- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Az ASUS ROG Delta II gamer headset tesztje
- Bluetooth hangszórók
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Ez egy eléggé szubjektív verseny, kevés résztvevővel.
duree54
-
GodGamer5
addikt
Tv-ből nem is vennék mást csak Sony-t. Ez a verseny is bizonyította, hogy jól döntöttem.😃
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
Sinesol
veterán
A 4K papirforma, ha mind OLED, ugyanis a nagy AV fórumokon is a Sony-t tartják a legjobbnak, 8K kategóriában nyilván az OLED lesz az első, az viszont meglepő, hogy a két LCD közül a Samu-t jobbnak hozták ki, miközben a képalkotó algoritmus/chip joval gyengébb, miközben a panel tippre kb. ugyanaz lehet. Na és persze, ha jól emlékszem ezeken a versenyeken nincs tesztelve a Panasonic, ami azért szintén jobb szokott lenni a koreaiaknál.
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Igen, Pana kicsit hiányzik, viszont azon kívül viszonylag konszenzus sorrend jött ki.
Ettől függetlenül szerintem érdemes mellé tenni az árakat is, mert ár/érték arány tekintetében már nem feltétlenül dominál a Sony (mivel drága). 65-ös méretben jelenleg:
Sony A95L - kb. 1,3 millió
LG G3 - kb. 950 ezer
Samsung S95C - kb. 860 ezer -
Mauzes
addikt
Alapvetően egyetértek, de attól ez még ugyanúgy áll a maga kontextusában: az emberek 15%-a a legjobbat akarja és kevésbé számít az ár/érték arány, az emberek 85%-a pedig a legjobb ár/érték arányút keresi az egymáshoz "közeli" tudású készülékek között (persze lehet vitatkozni azon, hogy mennyivel jobb abszolút skálán az A95L mondjuk a G3-tól, de megint csak az van, hogy az emberek 85%-ának nem lesz jelentős észlelhető különbség a napi felhasználásban).
Egyébként is szerintem ezek a minőségbeli különbségek (egy bizonyos szint fölött, és itt mindhárom tévé már megüt egy nagyon jó színvonalat) csak akkor jönnek ki láthatóan, mikor egymás mellett hasonlítgatják őket teszteken. De ha hazaviszed bármelyiket, akkor 2 nap után a tesztek jelentéktelenné válnak és tökre fogod élvezni a nagyon jó tévédet.
-
veterán
Ezzel nem is vitatkozok, szerintem is helyes sorrend.
duree54
-
Pro Koryak
addikt
Azt hozzátehetnék a jelenlévő tévék közül a Sony volt a legjobb, a tévék királya lett 2 jelentős tévégyártó nélkül => Panasonic/Philips csúcskategóriás oledjei hol vannak esetleg Loewe, B&O ...stb. tévék????
K. értelmetlen így tesztet csinálni! -
cujo69
tag
válasz Pro Koryak #11 üzenetére
Kíváncsi lettem volna, mondjuk a Pana MZ 2000-re..
-
zapco1269
tag
Sajnos se a Philips OLED-et, se a Panasonicot nem forgalmazzák a tengerentúlon. Csak olyan modellek szerepelhetnek a tesztbe amiket forgalmaznak az USA-ban..
Azt én sem értem a Loewe és a B&O miért nem tesztelték?[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
A Pana tényleg nagy hiányzó, a Phillips kb LG/Samu szinten lehet, talán gyengébbek valamivel. A B&O meg Loewe részvétele viszont teljesen felesleges, csak egy kirakatmárka, jobb esetben lehet egy az egyben átveszik az Lg algoritmusát, rosszabb esetben max kinaiakkal vannak versenyben. Amennyire emlékszem régebbi szórakoztatóipari tesztekre, ezek a luxusmárkák általában 1-2 generációval korábbi cuccok szintjét hozták maximum...
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Nekem azért a Philips is hiányzik (leginkább az Ambilight miatt amúgy).
A sorrend engem amúgy meglepett, legalábbis az, hogy a Sony látszólag ennyire kimagaslik a mezőnyből. Teszem hozzá, az általad felsoroltak közül talán csak azért nem a Samsungot venném, mert még hajlamosabb a beégésre.
Viszont nekem azért bőven számít az ár. Hiába vennék szívem szerint ezen teszt alapján Sonyt, de baromi drága. (A többi is az persze, csak nem annyira.) És tegyük hozzá, gyakorlatilag bármelyik OLED jobb a legtöbb téren a legjobb LCD-knél is, az esetleges különbségeket (OLED és OLED között) meg a legtöbben nem feltétlenül vennék észre, vagy a különbség nem lenne zavaró.
#13: "Azt én sem értem a Loewe és a B&O miért nem tesztelték?"
Szerintem nem hagynák, mert csúnya beégés lenne. Oké, a tipikus vásárlóközönségüket pont nem érdeklik a tesztek, nem is találkoznak velük, de ha egy ismerősük azt mondaná, hogy "figy, az ötödannyiba kerülő Sonym kenterbe veri a csúcsszuper B&O-dat, ami gyakorlatilag egy Hisense-szel van egy kategóriában", akkor azért az válthatna ki rossz érzéseket a sznobságba burkolózott HC burzsujokból is, és esetleg hatással lehetne a jövőbeli (nem)vásárlási szokásaikra.
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Mauzes
addikt
De az Ambilight-nak mi köze a képminőséghez? A Philips soha nem volt élenjáró ebben.
Az ár tekintetében egyetértek. 40%-ot spórolva a Sony-hoz képest is lesz egy iszonyat jó OLED tévéd, akár a G3, akár az S95C. A különbözetből veszel egy nagyon jó Atmos-képes soundbar szettet, és a tévézési élményed nagyságrendekkel jobb lesz. Persze ha valakit nem izgat a pénz, akkor vegyek Sony-t és még pluszban hangrendszert (bár gyanítom, hogy a Pana MZ2000 még jobb lesz, és még drágább).
-
bteebi
veterán
"De az Ambilight-nak mi köze a képminőséghez? A Philips soha nem volt élenjáró ebben."
Az Ambilightnak semmi, viszont az egy olyan egyedi, valós fícsör (értelmes és látványos, nem pedig sima parasztvakítás), amivel a Philips "kimagaslik" (??) a többi gyártó és az OLED-ek közül. Legalábbis a legtöbb ember - bár nyilván nem mindenki - kifejezetten szereti az Ambilightot. Az egy másik kérdés, hogy a fenti teszt alapján legszívesebben egy ambilightos Sonyt vennék , csak ugye olyan sajnos nincs.
Amúgy elvben egyébként se szar a Philips OLED-je, még ha valószínűleg valamivel a legtöbb tekintetben rosszabb is lenne, mint a SonySamuLG.
-
Mauzes
addikt
Én értem, és senki nem írta, hogy szar a Philips. De ez egy képminőség verseny volt, tehát teljesen felesleges lett volna a Philips-et berakni, mert nem az Ambilight-ot pontozták volna. Most hogy az Ambilight mennyire értelmes fícsör és mennyire magaslik ki emiatt, az már szubjektív. Szerintem a legtöbb ember a képminőséget választaná Ambilight helyett.
-
félisten
A tesztben szereplő 2 TV QD-OLED 1 meg MLA ez ellen max Philipstől az idén érkező 900 sorozat lesz figyelembe vehető MLA panellel.
A 3 tv közül én a G3 at venném ,referencia lett sok szakportálon."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
bteebi
veterán
"Szerintem a legtöbb ember a képminőséget választaná Ambilight helyett."
(Sajnos) nem. A legtöbb ember, már ha eljut egyáltalán addig, hogy OLED, akkor a legolcsóbbat venné. És szerintem nem csak itthon. Fél-egymillió forint - urambocsá' még több - egy TV-ért baromi sok pénz. (A viszonylag jó állapotú, középkategóriás családi kombinkat kb. a Sony áráért vettem 3 éve.) Ha egymás mellett látnák ezt a sok TV-t ÉS egy jobb ambiligthos Philipset, akkor valószínűleg a Philips lenne a 2. befutó, már amennyiben nem brutál sokkal drágább a többi OLED-től (kivéve persze a Sonyt, ami még attól is drágább lenne).
Az emberek műszaki érzéke minimális, ráadásul a szemük se olyan jó, és nem nagyon van összehasonlítási alapjuk se, és eleve nem annyira érdekli őket a képminőség. Viszont árérzékenyek, és a szembetűnő különbségek (mint mondjuk az Ambilight), és/vagy az egyéb hasznos-haszontalan fícsörök, parasztvakítások fogják inkább érdekelni őket.
Meg persze van egy elég szűk réteg, akiknek elég jó a látásuk, van tapasztalatuk is TV-k terén, és otthonosan mozognak a műszaki háttérben - na ők majd Sonyt vesznek. Már ha lesz rá pénzük.
-
nagyúr
Elképesztő sok 8k film létezik lemezen... Hazánkban van neki a fellegvára... NEM!
Amúgy még mindig a fullHD felbontású megjelenítőkből van a legtöbb. Értelmes HDR/DV TV-ből sem sok van és ami van azok 1,5-2 millió körül, azt se a jászkarafaszi parasztlegény fogja venni.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Sinesol
veterán
Akinek nem fáj kifizetni a Sony felárat, az lehet hasonló árban vesz mellé még egy hangrendszert is, nem az fog számitani, hogy megspórol pár százast és azt hangrendszerre költheti.
Amugy az ambilight hozzáad a képminőséghez, szóval furcsa az a megfogalmazás, hogy képminőséget választ valaki az ambilight helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
De én pont azt mondom, hogy a legtöbb embernek igenis fáj, és inkább vesznek G3-at (sőt, inkább C3-at [sőt inkább LCD-t, de ez már másik kérdés]).
Amúgy én nem mondtam, hogy Ambilight rossz vagy felesleges. De hogyan javítja a tényleges képminőséget, hogyan lesz tőle közelebb a referencia megjelenítéshez?
-
Sinesol
veterán
Csökkenti a szemfáradtságot, kíméli a szemet, plusz növeli az immerziót, mindkét dolog sokat hozzátesz a látványhoz, gyakorlatilag a képi minőséghez.
A Sony kapcsán én arra gondoltam, hogy aki azt akarja és kifizeti, az nem abban gondolkodik, hogy mennyit tud megspórolni, hanem abban, hogy vajon ugyanannyiert vagy kétszer annyiért vegyen alá hangrendszert.
A C3-ban gondolkodónál sosem volt opció a Sony, mert az az árszint, amit fájdalom nélkül meg tud fizetni.[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Persze, aki a legjobbat akarja és teljesen leszarja a pénzt, az nem gondolkodik spórolásban. De azért ez nem egy tömegréteg. Én pusztán azt akartam kiemelni, hogy szerintem egy csomó ember van (több, mint az első mondatos vevőkör), aki amúgy megengedhetné magának a Sony-t is, ha tényleg annyival jobb lenne, de azért igenis megnézi a teljes kínálatot és fontos neki az ár/érték arány. Lehet jobb a Sony mondjuk 15%-kal (persze nehéz mérni), de 40%-kal drágább.
-
bteebi
veterán
Annyival biztos nem jobb a Sony, mint amennyivel drágább. A legfőbb különbség az mindegyiknél az, hogy OLED a panel, és nem LCD. Az önmagában egy hatalmas minőségi ugrás a legtöbb szempontból. Persze nem mondom, hogy nincs különbség egy Hisense meg egy Sony között, mert van, de valószínűleg sok esetben kontroll nélkül nem (nagyon) feltűnő. Ellenben az OLED-LCD különbséggel, bár azoknál se feltétlenül mindig (erős megvilágítás mellett SD-SDR TV műsor).
-
félisten
Azt tegyük hozzá a "sajnos nem"-hez hogy a Philipsnek nincs szégyenkezni valója képminőség terén. A belépő oledjei a 7-800 as sorozat is összevethető az LG B- C szériával a 900 pedig a G szériával minden szempontból képminőségileg is. Ráadásul az egyik olyan gyártó ami minden kép és hangformátumot támogat szinte, nem kell kompromisszumot kötni. Én nagyon szeretem úgy ahogy van.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Pro Koryak
addikt
+ #13 zapco1269
A Philips 908/938 az LG G3, Sony + Samsung qd-oled szintjén van.
Panasonic + Philips nincs az usában, pont ezért ez a teszt így nagy baromság.
Azért a B&O lehet nem csak a hangra ad a tévéinél, sehol nincs teszten, kíváncsi lennék egyre. Aztán még ott vannak a Grundig, Metz, JVC, Toshiba ... stb. gyártók oledjei. Lehet vannak olyan jók, mint pl. a Hisense oledek.[ Szerkesztve ]
-
zapco1269
tag
válasz Pro Koryak #29 üzenetére
Szerintem a Panasonic MZ2000E az MLA paneles OLED között a legjobb- hang és képminőségre 2023-ban.
A SONY A95L QD-OLED melett kellene látni a PANA MZ2000E-t. Valószínű nagyon nehéz döntés, melyik a jobb?
Szerintem a Pana képe egy picit természetesebb a valósághoz közelebb van, de a mozgása megjelenitése jobb a Sony-nak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest