-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
MCGaiwer
addikt
válasz MasterMark #75363 üzenetére
ezt úgy kell érteni, hogy ugyan az a doboz a hangosabb, csak nyilván az átkerül a másik oldalra
Én is attól félek, hogy a dobozokkal, jobb esetben a kábellel van vmi gond. Bár beállítással simán orvosolható, mert nem olyan nagy a különbség, meg az is lehet, hogy az egyik kicsit több bejáratást igényel, de remélem semmi komolyabb probléma nem keletkezhet ebből.
-
MCGaiwer
addikt
válasz fehér_ember #75355 üzenetére
még nem érkezett meg a többi hangszóró, ezért még feleslegesnek tartottam a bemérést.
-
MCGaiwer
addikt
válasz fehér_ember #75352 üzenetére
Onky TX-NR656 az erősítő, és eredetileg én is arra tippeltem, de teljesen gyári beállítással ment, tehát minden hangszóró ugyan arra az értékre volt állítva, ezért furcsállom a dolgot. Persze beállítással tudom orvosolni a problémát, mert nem olyan nagy a különbség, éppen csak észrevehető, de gondoltam hátha a hangszórókkal van vmi gond, vagy pedig teljesen normális, hogy beállítás nélkül ilyen.
-
MCGaiwer
addikt
kicsit fura dologra lettem figyelmes:
Sztereo rendszerem két hangszórója tőlem egyenlő távolságra, azonos pozícióban van, mégis az egyiket kicsit hangosabbnak hallom (és itt nem a különböző hangsávokról van szó). Az erősítőn nem állítottam még semmit, és a hangszórók sincsenek még bejáratva. Normális ez?
-
MCGaiwer
addikt
válasz fehér_ember #75283 üzenetére
én kb 200at terveztem költeni, most épp olyan 700 körül tartok.
-
MCGaiwer
addikt
válasz fehér_ember #74853 üzenetére
igen, erre gondoltam
tüskék között nem igen val eltérés igaz?@bta1: a hangszóróknak nincsenek lábai, így vagy közvetlenül a fára rakom, ami szerintem nem lesz olyan jó, ezért gondoltam, hogy inkább rakok a tetejére kb 15-20mm neoprene szivacsot, ami azért elég szilárd, de mégis csillapít valamit.
-
MCGaiwer
addikt
hangszóró állványt építek/tervezek. mennyire "kötelező" ezekhez a tüske, vagy megoldható anélkül is?
Kácsánál ezeket találtam. Van ezeknek maximális terhelése? az állvány tömör fából lesz, és hát lehet, hogy azt már nem bírná.
-
MCGaiwer
addikt
tud vki ajánlani egy rendszerhez passzoló Sub kábelt?
Onkyo Tx.NR656
Klipsch R-112 SW -
MCGaiwer
addikt
válasz dgyuri0123 #74695 üzenetére
sajnos nem igazán van nagy felbontású forrásom, a legjobb, amit hallgatni fogok az esetleg Flac vagy normál Tidal (lehet kipróbálom a lossless Tidalt is). Talán ezeknél nem nagyon lesz hallható különbség.
-
MCGaiwer
addikt
válasz dgyuri0123 #74689 üzenetére
de most nem az erősítő a kérdés, hanem hogy kell-e nekem ezekhez egy DAC, vagy jó úgy, ahogy van
-
MCGaiwer
addikt
noob kérdés n+1:
adott a NAS, mellette egy Zidoo X9S médialejátszó és egy Onkyo erősítő. Ugye ezekhez nem kell nekem DAC?
-
MCGaiwer
addikt
Hülye kérdés n+1: réz+ezüst kábelre nem a legjobb ötlet aranyozott dugót rakni igaz?
-
MCGaiwer
addikt
más:
Van két Klipsch RB-81 II hangszóróm, és egy onkyo tx-nr656 erősítőm. azt a javaslatot kaptam, hogy ha zenére szeretném használni, akkor cseréljem le az onkyot denonra, mert az jobban passzol a klipschekhez. vélemény?
-
MCGaiwer
addikt
Esetleg kábelezésről valaki? Sajnos nem találtam semmi értelmes leírást.
-
MCGaiwer
addikt
tud vki ajánlani egy jó leírást kábel szerelésről, ónozásról?
-
MCGaiwer
addikt
válasz Sz.Péter #73764 üzenetére
elég nagy hangszórók kerülnek ám rá [link], felső talp nélkül nem lehet, hogy szépen lassan "leugrál" a lábakról?
Még annyi, hogy mit gondoltok a könyvekről? gondolom nem segít, de az asszony nagyon rágja a fülem miatta, és nem tudom, mennyire érdemes ellenkeznem
[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
Következő amatőr kérdés:
Mennyire lenne hülye ötlet ezen álványok "lábai" közé könyveket rakni?
Tehát berakni 2-3 merevítőt még keresztbe, amire könyveket rakok? Súlynak legalább jók lesznek nem?
Valamint ha magam csinálom, inkább ragasszam, csapoljam vagy csavarozzam (vagy bármelyik kombinációja) az egészet?
[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
válasz dgyuri0123 #73676 üzenetére
tudsz esetleg ehez a két kábelhez dobni egy linket? (mármint ahhoz a kettőhöz, amit ajánlottál)
-
MCGaiwer
addikt
válasz MCGaiwer #73630 üzenetére
Ebben valaki lát bármi hibát? Nem tűnik túl nehéznek egyénileg megcsináltatni, sőt, az ára sem vészes.
-
MCGaiwer
addikt
front állvány készítésekor/vásárláskor mire érdemes figyelni? Van asztalos a családban, tehát költséghatékonyan tudnék csináltatni egyet. Van esetleg valami írás róluk?
-
MCGaiwer
addikt
HTPC és Erősítő közötti átmenetet hogy a legcélszerűbb megoldani?
Egyelőre csak az erősítő adott, tehát a htpc-t úgy építem fel, ahogy akarom.Próbáltam a bevezetőből kiolvasni, de nem igazán jött össze, ugyanis nincs sorrend képezve, csak az összes opció olvasható
-
MCGaiwer
addikt
bookshelf speaker esetén mennyire "kötelező" az álvány?
-
MCGaiwer
addikt
válasz Nemir Ombe #73473 üzenetére
de ezzel nem segítesz
nyilvánvaló, hogy fogalmam sincs mit csinálok, szóval szorítkozzunk erre a kérdésre:Ha ugyan annyiba kerül az eredeti meg az új változat, melyiket vennéd és miért?
-
MCGaiwer
addikt
Esetleg ehhez tud még valaki valamit hozzáfűzni?
Sajnos nem tudom meghallgatni a hangfalakat.Nemir Ombe írt pár gondolatot róluk, például hogy a másodikban más a hangváltó és szerinte az első jobb. Most úgy áll a helyzet, felár nélkül tudom megkapni a frissített szériát. Mit ajánlotok, ragaszkodjak az elsőhöz vagy legyen akkor a második?
-
MCGaiwer
addikt
válasz Nemir Ombe #73402 üzenetére
a készre szerelt szettek közül melyik lenne jó?
-
MCGaiwer
addikt
Klipsch RB-81 és Onkyo TX-NR 656 kombóhoz tud valaki ajánlani kábelt? Front hangszórók lesznek, szóval nem kell sok, talán 2-2 vagy 3-3 méter. Innen rendelek mindent, szóval jó lenne, ha ez is beleférne a csomagba. Keret továbbra sincs, csak az ésszerűség.
-
MCGaiwer
addikt
válasz Nemir Ombe #73381 üzenetére
nem akarom teljesen kihajtani a hangfalakat, mert kicsi hozzá a szoba . Az Onkyot nagyon szeretem, melyik a legolsóbb ezek közül, amit érdemes lenne megvenni? Sajnos nem értek annyira hozzá, hogy átnézve őket választani tudjak. (amiket linkeltél tetszenek, ha nincs olcsóbb, ezek lesznek, de nem vagyok teljesen biztos abban, hogy kihasználnám)
[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
változott a felállás:
Eddig úgy volt, hogy a jól bevált kis Onkyoval (TX-SR500E (rev2) hajtanám az új Klipscheket , de inkább kellene egy új. Tudtok valamit ajánlani ezekhez a hangszórókhoz filmezésre, meg alap zenehallgatásra? Egyelőre csak stereok lennének, de később lehet hogy bővíteném majd (sub, center, esetleg soundbar).
-
MCGaiwer
addikt
válasz Nemir Ombe #73361 üzenetére
nincs lehetőségem meghallgatni őket. Esetleg kicsit részletesebben le tudnád írni, mire érdemes gondolni, és hogy pontosan ezek alatt mit értesz?
Pontosan ezt írta a rendelést intéző saleses: New model has better high tone and better working quality
amiből persze nem tudom, mennyi igaz. -
MCGaiwer
addikt
válasz Nemir Ombe #73338 üzenetére
most próbálják ajánlani nekem a RB-81 MK II-t +20 euro / darab felárért. Biztos, hogy jobb választás az első széria? (valószínűleg saleses dolog csak, de mégis rákérdezek)
-
MCGaiwer
addikt
elektrowelt24.eu -ról hogy érdemes rendelni? Bankkártyás fizetés ha jól látom nincs. Ti hogy szoktátok?
-
MCGaiwer
addikt
-
MCGaiwer
addikt
Sziasztok,
Próbálom kitalálni, mi lenne nekem a legjobb megoldás.
Mozizáshoz és "porszívós" zenehallgatáshoz keresek valami hangkeltő eszközt. Ebből következik, hogy nem a high-end, tiszta hangzás a legfontosabb, bár azért törekednék rá. Néztem sok.1-es rendszert, de úgy gondolom, egy normális stereoval jobban járnék. Esetleg egy Soundbar + stereo vagy sub kombó is szóba jöhet.
Keretként 150-re gondoltam csak a hangfalakra. Van egy Onkyo erősítőm, ami stereoban oldalanként 200W-ot tud, de szerintem 10edét nem használnám ki, ugyanis a szoba 25nm.
Ájánlották a Klipsch R-20B soundbart, de a márkáról vegyes véleményeket is olvastam. Egyébként lehetőségem lenne egy pár Klipsch RF-81 II vásárlására is, ami nagyjából 120 ezerre jönne ki
Milyen irányban lenne érdemes nézelődnöm?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest