- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
Aktív témák
-
zso73
veterán
Hali!
Torbit:Nem biztos,hogy a bioszban lehet letiltani a frissítést!Hanem az alaplapon van dzsamper!!/User Manual!/Az alaplapon nézzétek meg a rászitázást a verzió miatt!És a biosz fájl mellé mindig a GYÁRTÓ ÁLTAL JAVASOLT flash progit használjátok!Előfordul,hogy nem a legújabb AWFLASH kell!!Általában csomagolják a bin fájl mellé.
Richard:Én nem javaslom a W98 CD bútot!Mert a 98 telepítő egy sor memóriarezidens programot tölt be és ez veszélyezteti a frissítést!/KBD.sys.../
Sima flopiról indítsd!/io.sys,msdos.sys,command.com/Erről elindítva nem rossz ötlet a winyóról történő frissítés!Én is csináltam így.Az legalább nem lesz bad szektoros flash közben!Csak akkor a flopira tegyél rá biosz fájlt!Mert ha nem jól sül el a dolog,akkor legyen honnan keresnie a bootblock mentőnek a fájlokat!/Persze a flash progi is kell mellé/READ ME a biosz mellett!
De jobb alaplapoknál csak a xyz.bin is elég a flopira és egy gyors gombra friisít is./PL:NF 7 ALT+F2/
Üdv zso :) -
aga
tag
Remélem valaki nekem is tud segíteni. Lenne egy Chaintech Apogee 9EJL2 alaplap. A fő ok a BIOS frissítésére az lenne, hogy nem tudok FSB-t emelni! (Ha erre tudja valaki a m.o.-t, az is jó.)
Letöltöttem már két új BIOS-t is, de hiába próbálom felülíratni, a beépített flash megáll, amint lecsekollja az új BIOS-t, DOS-ból pedig az AWDFLASH közli, hogy a típusszámok nem egyeznek meg?! -
I. Richard
senior tag
Sziasztok!
Nem nagyon tudok újat mondani, ezért inkább kérdezek, hátha mást is érint:
Szóval van nekem egy bootolható Win98 CD-m. Erröl simán boot-olok. Adott a DOS-os felület. utána vinyóról égetem be az új BIOS-t. Lehet ezzel brobléma?
Azért kérdezem, mivel be akarok rakni egy bootképernyőt, de ahhoz BIOS-t kell frissiteni! A lap egyébként ASUS TUSL-2-C.
Kösz a válaszokat előre is! -
torbit
tag
Hali!
Sajna én megakadtam a BIOS-frissítéssel, egy kis help kellene!
MSI K7n2DeltaL lapom van ha minden igaz (alaplapi könyvben M6729 Series), letöltöttem hozzá a progit az MSI honlapjáról, és azt írja ki hogy nem megy fel a gépre, nem illik az én alaplapomhoz.
Pedig jót töltöttünk le, többször is megnéztük, Biosban nem találtunk olyan pontot, ahol engedélyezni lehetne a frissítést.
Van valakinek ötlete? -
zso73
veterán
Hali!
A lassulásra!:
Q:Why does the performance slow down after updating BIOS? (KD7/KD7-RAID/KD7-E/KD7-G/KD7-S/KD7-B/AT7/AT7-MAX2/NF7/NF7-S/NF7-M)
A: It is because that new BIOS is added the CPU Disconnect Function. Please disable this item for fixing this problem
http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=NF7-S&fMTYPE=Socket%20A&pPRODINFO=FAQs&fSEARCHTEXT=NF7-S
Üdv Zso :) -
qpakcovboy
őstag
Már nekem is sikerült de köszi utólag a tanácsokat:)
2.0van winből csináltam, és nem neten keresztül, inkább letöltöttem és megcsinálta file-ból! kb 3 percig tartott, és amennyire féltem annyira egyszerű volt! Persze ez lehet kezdők szerencséje, mindenesetre egy darabig nemhiszem hogy csinálok ilyet! Sok sikert annak aki tervezi, csak azt tudom tanácsolni, hogy ha először csinálja, mindenre figyeljen oda, nehogy elírjon valamit vagy ilyesmi, esetleg rossz biost töltsön le stb.. -
oduszeusz
tag
Nekem is sikerült!!! Köszönhető a PH-sok tanácsainak.
Csak lassabbb lett a gépem:O -
hahaha
tag
Bios frissitese kozben egyvalamit nem szabad csinalni: kikapcsolni/ujrainditani a gepet. Amit lehet: aktivan felni, h jon egy araszunet, es...
