Új hozzászólás Aktív témák
-
Legyen akkor közkívánatra, mégis berakom a közösbe, hogy ha van olyan ingatlanos aki olvassa a topicot, legalább fel tud készülni.
Az alábbi kérdéseket szoktam feltenni az eladónak vagy az ingatlanosnak, de van egy rövidített lista, ami alapján kizárok egy megtekintést:
- Hol található?
- Külterület/üdülőterület/belterület?
- Megközelítés lehetséges-e aszfaltozotton úton végig?
- Szomszédsági viszonyok?/Lakóközösség?
- Telek kialakítása milyen?
- Közművekből mi van bevezetve?
- Milyen a tető? Cserép, lemez, vagy zsindelyes?
- Miből épült a ház? Homogén a falazat, vagy vegyes?
- Milyen a jelenlegi állapota?
- Mikor volt felújítva pontosan?
- Mennyire szorul felújításra, javításra akár épületgépészet szempontjából, akár falazat, burkolat tekintetében?
- Van-e beázás, penészedés?
- Fűtésre milyen lehetőségek vannak?
- Csatornaelvezetés gravitációs ciszternás, átemelős?
- A ház/lakás-on van-e terhelés?
- Osztatlan közös tulajdon van-e?
- Haszonélvező van-e?
- Bérlő van-e?
- Özvegyi jog van-e?
- Cég van-e bejelentve a házra?
- Megtekinteni mikor, hogyan lehetséges?Az érdeklődés nálam elapad akkor, ha a:
- ház fala ytong, farönk, zsaluzott salak
- emésztős
- konvektoros
- beázós/felázós
- palára pakolt zsindelyes
- trehány épületgépészet vagy burkolás látható (ebből lehet sok mindenre is következtetni sajnos)
Ha valaki ki tudja egészíteni, azt nagyon szépen megköszönnémA természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
mokus1
addikt
Én 3 éve ingatlantajolo.hu-n vásároltam. Sehol máshol nem volt ez a lakás fent. Nagyon jó áron volt, az oldalt sem ismertem, de egy telefont megért. Kb 20%-al volt a lakás a környéken lévő lakások alatt.
Igazából csak annyit mondanék, hogy aki keres annak érdemes minél több felülelet bújnia, mivel vannak akik nem tudják melyik a legnépszerűbb oldal, hova érdemes felrakni.
-
axioma
Topikgazda
válasz flegga92 #15394 üzenetére
En hazak hirdeteseit neztem, a felenel meg tudtam a fotok alapjan allapitani (ha a kb. kornyek tudott), hogy melyik hazrol van szo. Az egyikhez elmentunk, es mar honapok ota az uj tulaj lakott benne Lakasnal ez nem annyira opcio (bar az ablakon at/kilatasnak fotozott dolgokat fel lehet ismerni pl. specko templomtorony), de haznal nem sok eselye lesz kikuszobolni, es en me'g csak normal googlemaps-et meg jozan eszt hasznaltam, aki mashoz is hozzafer az gondolom 90+%.
Mondjuk szerintem az ingatlanosok nagy resze pont nem azt csinalja amit kene neki. Egyreszt a penzes, nem raero embereket kiszolgalni eladas koruli minden szolgaltatasban (nem egy szandeknyilatkozat alapjan varni a penzt es lelepni), masreszt meg a keresest igazan segithetnek ha ismerik a kornyekeket, epitesi multat, jelenkori szolgaltatasi helyzetet.[ Szerkesztve ]
-
válasz Fandango #15404 üzenetére
Teherbírás, zajszigetelés miatt leginkább lebeszéltek róla. Belső falazatnak még jó lehet.
De ez csak vélemény.
Meg amit leírtam az is vélemény. Szóval minden infónak nagyon örülök ha megosztotok, szemlélet formáltok egy kicsit.A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Mercutio_
félisten
válasz Szevam #15401 üzenetére
Egy ugyanilyet társasházra is bedobhatna valaki
Addig is néhány szempont:
- Társasház anyagi helyzete (kp, bankszámla, tartozások, ltp van-e, kötelező felújítási keret mennyi, stb.) nem fizető lakók aránya, kintlévőség, stb.
- Hány lakás (albetét) és egyéb hasznosítható közös helyiség van, milyen a társasház mérete, állapota (szigetelés, tető, elektromos hálózat, lifttek, fűtés, gépészet, stb.) és ezekből eredően mikor/mekkora kiadások várhatóak
- közösköltség mit tartalmaz
- vízórás és anélküli lakásra van-e külön megállapított közösköltség
- (felső és közvetlen-) szomszédok milyenek[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
sakal83
addikt
válasz Szevam #15405 üzenetére
:) a zajszigetelesben igazad van. De hal isten vannak tervezok illetve nyugaton egy jo par evtized ota tapasztalat az ytonggal:) de valoban vki szereti valaki nem. Bar az uj klima teglakat pedig szeretik pedig mar vagy 5 eve epitenek belole es a hirek szerint nem az igazi:) de 10 eve meg a 30as porotherm nem volt ajanlott mert a 38as volt a meno. A zajszigetelese a 30as porothermbek sem tul jo.
-
őstag
Mi a véleményetek jelenlegi helyzetben a változó kamatperiodusról ? A fix 10 év és változó között havi szinten 40 k különbség van 15 évesben. Nagyon csábító de tudom milyen veszélyes .
Én főleg ingatlan.com kerestem beléptem pár lakópark csoportba adtak pár ajánlatot (csak privátba ) magán emberek nevetséges összegeket kértek (két és félszeres áron akarták adni amenyiért ők vették)megköszöntem és elköszöntem.
Marketplacel nem foglalkoztam kicsit nehézkes volt a keresés . Meg ott se láttam semmi megkapó ajánlatot.
Köszönöm Szevam a listádat én is csináltam de nem ilyen jó mint a tiéd meg elégé specifikus
[ Szerkesztve ]
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
axioma
Topikgazda
válasz DamianB #15410 üzenetére
SZVSZ!
A ketto kozul egyik se allami "tisztesseges" vagy hogy hivjak most hitel? Mert ha piaci, en azt mondom a banknal te se latsz jobban elore, a jovobeli kamatokat (prudens modon, tehat nem kockaztathat) tulajdonkeppen amolyan biztositasi plusz dijjal fizeted a vegig fixben. Ha ugy gondolod hogy neked a forintalis fixalas tobbet er, akkor fizesd azt. Ha jo a becsles, akkor viszont olcsobb ha az olcsobb hitelt veszed fel es a dragabb hitel havidijat rakod felre, es kompenzalsz belole ha fole no. Varhato ertekben marad neked a vegen.
Ha a fix az allami korlatok alatti, akkor viszont van eselye hogy piactorzitas adta ki a szamokat, valamekkora valoszinuleggel olcsobb mint amennyi lenne. Kene tudni hogy nem vedett feltetelu hitelkent mennyiben lenne... ha sokkal lentebb van a tenylegesen fizetendo, akkor arra mennek.
Ujra: SZVSZ. Netto matematikus szemmel. -
Ezekiell
veterán
válasz mokus1 #15402 üzenetére
Én írtam progit rá, naponta 2szer küldi az aznap felrakott új hirdetéseket ingatlanbazárról, jófogásról, ingatlantájolóról (a megadott keresési paramétereknek megfelelőket ofc) - és jön a költözzbe és az ingatlan.com napi levele is. Ha valaki tud olyan oldalt még, amit érdemes nézni, ne habozzon szólni :)
Facebookon meg kiválogatni a sok szemét közül azt, ami egyátalán érdekes lehet nekem - az halál...
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
őstag
válasz axioma #15411 üzenetére
Köszönöm hozzászólásod sokat segített . Mindenki óva int a változótól de én afelé hajlok holnap beszélek az ügyintézővel. Ez jó ötlet hogy ami marad az menjen tartalékba erre a célra . Ez ilyen speciális hitel egyszerre jobb és rosszabb mint a piaci . Tudom nagyon ködösen írok mindig semmi törvénytelen nincs benne csak nem tudok többet írni róla
Ne haragudj az SZVSZ mit jelent ?
Ezekiell ugyan ezt csinálta egy ismerősöm írt rá programot és így sikerült piaci ár alatt jóval venni egy hatalmas lakást.
[ Szerkesztve ]
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
őstag
-
OPiiPO
veterán
válasz Szevam #15401 üzenetére
Összefoglalóba betenné ezt + 15406 is a topicgazda ha szépen megkérem?
Meg szerintem a változó vs. fix kamatos hitel sem lenne rossz oda . . .
( illetve kellene egy összefoglaló is )[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Csabroncka
addikt
Csak egy érdekesség erről a fantasztikus ingatlanpiacról!
Tegnap 40 millás telkek úsztak 1méter sárban Üröm közelében, mert természetesen a 40 millás telek mellé infrastruktúra az nem jár.
"in medias res"
-
Qtya123
őstag
Megpróbáltatam a fentebb említett Facebook hirdetés elkészítését, de nekem ez magas.
Próbáltam youtube videók alapján elkészíteni egyet, de rövid és érthető videót nem találtam. Mindenhol kefefejű macskajancsik magyaráztak marketingről meg a cégedről, termékekről, solution-ről meg milliókról....
-
attiati
veterán
válasz Szevam #15391 üzenetére
Látnátok a másik oldal véleményét
Ugyanez, csak tükörkép. Néha bele szoktam olvasni, hogy miről megy a beszélgetés ingatlanos körökben. Lövészárkot lehet húzni a két fél közéAzért alakulnak ki ezek a gyakorlatok, mert ingatlanos és megbízó oldalon is vannak tisztességtelen szereplők. Aztán elindul az alkalmazkodás.
Tipikusan ilyen az ablakból kifényképezés. Egy ideje leszoktak róla az ingatlanosok, mert felismerhető a lakás. A vevők meg nem értik, hogy miért nincs kép a kilátásról?
Millió ilyen sztori. Egymást szívatja a három fél, sokszor el sem hinné az ember, hogy mindhárman ugyanazért az ügyért (lakás adásvétele) dolgoznak
Jó a kérdezős listád, hatékonyak ezek a módszeres megoldások, hasonlóan mentem anno. Most így belegondoltam, hogy a másik oldalon állva már nehezebb lenne a helyzet. Könnyebb a kérdést feltenni, mint megválaszolni.[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
válasz tepenzed #15397 üzenetére
Barátnőm családjából elég sokan laknak Dunakeszin, mi is fontolgatjuk az odaköltözést.
Mi házat nézünk, az egyik fontos szempont, hogy valamelyik vasúti megállóhely gyalogosan is viszonylag közel legyen.Már lassan 2 éve keresünk (változó intenzitással, hol jobban ráfekszünk a témára, hol hanyagoljuk kicsit), 2 olyan házat láttunk eddig, ami szimpatikus volt, az elsőt megvette egy nálunk likvidebb vevő (illetve lehet, hogy az ingatlanos a mi ajánlatunkat le sem adta...), a másodiknál már ajánlatot sem adtunk és elvitték.
Talán idővel fogunk úgy állni, hogy ne kelljen a saját lakásunkat előre eladni, hanem hitel mellé legyen elég tőkénk önerőnek (és akkor a saját lakásunk eladásával ráérünk vacakolni) - persze kérdés, hogy milyen irányba fognak menni az árak.
Ami számomra zavaró, hogy rengeteg olyan ingatlan van, ami nagyon romos állapotú, rossz elrendezésű, kicsi, stb (tehát sok hátrányos tulajdonsága van, és nem tudnám elképzelni, hogy hosszú távon ott lakjak).
Pl. 35 millióért olyan házakat hirdetnek, hogy már a képekről azt gondolod, hogy ezt el kellene bontani - ami úgy néz ki, hogy megéri beköltözni, az olyan 60 milliónál indulna, esetleg olyan 45-50, de akkor bőven kell rákölteni (nyílászáró, fűtés, esetleg szigetelés is akkor már, pár éven belül tetőcsere, stb).
Nekünk ezek lennének a lokáción és állapoton kívül fontosak: legalább 4 szoba (most 1 gyerekkel másfél szobás lakásban lakunk, és mivel tervezünk még egyet, így a 3 szobával hosszú távon ugyanitt tartanánk), legyen legalább egy 400 nm-es telek, de inkább nagyobb (néztünk olyan házat, ahol 300 nm telek volt a házzal együtt, hát kb. egy járda volt, pár bokor, és egy autóbeálló, de arra már nem volt hely, hogy mondjuk a gyerekkel kimenjen az ember labdázni).
Ne legyenek nagyon elrontott építészeti megoldások: néztem olyan házat, ami 3 szintes, az alsó szint részben szuterén, ezért a középső szintről (ami talán ilyen magasföldszint szerű volt) nyílt egy nagy terasz - ahonnan viszont a kertbe nem tudtál lemenni, csak ha visszamentél a házba, mert lépcső nem volt. Vagy másik háznál olyan ajtó, ami el van barikádozva, mert a pincébe vezet, csak az elmúlt 20 évben senki nem csinált oda lépcsőt.Gondolkoztam azon is, hogy átmeneti megoldásnak vegyünk valami olyat pár évre, ahol kötünk egy/több erős kompromisszumot (tehát vagy lokáció, vagy telek/ház méret, esetleg állapot), de ott az egyik erős félelmem az, hogy egy olyan ingatlan később sem lesz piacképes, és ugyan most pl. a lakáshoz képest nyernénk egy 3 szobás házzal is plusz életteret, kertet a következő gyerek érkezéséig, viszont utána ki tudja mennyi ideig kellene hirdetni, vagy mennyire áron alul kellene továbbadni, lenne-e egyáltalán rá érdeklődő, stb...
[ Szerkesztve ]
-
válasz attiati #15420 üzenetére
Szerintem itt szimplán arról van szó, hogy mind két oldalon van tisztességtelen szándékú fél. És nehéz kiszűrni az embereket, hogy kinek mi a szándéka.
Az ingatlanosok kb 60-70%-a (akikkel én beszéltem) valamiért eléggé furának tűnt. Volt aki konkrétan arra kért telefonban, hogy ne kezdjem el ott helyben a megjegyzéseimet tenni a házra és ne az eladó előtt alkudjak. Na, már ott elszakadt a cérna, hogy vajon milyen lehet maga az épület. Végül megtekintettük, és....el se kellett volna menni (külsőről nem volt kép), a fal lábazata is mélyen repedt volt...itt már statikai gondok is lehettek, persze statikus ismerős megnézte, aszonta' hogy jó.[ Szerkesztve ]
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
válasz Mercutio_ #15406 üzenetére
+ Van-e olyan, hogy vizet elehet vételezni a társasház közösen használt csapjából. Ciki ha valaki a közösből hordja fürdésre a vizet.
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
flegga92
senior tag
válasz axioma #15403 üzenetére
Igen, találtunk ilyet is, az eladó egyből mondta, hogy így egyből 500e minusz az árból. Néha csak belső képek voltak, onnan picit nehéz megtalálni. Párszor felpattantam a robogóra a számunka érdekes környékek utcáin végigmentem, hátha valahova ki van téve az eladó tábla. Mondjuk így is sikerült egyszer lyukra futni, 2m magas betenonkerítés, bekukucskáltam és egy kívülről felújított kocka házat láttam. Mint kiderült az a szomszéd, ez egy lebontandó épület van a telken
Mikor a lakást vettem a jófogáson lehetett egyedül lakást keresni, de akkor még ingyenes volt, nem volt szűrés és az ingatlanosok telefosták az egészet, ugyan az a hírdetés egymás után 5x volt fent. Akkor a DH volt a legnagyobb bementem az irodába, hogy ennyi kp-m van, lakást akarok venni X környéken, földszint és zárószint nem érdekel, konvektoros kizárva, illetve a két szoba külön bejáratú legyen. Hát az első ingatlanos állandóan olyanokat mutatott amik nem feleltek meg a paramétereknek, majd mikor mentünk nézni a lakásokat becsempészett olyat is amire azt mondtam, hogy nem érdekel. Legközelebbi alkalommal az irodában megint elkezdte mutogatni, de már a környék sem stimmelt, akkor felálltam ott volt egy másik ingatlanos, megkérdeztem, hogy Ő hajlandó e csak olyan lakásokat mutatni ami megfelel az igényemnek. Ő egy nagyon korrekt fiatal srác volt, fel volt készülve, nem erőltetett semmit, nem volt rámenős, hagyta, hogy a lakás adja el magát. Vele meg voltam elégedve.[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz OPiiPO #15416 üzenetére
Annyit tudok vallalni majd meloido utan, hogy berakom a hsz-ek linkjet. Rendes osszeszerkesztett osszefoglalora sajna nincs idom, az akkor raadasul atfogo is kene legyen temakoroket tekintve, en meg ugy 10 evvel le vagyok maradva hitelbol is, vasarlasbol meg plane.
Persze ha valaki osszeszerkeszti beteszem, sot akar lehet helyettem TG ha szeretne. -
Mercutio_
félisten
válasz Szevam #15423 üzenetére
Társasház méretétől is függ, hogy ez előny vagy hátrány-e, de kétlem, hogy napi szinten hordaná valaki vödörben a vizet a lakásába, de ha mégis igen erős lábnapok várnak rá mire megtölti a kádat
Nálunk (8 emelet, panel) a kukatárolónál van hidegvízcsap (talán előírás is) és kell is, a nagy fém kukákat időnként ki kell csapatni, különben ott erjednek az alján a kifolyt cuccok.OPiiPO: Változó vs. fix kamathoz kellene valami xls (talán kiszámolón van ilyesmi?) amiben a paramétereket be lehet írni és sakkozni milyen futamidő, kamatváltozás mekkora törlesztő változást jelent, stb.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Golyo69
senior tag
Sziasztok.
Van egy ház ami tetszik nekunk es kellene egy ceg/szaki a ki atnezi műszakilag. Nyilván nem mindent vehetünk mi sem eszre. Tudtok esetleg ajánlani megbízható céget esetleg ismerőst aki ilyennel foglakozik?
Vecsesen lenne a haz egyébként. Paraméterek, melo, megközelíthetoseg miatt jo lenne nekunk az a környék.
Masik kérdés :
Hitelekkel nem foglalkozik vki? Kb. Most egy 30 millio körüli kecora mennyi önerő kell? 20-30%?
Tudom hogy a bank majd megmondja mennyit is tud adni ra :)A mostani gazdasagi helyzetben esetleg ez nem változott?
Lenne pár kerdesem :)Elore is köszi
Xiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
axioma
Topikgazda
válasz Golyo69 #15427 üzenetére
Bocs, nem hitelkozvetitek, de ez mindig szurja a szemem.
Nem onero kell, hanem fedezet. ES HA csak a vasarolt ingatlan a fedezet, akkor - mivel azt a bank szempontjait szem elott tartva szamolt fedezeti ertekkel fogadjak el, meg ott a torvenyi ha jol emlekszem es me'g el 75%-os szabaly, ezert AKKOR kell onero.
Ha van annyi fedezeted, aminek a 75%-a kiteszi a hitelosszeget, akkor - legalabbis ezen vizsgalat alapjan, mert ugye van jovedelem, meg az elado is szeretne foglalot stb., de csak tisztan a hitelt nezve - akar a teljes osszeg felveheto akar lakascelra.
(akiket en tudtam kozvetitot meg allapotfelmerot azokkal olyan regen nincs kapcsolatom, hogy gozom sincs azt csinaljak-e me'g)[ Szerkesztve ]
-
-
Drizzt
nagyúr
Engem az lepett meg, hogy Nyiregyhazan a legjobban az erdeklodest a kirakott elado tabla inditotta be. Azelott csak volt sok online feluleten hirdettunk, de azota megsokszorozodott az erdeklodes. Raadasul jellemzoen nem is ingatlanosok. Nem tudom mashol mennyire mukodik ez ugyanigy. Egy sorhazra konnyu jol lathatoan kirakni az elado tablat, egy tizerik emeleti panelre korlatozottabb lenne a haszna.
I am having fun staying poor.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Drizzt #15432 üzenetére
Kisebb településeken sokszor találkoztunk olyan eladó telekkel/házzal, amire ki van téve az eladó tábla és egy telefonszám, de interneten sehol sem leltük fel. Aztán kiderült, hogy direkt nem is tette fel a tulajdonos. Ennek a következő szintje az, hogy telefonszám sincs, csak egy cím a faluban (és esetleg egy név), hogy kinél lehet érdeklődni. De állítólag így is jönnek a potenciális vásárlók (akik eléggé le vannak szűrve ezzel).
-
BigBlackDog
veterán
Újabb érdekesség, amire furcsán nézek; létezik, hogy egy településnek nincs helyi építési szabályzata, illetve településszerkezeti terve? Ilyen helyen előfordulhat, hogy valami általános (pl. megyei) szabályzat érvényes?
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz BigBlackDog #15438 üzenetére
előfordulhat, hogy kisebb településeknek, városoknak nincs ilyen. Ilyenkor az OTÉK a mérvadó.
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz BigBlackDog #15440 üzenetére
ezt már viszont passzolom Nem tudom biztosra, hülyeséget meg nem akarok mondani. Meg kell kérdezni "Polgár Jenőt a Hivatalba", az a tuti.
Just a simple Lineman...
-
őstag
Mi a véleményetek erről a falazásról ? Olvastam mit írtatok régebben hasonlóra de ez egy kicsit másabb .
Belső válaszfalak 10 cm Ytong pve100
Lakásokat 30 Cm Silka HML hanggátló fallal készül
Vázkitöltö homlokzat falazat porotherm 30kSzigetelés 8cm Austrohtherm ath80
Bachlir Pir MV80
teraszok : lépésállo austhrothermNem mindent írtam ki csak párat .
Másik kérdés még ha beruházótol veszem az új lakást tudok e alkudni ? Szoktak e mert oké használtnál igen na de egy ki írt árnál nem tudom mennyire lehet .
-
A Zéé
addikt
válasz DamianB #15442 üzenetére
ez most a jobbik fajta tipikus pesti kivitelezés. Sokkal rosszabb az új divat, ahol szinte minden vasbeton. Na azok legalább olyan rosszak lesznek, mint a panel lakások.
30k jó, Silka jó, Ytong elmegy (én a kerámia válaszfaltéglát jobbnak tartom, de az Ytong is működik). 8 centi szigetelés nem túl sok, de a 30k-val már működik. Kérdés, hogy a vasbeton szerkezetek mennyi extra szigetelést kaptak. 4-5 centi pluszban kellene.Talán most lehet kicsit alkudni, nálunk is belementek eladásnál kisebb-nagyobb kedvezményekbe, de ilyen max 2-3%-nyi. 7 számjegyű engedményt már nem nagyon fognak megadni szerintem.
Just a simple Lineman...
-
őstag
Köszönöm a hasznos segítséget !
[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz DamianB #15442 üzenetére
15 eve raktunk a pth30nf-re 12cm eps-t (az volt a max. vastagsag akkor ami akcios rendszerarral ment), ha hihetunk a marketingnek ez most majdnem annyi (30K allitolag 6cm hoszignek felel meg szoval 2cm plusz), viszont ha jol ertem hogy ez lakas, akkor a korbefutes miatt kevesbe erdekes a kulso fali veszteseg (max. ablak legyen jol beepitve, ne huzzon).
-
őstag
válasz axioma #15446 üzenetére
Ugyan erre jutottam én is amire te körbe lesz fűtve így nem olyan nagy gond .
[ Szerkesztve ]
-
őstag
A felszíni be állót szeretném bele venni az árba azt nem szeretnén ki fizetni mert ha ebbe bele mennek még többet tudok bele rakni ön erőbe és még könnyebb lesz a lizing igénylés.
-
Hallosz
senior tag
válasz axioma #15411 üzenetére
Teljesen jó a logika, egyet tudok vele érteni. Ezen a gondolat meneten tovább menve, csak a referencia hitelkamata a fix, az is csak a kamatperiódus végéig.
De.
Magával a hitellel kapcsolatos költségek folyamatosan változnak. Mondjuk 3,9% hitel kamat plusz primerate + 2% Ez mit jelent?
- 3.9% a hitelkamat
- Primerate 0.9%
- Primerate +2%
= 3,9+0,9+2= 6.8 %
Ebből a 6,8-ból, csak a 3,9 a fix, a többi nem. Az igaz, hogy a hitel kamat fix, de a törlesztőrészlet az nem fix, az változik. -
axioma
Topikgazda
válasz Hallosz #15449 üzenetére
Mint mondtam, nem foglalkozom hitelezessel. Szoval ez a leiras nekem csak tippelesbol megy: a 0.9% ami az alap kamatmarzs, es a 2% ami meg a vegigfix miatt van?
Eloszor is kulon van az hogy hogyan szamoljak ki a termek kamatat, es hogy hogyan lesz az adott hitelszerzodesen alkalmazva.
Masreszt ha jol ertem hogy mire gondolsz, akkor a vegigfix-nel nem azt kell nezni, hogy mikbol tevodik ossze a fizetendo kamatlab, hanem maga a termekhez akkor tartozo vegso eredmeny mint kamatlab fixalodik. Ha a kamatperiodus legalabb a hitel futamideje, akkor a termek kamatlab maga valtozhat, a hirdetmeny frissul,, de a mar futo hitelpeldanyon a havi fizetendo [kesedelem nelkuli fizetesnel] nem, hiszen azt csak kamatfordulon ervenyesitik ami lejaratkor lenne csak, ha ez a kerdes lenyege.
Az egy jo kerdes, hogy ha egy ilyen hitelt valaki elotorlesztene, akkor az ujraszamolasnal marad a regi kamatkondicio, vagy azt ugyesen belecsempesztek, hogy akkor viszont mar az aktualissal szamolnak ujra... ezt tudom me'g mint szivatas elkepzelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest