-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz D.Orion #27747 üzenetére
Nem lehet rögzíteni a végén az anyát a megfelelő csapágyhézaggal talán és elmászik, ezért kezd el berágni. Nem lehetséges?
Mikor én vettem a Zoggie platformot, akkor gyárilag szoros volt a csapágyazás. De amint kilazítottam a vékony anyát, rájöttem, h itt még bajok lesznek csavarrögzítő nélkül, sajnos olyan rövid a menet rajta, h kontrázni sem lehet.
Ez így nem állapot, egy-két száz km után megint nem gördül olyan finoman.(#27749) imyourfriend
Van.[ Szerkesztve ]
-
Solad
addikt
válasz imyourfriend #27749 üzenetére
Semmiképpen nem követnék általános edzéstervet amit úgy állított össze valaki hogy nem mérte fel a kezdeti állapotodat és nincs folyamatos visszajelzése az edzésmunkádról, vagy szimplán egy képe a futótechnikádról.
Ráadásul a linkelt edzéstervek, főleg a félmaraton címszó alatt futó csak úgy össze van hányva. 8 makrocikluson keresztül kvázi ugyanaz a szerkezet, az adott ciklusok célja kb meghatározhatatlan. Intenzitásmutatókat nem tartalmaz, és a manapság oly divatos "keresztedzés" kifejezés is elég sok mindent takarhat, szóval így oda leírva lényegében semmit nem jelent és ér.
Inkább próbálj az ismeretségi körödben vagy a közeledben keríteni valakit aki látott már legalább a könyvtárban egy edzéselméleti tankönyvet, okosabbakat fog tudni neked mondani mint ezek
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
imyourfriend
őstag
Járok amolyan edzőtermi edzésre is, csak google-ből kerítettem valamit amit el szeretnék kezdeni idővel. De most egy trx edzőt megkérdezni hát nem tudom, érdekes dolog lenne. Bár több mint valószínű hogy testnevelési szakon végzett diplomával több fogalma van róla, mint az edzésterv megírójának. Úgy értem jobban megtudja mondani hogy nekem mit kell csinálnom. [link] Kb ilyen tempót szoktam/tudok futni, régebben edzettebb voltam. Node 5 napja álltam neki, és nem is a versenyzés a cél hanem az hogy 12-15km-t letudjak futni 1 huzamban gond nélkül, majd 1 év múlva kb.
Felkeresem akkor a futókat. sry az off-ért.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Ha nincs a villán és vázon V féktüske, akkor azt honnét szerezzek? Így hirtelenjében nem látok ebike-on ilyet. Illetve van vmi rock shox féktüske kép nélkül, de az vagy 4000 forint. Az nevetséges lenne két csavarért.
4000 forintért le is gyártom inkább. -
Solad
addikt
válasz imyourfriend #27753 üzenetére
Igazából az egyik legfontosabb dolog a folyamatos visszajelzés és az edzések igazodása az állapotodhoz. Ha valaki annyira nem ismeri a testét és végigcsinál egy programot teljes pontossággal, lehet ártani fog ha nem ismeri fel az intő jeleket.
Bárki akinek van fogalma a dologról, még akkor is ha történetesen csak TRX-szel foglalkozik a diploma óta, rögtön látni fogja ha ha valami változtatást indokol.
És óvatosan az aszfalton futással, nagyon kellemetlen eredménye tud lenni!
-
imyourfriend
őstag
Értem. Akkor megkérdem majd a hölgyet, hogy miként tudjuk megoldani a programot. Ma amúgy gyorsan kezdtem, jött is némi mellkasi nyomás az első km után. Akkor picit visszalassítottam és rendbe jöttem. Most megerőltető volt ez az 5 nap, első 2 napban 4km majd 5,6-5,8 a három következőben. Inkább fizetek amúgy érte mint pórul járjak, utóbbi kellemetlen lehet. Az aszfalt széttörheti a lábamat, vagy gyulladást okozhat elő? Alig várom amúgy, hogy visszakerüljek Győrbe egyetemre (szeptember eleje) aztán elkezdhessek komolyabban foglalkozni a dologgal. Futócipőt már beszereztem, annélkül kb lehetetlen lenne aszfalton futni. Viszont abban kényelmes.
-
Solad
addikt
válasz imyourfriend #27759 üzenetére
Jó minőségű futócipő ide vagy oda (ráadásul manapság nagyon sok futócipőként árult cipő fabatkát sem ér meggyőződésem szerint) aszfalton túl nagy terhelést kap a boka, a térd és a csípő minden egyes leérkezésnél, ami hatványozottan igaz tökéletlen futótechnika esetén. Néhány hosszútávfutót lehetett ezek miatt egy időben látni akik nem sarokra érkeztek futás közben hanem a talpuk elülső részére, de ez sem jó megoldás.
Egy idő után a szervezet megpróbálja kompenzálni ezt és védeni a túlterhelt, esetlegesen sérült ízületeket, észre sem veszi az ember és megváltozik a mozgása, aztán jön a hát- és gerincfájdalom, a lábfej deformitása és egyéb jóbarátaik.
Az igen kellemetlen és makacs csonthártyagyulladásról (ez az aszfalton vagy nem megfelelő cipőben való futásnál tipikusan a sípcsont mellett jelentkező jellegzetes fájdalom) és hosszú távon az ízfelszínek kopásáról és a velük járó egyéb bajokról pedig még nem is beszéltünk.
-
imyourfriend
őstag
Köszönöm, igyekszem akkor úgy elkezdeni ezt az egésze, hogy lehetőség szerint ne legyenek problémáim, és fejlődjek ezen kívül. Leginkább amúgy a hasizmot és a vádlit éreztem eddig, nameg azt hogy napról napra jobban fáj pl a hasizom. Lehet mert nem pihentem, vagy nem tudom. Mindenesetre hazajövök fesztiválról és komolyabban nekiállok foglalkozni a dologgal, inkább fizetek érte mint ráfázzak és beteg legyek. Az a kerekezésnek sem tenne jót. Köszönöm mégegyszer. off befejezve, folytassuk a futós topicban [link]
-
szdavid
tag
Sziasztok!
Egy Kross Evado 3.0-ra keresnék új külsőt, mert a régi Impac Crosspac 700x38C igaz hogy tetszett, de hamar elfogyott és nem lehet kapni.
Tudnátok ajánlani valami olyan külsőt 28x1,5 körüli méretben, ami jól bevált?
80%-ban aszfalton, napi szinten használom.
Előre is köszönöm. -
djula
aktív tag
Kinéztem két bringát, egy Schwinn Csepel Landrider illetve egy Gepida Alboin 100-as.
Mindkettőnek a Nexus 3-al szerelt változatát.
A kettő között van valami érezhető/értékelhető különbség? Mivel egy árban vannak, gondolom nem sok.
Szerintetek jó vétel (nyilván ennyi pénzért) hobbi célra, vagy jobban járnék hasonló árban egy használt géppel, és akár Nexus 7-el?
Köszi! -
Cadal
őstag
válasz deicide #27765 üzenetére
Ha elfogadsz mástól is ajánlást, akkor én a Cube márkát ajánlom.
Pl:
Cube LTD SL (ez egy nagyon jól felszerelt bringa) 2014-es és ha nem zavar van 2013-as olcsóbban. Tesztbike vélemények: [link]Vagy
Cube LTD Pro 2014-esvagy
Cube LTD Race 2014-esEzek kb árban ott vannak amit írtál. Nagy sárban szerintem minden gumi összeszedi a sarat, ennyi.
-
deicide
veterán
Köszönöm, megnézem.
A gond nálam az volt, hogy nagyon kicsi a hely a villa nyaka és a gumi között, alig 1-2 centi, a többiek bringáit elnézve meg volt, akinek ez 10-15 centi is volt, azt nem is nagyon tudta eltömíteni a sár. Illetve a felnim nagyon keskeny, a gumi pedig széles, így a peremén körben egy vastag csíkban szintén összegyűjtött pár kiló anyagot.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
-HajTömeg-
őstag
A rákóczi hídtól délre (budai oldalon) van kiépített bringaút? Érdemes arra elnéznem,szép rész?
A másik,hogy ha kifejezetten fogyni szeretnék a bringázással,akkor mivel érdemes pótolnom az energiát,ha megéhezek?
