- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mini-ITX
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
isapeti
aktív tag
Up!
Segéljetek lécci!"Verés közben jön-megy a székláb." - B. I.
-
isapeti
aktív tag
Hi!
Bocs, hogy idepofátlankodok, de nekem is van 1 érdekes satás gondom...
Haver gépén Biosban, WinXP eszközkezelôjében ott figyel az új sata vinyó (Samsung 80GB), gondoltam, mindenesetre felnyomatjuk az alaplap sata drájverét. Erre: telepítés elején no device found hibaüzenet! Miféle eszközre vonatkozhat ez? Mi okozhatja? Vagy csak szarjak rá és partícionáljak bôszen?"Verés közben jön-megy a székláb." - B. I.
-
Creexie
csendes tag
Jó neked!
Nálam fel sem ismeri a vinyót, csak annyit lát, hogy van ott valami.
Se tipus, se méret és persze no hőmérséklet!!
Azért köszi.....Mindenki a maga szintjén nyomorog....
-
Creexie
csendes tag
Szerintem akkor se lesz baj, ha majd a sata vinyóra pakolsz XP-t. Én azért megkinálnám akkor is F6-al. Lehet hogy most az SP2-ben benne van már az alapapod sata driver-e. Friss telepitéskor meg nincs fent semmi csak a bios. Mindenesetre a floppy-t ne dobd ki
Azt mondd meg,hogy az everest melyik verziója van neked ami méri a sata vinyó hőfokát?
Én felraktam a home edition-t de nem találtam meg.
Talán az én hibám?Mindenki a maga szintjén nyomorog....
-
kiborg
aktív tag
Háj Evribádi!
Szóval van egy olyan kérdésem, hogy ha a friss XP-t teszek fel, egy PATA winyóra, és nem etetem meg a telepítővel a (F6) SATA drivert és a win XP látja, akkor örüljek vagy, ne ? Ez kevés a boldogsághoz ?
Mire használja azt a drivert ha nem kell neki és mégis megy ?
Ezutén szeretném azt megcsinálni, hogy a SATA-s legyen a fő ésn onnan butuljon fel majd, csak még nem volt időm ezt próbálni, hanem csak simán rádugtam a SATA-sat és ment mint a golyó...
Egyébként a BIOS látja, everest megmondja, hogy hány fok, stb... tehát ha most meg akkor akkor is menni kell majd neki ha ő lesz a főwinyó ?
Hát ennyi.
Előre is köszi a válaszokat(remélem lesznek... )
KiborgÉsszel él az ember - mondá a kannibál!
-
szaya
tag
De csak neked Bővebben: link
Üdv: szaya''Sohasem kell tanácsot adni. A bölcsnek nincs rá szüksége, a bolond pedig úgysem fogadja meg...'' by: Lyderch
-
Creexie
csendes tag
Hali!
Engem az érdekelne, hogy létezik-e olyan progi mint pl a HDD thermometer, amelyik képes S-ata vinyóknak mérni a hőfokát?
Előre is kösz a segitséget.Mindenki a maga szintjén nyomorog....
-
zoltansz
tag
Nekem az a probléma hogy a SATA vinyót felismeri, csak ha van mellette egy UDMA vinyó is akkor azt látja elsődlegesnek! Ha kiveszem az UDMA vinyót akkor az SATA-ra szépen felteszi az XP-t és ha utánna bedugom az UDMA vinyót akkor meg felismeri az XP. Csak ha bennvan mind a kettő vinyó akkor nem a SATA-t látja elsődlegesnek! Tehát nekem nem az a problémám hogy nem látja az SATA vinyót! Én tudok vele dolgozni! Csak azt akarom megcsinálni hogy telepítéskor a SATA-t lássa elsődlegesnek, ne kelljen kivenni a másik vinyót hogy fel tudjam rakni az XP-t a SATA-ra!
Másik: Az XP-ban az IDE vezérlőkben is a SATA vinyót ATA-nak látja? Nem SATA-nak kelle látni? Vagy azt nem tudja az XP? -
zoltansz
tag
Nekem van egy SATA SAMSUNG 120GB-os vinyóm! Az lenne a gondom hogy a vindóz nem ismeri fel SATA-ként!
Sőtt, ha telepíteni akarok akkor a másik UDMA-s vinyót ki kell vennem mert azt ismeri fel elsődlegesnek, nem pedig az SATA-át, pedig arra akarom a rendszert tenni! Kellene valami ami felismerteti az XP-vel hogy az legyen az elsődleges a telepítéskor!
Segítsetek!
Köszi! -
otellocska
csendes tag
Hello!
Én is hasonló problémával bajlódtam eleddig, ha a primary idén volt vinyó, akkor mindig fekete képernyő, viszont ha cd van rajta, akkor minden ok! Akár mind a kettőn is! Kipróbáltad úgy is, h az Ide1 masteren vagy slaven vinyó van? Úgy is működik? -
iceking
csendes tag
van egy 200-as seagate sata barracudám, felment rá az xp szépen, de egyfolytában pörög. legalábbis a gépház ledje szerint. és a hőmérséklete is kb fél óra-óra alatt 25 fokról felkúszik 50-re. ez normális? (a rendszervisszaállítást kikapcsoltam) mit csinálhat?
help plz -
Lala6
őstag
Jelentem sikerült megcsinálni mindent
1, Feltettem a 26-os biost.
2, IDE1 master: CD-író
IDE1 slave: DVD rom
IDE2master: üres
IDE2slave: mobil rack
SATA1: sata vinyó
3, Biosban a sata enhanced mode beállítva, boot priority-nál előre a sata
4, Win telepítő elindul(SP2-es), meglévő partíció leszed a sata-ról, megcsináltam az újakat, formázás.
5, Feltelepült a win és működött minden.
Próbáltam, hogy kivettem a racket, úgy is indult, ha visszatettem úgy is, már nem gondolkozott hosszú másodperceket a win indulása előtt.
Szóval most működik minden, ahogy kell! Holnap beállítom a win-t, ma már nincs kedvem hozzá, most a régi ide winyóm raktam be a régi rendszerrel, csak a boot priority-t kellett átállítani és máris indult a régi rendszerem
Köszönöm mindenkinek a segítséget, nélkületek nem jött volna létre lala új sata vinyója
A telepítéshez nem kell az alaplaphoz adott floppy! Ez csak akkor kell, ha SP nélküli wint raksz fel és raid-et akarsz használni, az új SP1-2-ben benne van a sata raid támogatás is. -
veterán
-
-
Flashget
félisten
Hi.
Most hogy szervízes lett az IC7-es alaplapom előkellett szednem a telepítő lemezeket és rátaláltam egy floppy lemezre amire ez vagyon írva:
SATA Driver Disk...
Ez mihez kell??Realme GT Master Edition
-
Lala6
őstag
B@sszus, most nézegetem a biosokat az ABIT oldalán. Nekem a 19-es van fent.
Ez pedig a 20-as változtatásai:
Version: 20 Released Date: 2003-12-31
Update Intel on screen branding (OSB) logo.
Update BBS code. This will fix some boot sequence issue with some SCSI card.
Fixed the problem that the system cannot boot into Windows if
The OS is installed in the SATA hard disk when both the SATA and PATA hard disk are present.
The PATA hard disk is removed after the OS installation.
Update CPU Micro Code.
Akkor először felnyomom a 26-os biost -
tierbatyo
senior tag
Na próbálgattam otthon én is. Beraktam enhanced módra a SATA-t és ez nem igazán tetszett az XP-nek, mert valami IDE csatornát nem tudott telepíteni utána. Szerintem az lehet a baj, hogy az XP nem úgy volt telepítve, hogy a SATA enhanced módban van. Persze ez csak egy tipp...
Take a look to the sky just before you die
-
dugodj
csendes tag
ez talán meglepő lesz, de volt amikor működött. cseréld le az ide kábeleket, hátha...
-
gerlaip
addikt
Próbáld meg újraformáznia vinyót. Nekem kiírta ugyenezt egy 120-as sata seggétnél, és az volt a baj. Winfos telepítésnél nem partícionáltad a vinyót? Illetve meg van formázva?
Csak azért figyeltem fel, mert szó szerint ezt írta ki nekem is, és két hétig szaroztam vele, mire rájöttem, hogy ez a gond.
[Szerkesztve]lámavakond
-
veterán
válasz gege71.hu #11 üzenetére
semmi bug nincs ic7ben.
nekem is az volt és 200as maxtor satarol bootolt rendesen
mellett volt egy dvd iro , cd iro ide2-n és egy 80as ide1en masterként, mer ugye az tökre mind1 min van.
sata előre hozva
egyébként meg én se értem hogy miért nem bootol kedves topicnyito gépe.
raid nem lehet a ludas
mer én raidet nem nagyon használtam még.ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °
-
Grisha
tag
NEkem már június óta van egy SATA 160as SAMS-om. IDE1 M: 60 Giga ATA 100(rack) IDE1 S: 8GB ATA66 (rack) IDE2 M: DVD olv IDE2 S: CDRW.
Semmi gond. Szerintem se hagyd üresen az IDE 1 mastertDictis dabit ipsam fidem res!
-
tierbatyo
senior tag
Nekem IDE1-en nincs semmi, IDE2 master rack,IDE2 slave cdíró és simán bootol SATA-ról enhanced, meg auto módban is, rackkel meg anélkül is.
Take a look to the sky just before you die
-
Loretto
veterán
Bővebben: link
#756. sajna úgy tünik hogy te is vmi hasonló miatt szivsz. esetleg ugy pakolni a pri master nem legyen üres?Soirée...
-
gege71.hu
addikt
Amugy a SATA-rol bootolasnak nem kene lassabnak lennie. Haver gepe miota SATAs a bootvinyoja jelentosen gyorsult a rendszerinditas.
Remelem IC7-nel ez nem vmi ''bug'' , mert most tervezek SATA-s rendszervinyora valtani -
gege71.hu
addikt
Csak egy kosza otlet, de probald meg:
Rakd az egyik optikai meghajtot az IDE1 csatornara masterkent, es ugyanott marad a mobilrekkes slave-kent.
az IDE2-n meg marad egy optikai masterkent.
Talan ez a kis varialas helyrerantja.
Gondolom az alaplapi csipszetdriver rendben van.
Nekem meg nincs SATAm ez csak egy kis tipp es bar sok logika nincs benne azert neha az ilyen pitianernek tuno megoldasok jonnek be. Egy probat meger. -
Msanko
tag
Sajna egyéb ötletem nincs.
pedig jók ezek a SATA vinyók -
Lala6
őstag
Mindent auto-ra állítottam, a sata-t előre a bootnál. Ha nincs rajta az IDE vinyó akkor minden probléma nélkül elindul. Ha rádugom ezt írja ki: ''A lemezegység valamilyen hardverhibája miatt a windows nwm indítható. A megadott rendszerindító lemez nem olvasható. Nézze meg a rendszerindítási elérési utat és a lemezegység hardverét. További információkért olvassa el a Windows futtatásához szükséges lemezkonfigurációról szóló részt az operációs rendszer dokumentációjában, illetve a hardver dokumentációjának ezzel kapcsolatos részét''
Amint lehúzom az IDE vinyót újra indul a win.
Ennyire kiforratlanok még a sata vinyók? Vigyem vissza és cseréltessem ki IDE-re?
[Szerkesztve] -
Lala6
őstag
Nekem nem megy sajna
Lassan feladom.
Ha kihúzom a racket rögtön működik, ha bedugom nem indul a win.
szerk: Most a rackbe a régi 120-as IDE van. A bootnál beállítottam, hogy erről bootoljon. Így a winben látom a sata-t is, meg az ide-t is. Nem értem én ezt az egészet. Kezdem megbánni, hogy sata vinyót vettem...
[Szerkesztve] -
Lala6
őstag
Ha csak a sata vinyó van bent és auto-ra állítok mindent akkor elindul az XP, de a bootolás elég sokáig tart. Ilyen lassan bootolnak a sata vinyók?
-
Lala6
őstag
Bocs az új topicért, de kicsit berágtam, már lassan 3 órája próbálgatom, de nem akar összejönni.
Vettem egy seagate 160-as sata vinyót.
Betettem a gépembe, a régieket kiszedtem. Biosban auto-ra tettem a sata-t. Elindult a win telpítő, fel is telepedett, boot-olt is.
Utánna bekötöttem a rackemet az IDE1 vezérlőre.
A biosban engedélyeztem az enhanced mode-t, így lát akár 6 IDE eszközt is. Lát is mindent, de nem akar boot-olni a sata-ról. A boot priority-ban előre állítottam a sata-s vinyót, de így sem indul el a win, csak szép fekete képernyő.
Hogy kell beállítani a biost? Már próbálgattam mindenféle verziót, de semmi
Az eszközeim:
IDE1 master: üres
IDE1 slave: 8,4 seagate(rack)
IDE2 master: CD író
IDE2 slave: DVD olvasó
SATA1: 160 seagate
A sata-ról szeretnék bootolni!
Előre is köszönöm szépen a segítségeket.
Lala