Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kbalage2

    aktív tag

    válasz Mozaart #64689 üzenetére

    Én rengeteg szettet raktam össze az utóbbi években és egyáltalán nem tapasztaltam ilyen tendenciózus minőségromlást. Bár nagyrészt Technic vonalon mozgok tehát elsősorban ilyen alkatrészekkel találkozok, azért Speed Champions / Creator Expert szetteknél elő kellett volna hogy jöjjön ha valami konzekvensen törik/reped stb. Egy biztos, minifigekről nem tudok érdemben nyilatkozni.

    A környezettudatos törekvésekkel szerintem kár egybemosni a dolgot. A cég alapból tucatnyi műanyag fajtát használ és folyamatosan kísérletezik a különböző megoldásokkal, de perpill az alkatrészállomány elenyésző részénél tudták csak bevezetni az új "bio" anyagokat, kizárólag a puha elemeknél lehet velük találkozni. Egy csomó esetben azért kénytelenek változtatni mert x,y vagy z komponenst többé nem lehet használni az aktuális szabályozások szerint.

    Nem fényezni akarom a LEGO-t, de problémák ugyanúgy voltak régen is és ma is, max más fronton jelentkeznek, és mivel folyamatosan új elemekkel és színekkel jelentkezik a cég ezért logikus hogy új problémák is jelentkeznek. Van csomó régi törött / repedt elemem még 30 évvel ezelőttről, volt a híres-hírhedt problémájuk a barna elemekkel, időről időre felbukkan valami új gebasz. A Mercedes Arocs modellemen pl szinte az összes 6536-os connector el van repedve adott helyen. 8 éves szett, abból a korból származó elemekkel, látszik hogy ez az elem azon a ponton gyenge.

    Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

Új hozzászólás Aktív témák