- DUNE médialejátszók topicja
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
válasz axioma #15797 üzenetére
Igen, valószínűleg túlárazták, legalábbis a műszaki színvonalhoz képest - de pl. alig van olyan ház, amihez viszonylag normális méretű telek lenne, rengeteg olyan van, hogy akkor 300-400 nm, és olyan szerencsétlenül van beépítve, hogy sehol nincs egy normális egybefüggő nagyobb területed.
vg: Szerintem egyáltalán nem mindegy, Szadán van olyan kötöttpályás közlekedés, amivel viszonylag gyorsan megközelíthető Budapest? Mert vasútvonalra keresés csak annyit dobott, hogy felszámolták, a gödöllői hév pedig pont elkerüli (nyilván hosszú távon nem tudom, hogy mennyire alakul át a felsőoktatás és a munkaerőpiac, de azért azt előnynek tartom, hogy ha Budapestet nem csak autóval tudod gyorsan elérni).
Illetve a konkrét ház szerintem túl nagy, azért hosszú távon teljesen más fenntartani egy 150nm körüli házat, illetve egy 400nm-est, vagy akár felújítani.
A linkelt Dunakeszi házat sem venném meg, inkább azt akartam illusztrálni vele, hogy máshol mit kínálnak a 80 milliós sávban, ennyi erővel 2 megyével arrébb lehet, hogy egy kisebb falut megvehetsz ennyi pénzből, te komolyan az 1 darab szadai házat választanád akkor?doeeg: én pl. megmondtam az asszonynak, hogy a jelenlegi környezetben számomra az építkezés és a nagyobb felújítás az no go, nem akarok annyit stresszelni a dolgon, az ikerház szintén no go (annyi pénzért nem akarok senkivel közösködni, még ha csak a garázsnál ér össze, akkor sem). Szóval egyelőre gyűjtjük a pénzt, várjuk, hogy milyen irányt vesz a piac, illetve gondolkozunk egyéb megoldásokon (pl. a környező háztömbökben sokan átalakították amerikai konyhássá a lakásukat, és így a régi konyhából lett egy plusz szobájuk - persze ez sem olyan, aminek szívesen nekiállnék).
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
Azért a közel pesthez megfogalmazásod elég vicces. Légvonalban maximum.
Csak gyorsan rákeresve tömegközlekedéssel Szada-Újpest központ 1 óra, pedig a legközelebbi kerület.
Szada-Corvin 1 óra 15 perc... Ez nekem minden, csak nem pest közeli napi munkába járás szempontjából.
A tömegközlekedés tekintetében már élhetőbb Dunakeszin egy általad linkelt kaliberű családi ház 130 milliótól kezdődik.Egyébként Te mondtad pár napja, hogy teljesen természetes az is, hogy a 19. kerületi 4. emeleti 68 nm-es panel 37 milla. Annyira természetes, hogy ma voltunk egy sokkal igényesebben felújított 68 nm-es lakásban ugyanott, ami 31 millió.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Én pl Adalbertét választanám a kettő közül . Szadat annyira nem ismerem de most gyorsan rá nézve keszinek sokkal jobb az elhelyezkedése . Keszit megismerem jártam arra sokat.
Sokkal logikusabb egy átlag magyar családnak Adalbert lakása mint a tiéd. ( Csak az ára nagyon magas ebben egyetértek)Qtya : 31M ha tényleg felújított normálisan az nem rossz.
[ Szerkesztve ]
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Cpt.Price
csendes tag
"Konkrétabban a várható felvásárlásait illetően Tiborcz igen sokféle ingatlanba fektetne:
[...]
-belvárosi lakásokat is néznek, óriási lehetőségeket lát például az V., a VI., a VII., a VIII. kerületben,[...]
Tiborcz "erőset gondol" például az Airbnb-ről is, hiszen ott "bizony nem ritka az adóelkerülés, a szabályok be nem tartása, a nem megfelelő körülmények, ami egyszerre árt az államnak és a piacnak".
"Úgy érzem, áresés készülődik a belső kerületekben.
gl&hf
-
-
Kobe
veterán
Az a baj, hogy ugy gondolkozol hogy figyelmen kivul hagyod az ertekvaltozast az utobbi evekbol, es eszerint iteled megugorhatatlannak a 100M+ os ingatlant.
Nyilvan most 100M kecora valot lerakni eleg nehez, de a mostani 100M ezelott 4 evvel kb kisujjbol kirazhato volt, es a tobbseg akinek most 100M van ingazlanban, sz korabban / toredekeert vetteNekem nem egy ismerosom volt akik 1 v 2 panelbol (bekerulesi erteke volt kb 16-17M a 2 panelnak!) csinaltak 120M-140M+ ingatlanvagyont szimplan azaltal h joidoben epitkeztek. A kiindulashoz kepest majdnem 10x eztek az erteket ugy h inkabb bedobtak fedezetkent az egyiket egy hazhoz pl es nem szalltak ki belole
-
denko
senior tag
És gratulálunk az ismeröseidnek, viszont ha jól értem most abból indult a story hogy első lakás vásárlás lenne a cél. Természtesen lehet beszélni hogy régen ha valakinek épp volt mit befektetnie és lépett időben most 100+ ingatlanon ül és neki gyerekjáték az egész viszont ha valaki mostani helyzetben nőtt fel és most szeretne első ingatlanba fektetni fiatalon meg van lőve többszörösen ha nincs háttér támogatás és nem akar 3 gyereket csinálni.Jelenleg én is elképzelhetelennek tartom első igatlan vásárlás Előtt / UTÁN is 100M + igatlan os ingatlant mostani árakkal, hiába " jól kereső IT"-s vagyok, mégis 1 CBAs eladó beljebb van ha épp összekuporogta valamikor 8 milliót lakásra amikor annyiért adták őket, vagy 1 csokos aki csak a támogatás miatt kapott 15 misit. A lényeg most más a helyzet mint régen volt.
-
Kobe
veterán
Epp ezt mondom, hogy akinek latszolag jol megy, az is azert tunik vagyonosnak mert egy olyan folyamat haszonelvezoje volt amit ok sem lattak elore.
Ezek az emberek most ok maguk sem tudnanak egy 80M es hazat vagy 100M es kecot onerobol megfinanszirozni, ezert barmilyen osszehasonlitas vagy ilyen jellegu elvaras tok felesleges barmelyik oldalrol. Mi tha egy veletlenszeru lotto5os nyertes a jatekostarsatol azt varna el h az tudatosan talalja el a szamokat, mind az 5ot, megha neki veletlen jott is ossze
Akinek van, annak adatik, so simple[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
Fiatalkent, ugy hogy most indulsz neki az eletnek, nincs mogotted semmi, meg a 40 misibe kerulo lakas is sok.
Persze, lehet arrol filozofalni, hogy ha jokor vettel, epitettel, akkor az elmult kb 5-7 ev novekedes miatt jelentos ingatlanvagyon alakulhatott ki anelkul, hogy nem tettel semmit erte. Ettol meg nem leszel egy Gordon Gekko, csak annyi van, hogy egy 100 misis ingatlanbol konnyebben koltozol egy 120 misisbe, de az egyszeri fiatal nem fogja megugorni meg a 100-as kecot se.
Ez olyan, mint amikor magyarazta a volt kollega, hogy o Munchenben lakik lertes hazban, es milyen jo, es megelnek a felmunkaidos tanari fizetesebol, ugy hogy asszony nem dolgozik es van 3 gyerek, csak lestem, hogy mi van? aztan kozolte, hogy muttinal laknak, mert akkora villat vett a II. VH utan a nagyapja bagoert, hogy boven elfernek benne es ha el is kell adni, felezik tesoval a penzt, es igy is neki mar legalabb millio euros vagyona lesz belole. Volt masik kollegam, az is lesajnalt, hogy nincs penzem 15 ev munka utan egy kecora Muchenben, ok meg most vettek 25 evesen - nagypapa lakasat megkaptak, azt eladtak. Igy nem nehez. El is ment az eletkedvem ma estere...
