- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
LÁZ
Topikgazda
válasz atus72 #23151 üzenetére
az összefoglalóban Lego Store néven fut, nem hivatalos bolt, csak a licence-et vették meg, plusz 1-2 dolgot, a hivatalos online Lego Shop, a Shop At Home
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Throme
veterán
válasz b12gege #23143 üzenetére
Nagyon klassz videó! Az első felfüggesztés tényleg fura.
Egy-két negatív kritikával nem értek egyet. Pl ez nem az a szett, aminek feltétlenül kéne egy B model.
Azt is kifogásolja, hogy a sok alkatész ellenére nem nagy a verda. Hát ha fix a méretarány, akkor miért lenne nagyobb.
A rally autó egész nagy lett a kb 1000 alkatrésszel, de elég szellős is. Ez a bugatti kurvára ki lett tömve alkatrészekkel! Egymás mellett eltörpül a rally verda, pedig átnézve itt az ebédlő asztalra (még ott van, de lassan jön az ukász hogy tipli van... ) nem kis darab.A játszhatósága elég alacsony, gondolom ez a szett nem a legkisebbeknek készült, akik brummogva tologatják.
Sok hézagot is felhozza, azért a porsche-én is volt pár "üresjárat" a kasztnin.Ez a kulcs minek? Igaza van a srácnak, hogy ok, hogy kulcs, de nem lehet sehol elrejteni az autóban, külön meg hát nem olyan jó.
A motorizációhoz eléggé meg kell majd bontani, ha jól sejtem.
A kezdeti nem tetszésemet lassan felváltja a 'nekem bejön' érzés
-
törölt tag
ilyeneket itthon be lehet valahol szerezni?
-
unclefucka
senior tag
A Chiron -ból jelenleg a mechanikai megoldások érdekelnek. Kizárt, hogy megvenném.
(A W16 motor egy hatalmas csalódás.)
Szerintem nem lett se szebb, se csúnyább, mint a Porsche amúgy.Az első felfüggesztés "problémájával" én is szembesültem, amikor a 4x4 MOC -ot építettem.
Nem egyszerű ekkora súlyt kezelni LEGO elemekkel ebben a konfigurációban. Az Extrém Kalandnál nincs erőkar, ami ezt előidézné, a Porsche meg hátsókerekes. Szerintem, ha tovább erősítenék a rúgókat, akkor az már hátrányosan befolyásolná az anyagfáradást, elvégre műanyagról beszélünk. Három rúgót beépíteni, meg már elég "izé" és emellett a lengőkarokra nézve jelentene nagy terhelést.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
Throme
veterán
válasz unclefucka #23160 üzenetére
Több új alkatrészt már nem akartak ehhez az egy szetthez, így kis kapott párat. Új blokkra lenne szükség. Három tengelyes lett, de ez lego, itt szerintem ez megengedett.
Az a motor így is csak imitáció, annak meg jó.Bugatti első felfüggesztésénél a rugós lengéscsillapító majdnem függőleges, a hátsó jobban be van döntve.
Mégse lett elég, de hát a bugattit nagyon megtömték.
Az extrém kaland terepjárónál jelentős alkatrészszám elment a lánctalpas futóműre, ami nem terheli a rugós tagot. a bugattié sokkal több súlyt kap, nem csoda, ha így viselkednek, ahogy bemutatják a videón.A lila terepjáróban elől szürke házas a lengéscsillapító, hátul sárga. Nem tudom, hogy a színeknek van-e valami jelentése.
Ahogy elnézem pl a technic motorokat, azokan jellemzően a sárgát használják, illetve a 8420-as motor kapott egy elég méretes rugós tagot, de ez a bugattiban nem férne elAz a fura, hogy ezt nem vizsgálták a dizájnerek, vagy dizájnoltak volna új rugós lengéscsillapítót, néhány új alkatrész kárára...
szvsz
-
unclefucka
senior tag
válasz Throme #23161 üzenetére
Pont azon a képen, amit betettél látszik, hogy ebben a fajta rúgós elemnek bizony fém a közepe. De ez tényleg nem férne el.
Nem volt pontos a megfogalmazásom az Extrém Kalanddal kapcsolatban. A lényeg, hogy ott nincs erőkar, hanem a rúgó közvetlen kapja a terhelést. Ez a megoldás nem beépíthető a Bugattiba. És ennek a felépítménye sem könnyű, de meg sem moccan, ráadásul előre nem is kellettek olyan erősek, mint hátra.
Igen, a színeknek van jelentése, a sárga erősebb, mint a szürke.A motor nekem akkor is csalódás, és ahogy olvasgatom, nem vagyok egyedül.
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
Freddy76
addikt
válasz unclefucka #23162 üzenetére
Mi a baj a motorral?
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Gondwana
addikt
válasz Freddy76 #23164 üzenetére
Megint lemaradt a vezírművtengej, hengerfely, mindenmás.
A kérdés megintcsak az, hogy milyen szintig legyen stilizálva egy W16-os motor (Dr. Hanula?), elég, ha csak 16 henger, vagy a gyújtási sorrend is legyen meg, vagy ... sok szintnél meg lehetne állni, az Unimogé anno még hengerszámban is sántított.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Throme
veterán
válasz Gondwana #23165 üzenetére
Nekem a motor teljesen rendben van. Arra azért figyeltek, hogy az egyes oldalakon a henger sorok el vannak csúsztatva egymáshoz képest.
Amúgy a porsche eredeti 7 sebességfokozata helyett "csak" 4 van, a hátrameneten felül.
A bugattinál sincs meg az összes, illetve trükközve van meg valahogy...A lego szerintem erről (is) szól, hogy 'saját nyelvére lefordítja' a valóságot.
Egyes videókban már csak azért is akarnak valamilyen hibát találni.
Mikor ilyenekkel jön elő a fickó, hogy a bugattinál negatívum, hogy nincs B model ....
Egyelőre az első lengéscsillapítók gyengeségét (nagy tömeg miatt) tartanám tényleges problémának.szvsz
-
csubi82
kezdő
Páran mondtátok,milyen jó lenne ha kiadna a LEGO kalózhajót akár,nos nekem az a véleményem,hogy talán jövőre lesz valami hiszen a téma akkor lesz 30 éves illetve például az ágyú most szerepel a kalóz hullámvasút készletben,ahogy a kardok is, nyilván 1 készletért nem tartanák gyártásban ezeket
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
-
unclefucka
senior tag
válasz Freddy76 #23164 üzenetére
Nem tudom, valahogy arra számítottam, hogy villantanak valami extra-különleges mechanikai megoldást a W16 lemodellezésére.
Persze, végig gondolva egy egészen más, új alkatrész halmazra lett volna szükség, amit nem egyszerű kifejleszteni.
Ettől függetlenül egy majdnem 30 éves platformból kihozni ezt, nem kis teljesítmény, de kéne már valami új.
Nekem vesszőparipám ez a kamu-motor dolog.
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
Fr0z3n
őstag
válasz unclefucka #23173 üzenetére
Lehetett volna a mack motorjának a koncepcióját használni. Látványosabb lett volt a "szelep mozgás".
-
nagyúr
válasz kbalage2 #23126 üzenetére
annyi kiderült, hogy a boosttal legalábbis pinkompatibilis. az elemtartó nem lett kisebb az elődjénél, viszont az új csatlakozói miatt kell majd még neki a megfelelő végénél legalább 2 studnyi hely.
[link]továbbra sem tudom eldönteni, hogy jó-e ez nekem, vagy nem.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Freddy76
addikt
Nézegetem ezt a Bugattit, és egyre inkább bejön. Most egy több hónapos projekt végén vagyok, gyakorlatilag hónapok óta nem volt időm két kockát egymásra rakni, ha ennek vége június végén, meglepem magam a Bugattival, és sok órányi legózással.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
b12gege
csendes tag
És valóban van mától SAH-on promóban a könyv, viszont mindössze "csak" 20 ezer forintot kell elérni érte.
[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
SAH promó update az összefoglalóban
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
kbalage2
aktív tag
Elérhető a második féléves katalógus - [link]
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
hulp01
senior tag
Nem igazán tetszik ez a fajta csatlakozó. A Mindstorms EV3-nak is hasonló van (LAN/telefon kábelhez hasonló) ott még kis pöcök is van, ami megakadályozza a kábel kicsúszását. Azok a kábelek nagyon merevek, és tök sok helyet igényelnek a csatlakozásnál (amit az összerakási útmutatóban szereplő modelleknél előszeretettel felejtenek el). Sokszor nehéz csatlakoztatni a kábeleket a rendelkezésre álló hely szűkössége miatt. Ez a vezeték azért kicsit rugalmasabbnak tűnik (mint a PF kábelek). És amit sokan vártak, hogy majd nagyobb lesz a hatótávja, az a teszt alapján nem feltétlenül igaz. Bár szerintem ez alapvetően benti játék, szóval ez a célcsoportban kevésbé fontos.
Szerintem a Legonak kicsit előbbre kéne lépnie az elektronika terén, főleg a Technic-nél (pl. SBricks). Persze még nem tudjuk mi lesz a PF 2.0, de túl sok újdonságban nem bízok. De olyanra is gondolok, mint a távirányítóról kapcsolható pneumatika illetve valami elektronikus funkcióváltás. És akkor a hat funkcióhoz nem kell mondjuk 4 motor, mint a 8043 esetében (annak ellenére, hogy tetszett annak a megoldása, és az egyik kedvenc készletem). -
nagyúr
köszi. remélem az app legalább annyit tud majd, hogy egyszerre több egységet is képes majd kezelni. különben egyet léptünk előre azzal, hogy egybeintegráltuk az elemtartót a receiverrel, és kettőt hátra, mert kidobtunk egy csomó hasznos dolgot az ir távjából/vevőjéből.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
LÁZ
Topikgazda
vegas architecture
-
nagyúr
válasz hulp01 #23193 üzenetére
infrás. azaz kell neki a közvetlen rálátás, valamint az ir vevő korlátozza a rajta keresztülfolyó áramerősséget. 1-1 komolyabb moc megmozdításához emiatt nem is elég egy motor a súlyuk miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Társasjáték topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs