére
Ez még mindig baromi szép, mondjuk azt nem vágtam, hogy a ragasztással ilyen macerák vannak ebben az esetben. Nekem ebből az űr szettből ez meg a Saturn az ami idővel beszerzendő lesz, mind2-t volt szerencsém látni élőben, és szerintem kivételesen jól sikerült darabok.
drosan: congrats, vagányul néz ki ez is
[ Szerkesztve ]
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
válasz kbalage2 #64586 üzenetére
pedig jok ezek az n+1. várak
Gothic Cathedral is szep lett, kar hogy ebben a formaban tuti nem engedik ki.eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
addikt
-
drosan
tag
válasz Tyler Durden #64659 üzenetére
-
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Melezor #64663 üzenetére
Ez egyébként nem lehet rossz opció, de előtte mindenképp ki kellene próbálni. Itt felvetődik az a probléma, hogy pontosan milyen arányban kellene keverni a vizet a szappannal, valamint mi az a mennyiség aminél még jól illeszthető és mi az aminél magától elcsúszkál stb, stb, szóval szerintem ez is tapasztalatot és tudást igényel.
A sok közül egyetlen matrica volt végül ami nagyon csúnyán sikerült, azt felszedtem és most már nem zavaró, de most kicsit a sarka nem akar visszaragadni, de majd megoldom valamivel, vagy esetleg egyszer rendelek hozzá egy új matrica ívet. A többi egészen pofásan áll, nem tökéletes, de azokkal már ki vagyok békülve.
-
-
Djuree
félisten
válasz RapaNui1 #64668 üzenetére
űrmérnöknek? annak aztán nagy jövője van.
vagy már a leendő magyar űrközpontba?
bár külföldön lehetne, de esélytelen ha nincs valahol jó ismerőse, űrmérnökből nem kell sok, legalábbis még jó ideig biztos nem.[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Djuree #64669 üzenetére
A villamosmérnöki már megvan, jelenleg űrmérnökin van, aztán jön a villamosmérnöki mester, majd a doktori, szóval nem hiszem hogy lesznek problémái, de már most is bombázzak cégek mert rakétatechnikával meg a fene tudja még mivel is foglalkozik, jelenleg fellövés alatt áll egy fejlesztése amit közösen fejlesztettek a műszakin, ami az elektroszmogot vizsgálja a világon alacsony frekvencia tartománytól az istem tudja meddig. A Hunor program beválasztott tagja stb, stb.
[ Szerkesztve ]
-
tPedro_
őstag
válasz nemorino #64647 üzenetére
Semmi gond, jófogáson is van 175-ért:
https://www.jofogas.hu/magyarorszag?q=lego%2010316 -
apholyon
aktív tag
válasz Dilikutya #64636 üzenetére
Bakker, tegnap óta azon vergődtem, hogy keverem valami másik filmmel, mert emlékeztem, hogy volt benne egy kissrác. Nah most rákerestem és tényleg, a Végzet temploma kimaradt! A hétvégén pótolom! illetve most jön az 5. rész...
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
apholyon
aktív tag
válasz Fifaisshit #64638 üzenetére
Ez remélem hozzánk is eljut Mordorba... Eddig nem találkoztam vele. Pedig Robin és Pingvin nincs meg még.
Az űrhajós/holdraszállós téma nekem is nagyon bejön, de már nincs szabad polcom... Pedig most Tescoban 30-50% minden. Teljesség igénye nélkül (ez tegnapi hatvani Tesco):
-
Dilikutya
félisten
-
Djuree
félisten
válasz apholyon #64673 üzenetére
a viking megéri a többi nem nagy szám, maguk a készletek inkább gyerekeknek valók.
vikingből vettem 3-at, bár 30k-ért, de az is megérte nekem. de ennyiért tuti vétel...Barcikán is van ezekből nagyjából, vikingből nincs persze, de itt 30-ért se volt.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
blackydan
senior tag
válasz RapaNui1 #64601 üzenetére
Nálam éppen úton van a Rivendell szett, bár végül nem közvetlenül a Lego-tól rendeltem meg, hanem fb. csopiból 175-ért, az ajándékok amúgy sem kellettek szóval jobb így. Illetve jön hozzá egy Home Alone is szóval nagy a hype.
Ps: itt is köszi a vonatot! Kicsit sűrű lett az elmúlt pár hét az irodában, így nem sikerült hozzányúlni... De ha minden igaz jövő hét közepétől már lesz időm rakosgatni a kockákat
-
ripla
addikt
válasz RapaNui1 #64667 üzenetére
Matrica ragasztásról láttam egy linket, én azóta csak úgy ragasztom. A készletekhez adott elem-kiszedő műanyagnak a hegyes élével kell a matrica alá nyúlni, és akkor nem kell ujjal összefogdosni. Teljesen jól működik és tökéletesen be lehet állítani vele hogy ne csússzon el.
-
Mauzes
addikt
válasz mancer7151 #64681 üzenetére
Nyilván jobb, mint ujjal, de egy csipesz még egyáltalán nem garantálja, hogy egy jó nagy elemre egyből precízen megy rá (0,1 mm elmozdulás az egyik végén már 3 mm lesz a másik oldalon). Ha meg speciális a forma, akkor különösen nehéz, pl. a Discovery esetén a szóban forgó hajlított nagy elemnél.
Ezeket oldja meg elvileg a szappanos felrakás, de az meg elég pepecselős és ki kell tapasztalni gondolom (én még nem próbáltam).
-
Djuree
félisten
szemöldökcsipesz a legjobb aminek tompa a vége.
bár én kézzel szoktam, jól szokott sikerülni, csak a kisebbekhez használok csipeszt.
most viking pajzsokra csináltattam matricát, ez is megy kézzel egész jól.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
ripla
addikt
válasz mancer7151 #64681 üzenetére
A Legót szerencsére nem kell megbontani, csak ki kell emelni az előre bevágott matricát a helyéről, de értem mit mondasz.
Csipesszel szerintem csak bénáznék, ezzel a megoldással viszont már tökéletesen megy, ujjal hozzá sem érek a matricához. Alányúlok, ráragad, aztán csak a helyére kell tenni.
-
Djuree
félisten
ja ez is jó lehet, kipróbálom majd. kinek mi jön be, mit szokott meg.
érdekes módon viszont van egy régebbi star wars rey siklóm, nem is olyan régi amúgy, de a matricák mind darabokra töredeztek rajta és maguktól leesnek kis darabokban.
pedig nem érte közvetlen nap. de régebbi szetteken meg rajta van tökéletesen. nem tudom ezzel mi lett, vagy szar volt a matrica minősége nemtom.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
ripla
addikt
válasz Djuree #64685 üzenetére
Az utóbbi években sajnos erősen csökkent a Lego anyag minősége. Az új kísérletező kőolaj- meg mindenmentes megoldások miatt. Én is már csak félve merem bontani a dobozokat, nehogy valamit eltörjek egy véletlen lélegzetvétellel.
De amúgy tényleg az van, hogy egyszer összerakom, aztán többet nem nyúlok hozzá, nehogy idővel magától darabokra essen.
Van pl. olyan 1*1-es átlátszó elemem, ami pluszban volt a dobozban, beraktam a kis tároló rekeszembe a többi mellé, pár napja a kezembe került, le volt törve a sarka. Ne kérdezd, nem tudom hogyan, gondolt egyet és eltört, pedig zárt helyen van, nap sem éri, igénybevételnek sem volt kitéve, egyszer sem volt használva.[ Szerkesztve ]
-
Mozaart
aktív tag
Djuree a Matricakrol beszelt. Nem a Lego kockarol.
De Én is hasonlot erzek. De en kakukktojas vagyok. Mert az utobbi evekben nagyon keves szettet bontottam.
Kivancsi vagyok az mit mond erre aki 10en eve folyamatosan kockazik. Erzi e.Egyebkent logikus folyamatnak tunik az hogy van egy koztes atmeneti idoszak a fejlesztesukben ahol a fogyaszto "karosul" sajnos. Márha tenyleg ez mar mondhato annak.
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
proci985
MODERÁTOR
válasz RapaNui1 #64670 üzenetére
gz!
nekem ismerosi korbol egy srac mozgott azon a vonalon (es egy korabbi projekten), jelenleg ahogy neztem kifejezetten jo helyen van.
Djuree: van boven, ahova az a tudas kell. annyi a baj, hogy adott esetben katonai beszallitokrol beszelunk, es az meg EUn belul maradva is problemas lehet.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
nagyúr
válasz Mozaart #64689 üzenetére
Én is megerősítem hogy a környezettudatosság a minőség rovására ment.
Pont ma néztem hogy a polcon álló pár napos MOC kamionnak miért van a földön a visszapillantója? Hát nem elrepedt csak úgy a helyén...
A minifigek torzója, karja meg már a botrány kategória. Ránézel csúnyán és reped.Més que un club!
-
kbalage2
aktív tag
válasz Mozaart #64689 üzenetére
Én rengeteg szettet raktam össze az utóbbi években és egyáltalán nem tapasztaltam ilyen tendenciózus minőségromlást. Bár nagyrészt Technic vonalon mozgok tehát elsősorban ilyen alkatrészekkel találkozok, azért Speed Champions / Creator Expert szetteknél elő kellett volna hogy jöjjön ha valami konzekvensen törik/reped stb. Egy biztos, minifigekről nem tudok érdemben nyilatkozni.
A környezettudatos törekvésekkel szerintem kár egybemosni a dolgot. A cég alapból tucatnyi műanyag fajtát használ és folyamatosan kísérletezik a különböző megoldásokkal, de perpill az alkatrészállomány elenyésző részénél tudták csak bevezetni az új "bio" anyagokat, kizárólag a puha elemeknél lehet velük találkozni. Egy csomó esetben azért kénytelenek változtatni mert x,y vagy z komponenst többé nem lehet használni az aktuális szabályozások szerint.
Nem fényezni akarom a LEGO-t, de problémák ugyanúgy voltak régen is és ma is, max más fronton jelentkeznek, és mivel folyamatosan új elemekkel és színekkel jelentkezik a cég ezért logikus hogy új problémák is jelentkeznek. Van csomó régi törött / repedt elemem még 30 évvel ezelőttről, volt a híres-hírhedt problémájuk a barna elemekkel, időről időre felbukkan valami új gebasz. A Mercedes Arocs modellemen pl szinte az összes 6536-os connector el van repedve adott helyen. 8 éves szett, abból a korból származó elemekkel, látszik hogy ez az elem azon a ponton gyenge.Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
proci985
MODERÁTOR
válasz RapaNui1 #64651 üzenetére
szerintem okek voltak a matricak, de en speed championson (es korabban modelleken) vagyok edzve.
maga a modell egyebkent gyonyoru es reszletes, imadtam epiteni. mondjuk teleszkoppal a tetejen elegge instabil a cucc, bar az ISS se jobb ilyen szempontbol.
kbalage2: utobbi kb 5-6 evben osszeraktunk parat, igaz mi gyakorlatilag csak a felnott vonalon mozgunk: Land Rover, 911RSR, Hogwarts es a Tree House volt 16+os, par Speed Champions, a maradek pedig ideas / ideas18+.
a Chiront nem birjak el a rugoi, de az elso naposan is ugy volt.
kb 24000 elemrol beszelunk gyors fejszamolas utan.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Throme
veterán
Ezt a megoldást én is láttam már, de még nem próbáltam. Eddig csipeszt használtam, de csipesszel is van, hogy ferdén sikerül, főleg a hosszabb matricákat.
Hát ki fogom próbálni.
#64692kbalage2
Hozzád képest közel se építek annyi szettet, de szerencsére még nem találkoztam törött, repedt alkatrésszel (vagy már öreg vagyok, hogy a hajszálrepedéseket észre vegyem... minden kornak megvan a szépsége ).
Igaz én csak megépítem és nincs utána többször átépítve az adott szett. -
apholyon
aktív tag
válasz Dilikutya #64674 üzenetére
Láttam már régebben mind a 4-et, nem tudom most miért maradt ki, de pótolom. Valóban a 4-re gondoltam (Kristálykoponya királysága), ami szerintem gyengébbre sikeredett...
#64675 HUN_Sector A viking hajót nézegettem, de egyrészt már nincs helyem kirakni, másrészt pedig szerintem gyengébbre sikerült, mint mondjuk egy kalózhajó (és ezt többen meg is erősítették bennem).
Sokat agyaltam az űrhajós / holdraszállós készleteken is, de ahhoz kellene már egy nagyobb lakás... Annak meg, hogy a szekrényben álljon, szerintem nincs értelme... Most valamiért ezek a színes madarak kattantak be nagyon, illetve úgyis adnak még ki az eddigi témáimhoz készleteket... (klasszikus SC méretű autók, klasszikus SW, stb.). Így sokszor tudatosan próbálom magam lebeszélni egy csomó készletről...
-
nagyúr
válasz kbalage2 #64692 üzenetére
Technic vonalon én sem érzek minőségi romlást de most a gyerekek miatt több city, friends készlettel van dolgom és ezeknél bizony szembeötlő a romló tendencia. Minifigeknél meg lassan kb minden negyedik elreped csak úgy magától.
Én már gondolkodtam hogy írok a Legónak emiatt, bár alighanem a lőtéri kutyát nem édekelné a bajom de lehet jót tenne a lelkemnek.
Més que un club!
-
mancer7151
tag
válasz Napfénysüti #64696 üzenetére
Technic darabok az igénybevétel miatt törnek, ott se a régi. Fogaskerék kb fogyóeszköz, difi megeszi magát.
-
mancer7151
tag
Meghozta haver szekszárdról tommyx-nak a rakétakilövő központot 60351 féláron, nézegetem marhajó ez a doboz és nem is kicsi. Még nem tudom hogy csomagolom be Jópofa figurák már csak egy sikló kell.
-
kbalage2
aktív tag
válasz mancer7151 #64697 üzenetére
Ezt pl abszolút tudom cáfolni. Technic nyúzásban eléggé napi szinten mozgok az utóbbi években, egyáltalán nem jellemző az újabb elemekre hogy jobban törnének. Sőt, pl difiben az új sokkal több terhelést kibír mint egy-két régebbi modell. Akkor törik valami ha extrém terhelésnek van kitéve, vagy nincs jól összeépítve és az erők nem ott érik ahol kéne, de ez teljesen független attól hogy mikori az alkatrész.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
mancer7151
tag
válasz kbalage2 #64699 üzenetére
Nincs új difim csak régebbiek, eddig 8at etettem meg kukára és sokat álltam az építéssel. Sokat kibírnak a darabok igen és én sem vagyok mérnök - majdnem az lettem - hogy tökéleteset építsek de a terhelés az extrém ezért volt hogy műanyaglapot ragasztottam a difik oldalára a fogas alá hogy ne tudjon ugrani mert megeszi a fogakat. Tudom a purista ilyenkor megőrül...
A fél vastag liftarmok azok tudnak törni szépen de még a full vastagok vége ahol tengely rögzül na azok repednek ketté. Főleg az újabbak. Írtam ezelőtt valamikor hogy még a tapintásuk is más. Ridegebbek még a panelek is amiket legutóbb vettem 2018 és utáni szettekben.
Sok régi 8as kis fogasom van még - az erősitett újabb mellett - de azok meglepően jól bírják még. A 24 fogúak is mit kibírnak eszméletlen pedig olyan régim is van hogy sárgult. Elhasználom hajt ameddig hajt. Igaz ezért lettek a bevel-esek masszívabb geometriával csak más az áttételük nem mindenhol mennek el.A Clutch-gearek is elég hamar tudnak kopni és akkor már könnyeben csúsznak meg van ahol duplán tettem már pl ahol L motor kormányozza a rendesen offsetes 92908 kormányműveket. Ismerős kell legyen a téma, amit kiviszel az kopik rendesen. Sokat tanultam építésben elmúlt egy évben is de a minőség az esik, nem mondhatod hogy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest