Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jilian #241400 üzenetére
Nálam kétféle opció van, az alapos tisztítás meg a még alaposabb
Még alaposabbnál a kerekeket is kiveszem, hogy jobban hozzáférjek a vázhoz, de egyébként nagyjából ahogy az 1-es pontban írtad. Én kerti slaggal mosom, télen vödörből. Viszont az első kefés lemosás és öblítés után átpörgetem a láncot Barbieri lánctisztítóval párszor vagy (télen) leveszem és körömkefével patyolatra sikálom. De jellemzően le szoktam venni a láncot, könnyebb úgy tisztítani a hajtást.
Ugyanez a sorral és lánctányérokkal: autómosós vagy mosogatószeres vízzel, keféléssel megtisztítom. Utána törölköző élével szépen gyári állapotra hozom a sort / lánctányérokat.
Másik, tiszta törölközővel vagy papírtörlővel nagyjából szárazra törlöm a gépet, aztán nyáron a szabadban, télen a házban szárítom. Ugyanezt a lánccal, amit időnként átforgatok. Majd összerakás, waxolás. Kb. 0,5-1 órás művelet. Utána már kell fújjak rá semmit, a matt fekete gép előnye.
Mindezek után, ha első tekerésnél elkap az eső, és úgy néz ki a gép, mint előtte, akkor vörös fejjel átkozódom
-
6030D
őstag
válasz
jilian #241400 üzenetére
Slagból mosom, minden lespriccel, had oldódjon, ha vannak sárcsomók, azt a locsolófej szűkítésével megküldöm. Utána sima autómosó kefével végigdörgölöm, majd öblítem. Sorra és a váltógörgőkre mosogatókefe, megpörgetem, öblít (waxolva van a lánc). Gumik oldalához teszem a kefét úgy, hogy elérjen a felnire is, és előre tolom a bringát, majd hátra, ezt elöl-hátul, kétoldalt. Ha állványban mosod, akkor elég kereket pörgetni. Utána bringa egy kerékre állít, kicsit pattogtat, használt
tangabu....pólóval áttöröl. Mivel apóséknál tudok mosni, ezért onnan hazagurulok (1 km), és otthon kenem a láncot. Addig szépen kipörög még mindenhonnan a víz, láncszemek közül is. Ez a mosás kb 3 perc.Ahogy szeretném, de most nem tudom megoldani: kellene egy habos vödör, amivel egyszer átcsutakolom (1 perc), illetve tervezem, hogy bekenem gyorswaxszal, hátha megkönnyíti a melót. Kocsin bevált (Sonax BSD), gyerek bringáját már bekentem.
Magasnyomásúval csak óvatosan, mert a csapágyakhoz is be tudod nyomni a vizet, meg a matricákat is le lehet kapkodni. Ha állítható a fej és a nyomás, úgy jó, mert pl a gumira nagyon frankó.
-
Ringman
félisten
válasz
jilian #241400 üzenetére
- sár nagyját kerti csappal (vagy télen kefe+meleg víz)
- aztán tisztítószeres víz + szivaccsal áttörölni, majd leöblíteni tiszta vízzel
- lánctisztítás külön eszközzel (ha szükséges), sor+lánctányért külön, ha szükséges, ill. a váltógörgőket is (akár laposfejű csavarhúzóval)szárítani?
megszárad az magától
mondjuk én le se mosom minden alkalom után ha csak poros lesz, kinek van ilyesmihez kedve?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Fotók, videók mobillal
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX ONE X 1TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest