- Vezetékes FEJhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #29798 üzenetére
Mintha a NuForce D osztályú lenne és az sem kispályás kategóriába tartozik. Azon kívül is akad néhány.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bkercso
nagyúr
válasz xtremetuning #29802 üzenetére
Van azóta pár "gyöngyszem", IC-set már nem is hallgatok. Van Szimamp, Kumisa III, illetve diszkrét opamp a többibe, illetve szinte bármibe (ld. 1 sorral lejjebb).
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
xtremetuning
addikt
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #29801 üzenetére
Fogalmazzátok már meg : mitől lesz valam híg-end ?
De komolyan....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bkercso
nagyúr
válasz xtremetuning #29806 üzenetére
Hogy ráírják. De komolyan. Vagy hogy nem hallottunk még jobbat.
#29808: Erre vonatkozik a mondat 2. fele.
Szerk.: De az eretedi topiccímen nem akartam változtatni. Amúgy az ársávjában még igaz is lehet.Régi közhely, hogy a "HiFi"-re van szabvány, az "audiofil" és "high-end"-re meg nincs.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #29806 üzenetére
pedig mikor ezt kiirtad,már hallottál jobbat. konkrétan az enyémet
De ez a baj. anno a hifit legalább műszaki paraméterekkel szabályozták. highend? háát, a hamburgira is azt irta a csóka,hogy hígend. közben Nálad már tényleg azt gondolom, hogy az volt. Tehát ár sem behatárol.
egyébként Ricsi: visszakérdezek, Te legalább belekóstoltál. Szerinted mi az?
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #29808 üzenetére
De nem is műszaki paraméterektől high-end, mert a hifiépítésnek nem a műszaki paraméterek a célja és a mércéje.
Mi a Te válaszod a kérdésre?kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
törölt tag
válasz xtremetuning #29792 üzenetére
Sajna nem eléggé! Legjobban az bosszant, hogy eljátszottunk egy kicsit a tápkábelekkel, a Revoxba dugdosva. (Tudni kell, hogy modifikálva van a kimenete, trafót kapott, stb.) El kell ismerjem, volt különbség, kicsit vigasztal, hogy első blikkre abban a láncban nem a legdrágább volt a legjobb.
(#29793) multiplikato Akkor tessék koncertre járni, vagy ott a telón az mp3!
(#29794) bkercso 3. Nos, valamit valamiért. Megfelelő indítással, ill. használattal azért nem olyan tragédia. 4. Kellő utánjárással azért van minden.
(#29800) baluka26 Ez még viccnek is rossz!
-
bajnokpityu
félisten
válasz bkercso #29809 üzenetére
Egyébként nem pont azért erőltetted az invertálókat, mert, hogy papiron alacsonyabb a torzításuk? Hallgathatóságukat nem tudjuk mérni. Ennyire belemásztam a fejlesztési irányodba? Szerencsém volt. mikor elkezdtem építeni ezt, már akkor sem érdekeltek a paraméterek. Fülre kombináltam, és ennyi.
eladó topping dac
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #29811 üzenetére
"már nincs jobb": Vagyis Te nem tudsz róla, hogy van.
#29813: Nem értem, mibe másztál bele? Kisebbet torzít egy opamp invertálóba, és számomra hallgathatóbbak is azok, amiket meghallgattam mindkét kapcsolásban.Egyébként a hifizésem célja nem csak a jó hangzás elérése, ahanem a műszakiak és a hallottak közti összefüggések megértése. Az eladásra készítésnek meg az, hogy fedezze ezt a hobbit.
-
bajnokpityu
félisten
válasz bkercso #29815 üzenetére
igen.sajnos véges a tapasztalatom. ezért is jobb lett volna,ha olyan definiálja, aki nap,mint nap benne él. nekem az invertáló mégis torzabb, kevéssé hallgatható ezekben az opákban. lehet, hogy teknikailag jobb,mint egy canamp,de azt meg jó hallgatni.
Arra azért kíváncsi lettem volna, hogy az, ami fülre jobb volt (azonos kapcsoláson belül), az mérve miben más. Ez azért érdekelt volna Téged is.
Mikor megvettem a kinait, és nem kihajintottam,hanem tököltem tovább. Erre gondolok, hogy belemászás. panda kitet megvettem volna, boldogan hallgatnám azóta is, nemigen szarakodtam volna, hogy csereberéljem a sajátban az alkatrészeket. Legjobb más által kikristályosított füleserősítő ,amit eddig hallottam.
Lancer
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
xtremetuning
addikt
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #29816 üzenetére
Igen, ez egy másik vonal. Megértem.
Azért a Pandát látatlanban, kapcsrajz alapján ezek szerint betaláltam, szóval én se a semmiért megyek ezek szerint a magam útján.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #29808 üzenetére
Talán ott a határ, amikor a gyártó relatíve nem sorozatgyártásban és kompromisszumokban gondolkodik, hanem a lehető legjobb hang és építési - kapcsolási minőségben a lehető legvalósághűbb hangreprodukálás érdekében. Válogatott alkatrészek, egyedi innovációk és technológia, drága, ritka anyagok használata.
Nem feltétlenül a szolgáltatásokon van a hangsúly, hanem a hangminőségen.
Attól lesz híg-end, ha már nem a rendszer, hanem a felvétel(ek) hangját hallod. Hogy a legapróbb részleteket is kihallod.
És ezt máshol találtam : "High End audio termék az, melynek konstrukciójakor kizárólag a hanghordozón rögzített felvétel az élõzenéhez lehetõ legközelebbi minõségben történõ reprodukálása a vezérlõ elv, a költségek figyelembevétele nélkül."
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
törölt tag
válasz xtremetuning #29821 üzenetére
"ha már nem a rendszer, hanem a felvétel(ek) hangját hallod. Hogy a legapróbb részleteket is kihallod."
A talin arról beszélgettünk, hogy mit is csinál egy előfok a rendszerben, s vajon kell-e nekünk? Valami olyasmire jutottunk, hogy a felvételeknek is vannak hibái, s nem biztos, hogy jó az, ha a lánc ezt a "képünkbe tolja" a kevesebb jobb elvén. Szóval, a "hájend" az, amit nagy kedvvel hallgatsz bármikor. Ehhez viszont időnként jó elmosni a hibákat. Bonyolult ügy... -
xtremetuning
addikt
válasz #03969024 #29822 üzenetére
Hibákat elmosni inkább olcsóbb. Megtalálni azt a középutat, amivel minden jól szól, nah ahhoz tökösnek kell lenni pénztárcailag
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
törölt tag
válasz xtremetuning #29823 üzenetére
Nem durva dolgokra gondolok. Időnként hasznos lehet, ha nem 1000 ezrelékes a cucc, hanem icipicit "ízesebb", hallgathatóbb. Nem 100 ft-os, hanem sokezres árú kondikról, ellenállatokról van szó. Beszéltünk USB-SPDIF átalakítóról. Fél milla alatt nem érdemes belekezdeni. Meglepődnél, micsoda tapasztalat és tudás van ezekben a "dájerekben". Meg mit lehet kihozni a 14! bites Revoxból!
-
eclipse006
őstag
Manapság elég divatos használni a high end szót.
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
törölt tag
válasz eclipse006 #29825 üzenetére
Mmmmm, és milyen kifinomult jóféle hangszórócsatlakozók... Exkluzív nikkelezett RCA aljzatok... Klassz dolog, hogy manapság ilyen olcsón high-endhez juthat az ember!
-
törölt tag
válasz eclipse006 #29825 üzenetére
Lejjebb ott van pontosan is: HIG END.
-
spiritex
veterán
Biztos emlékeztek még a Philips-es mikro hifis problémámra, hogy pattanás és 1 sec-es lehalkulás... Szóval szerintem valaki szórakozik velem odafentről, mert ekkora hatalmas véletlen nem lehet, hogy tegnap nézzük az Eva c. spanyol sci-fit, és közben kiráz a frász 5x, mert előjött ugyanaz a pattanás és halkulás, mint a tv műsornál... Fél óra alatt vagy 10x jelentkezett. Nem akartam elhinni, hogy visszajött a probléma! Na mondom, mégis xar a hifi... Aztán egyszer csak gondoltam egyet és visszaléptettem a pattanás, halkulás elé 1x, 2x és majd harmadszorra is és mindig ugyanott pattant! Hihetetlen, de benne volt a filmben egy ugyanolyan jelenség... Most már az is megkérdőjeleződött, hogy a műanyag scart okozta a tv-műsornál a hibát. Lehet, hogy a tv2, m2, duna is ilyen műsort szór?! Nem hiszem. Ez egy ilyen lehetetlen történet...
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
DDL
őstag
válasz xtremetuning #29821 üzenetére
Attól lesz híg-end, ha már nem a rendszer, hanem a felvétel(ek) hangját hallod. Hogy a legapróbb részleteket is kihallod
Ez baromság...
Üdv: DDL
Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
DDL
őstag
válasz xtremetuning #29823 üzenetére
Ez megint baromság. Ha egyes dolgok jól szólhatnak a többi pedig "elfogadható", akkor már ügyes vagy. Legyél bármennyire tökös pénztárcailag.
De ha az általad említett a cél és szerinted megvalósítható, akkor nagyon nem stimmel valami. Szerintem ami max. elérhető az az, hogy az általad nagyrészt hallgatott zenék jól szóljanak. És szerintem ennyi lehet max a cél is.
-
DDL
őstag
válasz bajnokpityu #29764 üzenetére
Na és a csőfűtés??
üdv: DDL
-
DDL
őstag
válasz bkercso #29794 üzenetére
Egy 20 éves csöveshez (de akár egy 40 éveshez is) minden aktív/passzív alkatrész beszerezhető elég nagy választékban. És így lesz ez még jó pár évtizedig. Egy 10 éves félvezetőshöz meg már esetleg végtranyó sem. Csak valami hasonló....
Ez meg ugye nem ugyanaz...
-
-
bkercso
nagyúr
válasz xtremetuning #29836 üzenetére
Ezt valaki kitalálta, más valakik meg használják, a legkülönbözőbb módon. Talán ennél jobban nem is lehet meghatározni.
-
bajnokpityu
félisten
Nem kell hozzá végtranyó. bc550c-t kerestem, néztek rám, mint újkapura.
Mi kis ec88asunk fűtése pl elhanyagolható, ebbe nem gondoltam bele, hogy hozzáadjam.Egyébként utolsó,ami érdekel zenehallgatás közben az a pörgő villanyóra. Csak ne kelljen órákkal előtte bekapcsolni.
eladó topping dac
-
-
blattida
nagyúr
válasz bajnokpityu #29838 üzenetére
Én pont a bc550c-ből vettem egy nagyobb mennyiséget, nagyjából két hete, ott volt, előtte egy másik helyen vettem, ott is volt, ez még nem az a félvezető, mely beszerezhetetlen, csak normális helyen kell nézni, sajnos nagyon sok szar bolt van.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #29839 üzenetére
Egyszer Bercit meg kéne hivnod, mert nagyon mások az elképzelései a highendről, mint nekem. 27es volume-ig mindent durván űberel a láncod,amit valaha hallottam. Tényleg beszarás. Ugyanakkor a kb 2 hónapja highendnek csúfolt láncok tulajai - amikről priviben- írtam, sápadnának, hogy mire verték el a gempát.
Tudom,ez nem így megy, de jószándékból járhattam én is a szentélyben
Sajnos sokan dicsérgették a sajátomat, ez el is altatott, de azért időben észrevettem, miért akkora nagy szám az ott. Ilyenkor "irigylem" Tonyot, hogy 25évesen mit tud otthon hallgatni...
blattilda:valóban. 556C és 546C,az amire akartam gondolni, az előző projektbe kellettek. Keverem, mert a mostani erősítőben vannak 550,560asok.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
andorra
őstag
Úgy van, ahogy bkercso nagyjából meghatározta. Nem abszolút kategória, mint ahogy a hifi kifejezés sem az a gyakorlatban. MIndkettő relatív, tehát ennek megfelelően lehet adott szövegkörnyezetben, jól vagy kevésbé jól használni és értelmezni.
-
bkercso
nagyúr
Ha röviden kategorizálunk, akkor nagyjából 3 elterjedt kifejezésből választhatunk: hifi, audiofil és high-end. A hifi az egy régi szabvány, messze túl lehet - és kell is - teljesíteni, ha zenélni szeretnénk. Erre való a másik 2 kifejezés. Az audiofil arra szokott utalni, hogy jó hallgatni, a high-end meg arra, hogy technikailag kimagasló. Természetesen nincs legjobb, ezért kinek mi az "end". Ha van X összeged, abból vehetsz audiofilt, vagy a legjobb technikát, ami annyiból kijön.
Persze a technikailag jó kapcsolások zömét is jó hallgatni, ez szintén feltétel egy készülék tervezésekor, de a "high-end"-ben nem a jó karakter a cél, hanem a minél karakternélkülibbség. Audiofilnél elmegy, ha az a cél, hogy "ápoljon és eltakarjon", míg high-end-nél nem. (Ezért szerintem nem túlzás ráhúzni a Presenter-re sem ezt a jelzőt, noha remélem senki nem azt várja, hogy a sokszázezres készülékek mindegyikét lemossa.)[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
válasz bajnokpityu #29841 üzenetére
25? Addig van még hat évem. Halljam csak meddig kellene eljutnom
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
bkercso
nagyúr
válasz #03969024 #29845 üzenetére
Gondolom szándékosan érted félre. Vagy nem?
A Canampot is jó hallgatni (már akinek ), de színez, és elismerten ez is volt a cél tervezéskor.
Azt, ami kevéssé színez, mert olyannak tervezték, még szintén lehet jó hallgatni annak, aki szereti, hiszen különben nem dobják piacra.
Egyébként tapasztalatom, hogy ami 0,01% alatt torzít, az olyan nagyon borzasztó nem lehet. Lehet kimagasló, lehet átlagosan jó, de hallgathatatlannal még nem találkoztam.Példával is megvilágítom: pl. aki azért épít csöves erősítőt, mert a csöves hangzész szereti, az audiofil erősítőt épít.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz #03969024 #29845 üzenetére
technikailag jó kapcsolások zömét is jó hallgatni: sztem totál független a kettő.
kapcsolásteknikákban divatok vannak.
valamint azért, mielőtt a high end,mint zeneietlen,csak teknikás,aszondom, elég jó a ritmusa is XT láncának..
Szerintem a Bladeliusokban semmi extra nem lenne, "csak" pár jó mérnöki gondolat, és igen jól válogatott alkatrészek. látatlanul.D osztályúakra mit szoktak mondani? hogy zeneietlen, és nagy a felbontása. A osztályúra meg forditva. Namost napokban felbontásra jobb volt egy A osztály egy D osztályt. Csak elég jó alkatrészekből van összedobálva az A osztály.
bkercso: ha gombocos,darabos, és 2 percig birja ember elviselni, nah,ez milyen mérhető paraméter? ilyet canamp nem csinál. szinezés kb 2 percig feltűnő,utána hozzászokik ember.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #29847 üzenetére
nem tudtam végigszerkeszteni.
jobb volt egy A osztály egy D osztályt = jobb volt az A osztály, mint a D.
csőből 1% körüli torzitással sztem simán lehet highendet építeni, nem "csak" audiofilt.
istvan_06 mottója: jó az,amit sokáig tudsz hallgatni. (hozzáteszem: és nem alszol előtte sem)XT highendje nem tudom mérve milyen kategória lenne. de,hogy fél napon át nem aludnék előtte,miután 8x végighallgattam ugyanazt a koncertet, az is tuti.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #29848 üzenetére
Minden általánosságban vett kijelentésre hosszan lehet ellenpéldákat sorolni, ebben egyetértek Veled.
Amúgy az A-osztályúaknál (is) azt vetem észre, hogy a lassúak mosnak, a gyorsak nem. És lassú alatt is MHz-est lehet érteni, ami hanghoz nem kellene, hogy lassú legyen, és mégis.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest