Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 4D4M

    aktív tag

    válasz Reggie0 #93356 üzenetére

    En a tap adatlapjaban nem talaltam erre vonatkozo infot
    ~
    OJB fórumtársra hagyatkoztam ezügyben. Imigyen szólott:
    A tápegység bemenete varisztorral kezdődik jó eséllyel PPTC -vel folytatódik és a NYÁK-nak van egy olyan szakasza , ami úgy van kialakítva, hogy max 1 - 2 A áramerősséget bír ki. A hálózati visszaszórásokra RC védelemmel rendelkezik. A kimenete tartalmazza a DC szűrőköröket. stb
    Persze ez a kiegészítő varisztorra volt válasz, de ettől még megnyugtatott. Most szét is szedtem, a java ugyan ki van öntve, de azért a lényeg látszik:

    A problema a tranzisztornal elvi...
    ~
    OK, OK...a PNP elengedése természetesen nem okoz problémát nekem (:

    Azert 230V AC-nel nem kell 5mm szigetelotav, de minimum 1.25mm
    ~
    Az 1.25 és 4 mm közé már nem kihívás eljutni és köszönöm a progit. Nagyon úgy tűnik, hogy nem fogom megúszni, hogy ráálljon a szemem a mils-re a mm-ről. (nem lehet átállítani, ugye?)
    Amúgy, ha valóban 2kV-os zavarra kellene ezeket tervezni, akkor eszerint is 5 mm jön ki.

    Ha a helyemben lennél, akkor a söntölt bázisú npn meghajtást vagy egy NC relét keresnél a feladatra npn tranzisztorral? (ezekre látok esélyt, hogy meg tudom magamtól oldani – idővel) Tegyük fel, hogy te se szereted a relé kattogást (:

    #93357 bagarol:
    Köszönöm!

    #93359 ViZion:
    Én egyszerűsíteném azzal, h a már linkelt 3-32 V SSR-t raknék (keresni kell, biztosan van NC változat is: még egyszerűbb szitu), amihez semmi nem kell gyakorlatilag
    ~
    Azért írtam, hogy felesleges az egész, mert ojb szerint az 5V-os relét is meghajtaná a wemos saját gpio-ja 3,3V-tal mindenféle varázslás nélkül 10mA alatti árammal, aminek már az első plénum elé tárt pcb verzió is megfelelt (a 230V-os rész szigetelését leszámítva persze)

    Esetleg 3D nyomtatott tokozást neki?
    ~
    Az mindenképp lenne neki – azért is van rajta furat.

    Az NC ötletet te adtad, sajnos eddig eszembe se jutott, hogy létezhet olyan is, és ahogy arra #93346 bagarol rámutatott, nagyon rosszul illesztett példányt választottam a feladatra a 202PL személyében az adott 10-80W-os tartományra.
    Bár nem tudom mi történik, amikor a kritikus tartomány alá esik az áram. Szakadozni kezd valamilyen frekvenciával? Lehet, hogy egy jobb tápegység észre se veszi?

    #93361 tordaitibi:
    Vagyis, várjál, mit ad ki a vemos, ha működnie kell a ssr-nek, pozitívot?
    ~
    Ez szerintem választható, de a történet szempontjából szerintem indifferens.
    Nem akarom, hogy a wemos bármilyen kiszámíthatatlan állapotától függjön a relé. Kizárólag akkor kell neki beavatkozni a relé állapotában, amikor bebootolva működik és nem kapcsolódik szerverhez.

    És azt szeretnéd hogy mindig működjön, akkor is ha vemosbol nem jön pozitív, viszont akkor engedjen ez a ssr amikor a vemos lehúzza a vezérlő lábát negatívra?
    ~
    Ha jól értem, akkor igen.

    [ Szerkesztve ]

    ...mit teszel ma, ami holnap is számít ?

Új hozzászólás Aktív témák