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
-
426os
őstag
válasz Stanlee #15811 üzenetére
Én komolyan gondolkodom, h mi legyen. 30 alatt vagyok, magyar viszonylatban nem keresek rosszul, de a saját ingatlan az leghamarabb jövőre jöhet össze, 15-20 év hitellel. Kollégáim, ismerőseim, akik pár évvel előbb indultak neki az életnek hasonló nagyságrendű fizuval, simán tudtak venni egy panelt, akár hitel nélkül is. Egyre többször gondolkodom külföldön, mert ott legalább a megtakarításom, alap élet színvonalam magasabb lehetne. Úgy érzem, hogy itthon az én generációm, aki 0ról indult kicsit ráfaragott. Nem azt mondom, hogy lehetetlen elindulni, ingatlanhoz jutni, csak baromira le kell hozzá adni életszínvonalban. Reménykedem, hogy ez csak egy pillanatnyi csúcs, de őszintén nem bízom már abban, hogy visszaállnak a korábbi fizetés/ingatlanár viszonyok és ez nem túl motiváló.
.
-
Veron
addikt
Szeretném megköszönni a tippeket a lakáshirdetéssel kapcsolatban. Levittem a lakás árát és 4 nap alatt elvitték ingatlan.com-ról, végül 91.5%-on. Vendégeim vagytok egy virtuális sörre.
[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Csabroncka
addikt
Sógorom fogalmazott úgy - hogy annyira perverz lett a világ - hogy egy normális Budapesti családi házas környéken a fábiás tata válogat a teslás és bmw-s vásárlók között.
100 milliós ingatlan még úgy is meredek, hogy 1 millió netó mellett 50%-önrészed van.
Gondoljatok bele a normális középosztály átlagkeresete valahol évi 4 és 8 millió között van, ehhez képest !is! óriási összegről beszélünk.
426-os: "őszintén nem bízom már abban, hogy visszaállnak a korábbi fizetés/ingatlanár viszonyok és ez nem túl motiváló."
nyomtatott pénzben fürdik minden, a hitel olcsó.... ez is megváltozik egyszer
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
őstag
Szomorúan olvasom az írásod . Remélem sikerül itthon megtalálnod a számításod . Én az életszínvonalamat vittem le és úgy tudtam spórolni. Persze a volt párkapcsolatomba raktam bele pénzt. ( Közös költségek kisegítettem többször, nyaralások) . Nagyon rizikós lesz nekem is a hitel de be vállalom. Mert úgy látom máskülönben nem jutok előre. Mivel pedig egyedülálló vagyok semmi plusz love nem játszik.
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Stanlee
őstag
30 alatt en nekivagnek, ha azert veszed, hogy legyen hol lakni. A fizetesed meg nohet boven, igy ha egy 20-25 eves hitelt felveszel, akkor azt hamarabb tudod majd visszafizetni, nem kell sokaig tartogatni. En egy 24 eves hitellel indultam neki, ha maradok otthon, akkor is mar reg ki lenne fizetve, vagy egy masik ingatlanba belement volna az elso. Ami fontos, hogy az elotorlesztes olcso legyen. Amikor osszejott egy kisebb osszeg, 3-4 millio, akkor rogton elotorlesztettem.
Amire fel kell keszulni, hogy lesznek idoszakok, amikor kevesebbet fog erni a lakas, mint amennyiert vetted, de az ne vegye el a kedved, majd fog az meg fentebb is menni (hacsak nem valami kis faluban, varosban vetted).A lakasom 12-13-ban kevesebbet ert, mint amennyi hitel volt rajta.
Anyukam az nagy haz/lakas kereskedo volt, amiota az eszemet tudom, osszesen 7 helyen laktunk Viszont ha egyik masikat nem adta volna el, akkor meg most is ugyanabban a hazban elnenk, ami 20 eve is, meg most is 5 misit er.
@DamianB: Az eletszinvonal levitele nem biztos, hogy rossz. En a fiatal kollegaimat szoktam nezni, (nemet es magyar), hogy igazabol semmiben nem kulonboznek. A legtobbjuk amikor elkezd nalunk dolgozni, valami butasagra kezdi el tolni a penzet, az egyik vett maganak hitelre egy 4-es BMW-t, mert megerdemlem, a masik valami kabriot + dragabb helyre koltozott, van amelyik meg lizingel egy audit-t, mert ugyse lesz penzem sose sajat lakasra. Remelem egyszer megjon az eszuk es elkezdenek megtakaritani is.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
426os
őstag
válasz Stanlee #15822 üzenetére
Még 30 alatt leszek, mire bele tudok vágni és igen, a terv az lenne, hogy 20 éves hitelt 10 évre fixálva, kamatforduló előtt vissza is fizessem (jelenlegi fizummal, életszínvonalammal kiadja a matek). A gond csak az, hogy kezdem unni a jelenlegi színvonalat, mert a hobbimról (havi ~100k) már lemondtam és kb vegetálásnak élem meg a dolgot. Persze tök jó, mikor a megtakarításaimra tekintve azt látom, hogy évekig elélnék bevétel nélkül, vagy épp zsebből vehetnék több olyan kocsit is, amire mások évekre eladósodnak, aztán verik rá a mellüket, de ez nem azt mutatja, hogy nagyon sok pénzem van, hanem, hogy keveset költök. És tudom, hogy ez a jó irány, de attól még nem tetszik
.
