Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • soldier2

    őstag

    válasz pbalint #96564 üzenetére

    A levegő páratartalma azért számit(hat) mert a kávé szép lassan magába szívja, és más lesz(lehet) a szemcseeloszlás. Az 1-2 csepp víz darálás előtt meg csak a felszínen marad, leginkább a statikus feltöltődést szünteti meg. Hogy a hőmérséklet mennyire befolyásolja a szemcseméretet akkor veszed észre ha ugyanolyan kávét darálva, hűtve és fagyasztva darálod le. Teljesen más a lefolyás sebessége. Cserében az 1-2 csepp víz darálás előtt semmit nem változtat a lefolyáson (érdemes lenne egy mézesüvegbe kimért kávéadagra rácsöppenteni és pár napig úgy hagyni, azzal jól lehetne szimulálni a levegő páratartalom változásának hatását).
    A hopperben meg nem tartunk otthon kávét, így az nem számít ;]. Ha viszont tartasz akkor bizonyára észrevetted, hogy mikor már nagyon kevés van a tartályban gyorsul a lefolyás.

    Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

Új hozzászólás Aktív témák