Mindenki csokit mond, nyilván a cukor miatt,de jó lenne ezekből minél kevesebbet bevinni
Túró (rudi) ? vagy más ötlet?Alias: Júzer error
-
törölt tag
válasz -HajTömeg- #27768 üzenetére
Én már 5 kilót leadtam a bringázással.105 ös induló értékről.Én gyümölcsöket eszem közben,banán,meg kopasz barack+max müzli szelet.Mondjuk én nem tekerek sokat egyhuzamban,perpill 80 km a napi rekordom,de én zéró erőnlétről indultam.Amúgy nálatok ezek a számomra iszonyatos távok úgy értendők,ill úgy kell csinálni,hogy nem álltok meg közben egy perce sem?Felültök a bringára és százx kilométer után lepattantok róla és kész?
[ Szerkesztve ]
-
Solad
addikt
válasz -HajTömeg- #27768 üzenetére
Nagyon leegyszerűsítve és konyhanyelven fogalmazva adott energiamennyiség mellett kb mindegy hogy mivel pótolod az energiát. A fogyás a bevitt energiamennyiség és felhasznált energia különbségéből fog adódni. Az hogy te csokiból vagy puffasztott rizsből viszel be 200 kalóriát az tökmindegy (nyilván más a térfogata és másképpen laktat, de mozgás közben nem eget rengető baj ha egyszerű szénhidrátot fogyasztasz). Csak ne vigyél be többet mint amit felhasználsz
-
-HajTömeg-
őstag
válasz #16729600 #27769 üzenetére
Hasonló értékről indulok
Viszont én 80-at még sosem mentem
Napi 13akat megyek,de azt elég intenzíven, igazából ilyen hosszú a bringaút azon szakasza, aho még nem azzal megy el az idő,hogy síneken viszem át, zebra-zebra hátán stb.
55km a rekordom,akkor már gyakorlatilag a tusolóig alig tudtam elmenni.
Ennek több oka is volt, az energiavesztésen túl pl még az,hogy úgy éreztem egy mandingo csapat ment át rajtamSolad 55km tekerés kb mennyi csokit jelent?
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
A_ScHuLcZ
addikt
Aki LIDL vagy ALDI áruházban vásárolt / tervez vásárolni kerékpáros cuccot, kérem látogasson majd el ebbe a topicba, reméljük hasznos lesz.
Én pl ma vettem ott kesztyűt, de láttam még hasznos dolgokat, meló után szerintem visszanézek.
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
deicide
veterán
válasz -HajTömeg- #27771 üzenetére
Pulzus függvényében 600-1000 kcal környékén éget egy átlagos ember óránként, az 1000 kcal az már a durván lihegős tempó.
Szénhidrátot inkább előtte egyél (banán, 1 szelet csoki), mert a zsírégetés katalizátoraként működik. Nekem már nincs feleslegem, de ez a szokásom megmaradt, indulás előtt 1 banán vagy sportszelet.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
törölt tag
55km a rekordom,akkor már gyakorlatilag a tusolóig alig tudtam elmenni
Nagyon magamra tudok ismerni egy ilyen mondat olvasása közben,annyi különbséggel,hogy nálam a Nyíregyháza-Bp személyvonat mozdonya az, ami nálad a mandingó csapat
Azért kérdeztem ezt az egyfolytában való tekerést,mert én féltávnál tuti meg kell,hogy álljak. ( meg még visszafelé is, azzal az indokkal,hogy jé milyen szép a táj ezt le kell fényképezni Szóval ,lehet,hogy az én 80 km em is csak renonc és nem is érvényes -
Cathfaern
nagyúr
Nap 13km-el sajnos pont nem lehet fogyni. Igazából amitől sok energiát fogsz fogyasztani az a hosszan végzett mozgás, pl. legalább 60 perc biciklizés. Amúgy ha használsz valami GPS tracker programot (pl. endomondo), és beírod a súlyod is, akkor az minden trackelés után kiírja, hogy kb. mennyi kalóriát fogyasztottál, az alapján kiszámolható mennyi csokit ehetsz De igazából nem az a lényeg, hogy tekerést visszapótold, hanem hogy az egész napi energia beviteled legyen kevesebb, mint az egész napi energiaelhasználásod. Mondok konkrét példát is, saját adataimmal:
Nekem jelenleg a testsúly megtartásához napi 2300 kalóriát kell bevinnem (ez függ életkortól és súlytól is, illetve más adatoktól is! Mindenkinek egyénileg ki kell számolni). Ahhoz, hogy ha hetente 0,5kg-ot fogyni szeretnék (ennél többet nem szabad, mert akkor már izomból fogysz), maximum 1800 kalóriát ehetek. Ezeket az értékeket úgy kell érteni, hogy ülőmunkát végzek, és nem sportoltam semmit.
Viszont ha elmegyek biciklizni kb. 1 órát, akkor azzal elégetek kb. 1000 kalóriát (megjegyzem, ennyi tekeréshez nem kell külön enni, kb. 2 órát bőven ki lehet bírni evés nélkül. Inni viszont fontos!). Tehát innentől már 2800 kalóriát megehetek aznap, illetve meg is kell ennem annyit, ha nem szeretném ha izomból fogynék. Hogy azt a 2800 kalóriát hogy hozom össze, az kb. már mindegy (persze nem ilyen egyszerű, lásd később).
Tehát ez a napi kajám összeállhat egy 500 kalóriás reggeliből, 1300 kalóriás ebédből (leves+rántott hús+hasábkrumpli), 700 kalóriás vacsorából (eddig 2500-nál tartok), a maradék 300-at pedig mondjuk csokiból (pl. eszek 1 darab snickerst, az 260 kalória).
De ez kinézhet úgy is, hogy nem reggelizek, viszont ebédre jól megpakolt pizzát eszek, ami mondjuk 1800 kalória... vagy vacsorára 200 kalóriás salátát eszek csak, viszont a csoki mellé eszek fagyit is (pl. 1 darab magnum kb. 300 kalória).
Sort lehetne folytatni. Két dolgot kell figyelembe venni:
1. Hosszú távú mozgás közben be kell vinned energiát. Pl. 2 órán túli mozgás esetén már érdemes. Ez erősen egyénfüggő, hogy mennyi, nekem a ~1,5 óránként 1 müzliszelet szint működik 3-4 óráig. De én pl. nem tudok úgy elindulni, hogy eszek előtte, mert a gyomrom nem bírja. Deicide simán elindul úgy, hogy előtte kajál, nyilván neki kevesebbet kell így ennie menet közben.
2. Célszerű nem csak a kalóriát figyelni, hanem hogy változatosan étkezzen az ember. Pizza + csoki kombóval gond nélkül össze lehet dobni a napi kalória mennyiséget (illetve lásd fentebb: ha nem mozog az ember, már egy pizzával is össze lehet hozni), de nyilván hosszú távon nem célszerű csak ilyeneket enni. Pl. fehérje szükséges az izomépítéshez, ha nem viszel be eleget, hiába eszel megfelelő mennyiségű kalóriát, nem fog növekedni az izomzatod. Ezzel szemben viszont cukorból nem célszerű túl sokat bevinni, mert diabétesz kockázatát növeli ha túlzásba viszed, stb. Szóval számít az is, hogy miből áll össze az étrended. DE, ez nem jelenti azt hogy nem ehetsz csokit vagy müzliszeletet. Csak ne azokból álljon a napi kajád, hanem csak kiegészítsék azt."55km tekerés kb mennyi csokit jelent?"
Nekem az kb. 1600 kalória, szóval kb. 5-6 darab snickers De akkor visszapótoltam minden elégetett kalóriát, amire nincs szükség! Jó eséllyel a jelenlegi edzettségi szintemmel ennyi biciklizést max. 1 müzliszelettel (vagy akár anélkül) is le tudok tolni.Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
Cathfaern
nagyúr
válasz #16729600 #27769 üzenetére
Én általában enni meg szoktam állni. Enni meg kb. 1,5 óránként állok meg (ha több, mint 2 órát tekerek). Szóval esetemben egy 100km-es kört 2-3 megállással tennék meg. De ezek csak pár perces megállások, megállok, megeszem a müzliszeletet, iszok rá kicsit, aztán újra fel biciklire.
De pl. toomy-ról tudom, hogy ő simán szokott tekerés közben enni, és ő nem áll meg Igazából egy idő után rájön az ember, hogy a megállás csak arra jó, hogy jól leizzadjon
De ezen igazából nem sok múlik, ha neked kényelmesebb úgy, ha 20km-en megállsz egy kicsit, akkor tedd úgy Idővel majd úgyis fejlődsz, és akkor egyre több távot meg tudsz majd tenni.Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
-
-HajTömeg-
őstag
válasz deicide #27773 üzenetére
Pont egy banánnal és egy rudival vágtam neki múltkor.
Utána egy fehérje turmix jólesik,de közben mit egyek? Ez itt a kérdés, mert megéhezek(#27774) szunya1 Én egy almafröccsre álltam meg, gondoltam élvezzek is valamit az útból, illetve egyszer rövid pihire.
Csak utána elindulni...Cathfaern Köszi
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
Zola007
veterán
válasz Cathfaern #27775 üzenetére
13 km-es intervallal is lehet fogyni, attól függ honnan indulsz és megfelelően be van-e lőve az energiamérleg
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Tothgera30
Ármester
válasz deicide #27767 üzenetére
Vegyél használtan egy Cube LTD 29er-t, ha nem jön be, átveszem kicsit olcsóbban . De biztos vagyok benne hogy nem fogod megbánni .
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
törölt tag
Köszönöm a válaszokat,Izgatott ez az egyfolytában való tekerési kérdéskőr.Amúgy sokat fejlődtem,ha nem is fizikailag, mentálisan mindenképp, mert a murradweg tele van bringás kocsmákkal, pihenőkkel, ahol vedelik a sört.Én meg direkt megállom ( nah jó, párszor azért már beültem én is egy Gösserre ) és hősiesen eltekerek mellettük
-
deicide
veterán
válasz -HajTömeg- #27778 üzenetére
Csak magamról tudok nyilatkozni, ha max 4 órát megyek, akkor 1 banán és 1 energiazselé van nálam. De ennek feltétele, amit Cathfaern mondott, hogy előtte fél órával simán bekajálok és úgy indulok. 4 óra felett már kell szilárd táplálék is, nem elég a szénhidrát (szalámi, kockasajt), a 90kg-om miatt több energia kell nekem.
ps: 130km-es mezőnyversenyt és egy 4 órás maratont még kibírtam eü szünet nélkül, de erre én tudatosan készülök, a verseny hetében a folyadékbevitelt kissé visszaveszem és előző nap még mozgok valamennyit, hogy a szervezet ürítsen.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Nincs valami olyan tracker program ahol van offline térkép? Külön navigációt használok erre a célra, de nagyon jó lenne ha meg tudnám oldani 1 progival.
-
deicide
veterán
válasz Tothgera30 #27780 üzenetére
Ez nagyon kicsi lenne nekem, a mostani MTB vázam 21,5"-os.
-
PumpkinSeed
addikt
Budapestről Balatonra, hogy a legkönnyebb eljutni kerékpárral?
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
Solad
addikt
válasz PumpkinSeed #27786 üzenetére
Felülsz egy bringaszállítós vonatra
-
deicide
veterán
válasz Tothgera30 #27785 üzenetére
Szerintem hamarosan benézek egy bringabltba és felülök egy-kettőre próbaképpen. Addig meg össze kellene eszkábálnom hirdetést a Kelly's-re. Az a baj, hogy rengeteget költöttem rá tavaly év végén, új teleszkóp, fékek, teljes deore hajtás, amit nem feltétlen fognak megfizetni szerintem.
-
deicide
veterán
válasz PumpkinSeed #27786 üzenetére
A legkönnyebb a 7-es főút, de az nem a legveszélytelenebb.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Zola007 #27779 üzenetére
Persze, ahogy írtam is, azzal is lehet fogyni ha nem mozogsz semmit, csak kevesebbet eszel. De egy kezdőnek pont az segít, hogy ha hasonló ételmennyiség mellett (vagy abból csak kevés dolgot elhagyva/csökkentve) neki tud kezdeni a fogyásnak. Ehhez meg pont nem jó az interval, általában már csak azért is, mert egy kezdőnek az csak szenvedés, mert edzetlen.
Illetve elvileg persze létező dolog, hogy a magas pulzusos edzés felgyorsítja az anyagcserét, viszont én eddig nem találtam ezzel kapcsolatos konkrét méréseket, illetve kalkulátorokat. Így függetlenül attól, hogy így van-e vagy sincs, nem igazán lehet számolni vele, és innentől csak érzésre megy a dolog. Ami meg pont nem megfelelő egy kezdőnek. Persze tudom kell a watt alapú teljesítmény mérő, és abból pontosan ki lehet számolni az elégetett kalóriát függetlenül attól, hogy sprintelt az ember vagy nyugodt tempóban tekert, de az átlagembernek megfizethetetlen.Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
-HajTömeg-
őstag
válasz deicide #27782 üzenetére
Köszi a tanácsot neked is.
Nyilván te jobban bírod az edzést.
Én múltkor 55km-nek egy banánnal és egy túrórudival a gyomromban indultam neki.
Jó meleg volt, kb 30km-nél megálltunk egy almafröccsre, az út legvégére (kb 50kmnél)pedig marha éhes lettem és betoltam egy meggyes rétest és egy fél literes ízesített ásványvizet. (italom volt,csak már nem hideg)
Szerintem még így is kalória mínuszban voltam.Alias: Júzer error
-
Pho3bus
tag
Sziasztok,
Nos nagyon úgy tűnik, hogy magával ragadott engem is ez a világ. Itt az "új" gép is, lehet többeteknek ismerős lehet. Köszönet érte csabi94-nek, és nem csak emiatt, hanem a korrekt hozzáállásért és a rengeteg segítségért
Hétvégén volt időm kipróbálni is, mentünk egy nagyobb távot barátnőmmel (~70km) és nagyon tetszik eddig Igaz még nagyon-nagyon távol vagyok az itt felmutatott átlagoktól, de nagyon élveztem minden percét az útnak
-
Zola007
veterán
válasz Cathfaern #27790 üzenetére
Interval és interval között is van különbség, nem netről kell kinézni az edzésprogramot, ennyi.
Kajára meg ügyelni kell megfelelő makrókkal, ha az ember akar valamit, nem csak lefogyni Balaton SoundraMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Cathfaern
nagyúr
válasz -HajTömeg- #27791 üzenetére
Nem tudom a pontos súlyodat, sem hogy mennyi idő alatt mentetek, de némi átlagos értékekkel számolva:
Súly: 90kg
Távolság: 55km
Idő: 2,5 óra (150 perc)
Ez alapján ~2300 kalóriát égettél el.1 db közepes banán: 105 kalória
1 db túró rudi: 109 kalória
1 db meggyes rétes ~300 kalória
0,5l ízesített ásványvíz (felteszem cukrozott): ~60 kalória
3dl almafröccs: ~100 kalória
összesen: 674 kalóriaTehát végeredményben -1626 kalórián álltál utána, ami tényleg negatív
Persze ez egy erősen tippelt kalkuláció, pontos értékekhez tudni kéne a banán súlyát, meggyes pite súlyát, pontosan milyen ásványvíz, milyen túrórudi, időben mennyit mentél, mi a pontos súlyod, stb.[ Szerkesztve ]
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
kmisi99
addikt
A hátsó tengelyem nemrég rommá ment kicsit, elvittem egy szerelőhöz, mire hazaértem akkor vettem észre hogy tökre szorul a tengely. Még nem raktam a biciklibe be, de tökre akadozva nehézkesen forog ha megfogom és valaki megpörgeti. Normális ez? Vagy majd bejáratódik? Nem létezik, hogy egy nagyobb szerelő a városban így rakja össze.
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz deicide #27797 üzenetére
Vitatkoznék, nekem általában a pulzusmérő eredményeit beírva nő az Endo által kiírt elégetett kalória
Szerk: valószínűleg edzettség függvénye, ugye az Endo csak azzal tud számolni, hogy egy átlagos embernek az adott sebességű tekerés mennyi energiabefektetést jelent. Ha valaki az átlagosnál edzettebb, annak többet ír ki, mint a valós. Ha valaki az átlagosnál edzettlenebb, annak kevesebbet. Mondjuk rám nézve ez akkor nem túl hízelgő
[ Szerkesztve ]
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
apszi
őstag
Sziasztok Kedves Fórumlakók!
A következő láma kérdésben szeretném a véleményeteket kérni. Mi történik egy monoblokkal, ha fordítva, azaz nem a feliratozásának megfelelően szerelem be (egyéb okok miatt), mi által nem a hajtás oldalra kerülne a fix csészés része. Ez vezethet az eszköz korai elhalálozásához? Válaszaitokat előre is nagyon köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Villanyszerelés
- Háztartási gépek
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- Philips LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sweet.tv - internetes TV
- World of Tanks - MMO