-
flegga92
senior tag
Valóban az életszínvonal levitele megoldás nagyon sok esetben. Első osztálytalálkozó alkalmával senkinek nem volt saját ingatlanja, kivéve nekem. Igaz, hogy kaptam mellé szülői segítséget is, egyedül biztos nem ment volna, de mások drága és drága fenntartású kocsikat vettek szülők segítésgével vagy az örökségből, közben otthon vagy albiban laktak.
Mikor rendbe lett a lakás én is csúnyán elkezdtem költekezni, mindent megvettem ami eszembe jutott, úgy voltam vele, hogy 14 éves korom óta csak spórolok, nagyon ritkán költöttem magamra, meglett a gyümölcse, mostmár mehet a rongyrázás. Azán lett kocsi, arra is kellett költeni és rádöbbentem, hogy nem annyi a fenntartása mint a 20 éves robogónak, nekem egy deka megtakarításom nincs.
Szerencsére 1 év után helyreraktam a fejembe a dolgokat és megint odafigyelek mit veszek meg.
Most ott tartunk, hogy 10 évvel érettségi után hitel nélkül költözök panelból egy sorházba. Ehhez az is kellett, hogy a nagy ingatlan bumm előtt vettem a lakást és kb duplájáért sikerült eladni, ehhez képset a sorház árak nem emelkedtek a duplájára. Akik anno kocsit vettek 5M körül, nem duplázták meg az árát, inkább a felét elbukták.De ott van barátnőm is, akit most a költözéssel sikerült egy kicsit a sprólásra rávenni. Egyedül élt az anyukájával elég szűkös körülmények között. Ha sikerült egy kis plusz pénzhez jutni, mindig egyből elkölötték, sose volt tartalék. Aztán oda költözött hozzám, szarul keresett, rezsit én álltam, csak a kaján osztozunk, de minden hónapban elfogyott a pénze. Elvégezte a sulit, elkezdett többet keresni, de akkor is mindig el kellett valamire költeni. Most, hogy látja mi mennyibe fog kerülni az új házba, sikerült rábeszélni, hogy az ő fizujához nem nyúlunk, az enyémből élünk, és így is sikerül az én fizumból félrerakni. Meg is lepődött, hogy 3 hónap alatt sikerült annyit összehozni, amiből majdnem mindent meg tudunk venni. Egészségügyben dolgozik, most kapták meg a plusz pénzt ami 330e nettóban, már most látom, hogy égeti a zsebét és hülységre akarja elszórni egy részét...
Ha akar az ember tud spórolni, de sokakat nem tanítottak meg. Nagyszüleim is ugyan ilyen spórolósak voltak, azért lett nekem is sokminden ami. Innestől kezdve én is azon vagyok, hogy a gyerekeimnek és az unokáknak majd meglegyen a tőkéje amivel el tud indulni az életben. -
A_Papa
aktív tag
Én is pontosan ezt csináltam. Amit csak tudtam előtörlesztésbe toltam bele. Pl, 4 éves futamidejű lakáskasszákba tettem bele a pénzem, illetve emellett is igyekeztem spórolni és kpvel is törlesztettem elő. Így 11 évvel hamarabb fizettem vissza a hitelemet. jó érzés.
Papa
-
Ezekiell
veterán
válasz flegga92 #15824 üzenetére
A lifestyle creep nagyon is valós dolog - amint több pénze van az embernek, többet is költ. Erre oda kell figyelni, de azért engedni is kell egy kicsit... Mi értelme többet keresni/kidolgozni a beled, ha nem élsz a mindennapokban jobban?
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
axioma
Topikgazda
válasz Ezekiell #15826 üzenetére
Adalek: ha van plusz penz, akkor az a korabbi megszoritasok alatt halasztott beruhazast is jelentheti hogy megvalosulhat. Foleg egy regebbota letezo haztartasban, es/vagy ha olcson kellett legyen osszerakva (eleve hasznalt vagy gyatrabb cuccokkal), neha nagyobb erteku letezo dolgokat is cserelni kellhet.
-
Ezekiell
veterán
válasz axioma #15827 üzenetére
Pontosan. És azt is mind tudjuk, hogy a legdrágább az mindig a legolcsóbb - veszel egy szar matracot, cseréled 3-4-5 évente, szarul alszol vs veszel egy normálisat 3-4szer annyiért, jól alszol, és nem cseréled 10+ évig (és ez csak 1 példa, ezer másik van). Ezt én nem sorolom a lifestyle creephez egyátalán, de van aki igen.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
őstag
Pontosan mikor körülöttem mindenki autót vett én ugyan úgy utaztam tömegközlekedéssel.
Most láttam hogy az egyik beosztottam amit megkeresett jelentősebb pénzt már BMW vásárlásra akarja költeni nem szóltam bele . Mikor majd meglesz a lakás be áll a rendszer és lesz plusz pénz na majd akkor veszek autót"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Stanlee
őstag
válasz Ezekiell #15828 üzenetére
Lifestyle creep eseten mondjuk pont nem ilyen dolgokra kell gondolni (mint a matrac), hanem pl.: 5 eve jo volt a Ford Focus-is, de most mar csak az A4 quattro, mert megengedhetem magamnak. Vagy par eve jo volt a horvat apartman, most meg mar csak Mallorca-n a tengerparti finca medencevel. Vagy korabban jo volt a 10 euros bor is, de most mar 40 alatt nem veszel.
-
flegga92
senior tag
válasz Ezekiell #15826 üzenetére
Megvan az egészséges határ, hetente elmegyünk/rendelünk étteremből, de nem minden másnap "netpincér" a vacsora, jó a friss kenyér minőségi felvágottal is. Nem megyünk kávézni, megoldjuk otthon. Ezzel is simán fog az ember 4000 Ft-ot egy hónapban. És még mennyi kiadás van... Régen gyűjtöttem az aprót, jó volt év végén megszámolni, több 100e is összegyűlt, de a kártyás fizetésnél nem volt kivitelezhető. Örültem is, mikor a Revoluton lett ilyen opció, most ott gyűlik szépen sorban.
(#15830) -juc-
Köszi a tanácsot, nem is lesz ez így sokáig, csak míg be nem költözünk. Az házat is 1/1 tulajdonban az enyém lesz, bármennyire szeretett volna beleadni, hogy neki is legyen, nem mentem bele. Nem szeretném, hogy egy váratlan pillanatban ki kelljen fizetnem a részét, vagy áron alul eladni, nem ezért dolgoztam. Bútort stb vehet bele vigye magával ha úgy alakul. Évekig nem volt ágykeretem, mert kellett a 250e Ft-os matrac, nem akartam szart venni, a 40e-es ágykeret meg olyan vacak volt, hogy attól szétesett, hogy ránéztem. Mikor meglett a lóvé lett rendes keret is.[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Ismer valaki jó hitelközvetítőt (személyesen)?
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Brave_86 #15836 üzenetére
Nem ajánlom hogy ezt az agyon reklámozott hitelközvetítőt használd, biztos hogy ezer ügyfele van kiszámoló miatt és nem fog rád érni eléggé. Google keresés: "duna house hitelközvetítő" és kérj visszahívást. Mind érti a dolgát.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
axioma
Topikgazda
válasz Brave_86 #15836 üzenetére
Huhh amennyi hulyeseget leir a kiszamolo, nem ajanlom. Nagyon kezdoknek talan jo mert tobbet nem aldoz ra es az alapirany legalabb valami eloremutato,, de engem tobbszor irrital mint nem.
En olyat tudok aki 5-10 evvel ezelott mukodott es nagyjabol egyetertettem a hozzaallasaval, de hogy most mi van vele, azt nyomoznom kene. Index forumon aktiv volt, de most az a topik egy kicsit belelestem, hat nem tul bizalomgerjeszto, lehet hogy a vegen ot is eluztek, regen sokat segitett ott annak is aki nem lett ugyfele. -
Oppenheimer
nagyúr
-
Kobe
veterán
válasz Oppenheimer #15837 üzenetére
Hitelkozvetito tud jobb ajanlatot mint amit a banki ugyintezo amugyis kiajanl ha szemelyesen bemesz?
Akik nalam beprobalkoztak csak szarabb konstrukciot tudtak volna ajanlani mintha magam intezem -
axioma
Topikgazda
válasz Oppenheimer #15839 üzenetére
Nem csak ltp. Teny csak ott volt olyan hiba, ami orditott, es nem zavarta a valosag, de az ma mar nem teljesen relevans. Viszont a moratoriumrol is, bar nem nyiltan hivta fel ra az amugy fizetokepeseket, teljesen nem ertette meg hogy mi tortenik, es pozitiv kimenetelu kiskapurol beszelt. Ez most csak egy eset, amirol me'g tudom hogy volt szo es az alapoknal lattam a bajt, nem a szubjektiv eredmenyben.
Viszont ha tudsz egy olyan cikket mutatni nala, ami 1. legalabb az atlag penzugyi muveltsegrol indul, nem csak azt probalja kozelittetni 2. erdemi informaciot oszt meg, mondjuk szamodra elonye lett, akkor linkeld be aztan azt ha olyan, meg fogom dicserni. De szamok legyenek benne, matematikuskent csak szamokbol elek, jol hangzo lozungokbol nem... -
axioma
Topikgazda
Nagyon attol fugg. Volt amikor biztosan tudott elonyt, kamatkedvezmenyt, vagy elotorlesztesi kedvezmenyt.
De ez csak a penzugyi oldala. Tudja az egyes bankok "banki titok" belso folyamatait (amiken a hajam tepem, nem mondjak meg hogy mi miatt csak hogy tilos vagy mashogy kell), ha nem is tenyleg a titok suttogasa miatt, hanem a nagy szamok alapjan van elkepzelese, melyik jellegu hitelkerelem hol milyen sarokkoveken bukhat. Nyilvan ha van 1M nettod es kersz 15M-t 15 evre, akkor ennek sok jelentosege nem lesz, de aki nem ilyen tisztan indul, annal lehet. Es az ido is penz nem keves esetben. -
Oppenheimer
nagyúr
válasz axioma #15843 üzenetére
Plusz elmondja milyen dokumentumokat kell osszeszedni, neked csak oda kell neki adni, nem kell a bankkal szenvedni. Ha szar az ugyved es nem tud normalis adasvetelit csinalni, akkor vele is leboxolja, hogy mit fogad el a bank.
-
Ezekiell
veterán
válasz Oppenheimer #15844 üzenetére
És mindezt amúgy mennyiért?
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz axioma #15841 üzenetére
"Viszont ha tudsz egy olyan cikket mutatni nala, ami 1. legalabb az atlag penzugyi muveltsegrol indul, nem csak azt probalja kozelittetni 2. erdemi informaciot oszt meg, mondjuk szamodra elonye lett, akkor linkeld be aztan azt ha olyan, meg fogom dicserni."
Cimlap tele van ilyenekkel.
-
Kobe
veterán
válasz Oppenheimer #15842 üzenetére
Jo, ennyit a sajat privbankarom is barmikor intez. Szoval akkor meg mindig semmi nagy durr, ugyanolyan haszontalan nepseg mint az ingatlankozvetito
-
axioma
Topikgazda
válasz Oppenheimer #15846 üzenetére
Please, egyet, nincs idom mazsolazni. (Szerencsedre mar nem cimlapos a moratorium.)
Ja de pl. cimlapos a napelemes cikke amiben erintett vagyok es igy kiszurtam - na az is tartalmaz targyi tevedeseket, igaz ott csak nem volt eleg kritikaval a forrasara nezve, ott (is?) irtak le a hulyesegeket. Megterules, 2024 utani elszamolas, mindenben sokszor pontosabb infot ad ha elolvasod itt helyben a Geresics altal karbantartott napelemes topik osszefoglalot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest