Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
Az egyik oldalon céggel állsz szerződésben, a másik oldalon meg az állam felé tartozol, úgyhogy simán lehet. Futhatsz pár kört, hátha. Attól függ mit írtál alá. Nem tudom a jogi részét.
A csúszás egyébként már covid előtt kezdődött a munkaerőhiány miatt. Józan paraszti ésszel azt az időszakot érvényesítheti a cég a csúszásban, amennyit járványügyi vészhelyzetben töltött az ország (jogilag). Persze lehet, hogy a cég jobban körbebástyázta magát a szerződésben.
-
attiati
veterán
Úgy 3-4 éve irogattam neked, hogy majd eső piacon alabecsulod az időzítés nehézségét illetve a kínálat szűkösségét. Borítékoltam volna, hogy ugyanúgy nehézségekkel fogsz küzdeni. Nincs könnyű döntés az ingatlanpiacon egyik oldalon sem, csak egy jó adag ön-, és piacismeret szerzés. Közhely off.
Mondjuk én sem csináltam végig egy teljes adásvételi ciklust.[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz attiati #15702 üzenetére
Nem a piacot akarom időzíteni hanem a piacralepes idopontjaban valos ar/ertek aranyu ingatlant venni.
3-4 eve a felfele futas kozepen teljesen mas volt a helyzet, napok alatt elment minden, mimdegy milyen aron hirdetted, igy gyak nem volt rossz belepesi pont. Ha akkor valaki elore latta h meddig megy felfele meg a piac, jo dealeket csinalt.
Most viszont nem ez van. Tomegevel vannak hirdetesek, amiket fel ev / 1 ev alatt sem adnak el annyiert amennyiert hirdetik, de meg - 10%ert sem nagyon. Szerintem ilyen helyzetben nem a vevo a hulye, hogy o mar nem akarja annyiert megvenni amennyit nem er, hanem az eladoi kompromisszum ideje jott el.
Amikor latszik, hogy tudatosodik az eladoi reteg is, akkor fogok piacra lepni. Onkent zsebbol _ma_ nem fizetek 4-5M el tobbet arra amirol tegnap is, ev elejen is latszott h nem er annyit.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #15705 üzenetére
"jó" szerződés íratott alá a vevőkkel
-
axioma
Topikgazda
Ma ket dolog kovetkezett be egyszerre:
- indexen harom blokkban is cikkek arrol, hogy huuu, a junius mar a tavaly junius felett is van (1%-kal) adasvetelben, nem lesz itt eses [bar ha azt nezzuk, ugy egy hete csak az elmaradtak egy reszenek megtortentet olvastak ki majdnem ugyanebbol]
- jott egy olyan ingatlanfigyelesre talalat, amire ugy ket eve nem nagyon volt, mert meg anno 4 eve allitottam be akkori max. arral, aztan elmaradt hogy valtsunk, az arak meg ugyis folementek -- na most aktivizalodott, most mar csak emiatt se akarom leallitani, ha lesz erdemi mozgas csinalok egy grafikont fel-egy ev mulva... -
őstag
Ez a cikk eléggé egybe vág az itt elhangzotakkal . ingatlanhírek
[ Szerkesztve ]
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Qtya123
őstag
A 19. kerület Ady Endre út melletti 4 emeletes panelokban lakók beszívtak össznépileg vagy mi? Vagy van ott valami, ami ennyire árfelhajtó?
Drágábbak az ugyanolyan panelek itt, mint a Köki mellett, ahonnan közvetlen ott a metró.Nem először futok bele azon a környéken az adott paneleknél ilyen áron hirdetésekbe: [link]
Szigeteletlen paneltömbökről beszélünk. Ez az ár már a 2 szobás, 55 nm körüli, 10-15 éve épült téglák árszintjét súrolja.Amúgy harsogják a "szakértők", hogy itt a nagy alkuk ideje. Aha, esetleg akkor, ha valamelyik eladónak S.O.S az eladás.
Én az elmúlt 3 nap 3 eladó lakásában voltam. Az egyiknek van 4 darab eladó lakása, a második már megvette a családi házát és árulgatja a lakást mert minek álljon ott, a harmadik bevásárolt a lányainak, mindegyiknek egy lakás, de a lányok megházasodtak, családiba költöztek, így árulja a lányai lakásait.Szóval egyiknek sem kenyérre, de még csak nem is lakáscserére kell a pénz. Nagy ívben tojnak rá, hogy nem viszi el senki. Kitartják és kész, nekik ráér... Ha sok ilyen eladó van a piacon, akkor nem lesznek itt nagy realizálódások meg alkuk.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz Qtya123 #15711 üzenetére
Egyebkent ez igy van. Sajnos nincs eladasi kenyszer. Megvettek 8mert a panelokat 5 eve es boven raernek varni... Felarazodott a piac.
Elegge behalt a piac.
A linkelt kegli hozama egy remek brutto 3.9%. Tehat 3;3% netto. 30 eves megterules remek:) mar rohanok is megvenni...
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Az általad felsoroltak egy része igényszint függő, van amelyik vevőnek az is bőven megfelel ami neked már gáz. (Nyilván nekem is az a koszos, igénytelen, rendetlen, de ha pl. tudom, hogy repül a tapéta, padló, új lesz a fürdő, akkor lesz*rom, max. mint alkuszöveg dobom be, aztán vagy bejön vagy azt mondja az eladó, hogy akkor én nem ezt keresem, de másoknak nem volt ezzel baja, vagy az ultimate "csak egy tisztasági festést igényel"-t elsüti)
Talán nem véletlen, hogy ennyi ilyen állapotú eladó lakás van, vélhetően ugyanilyen igényszinttel lesz ugyanez a tulaj vevő is, kereslet-kínálat találkozikAz autós példa azért nem jó, mert attól, hogy a 20 éves suzuki budán parkol nem ér többet, míg egy lakásnál a lokáció elég lényeges szempont, és arányaiban az amortizáció is kisebb egy lakásnál.
Egyebekben az attiatti által írtakkal értek egyet
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Kobe
veterán
En eppen egy jo helyen levo ugyanekkora teglara alkudozok ettol 20% olcsobban.... Bar kinek mi a jo hely.... Helyileg egyaltalan nem szarabb reszen mint az Ady Endre....
Dehat izlesek es pofonok, mondjuk en akkor sem vennek panelt ha fizetnenek erte, de sajat zsebbol 36M ert plane nem.
Cswk FYI 2010 elejen ezen a reszen (Ady) 8-9M kozott mentek az 55nmes panelok...Mercutio_ : nekem nincs semmi bajom azzal, ha valaki lelakja a lakasat. Azzal van bajom, amikor a vevok tobbsegenel a felujitott = kicsereltem 2 villanykörtet vagy mondjuk szerinte a 10 eve vett konyhabutor meg uj, es nyilvan uj aron arazza be a lakasba. Nem lottek meg senkit tarkon azert mert kozepes vagy felujitando allapotunak rakott fel egy lakast, fel kell vallalni. De ne nekem sapitozzon mint hal a szatyorba ha kerek perec megmondom hogy az altalal felujitottnak hitt lakas alsohangan 4-5M azonnali rakoltes, szoval gondolja mar at az arkepzeset...
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
-
sakal83
addikt
Hany eves vagy? 2015 ben 55nmest vettem 7.8mert a IIIban 13ban 2015ig egy 58asnak a csucsa 9.2m volt. 15ben 2016ban meg 8.7mert volt 70nmes panel. Kicsit beleegett az agyakba a mostani arszint. Mondjuk az sem segitett hogy az otthonterkep levette az evenkent atlagarat:) 20015 ota lett 300%+ az ar.
5 eve folyamatosan adtam vettem epitettem. A most a 6ban 1m+pernmert arult dohos 30as rbinb lakasokat 5mert dobaltak a delikvens fele 2014ben
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
KÖKI környéke se közbiztonság, se zajhatás, se egyéb szempontból nem túl előnyös, még az Örs-nél is inkább a néhány busz/troli megállóra lévő csöndesebb környéket értékelik többre az ott lakók, a metró közelsége ilyen távon legfeljebb vidékről feljáró albérlőknek lényeges, állandó lakóként én kerülném.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
őstag
Semmi közöm hozzá de miért nem néztek 40 millió környékén családi házakat az egyik barátom pont most néz a párjával és el se hittem milyen jó kis kéglik vannak kerttel . Fb csoportokat néznek főleg . Csak érdekelt mert a Pécsi lakás elmegy utána egész jó lehetőségeitek lesznek és gondolom most is jó önerőtök van.
Mercutio : nicknevek és képek adnak pár tippet
[ Szerkesztve ]
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
őstag
válasz tibbike01 #15728 üzenetére
Budafok asszem ha találkozok vele megkérem mutassa meg újra mert csak rá lestem. FB csoportokban keresnek.
-
törölt tag
válasz tibbike01 #15728 üzenetére
Most poénból beléptem egy-két ilyen csoportba.
Semmi másból nem állnak, mint hogy 17M-ig keresnek családi házat pest megyében, meg 30M-ig kétgenerációsakat budapesten. Kommentekben ugyan az a pár ember ajánlgatja a tóalmási, szigetmonostori, délegyházai putriját, ahonnan természetesen fél óra alatt vagy a váci úton még úgy is ha kompozol.. Tragikomédia. -
sakal83
addikt
válasz Mercutio_ #15726 üzenetére
Ugye az aproert is le kell hajolni gyakorlatilag fel orszag ezt csinalta 5 evig. De tavaly megallt a sztori a mappal. Ha elore tudtam volna hogy 5 ev ilyen ralli lesz akkor nem cserelgetem oket hanem longra tartom:) kb 3x annyi jott volna. Igy se panaszkodhatok mellekesnek jo volt. Dobott egy aglos hazat tisztan. De en picibe nyomtam. Sokan durvan csinaltak. Azert is csodalkozom a kollegan hogy ilyen fals adatokkal bir. Fokent a fiatalabbak tudjak elfogadni ezt az arszintet mert nem tudjak hogy hany mostani elado kivanja realizalni az 5 evig kiadott es gyakorlatilag az albibol mar megterult fillerert vett paneljait amire semmit nem koltott de 35m alatt nem adom stilus csak azert hogy rohogjon hogy keresett netto 100mot...
De reszemrol off zarva mert nem akarok feleslegesen irogatni.
[ Szerkesztve ]
-
dave118
senior tag
válasz sakal83 #15732 üzenetére
Egyébként ezek az eladók sem tudták 15 előtt vásárolt ingatlanjukról, hogy mennyit fog ma érni. Azok sem akik befektetésként vették. Kedvenc példám: egyik haverom 7M ért vett egy korrekt állapotú lakást Csepelen a nyolcadik emeleten saját részre, akkor mindenki "kiröhögte". Tavaly adta el 25M ért úgy hogy 0 pénzt költött rá. Akinek volt ingatlanja az über jól járt, akinek nem volt (és most szeretne) az meg über rosszul. Sajnos én a fsz-nak a rosszabbik oldalán állok, de gondolom vagyunk így páran.
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
axioma
Topikgazda
válasz sakal83 #15723 üzenetére
Nem cafolatkent, csak tenykent: 98-ban (akkor dragan, mert nem szovetkezeti) 3.3-ert vett bekasi 50nm-est adtunk el 2004-5 fordulojan 9.8-ert. Erdekes ezek szerint utana 15-ig ennyire stagnalas volt? Nem tudom, mert azota panelt nem nezek, csak par eve csaladi hazakat.
-
Ezekiell
veterán
válasz dave118 #15734 üzenetére
Én 3 éve vettem kertes lakást (gyakorlatilag szélső sorház - 90nm, 140nm kert) 29.5ért Szegeden, jó környéken. Most 45ért 2 héten belül el tudnám adni, kb 1 milla ment felújításra (ebből 600k teljes új kert). Brutális, és nem normális ez az emelkedés.
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
sakal83
addikt
válasz axioma #15735 üzenetére
Igen. Stagnálás és csökkenés volt. Nincs okom kamuzni. Pl.: 2017 januárjában újépítésű 104nmes ikerház első felére próbáltak rábeszélni a végén 28.4 millióért pestújhelyen. Most meg... 65-70+...
Egyébként 2006-2008 között enyhe növekedés volt. 2008 és 2011-12 szinte stagnálás 14ig -20-25%. Onnan rakéta.
Családi házhoz sok szerencsét szívből. Nagyon durva áruk lett.
-
Mercutio_
félisten
válasz axioma #15735 üzenetére
2005-2008 elejéig még mentek felfelé szépen, aztán jött a válság, stagnálás, de főleg befagyott piac (jobbára csak olyan lakásokkal amiket előtte is évekig hirdettek). Az árak álltak, majd csökkentek is ahogy fogyott az emberek pénze/tartaléka.
2013-2014 körül kezdett mocorogni a piac újra, 2015-re pedig már pörgött állandó emelkedéssel.Kíváncsi leszek ha kijön az új airbnb-s szigorítás mennyire fog hatni és milyen téren (még többen átmennek tartós bérletbe, ezzel lenyomva az albérleti árakat és a későn/hitelből befektetők kiszállnak-e, vagy a több lakást birtoklók csinálnak "eldobható" cégeket, amik tartósba bérlik 4-8-12 hónapra és tovább adják már airbnb-ként, vagy.... )
-
törölt tag
-
őstag
válasz Ezekiell #15737 üzenetére
Nemrég mikor még keresgéltem egy fancy viszonylag belvárosi társasház csoportba érdeklődtem van e eladó lakás tisztában voltam vele hogy ők 16 M ért vették pár éve 38 nm re másfél szoba 38 M írtak . Egy szoba 30 nm 32M . Már elvből se venném meg.
-
Ezekiell
veterán
-
törölt tag
válasz DamianB #15742 üzenetére
Minden lakásnál ugyan így van.....
Amúgy az azért nem mostanában volt, belvárosban annyiért nagyon régen volt fancy környéken
Ennyi erővel sehol se vegyél, vidéken is többszöröződések voltak 3 év alatt... Csak nem követted nyomon.Amúgy nem értem kicsit a mostani szitut. Az elmúlt 3 évben senkinek sem fájt ugyan ez a jelenség. Hirtelen mindenki most eszmélt, és nyitotta ki a szemét, vagy mi?
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz DamianB #15742 üzenetére
Irreleváns, hogy mikor és mennyiért vette, csak az a kérdés mennyiért tudja eladni és mennyi idő alatt.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Kiragadott, független szegmenskent nezitek az ingatlanpiacot, miközben a világban egy új monetáris politikai szemlélet volt. Nem csak az ingatlan piacon volt őrület:
HUF 10 éves hozam
2011: 11%
2018: 2%Illetve a jövő a lényeg és valószínűleg ismét a monetáris politikáé lesz a főszerep.
[link] -
őstag
válasz #41635072 #15745 üzenetére
Március vége óta mióta hazajöttem azóta nézem aktívabban a lakásokat. Előtte exem nézte főleg de annak vége lett . Mielőtt kimentem akkor is néztem őket de akkor még lentebb voltak az árak.
Oksa ha ennyire az árak ennyi bíztos lesz aki megveszi. Bízok benne hogy amit kinéztem lakást azzal minden rendbe fog menni mert ha nem akkor kívárok és figyelem a piacot tovább ahogy eddig. meg amit itt írtok."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
adalbert1
veterán
válasz sakal83 #15749 üzenetére
Én is így látom, hogy pl. Dunakeszin egy értelmes ház olyan 60 milliónál kezdődik (vagy ha olcsóbb, akkor a felújításra el lehet költeni annyi pénzt, hogy közel itt legyen az ember), de inkább olyan 70-80 között vannak azok, ahol már el tudja képzelni az életét az ember.
XIII. kerületben is az alábbi paraméterekkel: 70nm+ és legalább 4 szoba, olyan 60 milliónál kezdődik, amit érdemes megvenni.
Személy szerint (ezt már szerintem párszor leírtam itt ), én a nagyobbra váltást is nagyon nehéznek érzem, remélem azért a fentebb említett jól bevásárolt eladók is idővel inkább szeretnének pénzt is látni, nem csak hirdetgetni a lakásaikat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- PlayStation 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Peugeot, Citroën topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest