- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- Projektor topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
Hirdetés
-
Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
ma Leizzadtunk a Garmin legolcsóbb amoledes futóórájával.
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
AI generálja majd a képeket a Photoshopban
it Az Adobe teljes, AI-alapú képgenerálást tesz lehetővé a Photoshopban, még idén.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karthmann
csendes tag
válasz MPowerPH #96450 üzenetére
A villanyszámlát még túl tudnád élni, viszont ebben minimum 10 liter vizet kell felmelegíteni ami 40 perc biztosan, a fejek pedig ez után sem biztos hogy elég melegek, nehéz időzítőre kötni mert egy háztartási kb 2000W teljesítményű, egy ipari időkapcsoló lehet maga a gép ára, ez pedig biztosan nem 1700 ennyi annyi W mint egy átlag egykaros.
Nagyon jó egy kétkaros gép, de napi öt kávéra felesleges és kényelmetlen.Happy wife happy life
-
zolnagy
őstag
-
#75655680
törölt tag
Sziasztok, új vagyok a fórumon és egy kis segitséget szeretnék kérni. Nagyon tetszik a Cafelat Robot készülék, csak hát az ára kicsit meghaladja a lehetőségeimet...
Néztem a Faema Baby-t, egesz jó áron hozzáférhető lenne, csak kosár szinte egyikhez sincs. Valami barkácsmegoldást tudna esetleg valaki hozzá? Ahogy olvasom angol fórumokon, sajnos a robot kosara nem kompatibilis. Köszönöm előre is! -
MPowerPH
félisten
válasz Karthmann #96456 üzenetére
Hasznos info, ezzel nem szamoltam. Azt hittem, itt a boiler ugyan ugy a viztartalybol taplalkozik, ahogy a bean to cup gepeknel. Mi a francnak melegit a gep egyszerre 40 liter vizet, mikozben egy rendes boilernek par masodpercebe telik, miutan bootolt a gep, es keszen all a kave fozesere? Kb. a daralasi ido alatt vegbemegy a folyamat....
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
bbuffy
senior tag
-
Mylord3
csendes újonc
Sima olasz klasszik vonal, de ami plusz truvájt csináltam most az az, hogy egy leheletnyi csiliport is tettem, kizárólag az őrleménybe!
A megszokott olaszos ízen semmit nem éreztem változást, viszont a legvégén egy leheletnyit tényleg csíp, de már csak utólag, és a leheletnyi csípős KV-s íz maradt meg a számban is. Érdekes lehet annak, aki kedveli a csípős ízeket. -
Mylord3
csendes újonc
válasz MPowerPH #96467 üzenetére
"...ide kintre..." Hova, kintre? Az Északi sarkon vagy fókakutató-állomáson?
Ez a gép csak az én fejlövésem eredménye, mert szerintem ha egy jó, felújított, átnézett Gaggia Classicot keresel és találsz magadnak + egy alap KV-őrlőt, azokkal nem nagyon lősz mellé a KV-zás frontján.
-
iatti
aktív tag
ma esztergomba volt fuvarom. átugrottam párkányba is egy kis staropramenért meg budweiserért. beugrottam pacifihez is. pin up-ot 18as ims-be mennyit daráljak? hőfokot merre keresgéljek?
-
-
MPowerPH
félisten
-
Neck
veterán
válasz Bazsee71 #96477 üzenetére
Azért én úgy tudom, ez nem teljesen így van. A Quickmill-nek pl több évtizedes tapasztalata van a thermoblock-kal. Nekem ugyan nincs ilyenem, de nemzetközi (német, angol) kávés fórumokban nagyon meg vannak vele elégedve, tök jó espresso-t lehet főzni vele. A tejgőzöléshez nem elég a kraftja egyedül.
Szerintem simán ér annyit, mint a kis egydecis bojlerrel rendelkező, amúgy felsztárolt gépek, sőt.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
MPowerPH
félisten
válasz Bazsee71 #96477 üzenetére
De, egy lapon emlithetoek. Csak mig a gyors, melegvizes megoldas nem gyors, nagy szamu kave eloallitasara vannak kitalalva, hanem 1-2 fozesre, de tobb perces kulonbseggel.
A fej, ala diffuser ezeknel a gepeknel mar bekapcsolas utan atmelegszik, amikor atnyomja rajta a forrovizet. Pluszban az elejen, itt is van elomelegites. Egyszer majd nezz utana, hogy mukodnek. Az egyetlen problema ezeknel az arcedula, meg a szervizigeny, ha az ember maganak nem tudja megcsinalni... De ami nekem van otthon, az pl. kapasbol 19bar -os pumpaval jon, kepes ristretto keszitesere is, csak programozas kerdese.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Mylord3
csendes újonc
"...Ami a fenti fotón nem látszik jól, az a thermoblokk mérete és tömege, ami a gép méretéhez képest igen jelentős és jól méretezett. Nem réz a blokk, de amennyire tudom belül rézcső fut és azt veszi körbe az alumínium. A blokk fűtése is “betyáros”. A gép ~3 perc alatt felfűt üzemi hőmérsékletre, ami után akár rögtön csapolni is lehet, (I)(I)nem vettem észre jelentős különbséget az ilyenkor és a fél órával később csapolt kávé között(/I)(/I)...."https://olaszpresszo.hu/miostar-quick-mill/
Természetesen otthoni és nem vendéglátóipari mennyiségű KV készítés(ek)ről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
válasz Bazsee71 #96479 üzenetére
Az nem baj, az élet attól szép, hogy ha nem értünk egyet Maga a thermoblokk elég pontosan tartja a hőt - legalábbis a Quickmill-ben. Értenek hozzá, 75 éves cég, elég régóta gyártanak thermoblokkos gépeket, és mindenki meg van vele elégedve.
Én is majdnem ilyet vettem, de a CoVid miatt az eddigi 500 EUR-os árról felmentek 650 fölé, annyit meg már nem akartam erre szánni.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
qvik27
tag
...hát, azért van egy olyan, hogy ha a thermoakárminek nagy a hőkapacitása, akkor az lesz a lomha elem, az meg nem szerencsés. A kis hőkapacitás, nagy fűtőteljesítmény, pontos mérés és jó vezérlés a lényeg.
A kevergetős módszer azért bitang jó, mert mindkét irányban van aktív beavatkozási megoldása.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
HÁZIGAZDA
nekem sem volt, de aki látott már ilyen gépeket belülről, tudja, hogy mi merre. belerakják a legendás, 19 baros 3000 ft-os ulkát, valami pöttöm termoblokkot, két termosztátot, kap egy szép rozsdamentes házat és viszonlátás. ez a gyakorlat. és bármibe lefogadom, hogy egy csapolás alatti hődiagram olyan messze lenne egy lapos görbétől, mint makó jeruzsálemtől.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Neck
veterán
Én a többi fórum beszámolóira támaszkodom, ott azt írták, jó. Ha belefutok egy ilyen gépbe, megnézem tüzetesebben.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
soldier2
őstag
válasz MPowerPH #96490 üzenetére
7Azért kell "belemenni" ezekbe a vitákba, és azért nem szabad ráhagyni a gyakorlati tapasztalattól mentes, de internetről sokat olvasott lelkes belépőkre a blődségeiket, mert ha jön valaki és veszi a fáradtságot hogy visszaolvasson (bevallom ez elég ritka sajnos) akkor abban a tudatban vesz meg egy Quicmill-t pl, hogy jó gépet kap, pedig nagyon nem így van. A QM-nek volt pár érdekes dobása, de a jellemzően túlsztárolt 0650-es is csak "klasszikus" sötét pörkölésnél jó (az újabbakból pedig kispóroltak mindent ami naggyá tette az elődöt), egy világos pörkölésű specialty kávéval jó eséllyel mattot kap, és citromlevet főz. Ez nem is meglepő, hiszen amikor készültek a spec vonal még meg sem született. Gyári állapotukban a régi bojleres gépek ugyanúgy nem felelnek meg a feladatnak, de a thermoblokkal ellentétben tuningolhatóak, és így nagyságrendekkel kitolható az a határ amin belül jó kávét adnak. A thermoblokk sosem lesz olyan hőstabil (megfizethető áron és méretben) mint a bojler, cserében gyorsabban hadrafogható. Ha a szemeskávé egy bolti sötét örkölésű kávé akkor vsz nem érzed meg a hátrányát, de minőségi kávéval kár próbálkoznod.
Neck: fórum és fórum között nagy a különbség, az internet sokat elbír. Meghívnálak egy bemutatóra de kukáztuk a thermoblokkos gépünk a munkahelyen (alplaphiba miatt), azóta van egy gyári állaputú GC, sokkal jobb eredményt ad. Otthon meg sokféle gép megfordult, ha nem is volt mind a sajátom. És bár a jelenlegi gépemmel maximálisan elégedett vagyok, nem ajánlanám mindenkinek, csak hogy bizonyítsam, hogy jó döntés volt.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
konzumpro
senior tag
válasz soldier2 #96493 üzenetére
Csak ha lennének mérési eredményeim, akkor mondhatnék korrekt véleményt a thermocoilról, majd lehet hogy eljön ez a pillanat, végülis minden megvan hozzá, csak össze kéne állítani egy méréshez.
A Barista Pro-ban ilyen thermocoil van, ha jó a lefolyás (megfelelő kávé, őrlés, tömörítés), van ideje korrigálni a hőfokot. A PID középállásban konzisztensen 92 fokos eredményt produkált másnál. Hogy ez mennyire konzisztens, mekkora kilengések vannak, erre lennék kíváncsi. Bár több paramétertől függ a végeredmény, a felsőszűrő feletti műanyag zuhany nem túl jó szerintem, szemmel láthatóan négy ponton csöpög a víz, míg pl. 58-as Graefnél elég szépen, egyenletesen esőzött, ott dupla ráccsal oldották meg a víz eloszlatását és "eléggé" fém volt a fej. A műanyagnak is megvannak persze az előnyei, nem kell átmelegíteni, olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
waxos
csendes tag
válasz soldier2 #96493 üzenetére
4 év QM-ezés (0650) után nekem más tapasztalataim vannak, mert jellemzően nem a sötét pörkölésekből készített finomat. Másfél éve van mellette egy tuning GC is. Többnyire P&Y-tól szerzem be az alapanyagot, és a világosabb pörköléseknél nekem a QM ad finomabb eredményt, egyáltalán nem érzem azt, hogy a klasszik kávékkal működne jobban. Pedig az előztatás miatt került a GC-be utólag egy poti is (kicsit másabb, mint a fórum többségéé, de nem hiszem, hogy ez tehet róla), de egyszerűen jobban ízlenek a világosabb pörkölések a QM-ből. Sötétebbeknél, meg előáztatás nélkül általában a GC a jobb, ott nem minden kávé fekszik a QM-nek. Hangsúlyozom, ez saját vélemény és ízlés P&Y kávékból, másnál lehet máshogy alakul.
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #96493 üzenetére
nem hiszem, hogy a qm 0650 lehet túlsztárolva, ilyen 40-50 pénzekért nevetségesen jó masinát kapsz. faterom ugyan nem casmót iszik, de úgy pörköl, mint én (a fél fórum sírna, hogy túl világos), és minden nap használja. jókat szoktam kapni tőle.
inkább annyi, hogy nem pid-elhető, figyelni kell az időre stb.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vicces1
aktív tag
Összegezném a tökéletes presszógépet:
- 3mp alatt, üzemmeleg
- hőstabil
- előmelegít (ezt nem tudom mit jelent)
- 19 bar-os pumpa
- ristrettot is tud.Bocs, ha kihagytam valamit....
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
MPowerPH
félisten
Hat nem 3000Ft -os pumpa van benne. De ne fogadj olyanra, aminek nem lattad a belsejet.
vicces1: Lehet gunyolodni... Ehhez mondjuk en ertek. Nem 3s, de barmikor lefozok neked ugyan olyan minosegu materiat, amit Te otthon a presszo geppel. Mert itt is van okyan 'crema' hogy a kanal megall benne. De nem vitazom, hiszen meg nem lattatok ilyen gepet belulrol.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Elektromos autók - motorok
- Aliexpress tapasztalatok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Hálózatokról alaposan
- További aktív témák...