:DD
Amugy kiraly ez a topik. Olyan, mintha odakinnt egy kisgyerek jatszana egy kezigranattal, es a szobabol sok joindulatu felnott segitene okos tanacsokkal. -
zso73
veterán
Hali!
Nekem ettől halt be a biosz!Pont így ahogy leírtad úgy csináltam.
Ha már frissíti így win alól,akkor az ON klick Live Update-ra kattints!És menj el egy szíverősítőért!:)És reménykedj,hogy nem fagy meg a win,és,hogy elindul a géped!
ALT+F2!
Üdv Zso :-) -
WolfByte
tag
válasz
qpakcovboy #29 üzenetére
Szia qpakcovboy!
Nézd meg az alaplapon a PCI csatlakozók alatt van egy kb 5cm hosszú fehér címke. Rajta van, hogy NF7(-S) és utána a revíziószám. ha 2.0, akkor azonnal teheted rá az új bios-t live update-l, magától megcsinál mindent a program. BIOS égetése alatt legyen aktív a netkapcsolat, onnan szedi le ugyanis a flash az új bios-t, de egyéb programok ne fussanak a háttérben, nehogy lefagyjon a windows mert az gáz lehet (vírusírtó, tűzfal stb).
Ha régebbi a BIOS-od, akkor az abit oldalán szedd le a korábbi verzióhoz való frissítést, külön pont alatt jelzi a download menüben hogy melyik az, és a flash progival a frissítés fileból opciót kell kiválasztani.
Remélem sikerül, sok sikert.
WB
[Szerkesztve] -
zso73
veterán
Hali!
Pipo:Ha az alaplapod támogatja a flopis frissítést /PL NF7.Boot képernyőn megjelenik a felirat''Press ALT+F2''/Akkor IO.sys+MSDOS.sys+Command.com legyen a lemezen és a Kx7tuti.bin fájl.Aztán Csak restart és ALT+F2!
Ha nem támogatja:Akkor is csontozd ki a 98 indító lemezed,hogy ne legyen rajta más csak az előbb leírt 3 fájl!Mert ha a gyári indítót hagyod akkor a memóriába egy halom felesleges dolgot tölt fel.Egér drájver................
Erre a csak rendszer flopira tedd rá a flash progités a Kx7tuti.bin fájlt!Restart flopiról!Aztán írd be a szükséges parancsot!Ezt a biosz csomag Readme.txt fájlja tartalmazza!AWDFLASH:EXE Kx7tuti.bin vagy hasonló.
A Flasmenü az Win alá kell ha win alól akarsz frissíteni!De ki az a marha rajtam kívül aki akar?
SOHA NE TEDD!
Üdv Zso :)
Ui:Mihez kell frissíteni a bioszt?Ha a rendszer megy akkor SOHA NEM SZABAD!De legalább is felesleges kockázat!
Mentőkötélnek : www.biosiras.hu /Ha elrontanád a frissítést!/ :P
[Szerkesztve] -
Pipó
őstag
Sziasztok!
Én is szeretnék frissíteni abit kx7 biost, mivel még a legelső van fenn és procit kellene cserélnem.
Letöltöttem a flash progit, kicsomagoltam és kaptam több sys fájl között egy Flashmenü exe-t is. Igen ám, de ez 1,7 mega. Hogyan teszem ezt fel floppira. Még egy kérdés. Az, hogy indítólemezként formázom a floppit azt jelenti, hogy pl. win98 indítólemezt csinálok? Mert ha igen, olyanom van, de azon nem sok hely van a bios és flash progi helyének.
Bocsi a lámaságért, de még én sem csináltam ilyet.
Üdv Pipó -
Lacza
senior tag
válasz
qpakcovboy #43 üzenetére
Éljen a flash!
-
qpakcovboy
őstag
Jó lett
-
qpakcovboy
őstag
Köszönöm a tippeket, de már sikerült lecserélni, szerencsére minden rendben ment! Ezért szeretme a PH!-t itt nagyon sokat lehet tanulni, és szerencsére a fórumnak elég jo a hangulata, kevés (sőt szerintem nincs is) a rosszindulatú ember!
Csinálok még 1-2 tesztet aztám majd jövök, megmondom, hogy volt-e értelme lecserélni! -
zso73
veterán
Hali!
WIN ALÓL SOHA NE FRISSÍTS BIOSZT!3eFt-omba került,mert az abit flash progi rosszul csinálta.Biosz refresh SUCK-SESSIFUL,restart és annyi.Rosszul rakta a bioszt.Az ALT+F2 módszernél is látod mi történik,mert a flash progi indul el.Csak a biosznak tutira megfelelő flas progi írja a bin fájlt!Azárt van csomagolva hozzá!
És nem kell a kapcsolókkal vesződni!!awdflash.exe /P/C....per-ec :)
A legjobb ez így!
Üdv Zsao :)
Ui:Ja annyival tud többet,hogy az AbitEQ kiírja a venti fordulatszámokat és működik is a lappal! :)
[Szerkesztve] -
McJames
senior tag
Összefoglalva: manapság két lehetőség közül lehet választani. Az egyik amit majdnem mindegyik brand lap támogat, a hálózatról Windóz alatti upgrade.
A másik a ''kézi''módszer, vmelyik - a gyártó által meghatározott! - flash-programmal, natív! DOS alóli BIOS-csere.
Azt hiszem, mindkettőnek nagy ellensége az áramkimaradás és a rendszer-instabilitás.
Mielőtt bárki nekikezd, javasolt az alábbi információk pontos megismerése:
1. Gond van-e a jelenlegi BIOS-szal? (Ha nincs, a legjobb békén hagyni!!!)
2. Gyűjtsd be az alábbi szükséges információakat!
Az alaplap pontos adatai: gyártó, típus, esetleges revízió száma.
Mi a jelenlegi BIOS verziója? Van-e újabb végleges verzió a gyártó vagy megbízható hardveres honlap honlapon? Béta verzió használata kezdőknek (is) sokba kerülhet!
3. Döntsd el, hogy melyik módon szeretnéd frissíteni a BIOS-t, ha már muszáj...
Ezt követően tessék ezt elolvasni:[L]http://www.hwhunpage.hu/drivers/bios.htm[/L] -
Lacza
senior tag
válasz
qpakcovboy #36 üzenetére
Szerintem azért jobb a flash,mert látod hogy mi történik közben.
-
qpakcovboy
őstag
válasz
qpakcovboy #33 üzenetére
ja 2.0ás a verzió, gondolo az elöző próbálkozásom ezért volt sikertelen mert sima nf7-es bios volt... akkor a 2.1es bios a tuti!
-
Lacza
senior tag
válasz
qpakcovboy #31 üzenetére
Szerintem a flashes egyszerűbb,és a winfos sem fossa össze magát ha valami nem jó:D
-
zso73
veterán
Hali!
A figyelmeztető felirat:)
[Szerkesztve] -
qpakcovboy
őstag
-
Lacza
senior tag
válasz
qpakcovboy #28 üzenetére
Én az 1.8-ast használom azóta semmi komoly újítás:D
-
qpakcovboy
őstag
Ja most már asszem tudom! hol tudom megnézni hogy nf7 2.0-ás vagy pedig csak nf7-es lapom van???
-
Lacza
senior tag
válasz
qpakcovboy #26 üzenetére
A legutolsóban mindig benne vannak az előzőek:)
-
qpakcovboy
őstag
Igen, ezekkel már tisztában vagyok, sőt cmos cleart is kell csinálni, de nemtudom, hogy egyből feldobjam a 2.1es biost, vagy úgy kell hogy
1.6, aztán1.7 aztán1.8aztán1.9 stb mert egy ilyet írt ki:
Caution: This BIOS version is for NF7 & NF7-S Revision 2.0 only!
íme:
[L]http://www.abit-usa.com/downloads/bios/bios_revision.php?categories=1&model=8[/L] -
Lacza
senior tag
válasz
qpakcovboy #23 üzenetére
Ha a 3.ik ablakot indítod és előtte a megfelelő biost letöltötted(1.0 vagy 2.0-hoz)
akkor a vinyoról tudod frissíteni.Mivel a gép nélkül a bios frissítés miatt nem leszel közben elérhető így megjegyzem,hogy a gépet a bios csere után áramtalanítani is kell mert az első indítás általában csak krix-krax. -
qpakcovboy
őstag
Ezt írja ez mit jelent? sajna nemnagyon vágom az englisht!:B
Caution: This BIOS version is for NF7 & NF7-S Revision 2.0 only!
ezt a 2.1es bios letoltése elött írja.
[Szerkesztve] -
qpakcovboy
őstag
ez van most:
nvidia-nforce-6A61BA1BC-10
És egyértelműen a legújabb bios szeretném felrakni, gondolom az a legjobb próbáltam a live update-t egy ftp címről akart letölteni de sajna nemtudta, viszont van egy olyan gondom, hogy hogy asszem megért tegyem fel az 1.6 os verziót, gondolom az 1.0-ra nem lehet egyből 2.0-át csinálni, vagy igen??? -
Lacza
senior tag
válasz
qpakcovboy #21 üzenetére
Ha már leszedted a biost akkor a 3.ik a Tied!
Elinditod,és felrakod a kijelölt helyről.Egyébként milyen van fent most és mit töltöttél le? -
qpakcovboy
őstag
ilyen gombok vannak:
Live update
Live update step by step
Update from file
Save bios -
Lacza
senior tag
válasz
qpakcovboy #18 üzenetére
Elindítod,majd lesz azt hiszem 4 ablak.
[Szerkesztve] -
qpakcovboy
őstag
-
Szőrös
veterán
válasz
qpakcovboy #16 üzenetére
hmm nem kaptál a lap mellé 1 könyvet ? abban pöpecül le van írva. én is úgy csináltam még annó. nem nehéz.
-
kgabesz
tag
frissítés előtt érdemes átolvasni a gyártó oldalát, mivel néha kellenek a frissítésnél bizonyos paraméterek
ilyen pl a másolat készítése paraméter, amit érdemes használni...
az ABIT honlapján elég jó és precíz leírás van a frissítés mikéntjétől, de ez gyártófüggő -
Lacza
senior tag
válasz
qpakcovboy #9 üzenetére
Az NF7-s nek könnyebben is lehet.
Az abit-usa.com oldalon van egy flash progi és azzal a windowsból lehet egyszerűen.Én ezzel csináltam:C -
qpakcovboy
őstag
válasz
qpakcovboy #11 üzenetére
most nézem hogy van már 2.3-as bios is, de ezt nemlehet egyből felpakolni?? elötte lépcsőzetesen fel kell frissíteni?
[L]http://www.abit-usa.com/downloads/bios/bios_revision.php?categories=1&model=6[/L] -
rdi
veterán
Hihihi
Gigabájtnál windózer alól automatikus programmal :)) -
qpakcovboy
őstag
Én is szeretnék NF7-es lapon BIOS-t cserélni, addig eljutottam ,hogy csináltam egy rendszerindítólemezt, arra rámásoltam a flash progit, és a netről letöltött BIOS frissítés kicsomagolt file-ait, ezek között volt az nf719.bin file
Boot-oltam floppyrol, elindítottam a flash progit ott kérte ezt a bin file-t, és kiírta hogy várjak nos 20perc után kikapcsoltam, csináltam egy clear cmos-t és még mindíg semmi, ugyan az a verziójú bios van fent.
Mit csináljak?NF7-hez van2.x-es bios? -
Fawkes
őstag
válasz
dr. rozmark #7 üzenetére
Ok köszi asszem menni fog!
-
dr. rozmark
tag
Nos, felkeresed az alaplap gyártójának oldalát. Ott kell legyen valami 'Download' vagy 'Support' menüpont. Két file-t kell letöltened: a biost magát és a flash programot. Előfordul, hogy önkicsomagoló .exe fájlt raknak ki letöltésre! Ha így lenne, futtasd ezeket, mást nem csinálnak, csak kibontják a tömörített fájlokat. Ezek után kapsz két fájlt, esetleg többet, de csak kettő kell majd. Az egyik nevében többnyire szerepel a flash szó, a kiterjesztése .exe. A másikban leginkább az alaplap neve rejtezik, s általában .bin kiterjesztésű.
Végy egy floppyt, formázd meg úgy, hogy indítólemez legyen. Másold rá a fent nevezett két fájlt.
Indítsd újra a gépet, majd lépj be a bios menube. Két dolgot kell átállítanod (ill. a beállítását ellenőrizned): a gép floppyról induljon, ill. ha tiltva lenne a bios frissítése, állítsd át 'Enabled'-re. Változások mentése, majd újraindít.
Ekkor a floppyról bootol be! A bootolás után az A:/ után add meg a flash file nevét, majd 'Enter'. A progi elindul, és kéri a bios fájlt. Üsd be, és mehet!
UI: Célszerű átnevezni a két fájlt, hogy könnyebb legyen a dolgod!
Ha van még kérdés, nosza rajta! -
Fawkes
őstag
Nos lenne egy nagyon lámer káérdésem...Halvány lila gőzöm sincs hogy kell új bios-t égetni a lapomba így titeket kérdezlek...A kérdés adott tudom nagyon alapdolog de ez van a válaszokért előre is THX...
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen notebookot vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Átcímkézett TCL modellekkel nyit az Alcatel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest