- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz benzingoz #15950 üzenetére
1 vagy 1,5 TB, mert azt el kéne dönteni pontosan?
Alapból azt tudom javasolni neked is, mint a másik kérdezőnek 2 TB-os kategóriában [link], nyilván az 1/ 1,5 TB-os típusokkal.
Mivel 1,5 TB-ost nem minden gyártó kínál, hanem soknál csak 500 GB/ 1 TB/ 2 TB van, így 1,5 TB méretben jó választás az M3 Portable és szinte a legolcsóbb is.
Van még ekkora méretben WD Elements Portable [link], de az se nem jobb, se nem olcsóbb....külön megvéve a vinyót, pl. Travelstar 5K1500 szintén nincs jó áron.elég lett volna 1 helyen megkérdezni.
[ Szerkesztve ]
-
benzingoz
csendes tag
válasz King Unique #15951 üzenetére
Akkor jó lesz nekem a Samsung 1.5 TB M3. Kösz a megerősítést!
-
Hurkafej
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a külső HDD-m két meghajtójából az egyiket nem ismeri fel a windows, formázni akarja.
Nyilván szabálytalan leválasztásból adódóan, de sajnos ez usb kontakthiba volt...
Régen volt már velem ilyen, akkor 2-3 próbálkozás után észhez tért, most nem igazán akar! -
King Unique
titán
válasz Hurkafej #15953 üzenetére
Gondolom Win7, v előbbi, mert azok szokták annyira ezt dobálgatni. Windows eleve elég kényes minden nem megfelelő leválasztás, v kontakt hiba miatti adatkapcsolat megszakadásra és jellemzően ilyen üzenetekkel zargatja a usert. Meghajtó alatt gondolom partíciót értesz (?)
Esetleg meg lehet próbálni, többször újracsatlakoztatni, restart után stb., hátha "elmúlik", de ha lemezkezelőben az adott partíciónál tartósan RAW fájlrendszer szerepel, akkor azzal sok mindent nem lehet kezdeni... Adatmentés róla, majd újraformázás. -
noco79
tag
válasz King Unique #15949 üzenetére
na letöltöttem a HD Sentinelt és 90% kondiciót ir ,meg 3 rossz szektort ha jól láttam........annyit javult a helyzet hogy most felismerte a HDDt és látszódnak is a könyvtárak is de se rámásolni se törölni nem tudok
Sentinelnél mit kell nézni? lehet ott valamit állitani,javitani a merevlemezen?
köszi
-
csabsz13
aktív tag
sziasztok!
USB3-as csatlakozóval ellátott 1 vagy 2 GB-os külső HDD-t szeretnék, max 30.000 Ft-ért. a lényeg, hogy minél gyorsabb legyen, főleg nagy fájlok másolásánál.
mi az ami ajánlott mostanság és mi az ami ellenjavalt? SAMU, WB, SEAGATE?köszönöm előre is!
AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha
-
madle
őstag
válasz csabsz13 #15956 üzenetére
Szerintem 1TB-osra gondoltál, én a helyedben felmennék a WD honlapjára és összehasonlítanám az ott kapható külső palettát. Szerintem vegyél egy WD My Passport Ultrat. Nemrég vettem tökéletesen meg vagyok elégedbe vele. Jár hozzá kellő garancia, Jó minőségű Blue HDD van benne, halk, szép, és gyors is.
Jár mellé Dropbox backup, illetve Le tudod zárni jelszavas védelemmel. Szerintem árban a legjobb választás! eMag-on vettem 20.990. Lehet azóta már nincs ott, de máshol biztosan kapsz!
Esetleg még ennek a Metal kiadását. De a WD honlapján úgy is láthatod.
-
King Unique
titán
válasz noco79 #15955 üzenetére
Hát igen, nem teljesen ok benne a vinyó és ez okozhat crc hibákat...HDS-nél akar betehetnél SMART-ról egy screenshotot (átállítva decimális adatmezőre), h lássuk, mi is a helyzet. Az, h nem engedi módosítani a tartalmát, okozhatja vinyó hibája, de lehet csak jogosultság kérdése, jobb klikk ---> Biztonság és saját tulajdonba kell venni a meghajtót.
