- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Mini-ITX
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
joczo1337
tag
válasz
HalasKYO #1152 üzenetére
Az szép konfig
Értem,hát igen ezen az alapon nem nagyon lehet feljebb lépni.Egyébként nekem még S771-es a cucc(775 lapban).Olcsó volt,meg jókat írtak róla,úgyhogy lecsaptam rá(proci,lap,8gb ddr3 összesen 30ezerért).
Közben játszottam kicsit a dolgokkal,kiderült hogy a lap valamilyen megfontolásból sokkal több feszt ad neki,mint amennyi kellene(aztán lehet ez az alap vcore és én vagyok hülye).1.3V alapfeszről lehúztam 1.2V-ra,és még mindig betonstabil.Cpu-z ugye még kevesebbet ír(1.150 ha jól emlékszem,kérdés mennyire pontos),és ugye nem kell említenem hogy hőmérsékletre mennyire kedvezően hatott(70fok maxról 58fok max,játék alatt).
Így már beleférne a tuning,és úgy tippre azt mondanám,hogy 3.5GHz környékére lazán be lehetne lőni,viszont jön az újabb érdekesség.Úgy tűnik,hogy a lap bármilyen bclk/fsb(vagy hogy hívják itt xd ) emelésre beadja a derekát,és visszarakja alapra a dolgokat,sőt van amikor 9x-es szorzó helyett failsafe 6x-ra.Ilyenbe futott már bele valaki?Nekem volt még régebben hasonló esetem Gigabyte lappal,de az nvidia chipsetes AM3 volt.Ott is bármilyen emelésre safe módba vágta magát.A mostani is Giga egyébként,egy P41T-D3P. -
joczo1337
tag
válasz
HalasKYO #1150 üzenetére
Ja jó,akkor megnyugodtam,csak azthittem nálam van valami gond.Ja igen azt lehagytam,hogy nekem is asztalon van kint,tehát még az sincs hogy gyengén szellőzne a ház.Meg az is furcsa volt,hogy a hűtő teteje is forró volt,ha a procinál lenne valami akkor hűvösnek kéne lennie
Na mindegy.Gaming-re szerinted jó választás(így olcsón)?Vagy inkább passzoljam tovább,és ugorjak valami másba? -
válasz
HalasKYO #1147 üzenetére
Igen, ennek a GPU-s dolognak utánanézek. Az ugrás 4k-ra 4x-es teljesítménytöbbletet igényelne, ami kvázi 4.5GHz-en futó 16db Haswell-Broadwell-Skylake magból lehetne kisajtolni, ez nagyon brutál. Minőségromlást semmiképp sem akarok (nem azért vettem 4k képes kamerát, hogy aztán a béna feldolgozás elmaszatolja a képet), régebben azt írták fórumokon, hogy nem érdemes GPU-ra hagyni a kódolást. Hogy manapság ez mennyire baj, ill a feldolgozás+tömörítés minden lépése megy-e minőségi és sebességi problémák nélkül GPU-n nem tudom (kétlem).
-
válasz
HalasKYO #1144 üzenetére
Ütős ez az e5-2670, 8mag ~3GHz-el, nem is értem, hogy árulják 70$-ért
. Nem tudom, mennyi a Sandy Bridge -> Haswell ipc javulás, de sacc/kb egy darab ilyen önmagában hozza egy 4.5GHz-re tuningolt 4770k eredményeit (jól párhuzamosított progit feltételezve*). 4770k-ból sajna nem lehet 2db-ot tenni egy alaplapba, így ez a sandy megoldhatná a feladatot.
*A párhuzamosítás "jóságában" annyira nem vagyok biztos, inkább kicsit kevesebb mag/magasabb freki (tuning!) kombót preferálnék.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kutya topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest