Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mikk2000

    őstag

    válasz HUNited #89827 üzenetére

    Úgy látom a topikgazda alszik szerencsére, mert amúgy a te problémád és átbeszélése nem igazán hobbielektronika tárgyú, kivéve azt a részt mikor feszt mértél ellenállásmérővel. Mivel a kérdéseid kifejezetten az akkumulátorok használatáról szólnak, szerintem specifikus topik is van rá, ott gyakorlottabb emberek írhatnak talán kevésbé baromságokat.

    Azért még erre válaszolok, ha meg tudod oldani vezetékeléssel, hogy a két li aksit rákösd, én rákötném (azért a spec topikban rákérdeznék erre előtte). Kérdés hogy mi a jó franc értelme lenne, mivel a 6 aksid az 2200*6 azaz 12000mA kapacitású, míg a bugyiszínű lítiumod 2x3500 azaz 7000mA kapacitású, tehát a fele. De ezt se tudod kihasználni, mivel a fesz tartománya 2,75-4,2V, te meg írtad hogy 7,2-nél már nem kapcsol be (3.6V).

    Egyébként szöget ütött a fejembe ez a 7.2V-nál már nem kapcsol be történet, és hát 7.2/6=1.2V, ami egy NiMH aksinál szerintem még normális üzemi feszültség. Tehát eleve ez a berendezés inkább ceruza elemre készült, és igen határon lehet csak aksival használni, nem véletlenül ajánlottam az AA li aksit megnézni ide.

Új hozzászólás Aktív témák