Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- E-book olvasók
- ASUS blog: Zephyrus G16 notebook, az Univerzális
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
manchester99
tag
Sziasztok.Most vettem egy Saeco HD8325 gépet az lenne a kérdésem akinek ilyen vagy hasonló van az a másik kisebb betét amibe a gumiszerűség van az mire való ill. mehet-e bele kávépárna ?Köszi
-
Eyesis
őstag
Terjed a családban, hogy kávé őrült vagyok, nyilván a legjobb választás az őrölt kávé Karácsonyra
Legalább volt mellé egy szép Pellini-s eszpresszós pohár isEyesis
-
-HajTömeg-
őstag
válasz Eyesis #20605 üzenetére
Finom csibó?
manchester99 A leírásában E.S.E. -podot említ, azt tehetsz még bele.
Más kvpárnát nem ![ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
soldier2
őstag
válasz Eyesis #20605 üzenetére
Én jobban jártam. Omnia Reserve (no meg egy Paljoc Kenya AA, de azt én rendeltem , Guatemalát kaptam, holnap bontom meg, meglátjuk milyen lesz. Legalább szemes. No meg egy naked portafiltert (ha falra mászok sem jut eszembe a magyar neve most), ami ritka jó móka, az első kávém amit vele főztem olyan szinten csatornásodott, hogy a gejzíresedés jobb kifelyezés lett volna rá. Moshattam a falat, konyhapultot, darálót mindent, szanaszét spriccelt (VST 7g szűrő). Azóta egyszer sikerült teljesen spriccelésmentesen húznom vele, de akkor durván túl volt töltve. A karral kapott dupla (vagy inkább tripla) szűrővel isteni lett a kávé, de az túl nagy lyukú, kicsit zaccos lett (viszont csatornásodásnak nyoma sem volt). Szóval Ubulka megkapta az új játékszerét.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Eyesis
őstag
-
manchester99
tag
válasz -HajTömeg- #20606 üzenetére
köszi ,ilyenekre gondoltam csak ezzelnem voltamtisztában hogy ez az elnevezése /e.s.e/ de azt még mindig nem tudom mire való az a másik ilyen kisebb cucc
-
kukacmolnar
csendes tag
válasz manchester99 #20610 üzenetére
A használati utasításod szerint: először azt a kis műanyagot (ami nem tudom mire jó) kell a szűrőtartóba utána fölé a kicsi szűrőt raknod. (Ha E.S.E. podos kávét szeretnél csinálni)
Ha esetleg nem lenne meg hozzá a használati utasítás innen letöltheted: [link] -
kukacmolnar
csendes tag
válasz kukacmolnar #20611 üzenetére
És itt egy videó is, kb 1:50-nél kezdik mutatni a lényeges részt! [link]
-
manchester99
tag
válasz kukacmolnar #20612 üzenetére
köszi szépen pont egy ilyen videóra volt szükségem.
-
mester6
tag
válasz soldier2 #20607 üzenetére
Próbáld meg így: Kb 5gr kávét őrlök először karba. Ezt egy kicsit a 41mm-es tamperrel lesimítom. Ezután a még hiányzó 2gr-ot őrlöm rá.Most az egészet lesimítom, nem nagy erővel lenyomom, de inkább simítás az is.
30 sec , alatt szépen lejön a 30ml. Ha fröcsköl , több ok is lehet. Legelőször azt gondolnám, hogy durva az őrlemény, a 7gr-os szűrőhöz.
Sok sikert, ne add fel!!!!! -
HaZse
őstag
Jura ImpressaE60-hoz valaki tud egy normális használati utasítást? Mert sajnos a neten találhatóaknál az a gond, hogy a 12-es pont, ami pont a tisztításhoz kellene hiányzik. (vagyis amit én találtam, abban nem volt meg a teljes leírás).
Angolt találtam, de jobban örülnék, ha lenne egy magyar leírás hozzá.
A másik, hogy zsírtalanító tablettát hol lehet kapni Szegeden?
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
soldier2
őstag
válasz mester6 #20614 üzenetére
Köszönöm a bátorítást. A lefolyással azca baj, hogy így is túl rövid, ráadásul szőkül a vége cefetül. Legalább látom, hogy mikor nagyon rossz. wdt kipipálva (mindíg úgy csinálom), próbáltam a karba átszitálós módszert is, semmi nem segített. Még megpróbálom a finomabbra darálás, gyengébb tömöríés párost, bár most nehezíti, a dolgot, hogy elfogyott a Paljoc yirga, és most bontom az Omnia Reserve Columbiát.
HaZse: AVX-nel nézted?
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
Karacsonyra meglepett a csalad egy Hario mini mill kezi orlovel es egy Bialetti break fozovel (nem nyomasszelepes kivitel).
Eddig egy sima dolce gusto-s kapszulas gepet hasznaltam, de az uj kotyogossal egyszeruen annak a kozeleben sem jarok
Hogyan kell kotyogossal jo kv-t fozni?
A kavera most direkt nem is tertem ki, mert az ugye mindig valtozhat a jovoben (jelenleg: Molinari-espresso beans van).
Amiket eddig probaltam (de nem valtak be):
1, orlemeny finomabb (5egysegre nyitva az orlo), kavetarto megtomve es nagy langon lefozve
2, ugyanaz mint az elobbi csak kis langon lassan lefozve
3, orlemeny durvabb (orlo 9 egysegre nyitva), kavetetarto lazabban tomve, gyors es lassu tuzon fozve egyarant...
Az elkeszult kaveknak se ize, se buze, se habjaMit kellene mashogy csinalnom?
Kavet finomabbra vagy durvabbra orolni?
Kavetartot lazan vagy megtomve hasznalni?
Gyors vagy lassu tuzon fozni?Amit mindig ugyanugy csinaltam:
1, a viztartalyt kulon feltettem a vizzel felforralni majd csak utana szereltem ossze a felso resszel es tettem bele a kavet
2, amint lefott a kave, azonnal levettem a a kavet..tuzrol
3, igyekeztem azonnal kionteni a meleg cseszekbe -
dugesz77
őstag
válasz Haugland #20618 üzenetére
Bár én brikkához használtam a kis hario-t 7-8 vissza kattanás volt a legjobb hozzá. Mondjuk a brikkát tilos tömni még csak kocogtatással sem tömörítettem csak simán elhúztam egyenesre a kávé tetejét a kosárban. Én szoba meleg vízzel használtam nekem az jött be. Gáztűzhelyen a legkisebb rózsával fél láng körül. Mivel a te kotyogósod nem nyomásfokozós ezért crema-t ne nagyon várj. Én is dolce gustoztam előtte-közben azért azt a szintet még elrontott felrakásnál is mindig hozta.
-
soldier2
őstag
7g-al próbáltam (gondoltam azért VST 7g a neve), de sehogy sem volt jó. Ma délután felmentem 8g-ig, úgy már nem spriccelt. 9g szerintem bele sem megy, de reggel megpróbálom. Sajna elfogyott a Paljoc Yirga, az Omnia Reserve Guatemala meg annyira nem jött be eddig (igaz csak 2x főztem belőle, és a daráló sincs pontosan belove hozzá még, sokkal finomabbra kell darálni, mintba Yirgát). Lali féle tölcsér beszerezve, már egy jó ideje. A Yirga amivel eddig próbáltam 2 hetes pörkölés sem volt, így a frissességel vsz nem volt gond.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Haugland
aktív tag
válasz dugesz77 #20619 üzenetére
Oks, köszönöm a tippet!
Tettem egy újabb próbátAztán megállapítottam, hogy kicsit visszább kell vennem a lendületből, mert tipikusan "egyből a legjobbat és azonnal" típus vagyok... Ma a hatodik kávém volt ez
Az eredmény most talán kicsit valóban jobb lett! Kösznet a tippért még1x!
Plusz az is lehet, hogy a marketing áldozata lettem és először ittam dolce gusto kávét amit aztán keresek minden egyes próbálkozásomban...
Úgyhogy lehet, hogy inkább el kellene mennem párszor rendes kávézóba (vidéki vagyok, úgyhogy nem egyszerű találni pl: egy café frei-t) és ismerkedni a hagyományos, hagyományosan jónak elfogadott kávékkal.
Aztán visszatérni és újból próbálkozni...Tisztára mint a borral való ismerkedés ifjúkorban...
...először savanyú...
...aztán: "kit érdekel, hogy savanyú, lényeg, hogy üt"...
...aztán évekkel később már élvezni a különböző változatokat -
And06
aktív tag
-
HÁZIGAZDA
válasz S.A.M.U.E.L. #20624 üzenetére
nahát, pedig asszony járt/jár oda fűszerekért időről-időre. kösz a tippet!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
And06
aktív tag
ismeri valaki ezt a márkát?
costadoro -
soldier2
őstag
válasz Haugland #20622 üzenetére
Mondjuk a Cafe Frei épp rossz példa a jó kávéra. Mikor először ittam az ízesített kávéiból, nagyon ízlett, másodikra marnem annyira, ma már nem adnék pénzt érte. A próbálkozáshoz kitartást, menni fog, csak idő kérdése. A Dolce Gusto nem a kapszulás csúcsa, azt fogod hozni egy jó kotyesszal szerintem (csak győzd meginni a rissz kávékat, míg rájösz a dolog nyitjára).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
And06
aktív tag
ügyesen filterkávénak pörkölt kávét vettem. gondoltam B-tervnek veszek egy tescogazdaságos french presst. milyen eredményre számithatok, feltételezve, hogy a kávé jó?
egy gyorstalpaló útmutatót is megköszönnék[ Szerkesztve ]
-
TOZ
addikt
Sziasztok!
A sokat szidott piros Aldis/Ariette Retro POD-ra is hulladék? Hasonló árban elképzelhetlen használható POD-os főző?
(A Nespresso helyett jó volna esetleg egy POD-os gép itthonra.)
[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
Srácok.
Van egy Philips Saeco Xsmall gépem és tegnap óta hideg kávét csinál és kb 4x annyi idő alatt. Kivettem a központi egységet , csap alatt átmostam de semmi változás. Kb 4 hónapos gép, van rá 5 év gar de hát ha meg lehet csinálni itthon is.
Bármi tanács?
Köszi. -
salapp
addikt
Bontogattam-bontogattam és hatalmas meglepetésemre drága nejem jóvoltából a csomagolópapír alól először kikandikált egy doboz, Bialetti felirattal, majd egy másikból egy kézi őrlő.
Szóval már napok óta van egy két személyes Brikkám és egy Tiamo Slim hozzá.
Van itthon szemes Lavazza Crema e Gusto (gusto forte), azzal próbálkozom.Nyilván nem eszpresszó, de nagyon gazdag ízeket kapok, isteni illatot. Nem keserű, nem égett, nem savas.
Jópofa ez a fake-crema is. Ami külön tetszik, hogy a csésze oldalán nagyon szépen látszanak a kioldott olajok.zozy84: nekem SiD megmutatta annak idején, hogy kell jól beállítani az őrlést az Xsmall-ban, nekem is kb. 4 hónapig szuper eszpresszókat csinált (26 mp lefolyás, crema, minden), aztán egyre rosszabb lett. Rengeteg volt a mellészóródott darálék is a belsejében. Örültem, hogy egy évesen megszabadultam tőle. Aki megvette, Omniával használta, és szerette az eredményt, Szarvasi-égett-lötty után. Soha többet automata gépet nem vennék, az biztos.
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
bl4ze
veterán
Ez a Pascucci decaf hibátlan...nem tudok betelni vele :-)
.:. bl4ze .:.
-
nagyúr
Üdv. Kávéfüggő társak olyan kérdésem lenne, hogy van vkinek esetleg olyan pergamene(pdf, doc), amin le van írva pár alap barista művelet? Nem igazán szeretnék befizetni tanfolyamra, mert csak ilyen home szinten érdekel. Kávéfőzés az megy, de hogy onnan merre hogyan, milyen hab, milyen cucc kell hozzá azt számomra homály fedi. Ebben szeretnék segítséget kérni.
-
HaZse
őstag
Hát még keresgélem a teljes nem hiányos Jura Impressa E60-as kávégép használati utasítását. Sajnos amit eddig találtam a neten, az mind hiányos volt.
Teljes angolt találtam, de jobban örülnék egy magyar teljesnek.
Körbekérdeztem pár embert az ismerősem között, de sajnos senki sem tudta megmondani, hogy Szegeden hol kaphatok tisztító tablettát, ami a zsírt szedi ki. Vagy van rá alternatív megoldás? Mert a gép már villog, hogy tisztítani kellene.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
zozy84
senior tag
válasz salapp #20635 üzenetére
Így van. Rengeteg a mellészóródás. Konkrétan 2 marék kávét "mertem" ki belőle. Bután néztem csak.
Akcióban volt MM-ban 5 év garral 60eft augusztusban.
Eddig semmi gond nem volt vele. (kevés mellészóródás akkor is volt) Most meg langyos a kávé és csak "erőlködik". Kb fél perc mire elkezd csak csöpögni a kávé. Amikor meg végez akkor meg hallatszik a hangján, hogy nagy nyomás szabadul fel amikor a zaccot üríti. Eddig nem volt ilyen.
Az számíthat, hogy most vannak vendégek és reggelente kb 6-8 kávé fogyott, délután megint legalább ennyi?
Gondolom ennek nem lehetne semmi köze hozzá mivel ez egy kávéééfőzőő. Az a dolga, hogy kávét főzzön. Nem? -
bl4ze
veterán
-
HÁZIGAZDA
válasz zozy84 #20643 üzenetére
hát, ha 5 év garival adták, akkor használd ki, élj vele, csinálják meg. és majd még jó sokszor, mert szükség lesz rá. viszont 5 év garral király vétel, fura is, hogy ennyit adtak rá (ezek mind elromlanak, egy egész iparág épült a javításukra, és természetesen a gyártó hülyére keresi magát a nem olcsó, de amúgy filléres műanyag kis biszbaszokkal, amit igényelnek).
disclaimer: elnézést kérek minden seaco-hívőtől, akinek még működik a gépe és megsértettem
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zozy84
senior tag
Krupsot néztem először de mindenki mondta, hogy csak azt ne mind beszarnak.
Jura, stb-re meg nincsenek százezreim sajna. (sok költséges hobbim van és erre már tényleg nincs keret. , motorozás, házimozi, vizipipa (jó dohányból 1000ft egy tömés, stb)
Na szóval. Eddig imádtam. Semmi gond nem volt vele azon kívül, hogy kicsit hangos és sok kávét kellett kimernem a belsejéből időnként.
Nem tudom, hogy mi lehet a baja. Szétszedtem, átmostam de semmi. Bekapcsolás kb 5x annyi idő mint eddig és a kávé készítés is. Olyan mint ha el lenne dugulva valahol.[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
-
HÁZIGAZDA
-
_ak_
addikt
Végre sikerült eljutnom az Espresso Embassyba, nagy lelkesedéssel vittem a barátnőmet is, hogy most Ő is megtudhatja, hogy milyen egy igazi eszpresszó. Szerencsére előre kaptuk a figyelmeztetést, hogy ez El Salvador táji kávé, elsőre savanykás lehet, utána jönnek az ízek.
Nos, az kétségtelen, hogy ilyet eddig nem ittam, de per pillanat afelől sincs kétségem, hogy nem ilyenre vágyom otthon.
Igaz cukorral valószínűleg más élmény lett volna, de épp arra voltam kíváncsi, hogy milyen anélkül.Bár telt ház volt, pár perc erejére tudtunk beszélni az élményről egy kedves leányzóval és végül is oda lyukadtunk ki, hogy talán egy etióp kávé jobban csúszna, érdemes lenne egy másik héten visszajönnünk.
Egy szó, mint száz, tényleg egy teljesen más italt kaptam, mint amire általában rásütik az eszpresszó nevet, de számunkra túl domináns volt a savanyúság és bár egyértelműen érezhető volt, hogy több íz is lakozik ott, de nekem / nekünk ez felette állt a jelenlegi ízlésünknek.
Let's begin, de gozaimasu!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest