- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Nincs itt véletlen valaki, akinek van eladó AeroPress-sze?
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
SzuMe
tag
válasz Keresztapper #54200 üzenetére
Compak K6
-
hifis50
csendes tag
Ehhez tényleg állványos fúró kellene. Kézből nehéz (bár nem lehetetlen) összehozni úgy, hogy jól is nézzen ki.
Ha megér neked ennyi fáradságot, és eljuttatod az alkatrészt, belefúrjuk a 2 lukat, vagy marunk bele egy sliccet, amelyik neked szimpatikusabb. Utobbi esetén nem kell spéci fogó sem hozzá.[ Szerkesztve ]
-
kaligula
tag
Üdv! Nem mozog mostanában valaki Pécs-Budapest vonalon? Postáskodni kellene egy kisebb őrlőt.
rovidkv.reblog.hu
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz kaligula #54206 üzenetére
Pécsi topikban kérdezz rá. Ők szoktak mozogni (bár nem ismered őket annyira, mint az ittenieket)
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
mdav88
aktív tag
Nincs valakinek talonban egy M10es menetű gőzcsővége, két lyukkal?
Jelenleg 4 lyukas van, valahogy nem akar eszetlen jól sikerülni a mikrohab... -
meander
tag
Elgondolkoztam a minap, hogy ha olyan szempontból vizsgáljuk a kv gépeket, hogy (fontossági sorrendben) 1, minél jobban kontrollálható legyen a pogácsára érkező víz 2, legyen jó a vízterítése 3, lehessen vele készíteni 4-5 kv-t egy huzamban 4, esetleg egy kis gőz és mondjuk álljon meg újonnan 2000EUR akkor mit mondanátok?
Arra gondolok, hogy számomra úgy tűnik óriási űr tátong az egyszerű single bojler GC, Silvia, Silvano, ECM stb és a LM GS3 és társai között. Konkrétan a fent említett sávban egyedül dual bojleres e61-ket találni. De ezeknél szó sincs arról, hogy PID-en beállítom a hőmérsékletet és az jut a pogácsára. Legfeljebb kisakkozom, hogy ha a bojler 110, akkor a pogácsa 93 és akkor azt kb. tartja. "B" opció, hogy nem ismerek elég gépet (ez egyébként biztos) "C" hogy valami gépet kell megtuningolni az eredmény érdekében.
Ja egyébként a Catler 9010 éppen a fenti kategória, csak szegénykém bukdácsol itt a fórumon. Kivéve a PY-é, mert az valamiért mindig jó kávét főz. Biztos ügyes a gazdája -
meander
tag
válasz mdav88 #54212 üzenetére
@Bazsee
Úgy értettem, hogy ezek a gépek mind egyszerű kis bojleres gépek, aminek esetleg meg van pidelve a bojlere aztán valami meg kifolyik a pogácsára. De ezt csak akkor tudod meg, hogy pontosan mennyi, ha egy fejhőmérőt valahogy beletákolsz. A Silviánál pl. csapolás közben 2-3 fokot mozog a fej hőmérséklete (onnan, hogy indítom a pumpát - tehát még nincs víz a fejben, odáig hogy kész a dupla). Ezzel egyébként nincs nagy gond, de mégis mekkora mérnöki feladat lenne végig azonos hőmérsékleten tartani a vizet? Talán e tekintetben még azok a jobb gépek ahol a bojler 1-1 rajta ül a fejen.A javasolt e61-ek megint nem ez a kategória. R58 kb. 2000EUR ezért kapsz gondolom elég jó gőzt, de a kv főzése egy pidelt bojler meg egy kb. 5kg-os réz tömb, amivel el kell jojózni, hogy milyen bojler mellett mégis milyen főzési hőmérséklet adódik. A Rocket állítólag annyival megelőzi a konkurenciát, hogy ad egy silabuszt, amiből kinézegetheted az értékeket. Mindezt 2000EUR-t.
A La Spaziale egyébként egy érdekes gép, de nem nagyon tudom mit is állít ott az ember a PID-en. A bojler vagy 5cm-el a fej mögött van attól teljesen elhúzva. Ha mester6 kimérte, talán meg tudja mondani. Egyébként talán még a DC mini van a legközelebb a maga 2500EUR-val, de még azt is meg kell pidelni, hogy ne egy tekerentyűvel állíts hőmérsékletet. Azt egyébként annál sem tudom, hogy hogyan is működik pontosan a fejbojler, úgy értem hogyan biztosítja, hogy a fejen ne szökjön el hőmérséklet... talán nem túl nagy tömeg a fej? Parci biztosan tudja...
Na bocs nem akarom itt fárasztani a népet, csak elmerengtem...
-
Bazsee71
őstag
válasz meander #54213 üzenetére
Hát igen, ha nem tévedek nagyot, akkor a GC a legolcsóbb saturated grouphead (sajnos nem tudom magyarul) gép. Most már PID és nyomásprofilozás funkciókkal. Mini LM.
Egyébként ahol R58-ról hibátlan kávékat szoktam kapni, ott a baristát kérdeztem, és szinte konstans 93 °C-on megy a gép, nagyon ritkán állítja el. Meg is lepődtem, mert eddig tényleg mindig kifogástalan italt kaptam. Egyébként mostanában én is többet játszottam az arányokkal, mint a hőfokkal. Nem egyszerű játék ez.
-
meander
tag
válasz Bazsee71 #54214 üzenetére
na majd hátha valaki megmondja a frankót...
egyébként a linea mini is 0,5dl bojlerrel és tekergetős hőmérséklet szabályozással jön kb. 4000EUR-ért
Bár egyesek szerint a tekergetés mögött precíz PID található, de hát akkor is kérem...
Globális összeesküvés, hogy 6000EUR-ért kapod meg azokat a tulajdonságokat, amikre itt tuningolgatjuk a gépeinket. -
Bazsee71
őstag
válasz meander #54215 üzenetére
Hát igen, 6000 EUR már egy elég jó használt autó ára, de újat is szinte kapni ennyiért, és ott azért komolyabb technika dolgozik, mint egy kávégépben. Csak az eladott példányszám között van pár nagyságrendi különbség, ez a mi vesztünk...
Számomra az őrlő sokkal nagyobb misztikum. Mert egy kávégépet már sima ügy úgy megtervezni, hogy a valóságban azt kapd amit a "papíron" megálmodtál. De egy késprofilról szerintem senki nem mondja meg, hogy az pontosan milyen ízeket fog kihozni. Persze van optimum szemcseméret, meg eloszlás, amire lehet törekedni, de a végeredmény mégis sokkal több "titkot" rejt.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz meander #54215 üzenetére
A Linea Miniben egy kevesebb, mint 2 decis bojler van, de mégis egy jól kitalált cucc külső fűtéssel.
Az R58 3 decis minibojlere nem tudom, hogy mit tudhat, de folyamatos terhelést biztos, hogy nem bírja.
A DB-es E61 gépek közül a Rocketben van a legkisebb kávébojler.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #54220 üzenetére
ideálistól éppenséggel messze van. mind a gőz miatt, mind az e61 fej miatt. (ettől még jó cucc!)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
hanolfe
tag
Sziasztok!
Itt már többen alakítottatok át Mazzer SJ-t karba őrlősre. Esetleg nem maradt valakinek egy szép állapotú gyári adagoló tartálya amit eladna?
Valamint vennék még 50x50x2 inox zártszelvényt, 15 cm-es darabot.
Üdv.: nils -
soldier2
őstag
válasz meander #54213 üzenetére
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy senkit sem érdekel, hogy milyen hőmérsékletű víz érkezik a kávépogácsára, ha az eltérés a pidhez képest stabil (az az elenyésző kisebbség akit mégis érdekel meg beállítja a pidet, hogy ne a mért hőmérsékletet mutassa, hanem annál x fokkal többet, vagy kevesebbet, ezt ki kell mérni).
A kérdésedre van (vagy legalábbis készül) válasz, ha jól tudom egy usa beli mérnök csoport gépe érkezik hamarosan a piacra, 2 változatban. Az olcsóbbik azt tudná amit te szeretnél, a drágább modell meg meg van bolondítva nyomás és áramlás profillal is. A név nem jut eszembe, de biztosan beugrik valakinek, valamelyik darálóban is volt róluk szó. Sajnos nem szépségdíjas termék egyik sem.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
meander
tag
válasz fragola.6035 #54219 üzenetére
igen, az azért tetszik nekem is na de azért mégis vicces a gondolatmenet, amit feszegettem. Egyébként valószínűleg Kaligulánál van az igazság. Olyan elenyésző létszám vagyunk (hobbi kávés kis pénzzel) hogy nem éri meg ránk bármit is fejleszteni.
Pláne ha olyan fejlesztők ellen kell versenybe szállni, mint ennek a fórumnak a mesterei[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz mdav88 #54224 üzenetére
a kávé résznél sem egyszerű, hogy van egy e61 fejed külön x hőfokon, meg egy bojlered y hőfokon (valami azt súgja, hogy nem olyan a keringetés, hogy a kettő ugyanott hőstabil). persze túlgondolni sem kell, mert ha van is valamennyi különbség, az e61 fej odarántja a saját hőjére azt csapolás közben (inkább a hx gépeknél megy a liftezés, mert a hőcserélőben lévő víz a csapolás kezdetekor ugye "gőz hőmérsékletű").
na mindegy, jók ezek mind, darálóra költsetek!
-
bajnokpityu
félisten
az én szemszögemből ideális, ezt irtam. nincs hűtőcsapolás. piddel azt a hőmérsékletet tudom állítani, ami a pogira megy. van a gép egészének egy offsete, és ennyi. még az is tök kerek lett, pont 10fok a piden látható érték, és a kijövő viz különbsége. nem érzékeny a wdt hiányára se.
költöttem, lett majorom. nekem az is tetszik, a köv lépcső onnan meg horror. K10 nem mozgat, mahl meg kony/robur mocsok drága.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #54228 üzenetére
az e61 fej miatt van a "nagy" offset. de igen, tud mindent végülis, amit kell
nincs semmi mágia ezekben a gépekben, ami valamennyire átgondolt konstrukció, jól tud működni. az igazi ugye a t3, ahol a fejet is külön fűtik (és a fejbe bejövő vizet is), ha ez jól ki van találva, akkor elég a kis térfogat/tömeg is, de izomból/kilókból is meg lehet oldani, lásd e61 vagy akár a dalla corte (ez is csak t2-es gép, de ilyen tömegű fejbojler mellett ez kb. mindegy is)
darálóból én végleg révbe értem (gépből is), maximum egy combatra cserélném el , ha a produktuma nem rosszabb, miközben a kényelme meg jobb.
-
Elekellek
csendes tag
válasz bajnokpityu #54230 üzenetére
A múltkor elfelejtettem megírni a számokat, de az derült ki, hogy hasonlóak, mint nálad. 7 másodperc, mire felépül a 9 bar nyomás, 10 másodpercnél jelenik meg az első csepp.
Fragolával beszéltem, hogy mi lehet még a nyűg, és arra jutottunk, hogy rossz helyen volt a Pt100 (lenyomtam a 14 centis cső mélyére, de az eredeti érzékelő egy kapilláris cső, ami nem a végén érzékel, hanem a teljes hosszában, ezért a picike szenzort feljebb kellett húzni). Ezzel meg is szűnt a PID ronda túllövése, beállt a nálad is tapasztalható 10 fokos offszet. A PID beállításait izélgettem még az Omegás PDF alapján, most lassabb ugyan, de szép lapos görbén mozog, 3 fok a max. túllövés és nincs hullámzás.
A Gaggiát is mértem azonos feltételek mellett, ott 4 Celsius eltérés van körülbelül.
-
soldier2
őstag
válasz meander #54226 üzenetére
Megvan. Decent espresso a neve. 1000 $ a kisebbik modell, 2000$ ugyanaz, csak mindenféle profilozós megoldással. A design nagyon nem jön be, de az eredményre kíváncsi vagyok. Csak egy nagy gond van vele. Napi 2 presszóra két gép? Minek. (Megvan, kell venni még egy kecót, és akkor van már meg tudom magyarázni minek még egy kávégép )
[link]Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #54230 üzenetére
az e61 fej tök külön van a kazánjától, külön fűtés (azaz külön paraméterezhetőség) nélkül. ettől még meg lehet csinálni jól, gondolom a keringetésénél is lehet változtatni (szűkíteni) a keresztmetszetet, szóval biztos jól belőhető fragola-féle tuningokkal "hardkódolva". de ha most nekiállnék egy üres papírra egy ideális pro gépet tervezni, nem ezt a rendszert használnám.
az offset mértéke meg teljesen mindegy. nekem még egyetlen pid-em sem volt, ahol foglalkoztam volna az abszolút értékekkel. vagy csak nem tudtam róla , mert ki sem mértem.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz soldier2 #54232 üzenetére
Nekem a dizájn olyan szempontból nem jön be, hogy ha jól látom, akkor ez csak tableten keresztül vezérelhető. Szeretek kütyüzni, meg nem utasítom el az újításokat, de ez ide ugyanúgy nem kellene, mint fényképezőgépre az Android rendszer. Elég lenne egy opció az érintőkijelző nélküli használatra.
De legalább jól belőhető, hogy a fragola-tuning ~1000$. -
HÁZIGAZDA
azért ez komoly holminak tűnik. bár ez a tabletes, androidos, szoftveres mindenes kezelés... elképzelem, hogy vírusos lesz a gép, bekapcsol az éjszaka közepén, nekiáll 25 baron forró csokit gyártani stb.
azt írják amúgy, hogy a de1 is tudja a profilozást. 1000 dodóért ez egész korrekt, a gép felépítéséről mondjuk eddig még nem mondtak egy szót sem a videókban
[ Szerkesztve ]
-
meander
tag
Tudna valaki segíteni elhozni egy gépet Milánó mellől? Nyilván meg tudom oldani postával, csak rossz lenne kibontani a dobozt és találni egy kupac törött vasat.
Köszi -
levytee
csendes tag
Nekem leginkább a produktum nem tetszett (ránézésre), bár nem is erre volt a videó kihegyezve. Nálam pedig ez számítana.
[ Szerkesztve ]
levytee
-
soldier2
őstag
Még lehúzással is messze a legolcsóbb gép ennyiért. A tabos megoldás nekem sem jön be, de itt inkább a Parci mint a Tobee által felsoroltak miatt nem. Kicsit fölöslegesen "hitech"nek érzem, a 4-5” meg szvsz elég amire itt kell, és ekkora felbontásra a 720p is bőven elég. A gondom inkább az, hogy nem hiszem, hogy saját oprendszert írtak volna, az android ezen a hardveren meg vsz akad. De amire kell, arra azért vsz elég így is. Ami miatt nem foglalóznám le, az az, hogy nem tudni, lesz-e belőle valami. Kicsit sok a bukó, ha kamu az egész.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
hifis50
csendes tag
válasz meander #54210 üzenetére
A Strietman ugyan több tekintetben nem felel meg az általad felsorolt kívánalmaknak, de mivel ritka madár az ilyen, csak megemlítem, hogy ezt tényleg olyan ügyesen kitalálta a tervezője, hogy pidelve a vízhőfok kezelése maximálisan ott van a szeren. Volt LM Shot Brewer gépem, aminek a precizitása a fő erénye. Szerintem a Strietman tudja ugyanazt, sőt itt tényleg annyi a kávépogácsára jutó vízhőfok, amennyit a PID mutat. Akár 0,2 fokot is lehet korrigálni, az annyi is lesz.
Berakok egy hőfokmérés görbét, amit Kávékalmár vett fel, amikor kölcsön adtam próbára. A víz - és a fejhőt mérte, látszik, hogy beáll egy értékre. A csapolás a 2 függőleges vonal között történt.
Ez a gép történetesen beleesik az említett ársávba. -
lagoon79
tag
válasz soldier2 #54243 üzenetére
már jó régen, mikor az első videót láttam róla eldőlt, h nem lesz az én gépem (persze, az ára miatt sem) de...vszeg régi vágású vagyok: ha annyira nincs anyag egy gépben, h minden kar levétel és feltevéskor mozdul egyet, az nem az én világom persze a pótkar vszeg ezért került rá, na de akkor is...
-
soldier2
őstag
Még pár dolog: kávégépet ennyiért 10+ évre veszünk, beletehetik a legmenőbb tabletet, 2-3 év múlva dzsunka lesz.
Érdekes, mert a gépösszehasonlító táblázatban a "+" változat semmivel nem tud többet. Eddig úgy volt, hogy a DE lesz a sima T3 szerű gép, a profilozást csak a DE+ tudja majd.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Tuib
aktív tag
Sziasztok!
Szereztünk egy Gaggia Baby Primo modellót a céghez kávézáshoz, annyi lenne csak a kérdésem, hogy a gőzcső végé lévő tagot lehet-e cserélni valami egylukú darabra? A mostani kétoldara tolja a gőzt, és küzdök vele, mint disznó a jégen.
Ja, erről lenne szó:
Gőzcső vég cuccElőre is köszi!
Tibi
''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''
-
kaligula
tag
Ez a Decent-es videó szerintem inkább arról győzi meg az egyszeri vásárlót, hogy menjen inkább egy kávézóba a reggeli cappuccinojáért, ha jót akar... Annyira egyszerűre készítették, hogy alig van 8 változó egyszerre a monitoron... A "hómbarista" talán még meggyőzhető, de tuti nem azzal a végeredménnyel, amit a videóban látunk. Szkeptikus vagyok.
rovidkv.reblog.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.