Javítani bad sectorokat lehet, van is külön topikja [link], de előtte célszerű adatot menteni, illetve néha többet árt, mint használ az ilyen regenerálás, tehát csak óvatosan...(#15956) csabsz13: el kell dönteni mekkorát, ha utóbbi, akkor ezt a hsz-t ajánlanám, de jó végülis előbbihez is. Kolléga tanácsát is megfogadhatod.
(#15957) madle: +1
-
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
Köszönetet szeretnék mondani King Unique fórumtársnak.
Részletes hozzászólásait átböngészve beruháztam egy WD red-re (3TB), valamint egy Sharkoon Rapid-Case U3 "kuckóra". Nagyon igényes kütyüket kaptam. Bízom benne, hogy sokáig gond nélkül működnek majd.
Köszi még1xNincs szebb, mint mikor az alázat csendje zenére lázad....(LGT)
-
noco79
tag
válasz King Unique #15959 üzenetére
na elkezdtem volna lementeni az adatokat a HDDről de alig megy át néhány fájl......elkezdi átmásolni,fel is pörög a merevlemez,de többsége néhány százalék után leáll és nem is másol tovább......biztonságnál a jogosultságot sem engedi átállitani.
Sentinel SMARTnál a 197nél van felkiálltójel és szép lassan növekszik a gyenge szektorok száma, a kondició meg romlik lefele
Újraformázás javithat?
A kondiciónál azt irja hogy garanciális csere még nem lehetséges csak ha tovább romlik.....ez valóban igy van?[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz noco79 #15962 üzenetére
Garanciális csere hivatalosan 0% kondíciónál van, de azt nem érdemes megvárni, akkor már rég kuka...
Normálisabb helyeken sok bad sectornál, egy jelentősebb kondícióesés esetén már cserélni szokták.
Adatmentés után lehet próbálkozni HDS-ben felület újrainiciálással [link], de az csak fizetős verzióban érhető el és mindet töröl, illetve elég okáig eltart. Vagy HDD Regenerátor és társai. DE, ha eleve már sok a hiba a lemezen, akkor vsz ezek sem segítenek.
Ha nem titkos, azért egy SMART képet decimális adatmezővel betehetnél. -
noco79
tag
válasz King Unique #15963 üzenetére
nem titkos csak nem tudom erre gondoltál-e
nagy nehezen tudok lementeni adatokat róla de van hogy 4x-5x megáll a másolás és csak 1-2 perc múlva folytatja,de van hogy nem is megy tovább.....
[ Szerkesztve ]
-
L4C1
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 2TB-os külső merevlemezt torrentezésre, illetve időnként TV-re csatlakoztatva HD filmek nézésére.
Ha jól gondolom, akkor egy 3,5"-os külső tápos merevlemezre lenne szükség.
Mit ajánlanátok konkrétan ilyen célra? -
King Unique
titán
válasz noco79 #15964 üzenetére
Erre.
SMART-nál "csak" gyenge szektorok vannak, amik még tovább szaporodhatnak, majd hibás szektorok lesznek belőlük. 9-es attribútum alapján elég keveset volt használva, lehet vmi gyári selejtet fogtál ki, persze okozhatja más is..
Adatmentes után, a fentebb említett dolgokat tudom ajánlani, vagy garancia.(#15965) L4C1: van 2,5" méretben is 2 TB és ára se annyira húzós: [link]
Persze 3,5" méretben is akad alternatíva: [link] -
L4C1
csendes tag
válasz King Unique #15966 üzenetére
Köszönöm az ajánlatokat!
-
King Unique
titán
válasz Dinter #15968 üzenetére
Igen vsz az, 8/8.1 is, csak webshopoknál sokszor hiányosan, h hibásan írogatják oda az adatokat...
Egyébként gyártói oldal is említi [link], de Windowsnál amúgy sem szokott ilyen téren gond lenni.
Jó darab az Samsung M3, mehet. De egy WD My Passport Ultra se rossz, sőt, v a fémházas Metal nagyon pofás, igaz az drágább.[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Van egy Toshiba Canvio 500 Gb usb 3.0-ás külső hdd-m, s arra gondoltam, hogy lecserélem 1 Tb-ra. Xbox One tárhelyét szeretném vele bővíteni.
Első kanyarban arra gondoltam, hogy egy Adata lesz a befutó. Ha ez valamiért nem jó, milyen márkát, melyiket ajánljátok
max 22-ig?
Köszi -
Something_
őstag
Sziasztok!
Melyik most a piacon a legkisebb/legvékonyabb külső merevlemez? 500-1000gb körüli kellene, a lehető legkisebb. Nyilván emberi áron, nem nasa technológia, 100e ft alatt.
Köszi előre is.
-
ZsoZso78
tag
Sziasztok!Média lejátszómhoz szeretnék egy 2.5es külső HDD-t vásárolni.Kérdésem az lenne milyet vegyek márkába?Kiindulásnak ezt néztem ki Samsung M3 Portable 1.5 TB.20 ezer lenne plusz a posta.Jó fajta ez vagy nézelődjek más irányba.Nem nagyon vagyok jártas ebbe a témába kérlek segítsetek.
-
King Unique
titán
A célnak megfelel a HV620 is. De akad Adata kínálatában egyéb, ami kicsit jobb választás, pénz kérdése csupán. Bár ez 2 TB kategória, de 1 TB méretben is ajánlottak ezek [link].
(#15972) ZsoZso78: jónak jó, de árgép szerint itthon 23k-tól kezdődik [link], és celszerű normális boltból, megfelelő garival megvenni. Ha vmi xy hirdetős oldal, akkor abban mindig benne van egy kis rizikó, még ha zsír új is.
-
ZsoZso78
tag
válasz King Unique #15973 üzenetére
Nézd!http://www.elektro-hardver.eu/spd/0025/SAMSUNG-M3-Portable-STSHX-M151TCB---1-5-TB---feket
-
King Unique
titán
válasz Something_ #15971 üzenetére
A legkisebbek az 1,8"-os típusok, viszont azoknál 250/320 GB a max tárhely és több modellt már nem gyártanak [link], [link].
A normál 2,5" kategóriában a nagy átlagnál vmivel kisebbek, főleg hosszméretben, a fenti linkben is szereplő WD My Passport Ultra és Samsung M3 Portable külső vinyók. Vékony, de hosszabb kialakítású még az Adata HE720, Seagate Backup Plus Slim, Toshiba Canvio Slim külső merevlemezei. Esetleg Asus is szóba jöhet még.Ajándékba lesz vkinek, csajnak, h fontos a kicsi & slim méret?
(#15974) ZsoZso78: akkor igen csak jó ár érte, ha megadják 3 év garit is, akkor mehet.
[ Szerkesztve ]
-
Something_
őstag
válasz King Unique #15975 üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
Saját részre lenne, melós file-ok lennének rajta, mindig hordoznám, ezért fontos a kis méret.
Nézegettem arukeresőn, hogy vannak már 256-os pendrive-ok 50e körül és van 130e-ért 512-es is
Szóval lehet, hogy pendrive lesz a befutó, csak még el kell dönteni, hogy megéri-e a felárat az 512-es vagy legyen inkább majd 2 db 256-os.Az árán kívül van valami hátránya a pendrive-nak a külső hdd-vel szemben? Sorry a tudatlanságomért.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Something_ #15976 üzenetére
Igen vannak ekkora pendrive-ok, de jóval drágábbak egy külső vinyónál és tárhely tekintetében sem tudják vele felvenni a versenyt.
Külső/ belső winchester való inkább hosszabb távú adattárolásra, mert flash memóriáknál, főleg az olcsóbb kategóriában gyakori eset, h pár év után "eltűnhetnek" róla az adatok...van külön pendrive topik is, majd ott kiokosítanak.
Alapvetően legjobb megoldás lenne a kettőt kombinálni, egy 32-64 GB pendrive, + 500 GB - 2 TB 2,5" külső vinyó. Azért gyakori melós cuccok ekkora pendrive-on csak elférnek, gondolom nincs szükség mindig az összesre, illetve egy 2,5" külső vinyót betéve egy kis tokba is bőven praktikus és hordozható. Ha nem felel meg és kimondottan fontos a minél, de minél kisebb méret, akkor max marad a te elképzelésed és go a másik topik, jobbat nem tudok. -
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Western Digital 2TB 2,5" My Passport Ultra Black USB 3.0 WDBMWV0020BBK
Ez jónak számít "külsős" berkekben?
A topikban leírtak alapján jó cucc.Egy média playerhez lenne csatlakoztatva (ami csak USB2-t tud), naponta pár óránál többet nem menne (tehát nincs NAS, nincs torrent), nagy igénybevétele nem lenne.
Egy 2,5"-os LG (WD belsős) 320GB-os külső (egy szál USB-ről megy) hdd-t váltana le.
Ezt kezeli most a Dune.Kérdés az, hogy elég-e ennek a 2TB-osnak az az áramerősség, amit a Dune kiad usb-n.
Meg még az is kérdés, hogy ez intelliparkos-e, vagy egyáltalán jó-e az, ha esetleg ilyen felhasználáshoz intelliparkos-e a cucc. -
King Unique
titán
válasz nfsu17 #15978 üzenetére
Jónak. Esetleg ezek is szóba jöhetnek [link]
USB3 visszafelé kompatibilis, így USB2-es cuccok is kezelik. Bár spec külső eszközöknél (TV, médialejátszó stb.) egyes gyártók csak a 2.0-ás cuccokkal garantálják a teljes körű kompatibilitást, de általában nem szokott 3.0 külső vinyókkal se gond lenni.
Mivel a legtöbb 2,5" 2 TB-os vinyó 3-4 adattányéros, ez van, hogy kicsit nagyobb indítóáramot igényel a felpörgéshez, de ha egy normál 2 tányéros stabilan elmegy az adott eszközön, akkor vsz ez is el fog. Illetve teljesítmény, fordulatszám is lényeges, az 5400 RPM-es cuccok azért menni szoktak, 7200-asoknál probléma ez főleg. Ha lejátszón van több USB-port, akkor legrosszabb esetben egy Y kábel megoldja a plusz áramellátást.
Igen, intelliparkos, 2,5" WD Green van benne, minden notivinyó fejparkolós, talán a Samsungok kevésbé intenzíven csinálják. Bár akad, ami alig parkol, pl. a 2,5" WD Red, de abban csak 1 TB a max és ahhoz külön racket kell venni, mert nem rakja gyárilag egyik gyártó se kompakt külső vinyókba. Viszont kicsit túl van lihegve ez az egész, mert ha bele is rak néhány, v több 10k-t, az még simán elmegy, gyártó is 600.000 értékig vállal rá garanciát. Külső, főleg alkalmankénti használattal, ennyit nem fog elérni, nekem is van több éves Passportom és még a 100k-t sem érte el, sőt.[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz King Unique #15973 üzenetére
A gyorsasag es idot-allosag lenne a lenyeg. Wd ultra a legdragabb csak 2 ev gari. Akkor mar transcends a 3 ev gari miatt, mellesleg jol is nez ki es utesallo. Kerdes milyen gyors. Sajnos tele a piac 30-40 mb-s sebessegu usb 3 winyokkal, ha mar usb3 akkor tudjon 60-80 mb-t stabilan.
Az adata hv620-at a gyorsasaga miatt valasztottam es 3 ev gar. Hc500 nem palya, nasrol nezem a filmeket medialejatszoval.
Szerinted melyik legyen a befuto? -
King Unique
titán
Az Ultra is eleve 3 év garis, csak nem minden bolt adja meg rá, ahogy Transcendre se...stabilan a Samsung, Adata, Silicon-Power külső vinyókra adják meg az amúgy is járó 3 évet.
"tele a piac 30-40 mb-s sebessegu usb 3 winyokkal" - ezt nem értem, mert eleve itt PH!-n, ebben és más topikokban tesztelt modellek is rendre hozták az elvárható eredményeket Meg ez amúgy is rengeted tényezőtől függ: mennyire van tele, másolandó fájl mérete, fordulatszám, HDD adatsűrűség stb. De eleve a nagyja 5400 RPM-es, 500 GB/ platter —►szal kb. megegyező sebesség, max. 100-115 MB/s szekvenciális értékek.
Azokat tudom ajánlani, amik a linkben is vannak, h éppen normál, v szoftveres extrákkal tarkított, netán ütésálló modell kell, azt döntsd el te. -
Mankó
veterán
válasz King Unique #15981 üzenetére
Transcends lett a befutó. Tesztek alapján jónak tűnik és csak 1 ezres körül drágább a kinézet Adata hv620-tól.
Köszi a segítséget! -
King Unique
titán
Nem rosszak ezek a Seagate-ek se annyira, Samsung vinyó van a belsejükben (ST1000LM024), a Backup Plus modellek tartoznak a jobbak közé, szoftveres extrákkal stb. A Slim meg úgy tudom aluházas.
De, amit kolléga is mondott, egy My Passport Ultra azért kicsit kiforrottabb, v ott a fenti hsz linkekben "szóba jöhetnek" ajánlások.(#15983) Mankó: oksa. Melyik pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz King Unique #15979 üzenetére
Köszönöm a bőséges tájékoztatást.
Végül ezt rendeltem meg:
Western Digital 1TB 2,5" My Passport Ultra Black USB 3.0 WDBZFP0010BBK -
Mankó
veterán
válasz King Unique #15985 üzenetére
Ez lett a befutó: Transcend StoreJet 1TB TS1TSJ25M3 [link]
[ Szerkesztve ]
-
vadasz70
aktív tag
válasz King Unique #15989 üzenetére
Köszönöm a választ.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Karácsonyra kéne 1 TB-os külső winyó a család egy lány tagjának, tehát csak 1 dolog számít:
Megbízható legyen.
Sebesség, hang, csatlakozási lehetőség->nem számítanak.
A lényeg, hogy megbízhatóbbak közül legyen és legyen rá garancia.
Az, hogy ha még színek közül is lehetne választani az lenne a legjobb.
2.5"-os kéne.
[ Szerkesztve ]
-
madle
őstag
válasz Vasinger! #15994 üzenetére
Pont fentebb beszéltünk erről a HDD-ről, hogy gyakorlatilag nincs vele probléma, Samsung vinyó van benne ahogy kollégák említették.
De, ha már rászánod azt a pénzt, megbízhatóbb egy Western Digital, nézz fel az oldalukra, össze tudod hasonlítani, például nekem a My Passport Ultra van. 3.0-ás csatlakozós, halk(WD Blue 1TB 2,5" van a házban) kicsi kompakt, szép.
Nem vagyok Western Digital értékesítő, hogy mindenkinek ezt ajánlom, csak szimplán nekem annyira megtetszett és olyan mértékben elégedett vagyok vele, hogy bátran merem ajánlani mindenkinek.
-
King Unique
titán
válasz Vasinger! #15992 üzenetére
Jó az ajánlott My Passport Ultra és máshol is lehet venni, nem csak ott, ahol olcsóbb.
Csajoknak általában az ilyen kicsi, vékony cuccok jönnek be, amire egyik hsz-ben akadnak alternatívák [link].
Nem rossz a Touro Mobile se (Travelstar 5K1000 az 5400-as belseje, 500 GB teszt), de szoftveres körítés terén eleve nem tud annyit, mint WD és utóbbi amúgy is kiforrottabb. Illetve kinézete is kicsit puritán. Szebb sokkal a Touro S, ami aluházas, több színben is elérhető, csak elég drága...[arany], [piros]Meg aztán megbízhatóság egy dolog, ha eleve nem vigyáz rá, v nem figyel oda bizonyos dolgokra (megfelelő leválasztás, ne ejtse le, ne törje bele USB csatlakozót stb.), akkor hamar kinyírhatja....és mivel sokukat ez kevésbé érdekli, így alapból necces ez a része a dolognak. Nagyon sokan pendrive-okat se választják le, csak kihúzzák, aztán kész, v éppen meggörbíti a csatlakozóját, hány embernél láttam ilyet, sok csajnál is... Na szóval ez a "nemleválasztás" külső vinyóknál eleve nem ajánlott, tehát ajándék mellé nem árt majd egy kis útmutatás is és akkor garantálható a hosszú élettartam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest