- Vezetékes FEJhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz blattida #29249 üzenetére
Ezt a nem dobnám ki úgy értettem, hogy van olyan hangfal, ami mellett nem vágynék másikra, akkor sem, ha hallanám, hogy jobb az a másik. Ha lenne + pénzem emellett a hangfal mellett, akkor sem hangfal cserén gondolkodnék.
Van pár dolog, amivel így vagyok, van egy határ nálam. Pl a TV-k: Nem akarok másikat, akartam 70 centist, 100 Hz-est, sík képcsövest. Addig kapálóztam, míg meg nem lett. Azóta még csak nem is gondolkodok a cserén, majd akkor, ha ez megérik a cserére, mert kifakul a szín.
Szóval nem dobnám ki, nem cserélném le, maradna, amíg "szét nem esne" -
blattida
nagyúr
válasz #10726912 #29251 üzenetére
Én is nagyjából így értettem, de a legtöbb hifis cserélget és nem azért, mert annyira nem elfogadható a kütyüje hangja.
De ezt, szerintem, Te is tudod.Nagyon távol áll tőlem a fogyassz! elv.
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
válasz #71562240 #29248 üzenetére
Én csupán azért pendítettem meg a Preludiumot, mert első ránézésre tán szebb állapotú, s ha már mozira is kellene, akkor jobb választás lehet, főleg, ha legalább 30k-ra le tudná alkudni. (Nem azért, mert VT!) Nincs kétségem, hogy én is inkább a HB1-et választanám, ha megfelelő állapotú.
-
törölt tag
válasz #03969024 #29255 üzenetére
Tetszett ez a "nem azért mert VT".
Mész (jössz?) hétvégén a az amatőrökre?(#29254) DDL: Bitumenezett lemez Az egy elég merev lemez, nem helytelen kifejezés rá, hogy merevítés, miközben persze csillapítás a célja, aminthogy minden dobozmerevítésnek csillapítás (és rezonanciafrekvencia-eltolás) a célja, de nem minden csillapítás ered merevítésből.
-
HornedReaper
senior tag
válasz HornedReaper #29237 üzenetére
Még valakinek valami jó ajánlata használt hangfalszettre? (2 "zenei" front + hozzá center)
Eddig sajnos sok ötletet nem kaptam -
törölt tag
válasz HornedReaper #29258 üzenetére
Frontra több javaslatot is kaptál, centerhez való alkalmazkodáshoz itt nem nagyon értünk, mert nem nagyon vannak ebben a topikban házimozi tapasztalt emberek.
Ha nem akarod a javasolt és nagyon jó Standart 2-t, akkor maradhatsz a Mission M34 ötletnél is, nem jársz rosszul vele. De keresgélhetsz használtan Tannoy, Cambridge Audio, Monitor Audio, Canton, Mordaunt Short, B&W stb. stb. márkáktól állódobozokat, vagy akár a Wharfedale-től is, csak ne az általad előhozott Vardust, hanem inkább a Diamond sorozatból. Keresgélj (hifipiac, avx, vatera, prohardver...) aztán amit találsz, kérdezd meg, hogy szerintünk megéri-e. -
SLC09
tag
Sziasztok, szét szeretném szedni a Philips Hifi hangfalamat, most még csak a kíváncsiság hajt, de az istenért nem tudom szétszedni, bántani nem akarom. Ezeket ragasztják vagy hogyan álljak neki? Nagyon designes egy darab Köszönöm!
-
törölt tag
NYah így már más
A műanyag előlapot kell lepattintani róla. Lehet, hogy a Philips feliratot hordozó előlapot külön le lehet pattintani. Óvatosan feszegesd meg: van olyan is, amit le-fel kell csúsztatni...némelyik nagyon trükkös
Gondolom nincs rajta egy deka csavar sem a hátulján...az össze van ragasztva. A műanyagok alatt megleled a hangszórókat rögzítő csavarokat. -
SLC09
tag
Nem bántom inkább Viszont szeretnék építeni új hangfalakat a hifihez, ha más nem akkor egy ezer éves erősítőhöz. Mennyiből tudom én itthon összedobni, ha neten vásárlok, mert Szentesen nincs olyan kereskedés ami ezzel foglalkozna. Találtam készletet doboz nélkül itt . Szeretném kikérni a véleményeteket, ötleteket, na és persze köszönöm a segítséget
-
törölt tag
2*9 ezer+ a szállítási költség. Meg a doboz anyaga.
Még ha minden igaz is (amiben erősen lehet kételkedni), amit írnak a készletről, akkor is könnyen elszaladhatsz 25 ezer fölé is a költségekkel.
Nézz körül a használt hangfalak között, egészen jó hangfalakat vehetsz. A Philipstől biztosan jobbat (nem bántásképp írom, nekem is van mini hifi gyári hangfala, ez csak tény ). -
ozzy711
őstag
Szerintem is, csak felesleges pénz kidobás! Mindenféleképp csalódás lesz a vége! A hangsugárzó építés egy külön szakma, amit csak hosszú évek során lehet elsajátítani. Nem mellesleg ki kell alakítani a zenei identitásod, hogy tudd egyáltalán milyen hangzásvilágra vágysz! Szinte ez a legfontosabb!
-
HornedReaper
senior tag
Ez a CAV DP265 megér ennyit?
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz HornedReaper #29269 üzenetére
-
HornedReaper
senior tag
Szerintem nem, köszi
És hangminőségre milyen lehet? Számomra ismeretlen márka, de az eladó nagyon aktív az AVX hifis fórumon..
Közben találtam egy ilyet, ez tetszik, de 10eFt-ért árultak 2 éve AVX-en egy párt, amiket tekercselni kellett, így itt is soknak találom az árat.
-
DDL
őstag
válasz #71562240 #29256 üzenetére
Az a bitumenes lemez nem merevít semmit (egy felragasztott kartonlap többet merevít). Csillapítani viszont annál inkább tud.
Ennyi erővel a dobozfalra rögzített szivacs is merevít. Pedig az sem.
A merevítés célja ugye az, hogy a doboz saját rezonanciáját felfelé tolja (és mondjuk elbírja a hangszórókat). A bitumenes lap meg épp az ellenkezőjét csinálja. Ezért látni szinte az összes régi angol doboznál a vékony pozdorja (eleve alacsony saját rezonancia) + vastag bitumenes csillapítás. Azzal a céllal, hogy a doboz saját rezonanciája minél alacsonyabb amplitúdójú és frekvenciájú legyen és ne lógjon be a középhangok tartományába még a felharmonikusai sem. Nem véletlen ezeknél a dobozoknál (a HB1-nél is) az emberi hang tisztaságának elég magas foka (ugye BBC iskola).
Persze van aki ezzel nem ért egyet és inkább merevebb dobozfalban hisz...
Üdv: DDL
Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz HornedReaper #29271 üzenetére
Passz, nem hallottam még ilyet (se). Nem lehet egy túl jó doboz. Ha már ezeket nézem, nekem így ismeretlenül a DP300 szimpatikusabb kialakítású.
Az hogy az eladó mennyire aktív nem jelent semmit... -
eclipse006
őstag
Korábban hallottam már egy hasonló HECO hangsugárzót. Egyáltalán nem volt rossz, maga a márka sem az. Szerintem itthon annyira nem ismert.
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
vico03
tag
Sziasztok!
Segítségetekkel vásároltam egy Cambridge Audio azur 540A v2 típusú sztereó erősítőt a már meglévő Mission M34 hangfalpáramhoz.
A zene lejátszása egy Egy Dune lite 53D médialejátszóról történik, szinte bármilyen zenére, de elsősorban "hangszeres" zene, azon belül is classic rock, jazz.
Szeretném olyan hangfalkábellal összekötni az erősítőt és hangfalakat amivel a erősítő és a hangfal "tudása legoptimálisabban kijön" magyarán ha egy mód van rá nem akarom "lebutítani" valami "kínai 150 ft-os kábellel"...!
Mi a véleményetek milyen kábel lenne ami ár-érték arányban a fenti szettemhez a legmegfelelőbb lenne.
Sajnos a pénztárcám határt szab ennek a beruházásnak.
Az erősítő illetve a hangfalak is bikábelezhetőek (LF+HF) ezért én a mély hangok áthidalására (LF) ilyet , a magas hangokhoz pedig ilyet néztem ki.
A csatlakozásokhoz pedig Nakamichi banándugókat terveznék.
Kérném a segítségeteket hogy ez az összeállítás megfelelő lenne e véleményetek szerint vagy "rossz úton járok" és "drágább, komolyabb" hangfalkábelezés illetve csatlakozók "dukálnának" e szettemhez!
Köszönöm előre is! -
Patice
nagyúr
válasz vico03 #29276 üzenetére
Mekkora az a legnagyobb összeg, amit a hangfalkábelekre szánnál?
Mit értesz "áthidalás" alatt?
A kettős kábelezést (amikor az erősítő egy kimenetéről duplán kötöd be a hangfalat), vagy a kettős erősítést (amikor a magas és a mély külön van erősítve is és az erősítő összes kimenetét használod)?
Dune után van külön DAC, vagy az analóg kijáratát használod? (Egy külön külső DAC elég nagy változást tudna hozni a kapott hangban. Nem olcsók, de digitális forrás használatakor már szinte elengedhetetlenek.)
Az a két kábel pont a "kínai" kategória lenne.
Szerintem felejts el a kettős kábelezést, (most megnéztem, az erősítő nem tud kettős erősítést) és egy pár jó minőségű kábelbe fektess be.
Fapaci DIY kábelei nagyon jó kritikákat kapnak. Szerintem megéri beruházni rájuk.
Vagy mondjuk ez + Fapacitól veszel banándugókat.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
blattida
nagyúr
válasz Patice #29277 üzenetére
Bikábelezésről beszélt, nem biamplifikálásról, arra alkalmas a CA.
Az áthidalás összekötést jelent.vico03
Ha a fapaci kábelei neked már drágák, akkor érdemes lehet kipróbálni a kalmi féle habia kábeleket is.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
andorra
őstag
-
Patice
nagyúr
válasz MasterMark #29279 üzenetére
Digitális jelforrás után kell kötni a láncba. Leggyakrabban optikai, vagy koax csatlakozóval, kábellel. Ez egy külső digitális átalakító (DAC = Digital to Analog Converter), amiből analóg jel távozik (leggyakrabban sztereóban).
DAC chipek vannak sok mindenben. PC-s (integrált) hangkártyákon, telefonokban, CD/DVD/Blu-ray lejátszókban, stb.
Csak ugye nem mindegy a kapott analóg hang minősége szempontjából, hogy hogyan, milyen chippel alakítja át az adott DAC a digitális jelet.
-
andorra
őstag
válasz HornedReaper #29281 üzenetére
..szerintem, meg nem fogod kipróbálni.
-
Patice
nagyúr
válasz MasterMark #29283 üzenetére
Igen, ha van az erősítőn digit bemenet, akkor be van építve az erősítőbe.
Ha a dekóder digitális audió jelből analógot csinál, akkor igen, az is egy DAC.
-
andorra
őstag
válasz HornedReaper #29286 üzenetére
Lehetőleg az összes ismeret birtokában szoktam véleményt mondani, vagy irányokat tanácsolni. A te esetedben csupán nyelvtani szójátékot alkalmaztam, tréfásan figyelmeztetve a helyes fogalmazás fontosságára. Ha nem érted, privátban szívesen kifejtem.
-
vico03
tag
És erről a hangfalkábelről mi a véleményetek?
Ez sem az ami az "igazi lenne"...? -
andorra
őstag
válasz MasterMark #29289 üzenetére
Beszélgessünk a hifiről, egyebekről, inkább privátban, ahogy javasoltam.
-
törölt tag
A HECO Tema korrekt hangdoboz, nagyon is megér annyit - de azért érdemes alkudnia, aki megveszi.
(#29272) DDL: Ez erős sarkítás, hogy nem merevít az a 7 mm bitumenezett lemez, de legyen úgy, ez nekem mindegy, mindazonáltal nem arról van szó, hogy valaki keveri a merevítést a csillapítással.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vico03 #29288 üzenetére
Ezen az árszinten még valószínűleg nem a bikábelezés a jobb megoldás, talán jobban jársz, ha kétszer drágább és lehetőleg kétszer minőségibb kábelbe fekteted a pénzt monokábelezve. Inkább a magasabb minőségi régiókban szokott egyértelmű eredményeket hozni bikábelezés. De ez persze próba-szerencse kérdése lenne, tehát nem eleve elvetendő a bikábel sem.
Az az InAkustik valóban nem valami jó ár/érték arányú. Próbálj például Gale kábelt ebben az ársávban, azok elég jól szoktak szerepelni az alapkategóriában. -
bajnokpityu
félisten
válasz #71562240 #29292 üzenetére
Figy, nem lehet belátni,ha elgépeltél valamit?
Merevítés azt jelenti mérnoki logikámmal, hogy valamihez hozzáteszel valamit, hogy merevebb lesz tőle? Egy bitumenes lemez gyakorlatilag az tizedik tizedesvesszőnél érezhető, hogy növeli a lemez inerciáját, karcsúságát.eladó topping dac
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #29294 üzenetére
Nem elgépeltem, szándékosan írtam, de ezzel együtt ott van a szövegemben, hogy belenyugszom, ha valaki azt mondja, hogy nem merevít az a bitumenes lemez. A bajom azzal volt, hogy DDL a merevítés és a csillapítás összekeverését emlegette, pedig legfeljebb arról volt szó, hogy az adott bitumenes lemez és a merevítés összekeverése történt. Nem mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
brekkhun
tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata Marantz LS-5A-val? Mennyit lehetne érte kapni, reálisan?
Üdvözlettel: brekkhun
( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
brekkhun
tag
válasz eclipse006 #29299 üzenetére
Jövőhéten lehet behozzuk az iskolai stúdióba, és meghallgatjuk hogy teljesít a JBL Control One ellen. A jelenlegi Orion HS501-es után szerintem ég és föld lesz a különbség.
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest