-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
sssent
senior tag
válasz Teasüti #26522 üzenetére
Akkor azt hiszem kénytelen leszek hozzászokni a dologhoz. Városban, rövid idő alatt nem különösebben zavar a rázkódás. Zsibbadás akkor jelentkezik, amikor vastagon 30 feletti tempót megyek több km hosszan, kifejezetten rossz aszfalton. Ha ezek bármelyike nem teljesül, akkor nem zsibbad a kezem 100 km-en sem, ami alapján a geometriát nem gondolom nagyon rossznak. Kesztyűm van, de alig segít. Most 37-es gumijaim vannak, és ezeket is inkább keskenyebbre fogom cserélni, úh. a 2 bar nem opció. 5 helyett mondjuk 4-en még gurulhatnék, az valóban kicsit kényelmesebb, viszont a rázkódás csak néhány szakaszon zavar igazán, az alacsonyabb nyomás meg mindenhol. Attól tartok, hogy megint legyőzött a fizika
-
nagylaci32
tag
Sziasztok!
Próbáltam visszaolvasni, keresgélni a kérdésemmel kapcsolatban, de nem lettem sokkal okosabb. Ezért kérdezlek titeket.
1. Először is azt szeretném megtudni, hogy mit lehet kezdeni egy felütött országúti kerékkel? 36 küllős Wolber GTX 2 felnin van 1-2 mm-es felütés, ami már éppen zavaró (sima úton ráz), de olyan, ami nem bántotta a felni peremét. Tudniillik ez egy nagyon lapos profilú retro felni, ami egyébként nagyon jó állapotban van, sajnálnám kukázni. Van valami módszer amivel körösíteni lehetne újra?
Egyébként előfordulhat az, hogy anélkül felütés keletkezne a felniben, hogy felkoppanna a felni a kátyú szélében? Mert defektet nem kaptam, pedig ez estben kellett volna gondolom. 23-as gumival használom 7-8 baron a 62 kg-ommal.
2. Milyen küllőkulcsot érdemes venni? Csakis jó minőségű, méretpontos érdekelne, amivel könnyen lehet dolgozni. Olyanom már van, ami elnyalja az anyákat. Többféle méretű küllőanyával szerelt kerekeim vannak.
3. Most szerelgetek egy St-6603-as fékváltókart. Tudtok részletes robbantott ábrát róla, vagy valami összeszerelést segítő információt?
Köszi. -
Atos23
senior tag
Sziasztok!
Cserélni kell a kazettatestet a bicajomon, mert a freewheel (freehub) body funkcióból elvesztette a jelentőségét a free szó
Egy Shimano FHM475 van fent, gyakorlatilag ez egy csupán 7.000 Forintos agy, amit nem akarnék most átfűzni. Levettem a kazettát, leszedtem a kazettatestet, kezemben van a hibás, felakadt alkatrész.
Amit kérdeznék tőletek tisztelettel: Vásároltatok-e már az ebike-tól agyat? Így szerepel a hirdetésük:
[link]
Az érdekelne, hogy tényleg így kompletten küldik, gyors-zárral, kazettatesttel? Az király lenne, mert külön egy kazettatest ehhez az agyhoz 5.500 Forint. A fenti link szerinti agynál 6.630 Ft-ért pedig kompletten adnak mindent. Így nem kéne átfűznöm a felnit, csak kicserélném az összes alkatrészt a régi agyban az új alkatrészeire. Szóval lenne fűzés nélkül új golyósorom, kónuszom, kazettám, tengelyem, gyors-záram.Esetleg ha van valakinek pl. egy törött agyból 9 sebességes, 10-es imbuszos felfogatású felesleges eladó kazettája, privátkodjon rám légyszi
Köszi!
-
-
Coyot
őstag
Skacok milyen kormánycsapágyat illik beszerelni, ha jót szeretnék és hosszú távon a nagy testemet kellene elviselnie? Félintegrált a váz. Az a baj akkora a kínálat hogy nem is tudom melyik mennyire jó/megéri-e ezeket a durva árakat. Tudnátok segíteni?
Valamint egy dolog nem tiszta még nekem: most akkor A-head es verzióból is létezik félintegrált/integrált? Csak akkor nem értem miért kezelik külön kategóriaként mindenhol?
[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
veterán
válasz EnergyCoke #26527 üzenetére
Nem vagyok egy feljelentgetős, sőt kifejezetten elutasítom, de ezt a képet simán elküldeném a helyi yardnak...
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
yodamester10
őstag
válasz Mr. Erikszon #26549 üzenetére
Nekem is az volt a fox előtt.Én postával együtt 15 ért adtam el úgy hogy tökéletesen működött és friss olajcsere volt benne.Ha megtartod érdemes költeni rá.
-
Atos23
senior tag
válasz Tomi_Sci #26557 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Ha megrázom a fülem mellett, csörög rendesen, valami tuti szét van hullva benne.
Gumitömítés sehol. Egyik végén fogaskerékszerű bemarás van (az agy felé eső részen), a másik végén egy zárófedél található (ez a rész érintkezik a csapágygolyókkal), amit nem tudok leszedni, mert speckó kulcs kellene hozzá.
Beáztattam brigéciolba, megpörgettem benne, majd kapott alapos olajfürdőt, de semmi változás. Valami tuti törött benne a hangja alapján.Szerk:
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Teasüti #26548 üzenetére
Kép alapján erre nehéz válaszolni, élőben is látni kéne, de ahogy Manitou is mondja, ez egy nagyon régi darab. Carbon ide vagy oda, 250-et szerintem nem ér. Vagy is tulajdonképpen lehet megér annyit, de én akkor se venném meg ezt, újabbat néznék inkább. Én inkább valami ilyet néznék: [link] Mondjuk ennek meg furcsállom az árát, mert ez 250-nél többet ér.
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
válasz EnergyCoke #26527 üzenetére
De ott hűvös van
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Tudnátok olyan oldalt mondani ahol túra előtt meg lehet nézni az útvonal szinttérképét? A nagyobb kihívás, hogy ezt USA-ban kellene
-
Rottweiler89
senior tag
Szerintem az első és hátsó gyorszáraimat lecserélem ilyenre,vagy ehhez hasonló hagyományosra,mert nem bízok én még a lakatban sem...
[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Rottweiler89 #26566 üzenetére
Ilyesmi van nekem is. Jó féle, csak vigyázni kell a behajtó szerszámra
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Because
őstag
válasz Rottweiler89 #26566 üzenetére
az biztos hogy jobb mint a gyorsszár, de egy kombinált fogóval ezt is kitekerem úgyhogy nyugodtan hagyhatták volna imbuszra legalább a csavart...
-
Rottweiler89
senior tag
Csak példa gyanánt linkeltem,nem biztos,hogy ilyet veszek...
Jól néz ki a gyorszár,meg praktikus,de nem egy városban,ahol ott kell hagynom a bicajt,akár hosszú órákon át.Szerk:
Na pl. ez tetszik...[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz Because #26568 üzenetére
Nem tudom, van ezeknek így egyáltalán értelme? Pont a szerszám nélküli gyors kerékkivétel tulajdonsága veszik el. Mi van ha nincs nálad szerszám de a puszta közepén kapsz defektet? Ha meg el akarják lopni akkor 5 másodperccel fog tovább tartani, mintha hagyományos gyors zár lenne.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Zola007
veterán
válasz Szakbarbár #26571 üzenetére
nekem is van ilyen BBB márkából, de visszatettem a gyorszárat
Volt hogy nem volt nálam imbuszkulcs és 3 órát kellett állnunk falun mire sikerült szereznem egy 5-ös imbusztMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
glacious
addikt
válasz Szakbarbár #26571 üzenetére
DE, aki el akarja lopni, annál lehet csavarkulcs is, szóval teljesen mindegy.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
26"x1,75-ös külsőt gumit nézegettem MTB-ra városi közlekedéshez. Esetleg tudok valami nem rossz minőségű és jó árú alternetívát?
Most épp ezeket nézegettem:
═════════════════════════════════════════
-
Zola007
veterán
Ismeri valaki a Schwalbe Marathon Cross HS334 gumit?
nincs fent a Schwalbe oldalán
azért ez elég gyanúsMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Teasüti
nagyúr
válasz Runner_fxr #26563 üzenetére
Elsőre nem tűnik rossznak ez sem, csak kicsi vázméret. Bár még nem bizonyosodtam meg róla, hogyan aránylik a merev vázas XC és fully vázméret egymáshoz. Sokszor olvasni, hogy 185+ emberek vígan tekernek M-es fully vázakon. Nekem jelenleg 20,5"-os merev vázam van, ez a Scott is L-es, míg a Ghost csak M-es.
Erről a Ghost-ról semmit nem írnak, nincs alkatrész lista, se semmi. Én képről ugyan meg nem mondanám még azt sem egyáltalán miféle Fox az ott elől, vagy hátul.(#26558) Manitou
Állítólag 8 éves, jah. Ebből 7-et nem használták, állítólag tavaly lett behozva németből 0 km-esen, akkor és azóta sincs kihasználva, ha lehet hinni a tulajnak. Papírjai vannak, minden gyári rajta, még a gumi is elvileg. Vagyis nem ment többet állítólag, mint ami a külsőn látszik.
Állapota így olyan jó kell, h legyen, h az már mesébe illő. Éppen ezért nagyítóval fogom átnézni. -
-
Teasüti
nagyúr
válasz venember83 #26574 üzenetére
Milyen külső az ott rajta hátul? Ilyen mintát keresek legalább egy éve!
Hmm Rock Razor, lássuk csak...(#26581) HollyBoni
Ott még nem tartottam, csak reflexből írtam be ide.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Találtam itthon egy ezer éves Shimano Golden Arrow hátsó váltót, viszont az egyik rugó elég gyengusz benne és nem feszíti rendesen a láncot. Ilyesmi rugóról van szó, szerintetek bringaszervízekben BP-en tudnék találni? Nem tudom mennyire ritka cucc.
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz Teasüti #26584 üzenetére
Nekem volt egy montim, 5 évesen adtam el az nézett ki így.
Csak munkába jártam vele és vigyáztam rá, kb 6000km ment bele.
5 év alatt az semmi, utáltam szegénykét.
A mostani ss-gépembe 3 hónap alatt vertem 1000ret, őt szeretem.Mindenképpen nézd meg, de én nem venném meg.
[ Szerkesztve ]
-
Atos23
senior tag
Hali ismét!
Most írom össze a rendelésem, hogy holnap lekérjem ez ebikeból a kazettatest miatt az úgy agyat.
Egy Merida Matts 17 collos bicajjal járok városban 70% / kavicsos bányahegyi úton 30%. Kellene valami nagyon fáin gumi 5-6.000 Forintig / darab.
Vagy van esetleg valakinek jobb választásról infója?
Köszi
-
Mr. Erikszon
senior tag
SLX vagy XT váltókarokat vegyek?
-
Teasüti
nagyúr
válasz Maximum1 #26586 üzenetére
Mindig vásárlás előtt bizonytalanítotok el és nem akkor mutogattok Ghost szintű bringákat, amikor kérdezem ki tud esetleg jó ajánlatokat, hanem akkor dörgölitek az orrom alá, amikor már majdnem egyezségre jutok.
Nesztek egy fikusz.Az a Ghost legalább mozog 130-at? RP23 és Talas, vagy mi az ott?
-
Maximum1
őstag
válasz Teasüti #26591 üzenetére
Én most ezt olvasgatom, olvasgasd Te is.
-
HollyBoni
veterán
válasz Atos23 #26590 üzenetére
2x rendeltem tőlük, mindkétszer a cuccok fele nem volt raktáron, nem tudtak rendelni olyan terméknél ahol 24h zöld kosár ikon volt. Emailre nem válaszoltak, telefont nem vették fel. Múltkor is rendelt egy kolléga, akkor is volt valami gond, más helyeken is sok hasonló véleményt olvastam.
Sokan mondták itt hogy régen jó volt, mostanában romlott el.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz razzorr #26015 üzenetére
Ígéretemhez híven pár sor a Menabo Steel Bike 2 bringa tartóról.
Könnyű összeszerelés ( még egy műszaki analfabétának is mint én ). Jó anyagminőség. Atomstabil 2 bringához felszerelés után is.Nem takarja ki a se a rendszámot,se a lámpákat,további buherálás nem szükséges hozzá.Olcsó ( kb .90 euró ) Én ajánlom mindenkinek aki szállítani szeretné a bringáját és nincs se vonóhorga,se tetőcsomagtartója.[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz hegyimorc #26579 üzenetére
És azt nem tudja valaki esetleg hogy most ennek mi az aktuális neve?
mert árban, mintázatban szimpatikus, de semmi konkrétat nem találpok róla.
Főleg súly, oldaltartás érdekelne(#26596) szunya1: atom egy szélárnyékod lesz
forma1-ben nem indulnék a helyedben[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Atos23
senior tag
válasz HollyBoni #26595 üzenetére
Köszi a tanácsot. Beleírtam a rendelésbe, hogy ha a zöld kosaras terméket nem tudják 24 órán belül összekaparni a polcról, akkor töröljék a megrendelést.
Egyébként egy drágább CST külsőt választottam, mint egy nevesebb gyártó belépő termékét. User vélemények szerint nem olyan gáz a CST, egy próbát megér az a 4.500 Ft
-
ígyvanferi
addikt
válasz #16729600 #26596 üzenetére
Elég furcsán fest ez megoldás a keresztben, magasan az autó síkja mögött felrakott biciklikkel. De persze vonóhorog meg tetőcsomagtartó hiányában más megoldás biztos nincs, és ha tényleg masszívan tartja őket.
Kicsit megdöntenéd, kész is a hátsó légterelő, amivel még pikes peak versenyre is mehetsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest