- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Készen áll az első 2 nm-es gyártósorok beindítására a TSMC
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Ugee UT2 - mókás kis rajztablet
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
válasz Skynet258 #13630 üzenetére
Na túl vagyok a projekten, cirka 45k volt a 20 LED izzó és a két fényerőszabályzó. Minden simán ment, tök jó fényük van ezeknek - hidegebb mint a halogén volt, de kellemesebb a szemnek, pont ilyet kerestem.
Elégedett vagyok, jöhet a villanyszámla csökkenés (az anrodiszlec kalkulátora szerint 1 év alatt behozza az árát a teljes pakk, ami nem rossz).Köszi minden kinek aki segített, következik majd a konyha, de ott tutira van transzformátor, csak majd meg kell néznem azt kell-e cserélni vagy mi a pálya.
-
Skynet258
veterán
válasz macilaci78 #13634 üzenetére
Még annyival kiegészíteném, hogy a fa betét már a konyhához tartozik, ott is cserélbe lesznek, de ott csak sima kapcsoló van, dimmelés nem kell. Mondjuk ott meg van két trafó a fa betét tetején... Majd arra is ránézek, de a szoba most a fő cél.
-
Skynet258
veterán
válasz DeFranco #13633 üzenetére
20 izzó van összesen, csak nem fotóztam az egészet. Dimmelő kapcsolóból kettő van amúgy, félbe van osztva a szoba világítása - nem tudom ugyan minek, alapból így volt, bár néha nem jön rosszul hogy csak az egyik felét világosítom jobban, a másik felében meg lehet tévézni kevesebb fénynél.
na az lesz, hogy Ledeket megveszem, aztán kiderül kell-e kapcsolót is cserélni.
Köszi mindenkinek, sokat segítettetek!
-
Skynet258
veterán
válasz Skynet258 #13630 üzenetére
Na közben szétkaptam a kapcsolót is, hát ez tuti nem lesz jó... Prodax PEK 6, 60-600 wattig. Batár állat kapcsoló - de jó drága legalább, és van belőle kettő, eladhatók ezek valami aprópénzért?
-
Skynet258
veterán
Ha kevésbé sárgás a fény az nem baj, csak persze nagyon műtermi se legyen.
Bő 80 centire vannak egymástól a foglalatok, mit ajánlotok? Konkrét linket szívesen veszek, anrodiszlec szimpi a hozzáértésük miatt, de ha máshol van az is jó lehet.
Mondjuk ez? Nem baj, ha nem olyan erős a max fény mint a 20 halogénnak volt, agyat lehetett kiégetni vele maxon, nem is használtuk sosem úgy...
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
válasz macilaci78 #13624 üzenetére
és pjen
Ilyen van most benne:
Ha jól gondolom, akkor elvileg kirak/berak elven kéne mennie. Csak nézem, hogy ez 60 fokban szórja a fényt, amit kinéztem meg 38 ha jól emlékszem... Bár franc tudja baj-e ez nekem, úgyis lesz 20 darab a fejem fölött, csak elég.
Max ha nagyon nem megy akkor kapcsoló csere is bejátszik, mondjuk jó lenne megúszni...
-
Skynet258
veterán
Sziasztok,
nappaliban az álmennyezetben van 20 halogén izzó, gondolom nem keveset fogyasztanak, így váltanék LED-re. Ezt néztem, dimmelhetőség fontos - viszont kiszedem/beteszem az újat elven menni fog? Mert múltkor elültették bennem a parát, hogy lehet trafót kell cserélni hozzá meg ilyenek...
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Ukrajnai háború
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- DUNE médialejátszók topicja
- MIUI / HyperOS topik
- PlayStation 5
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Készen áll az első 2 nm-es gyártósorok beindítására a TSMC
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest